COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 680
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 455
Milenaka, по принцип споделям. Ама спасяването по единично върши работа до някое време. В момента разпространението е такова, че можеш само да се надяваш, че ваксините работят. Реално действието им в подобна вакханалия не е тествано, защото никъде не са си позволили да оставят вирусът да се вихри така. И остава въпросът какво става, когато имаш работа с нещо различно от Ковид, а досъп до адекватна медицинска помощ няма.

# 19 456
  • София
Аз не знам как не им е неудобно на едни 80 % да продължават да философстват и да размахват пръст, след като благодарение на тях сме на тоя хал. Стойчо пипа с кадифена ръкавица, а трябва с желязна. Голямо съобразяване, голямо чудо! Никакви права и никакъв свободен избор няма значение вече.
Сутринта слушах кмета на Градец, откъдето е починалата родилка с близнаци. От 3000 души в селото, повечето цигани изглежда, само кметът е ваксиниран. А в семейството на въпросната родилка вече имат 4 смъртни случая от ковид, но и това не ги е изплашило. Дали пък е свободен избор това или пословична тъпота?

# 19 457
  • София
Навсякъде основният и масов мотив на ваксиниращите се е връщане към нормален живот. Затворят ли тук дори и малкото ваксинирани, смятайте, че не 6000, а и по 6 ваксинации на ден няма да има.
Знам, че в темата масово се ваксинирате за здраве, но извън темата е друго...

# 19 458
Продължава да няма нито една наложена глоба, по данни от ЕИП, определено не сме много далеч от практиката в Гърция..Обикалят и раздават предписания, напълно безсмислена работа, и загуба на време, според мен..

73 заведения за обществено хранене, 167 търговски обекта, 11 нощни заведения, 39 обекта с обществено предназначение са инспектирали от РЗИ-Ямбол през изминалата седмица за спазването на противоепидемичните мерки. В резултат са издадени 263 предписания.
Здравните инспектори в Разград са проверили 172 обекта, във Велико Търново – 101, в Шумен – 95, в Пловдив – 88, в Смолян – 53, в Стара Загора – 52, в Ловеч – 48, в Габрово – 46, в Добрич - 40.
60 заведения за обществено хранене, 58 търговски обекта, 12 нощни заведения, 47 обекта с обществено предназначение са проверили инспекторите от РЗИ-Кюстендил миналата седмица.
114 проверки са извършили инспекторите от РЗИ-Русе. Издадени са 146 предписания.
114 са проверените обекти и от здравните инспектори в Благоевград за седмица.
Здравните инспектори в Търговище са проверили 109 обекта. Издадени са 18 предписания.
РЗИ-София е извършила 57 проверки. Обект на проверките са били 13 заведения за обществено хранене и 41 обекта с обществено предназначение. Издадени са 285 предписания.
Здравните инспектори във Варна са извършили 81 проверки, в резултат на което са издадени 216 предписания.
119 проверки отчита за седмица РЗИ-Монтана, в това число 26 заведения за обществено хранене, 54 търговски обекта, 16 обекта с обществено предназначение.
54 проверки са извършили РЗИ-Плевен, като са издадени 14 предписания.
В Софийска област са направени 35 проверки от здравните инспектори.
РЗИ-Бургас е проверила 74 обекта, РЗИ-Пазарджик – 59, РЗИ-Перник - 39, РЗИ-Хасково – 34, РЗИ-Враца – 28, РЗИ-Кърджали – 25, РЗИ-Сливен – 21, РЗИ-Силистра – 17, а РЗИ-Видин - 12.

# 19 459
  • София
След седмици. Магическа мярка няма.

# 19 460
Скрит текст:
Какво ДО и какъв локдаун? Вие искате да спрете движението заради самоубийците на пътя.
Ако "самоубийците на пътя" са 80% от всички участници в движението, да, би трябвало да се спре движението. Защото тогава и останалите 20% имат малки шансове да оцелеят.
Ограничаваш самоубийците, не всички. Останалите имат начин за оцеляване с доста добра ефективност.
И как точно с нашия манталитет на селски бабаити, чието житейско кредо е "Те ли ша ми кажат на мене", може да се ограничи 80% от населението без локдаун и ДО?
Или ограничаваш чрез сертификат, или ги оставяш да получат точно това, което искат. Не съм съгласна синът ми да е затварян заради антиваксърите, защото при наличие на ваксини, антиваксърите имат основната вина за ДО.
Сертификат в българското значение на думата? Нали не си мислиш, че това може да има ефект? Те да получат исканото - добре, ама в същото време и останалите няма да имат достъп до медицинска помощ за каквото и да било.
Съгласна съм, че антиваксърите имат основна вина за ДО. Но това, че знаем кой е виновен за нещо, не намалява щетите от него. И децата на ваксинираните ще продължат да страдат заедно с тези на антиваксърите.

# 19 461
След седмици при локдаун. Повече от месец е нужен ваксината да сработи т.е. поне до Коледа ще го караме така, както е сега и то ако хората се ваксинират масово, иначе до безкрай.

# 19 462
  • Пловдив
Ясно, е има крайна необходимост от сериозни ограничения, но е много съмнително дали ще има такива. А всеки ден отлагане е загубено време, което ще струва много, много висока цена.

# 19 463
Или ограничаваш чрез сертификат, или ги оставяш да получат точно това, което искат. Не съм съгласна синът ми да е затварян заради антиваксърите, защото при наличие на ваксини, антиваксърите имат основната вина за ДО.
Добре, ограничава се със сертификат. След колко време ще проработи тази мярка, предвид, че вълната набира сила? Thinking
С това чакане и бездействие, докараха ситуацията до толкова голямо влошаване с предпоставки за още по-голямо и драстично нарастване на нови заразени и починали, че вече са в патова ситуация..Най-бързата и ефективна мярка в момента за ситуацията у нас, е пълния локдаун...резултатът ще е видим след 2-3 седмици.
То при нас така или иначе останалите мерки се видя че не работят, така че няма друго решение.

# 19 464
  • София
Аз мисля, че има много елегантно решение за антиваксърството.
Работодателите трябва да работят с изцяло ваксиниран персонал, иначе вкъщи без заплата да пази дивана.
Тъкмо няма да препълват градския транспорт тълпи от антиваксъри, с маски под носа, всякакви кихащи, кашлящи, пушещи и секнещи се. Държавата като работодател трябва да направи същото. Много бързо ще вдигнем ваксиналното покритие, но не. Не сме диктатура и разчитаме на съвестта на хората, а такава няма, както е видно.

# 19 465
  • София
След седмици при локдаун. Повече от месец е нужен ваксината да сработи т.е. поне до Коледа ще го караме така, както е сега и то ако хората се ваксинират масово, иначе до безкрай.
Точно заради това "безкрай" съм абсолютно против ДО-та, локдауни и подобни.

# 19 466
Ми то затова сме на този хал, щото се гледа колко са против това и онова. И защото масата е против всичко, не се прави нищо. За властта е джакпот - хем не трябва да работят, хем не струва нищо.

# 19 467
Скрит текст:
Аз съм против тази лъжлива свобода, която се плаща с човешки живот.
Предпочитам ДО и подобни, пред стотици починали и неясно колко с увреждания за цял живот, които няма да имат нужда от никакво обучение и работа, защото няма да могат да я вършат.
Писах вече, нужен е "прозорец" на затишие и налагане на задължителни мерки - ваксина, сертификат и т.н.

# 19 468
  • София
Интересно интервю за лечението на ковид
Ваньо Митев: Антибиотици при COVID-19 са предпоставка за лечебни трагедии
https://trud.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA … 0%B5%D0%B4%D0%B8/

# 19 469
Нямам нищо против ваксинациите,но не може ЛЛ да отказват прегледи заради ваксиниране,както се случи тази сутрин при нас.Дъщеря ми има стягане и болки в гръдния кош  през нощта 4-5 сутринта.Отиде при ЛЛ в 8.Оттам рецепционистката се развиква и я гони като мръсно коте с обяснението че днес докторката ваксинира и не преглежда.Пратих я на снимка(добре че имам познати на рентгена),дробовете са чисти.Сега се чудим къде да я водим.
Та питам аз-лекарят да обслужва болни ли  трябва,или да се занимава със здрави.🤔☹️

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 11:49 от Barsa

Общи условия

Активация на акаунт