COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 969
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 680
  • Където морето целува небето...
За учителите ясно, минаха между капките, но си имат стабилно лоби явно и не им се ваксинира. Поне да ги тестват регулярно... или и това ще се размине?
Някъде има ли информация за школите и спортните зали за деца?

# 19 681
  • София
Училищата няма да затварят, само при над 750/100хил. на база 14 дена.

„По отношение на училищата - във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 000 души, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания. Ситуацията ще се разглежда по общини, а не по области. Целта ни е максимално да се продължи присъственият процес”. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров.
https://nova.bg/news/view/2021/10/19/343432/
А къде можем да следим ситуацията по общини? В картите е по област.
Добър въпрос. Някои области са си цъфнали и вързали, но погледнато вътре в областта, по общини, не знаем как ще е. Примерно - Община Макреш, в Област Видин и Община Видин?

Във всички сертифицирани лаборатории в страната, от четвъртък, ще могат да се правят безплатни бързи тестове. Би трябвало да са им доставили тестовете. Сега, тестовете безплатни, ноо пробовземането може да се таксува. Други консумативи май няма при бързите?

# 19 682
Къде могат да се направят безплатните тестове?

Пред баровете.

# 19 683
А какво ще стане с изборите? И там ли пак само със зелен сертификат. Flushed

Викам и там така Simple Smile
Закрито помещение !!

# 19 684
  • Другата България
Децата ми са ваксинирани, ама сега не зная дали ще ходят в училище и университета. В кой клас или група всички са ваксинирани?
Мен ме заинтргуваха безплатните тестове. Бих се възползвала. И защо не питаха защо ваксинирани са под карантина. Журналистите за нищо не стават
А защо да не са?

# 19 685
  • София
Къде могат да се направят безплатните тестове?

Във всяка сертифицирана лаборатория. Ще важи 72 часа. След това, отново.

Имам колежка, която е с положително дете. Карантинирано е цялото семейство.

# 19 686
Децата ми са ваксинирани, ама сега не зная дали ще ходят в училище и университета. В кой клас или група всички са ваксинирани?
Мен ме заинтргуваха безплатните тестове. Бих се възползвала. И защо не питаха защо ваксинирани са под карантина. Журналистите за нищо не стават
Ми то и сертификат за лабораториите ще трябва,като се струпат хора....Нещо...не се връзва...

# 19 687
Защото питаха не може ли контактен да се освободи с отрицателен тест. А повече логика има ваксинран контактен да не се разболее и да бъде освободен от карантина.

# 19 688
  • София
Разбирам, че ще се пусне довечера печатницата за фалшиви серификати. От утре всеки ще е с хартийката в джоба.

# 19 689
  • Другата България
Защото питаха не може ли контактен да се освободи с отрицателен тест. А повече логика има ваксинран контактен да не се разболее и да бъде освободен от карантина.
Което не значи, че не е преносител.
Нали и с мисъл за околните, или вече не?

# 19 690
Питаха - не може.
Питаха и за центровете и заниманията, доколото чух, може до 5 деца с маски, а ако са над 12 години, и със сертификат.
Предполагам малко по-късно някъде ще пуснат пълна информация.

# 19 691
  • София

Няма логика Simple Smile
Колежката ми е с два отр. теста и е карантинирана. При това слабо ваксинационно покритие ваксината не ни освобождава от спазване на мерки и правила. Като му дойде времето, тогава.

# 19 692
Много е интересен вариантът как хора с фалшиви сертификати ги е хванало шубе и искат да се ваксинират вече, ама сега трябва друга схема да се мисли.
Има много болни. Аз поне знам за трима с положителни домашни тестове, които са се изолирали вкъщи. След една седмица май наистина ще е страшно.
Освен като бустерна доза, няма как да стане иначе.
Има, има - отиваш при същия лекар, дето ти е издал фалшивия сертификат и той ти бие ваксината срещу съответното заплащане. Щом за едното има тарифа, има и за другото. Тя ваксината си ти е там, а ако твоята не е там, то на някой друг с фалшив сертификат е там… така че да не се притеснява народа с фалшив сертификат, винаги ще се намери начин - е, малко по-скъпо излиза ама иначе е почти легално ден се вика - ваксина имаш, сертификат имаш, какъв е проблема? Само дето леко са се разминали във времето 😃

# 19 693
  • София
Скрит текст:
Хич не ме интересуват изборите. Ваксинация по време на епидемия е нещо безумно.

Затова трябваше да се ваксинират лятоска, когато беше затихнала.

Почвам да откривам някаква прелест в ситуацията, ще се разхождам в полупразен Джъмбо.
Сега очаквам антиваксърите да натиснат за затваряне, само да не е сертификат.
Скрит текст:
За учителите ще трябва ли зелен сертификат? А за образователните центрове?

Имат вариант със тест.
И аз.

Обаче помня, че доста хора искаха масово тестване. Ами ето го.

# 19 694
Училищата няма да затварят, само при над 750/100хил. на база 14 дена.

„По отношение на училищата - във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 000 души, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания. Ситуацията ще се разглежда по общини, а не по области. Целта ни е максимално да се продължи присъственият процес”. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров.
https://nova.bg/news/view/2021/10/19/343432/
А къде можем да следим ситуацията по общини? В картите е по област.
Точно това е целта, да не може да се следи и да замазват положението, както им удобно.

Общи условия

Активация на акаунт