COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 792
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 385
Съгласна съм, че самото наличие на антитела не показва колко от тях са читави, ама то е същото и при преболедувалите, и при ваксинираните - никой не може да каже колко точно от антителата им работят ефективно. Нали затова има тестове за вирус неутрализиращи антитела? Да изискват такъв тест за сертификат.

# 20 386
Доказано е, че най-добър имунитет имат преболедуване + ваксина...
А обратния вариант - ваксина + преболедуване същото ли е ?
Най-вероятно няма да са със знак за равенство... Но нямам идея кое е по-успешния модел.

# 20 387
Бърди, теста за VNT в %, който правят в Цибалаб е точно на този принцип, който описва д-р Илиев. Да, по-скъп е от другите. В крайна сметка показва колко процента от вирусите са неутрализирани за определен период от време.

# 20 388
# 20 389
  • Сан Франциско
Духи, интересен въпрос, и на мен ми е любопитно. Има предварителни данни, че ваксинираните заразени е малко вероятно да развият лонг Ковид или да имат трайни увреждания. Може би, ще се окаже, че ваксиниран + преболедувал е по-добре от преболедувал + ваксиниран (колкото можем да говорим за “добре,” защото за мен лично непреболедувал + ваксиниран + пак непреболедувал е идеалният вариант). От друга страна, още преди месеци имаше данни, че ваксините подобряват симптомите на преболедували с лонг Ковид. Помня как ми се присмяха тук във форума, че било безумие да се говори, чв ваксините “лекували”…ама на, има документирани случаи по цял свят..

# 20 390
А доколко безопасно е човек преболедували тежко,с дългосрочни усложнения на дробове,сърце,кръвни д-р. да си сложи ваксина?

# 20 391
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
@HappyMe@ , пожелавам ти да е сбъдне това, за което се бориш и мечтаеш

Ако едно 80% се ваксинират и ти ще си защитена

# 20 392
Само да припомня,че родилката с близнаци след инвитро, която почина скоро, не беше ваксинирана.
Така е, но е отказала да бъде приета в болница и когато се е върнала вече е била в тежко състояние. По време на бременност Ковид също се води много опасен.
Благодаря ви за милите думи. Дано скоро свърши тази моя дълга борба. Heart

# 20 393
Че те ваксинираните разнасят вирус също толкова, колкото и неваксинираните.

Това е откровена лъжа! Освен, ако не е от глупост..
Щом боледуват и ваксинирани, значи могат да пренасят и заразяват, съвсем логично е.
Хората, които са се заразили въпреки имунизацията, вероятно могат на свой ред да разпространяват заразата. Но засега не е напълно изяснено в продължение на какъв период човек остава заразен за останалите след пробива на имунизационната защита.
https://www.dw.com/bg/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8 … %D0%B0/a-59305954

# 20 394
https://www.segabg.com/hot/zdravniyat-ministur-redaktira-krachka-novite-merki "Срина се системата за издаване на зелен сертификат"

# 20 395
Моя приятелка се ваксинира по време на бременността и роди живо и здраво бебе миналата седмица, да са живи и здрави. Лекарят й я посъветвал, за щастие. Радвам се за нея.

# 20 396
  • София
Бърди, теста за VNT в %, който правят в Цибалаб е точно на този принцип, който описва д-р Илиев. Да, по-скъп е от другите. В крайна сметка показва колко процента от вирусите са неутрализирани за определен период от време.

Не го знам теста, но е напълно възможно, да.

# 20 397
Вчера антигенния в Търново25лв.Днес-35 лв.

# 20 398
Вчера антигенния в Търново25лв.Днес-35 лв.

Ваксините все още са безплатни.

# 20 399
  • Стара Загора
https://dariknews.bg/regioni/stara-zagora/starozagorskite-ucheni … e-sedmici-2287674
Област Стара Загора  учениците минават онлайн за 2 седмици

Общи условия

Активация на акаунт