COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 972 037
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 665
  • Където морето целува небето...
Училищата няма да затварят, само при над 750/100хил. на база 14 дена.

„По отношение на училищата - във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 000 души, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания. Ситуацията ще се разглежда по общини, а не по области. Целта ни е максимално да се продължи присъственият процес”. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров.
https://nova.bg/news/view/2021/10/19/343432/
А къде можем да следим ситуацията по общини? В картите е по област.

# 19 666
А кой ще работи от четвъртък в МОЛовете, като персонала НЕ Е ваксиниран? Аз работя в банков клон в МОЛ. От 5 колеги, съм ваксинирана само аз. Една с антитела без ПСР, другите идея си нямат за нищо.
Ше се тестват през 2 дни. Бързите тестове стават безплатни, ще ги правят всички сертифицирани лаборатории. Важат 48 часа.
А, щели да бъдат безплатни самите тестове, когато ги поръчат с европейски пари и пристигнат. Обработката на теста и сертификата ще се плаща.
За моловете сертификат се искал извън хранителни магазини, банки и други неотложни. Да видим какво ще стане в действителност.
Представяте ли си в Горно Нанадолнище кой ще проверява сертификата в кръчмата?
Да не говорим, че в Свищов, освен че затвориха детското отделение, май няма лаборатория, която да прави тестове?

# 19 667
А какво ще стане с изборите? И там ли пак само със зелен сертификат. Flushed
Тъй като изборите се провеждат в избирателни секции на закрито, то би трябвало според заповедтта:
Цитат
"Въвеждат задължителен "зелен" сертификат за всички дейности на закрито. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров на брифинг във вторник. Мярката влиза в сила от полунощ в сряда срещу четвъртък и ще продължи да действа "дотогава, докато даде резултат", обясни министърът.
до избирателната секция трябва да се допускат само граждани със зелен сертификат.

# 19 668
  • Варна
Хич не ме интересуват изборите. Ваксинация по време на епидемия е нещо безумно.

# 19 669
Янсен
Барса, вакисната е безплатна
Но не е задължителна,или?Тези дето сме боледували с антигенния преди официално признаването прайм?Ние вина нямаме че бяха само ПСРи.Плащахме си  и двата вида

# 19 670
И по стародавна традиция, неизвестните са повече от онова, което знаем. Започва пак едно тълкуване, едно питане и чудене ама за къде важи, за къде не важи, ама кой всъщност трябва да разпореди и кога. Мерки за чудо и приказ.

Трябва първо да се овладее вълната с крути мерки. И като се успокои ситуацията да се въведе зелен сертификат.

# 19 671
... ,,Кой момент обаче. Ние правихме на 1ви и 2ри ден от симптоми антиген"  - Ами различно е, по-точните срокове могат да кажат други потребители.
Аз го споменах за да няма фалшиво успокоение че теста е отрицателен, и значи всичко е точно. Следете нещата!

# 19 672
Oт сега ви казвам, че контролът със сертификатите ще е точно като с маските ... т.е. никакъв.

# 19 673
За учителите ще трябва ли зелен сертификат? А за образователните центрове?

# 19 674
Хич не ме интересуват изборите. Ваксинация по време на епидемия е нещо безумно.

Затова трябваше да се ваксинират лятоска, когато беше затихнала.

Почвам да откривам някаква прелест в ситуацията, ще се разхождам в полупразен Джъмбо. Сега очаквам антиваксърите да натиснат за затваряне, само да не е сертификат.

За учителите ще трябва ли зелен сертификат? А за образователните центрове?

Имат вариант със тест.

# 19 675
Синтезирано от брифинга:
Цитат
Зеленият сертификат, като единствен възможен, позволяващ всички места с обществен характер на закрито да функционират, става задължителен у нас. Това означава, че вече в заведение, кино, театър, фитнес, мол, включително и в университет, ще може да се влиза само при наличие на сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, като работещите в тях ще трябва да отговарят на същите изисквания.
За лекарите, работещи в болници, КОЦ, хосписи и диализни центрове, и социалните работници ваксинацията срещу COVID става почти задължителна, защото за тях също ще важи изискването да притежават зелен сертификат. Това означава, че ако не са имунизирани или преболедували, те ще трябва да си правят PCR тест на всеки 72 часа или антигенен - на 48 часа. Документът за преболедуване обаче е със срок от 6 месеца, както досега и се издава само ако заболяването е доказано с PCR тест.
За учителите засега такава мярка не се предвижда.
Това решение е взел експертният съвет по епидемиология, след като са поискани и становища от различни браншови организации и министерства, съобщи на брифинг здравният министър Стойчо Кацаров.
Новото условие влиза в сила от полунощ в сряда срещу четвъртък, като тези, които следят за спазването на мерките - инспектори от РЗИ, МВР, общинските инспектори и т. н., също ще трябва да имат зелен сертификат.
В обществения транспорт няма да се изисква зелен сертификат. Дали университетите ще работят присъствено или дистанционно, ще решат ръководствата им, но студентите ще трябва да имат сертификат, за да присъстват.
А за учителите защо отпадна зеления сертификат. Кога най-сетне ще накарат всички учители да се ваксинират? За лекарите задължително, за учителите пак минаха между капките.
Също така, много ми е интересно как ще накарат всички полицаи да се ваксинират за да отговарят на условието да имат зелен сертификат като правят проверки.

# 19 676
За учителите не, за студентите да за присъствена форма.

# 19 677
Вижте, който толкова не желае да се ваксинира ще си направи тест. Проверяващите също ще си правят регулярни тестове, които не щат ваксини.

В края на краищата проработи на запад, може да проработи и тук. Друг изход имаме ли.

# 19 678
Децата ми са ваксинирани, ама сега не зная дали ще ходят в училище и университета. В кой клас или група всички са ваксинирани?
Мен ме заинтргуваха безплатните тестове. Бих се възползвала. И защо не питаха защо ваксинирани са под карантина. Журналистите за нищо не стават

# 19 679
Къде могат да се направят безплатните тестове?

Общи условия

Активация на акаунт