COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 015
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 240
  • София
Не трябва.

# 21 241
Скрит текст:
Royal Ranger, понеже питате колко е репродуктивното число, ето една прогноза от професор Витанов. Новината я има и по други сайтове.
https://bulgaria.utre.bg/2021/10/22/590248-prof_nikolay_vitanov_ … 0_do_desetina_dni
Накратко, вече втори ден то е над 1.3. Във всички 28 области разпространението е дифузно. До десет дни може да стигнем 9000 новозаразени на ден. И той като мен не е изненадан от спада на % положителни. Не знам колко изкривяват статистиката тези, които си правят по повече от 1 тест. Явно не толкова,  щом смъртните случаи растат. Най-лошото е, че според него няма мерки, които да предотвратят случващото се.
Humble01,  аз знам колко е репродуктивното число през последните дни. Мисълта ми беше, че когато обявяват дневния брой положителни тестове, там не влизат само новозаразените, а и онези с втори/трети тест. А техният брой не е малкък.

Как тогава математиците могат да твърдят, че репродуктивното число е точно това? Толкова ли е трудно при регистрация на положителен тест да се добавя информация дали е новозаразен или е от втори/трети тест? Хм?
Как точно става това? В системата се вкарват по ЕГН. Колкото и да е калпава програмата, ще изплюе повторно въведено същото ЕГН.

# 21 242
Кое им е супер на англичаните, като изключим по-малкия брой починали. Нали от месеци , а може би и над година се говори, как голяма част от заразените карат дълъг ковид с поражения на множество органи, които спират да функционират нормално. Да и в България няма програма за тези с дълъг ковид и точна статистика, но не значи , че като не са в болниците, те са супер. Познавам един такъв човек, който даже не е влизал в болница, а го изкара вкъщи на антибиотици, ама 6-7 месеца след това му беше трудно да качи стълбите до втория етаж, а е млад човек.

# 21 243
  • София
Как точно става това? В системата се вкарват по ЕГН. Колкото и да е калпава програмата, ще изплюе повторно въведено същото ЕГН.
Как тогава се отчитат реинфекциите?

# 21 244
Някъде назад в темата, ако не се лъжа, някой беше писал, че има връзка между женските полови хормони и Ковид.
Има ли хора, които знаят нещо по този въпрос?

# 21 245
Имам един блондински въпрос. В градините трябва ли персонала да е задължително ваксиниран или не?
Според мен те и учителите ще са следващите, заедно с държавните институции. За мен е повече от редно.

# 21 246
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Някъде назад в темата, ако не се лъжа, някой беше писал, че има връзка между женските полови хормони и Ковид.
Има ли хора, които знаят нещо по този въпрос?

Аз писах, да
и Алмондиня

# 21 247
ужас, сега гледах и линка от Нова ТВ за сутрешното нареждане пред фургоните на Пирогов от служителите им - сестри от различни отделения, кърмачески, урология, реанимация - неваксинирани! наистина не съм си представяла, че антивакс пропагандата е проникнала толкова дълбоко в медицинските среди, а после се чудим за дереджето из болниците и как почти няма шанс да влезеш за нещо и да не излезеш И заразен с друго

# 21 248
Как тогава се отчитат реинфекциите?
Не познавам програмата, но и второкласник не би ги сложил в една графа с новозаразените. Би трябвало да има възможност за повторно въвеждане вече с гриф "реинфекция". Но от гледна точка на изчисляване на репродуктивното число за деня те са новозаразени, там е важен просто броят. Тоест това трябва да са две отделни статистики.

Към VanillaCaramel - мъжът ти има много реално мнение за фантазиите на майка ти. Заблуден народ много, просто престани да четеш глупостите, които ти изпраща.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 11:07 от Mury-mur

# 21 249
Вие сте възрастен човек и имате право да вземете самостоятелно решение! Абстрахирайте се от чуждо мнение и помислете какво мислите вие по този въпрос!
Ако някой е лабилен и се влияе от конспиративни теории не виждам вас какво ви касае това! Разбирам, че ви е майка, за нея действията трябва да бъдат други, ето, написали са ви по-горе.

# 21 250
  • София
Едно от заболяванията на майка ми (доста възрастна) е Хашимото. Ваксинирана е още пролетта, сега чака за бустерната доза.

Ванила, няма да коментирам изказванията на майка ти, само ще кажа, че мъжът ти е много прав да не й вярва.

# 21 251
Royal Ranger, понеже питате колко е репродуктивното число, ето една прогноза от професор Витанов. Новината я има и по други сайтове.
https://bulgaria.utre.bg/2021/10/22/590248-prof_nikolay_vitanov_ … 0_do_desetina_dni
Накратко, вече втори ден то е над 1.3. Във всички 28 области разпространението е дифузно. До десет дни може да стигнем 9000 новозаразени на ден. И той като мен не е изненадан от спада на % положителни. Не знам колко изкривяват статистиката тези, които си правят по повече от 1 тест. Явно не толкова,  щом смъртните случаи растат. Най-лошото е, че според него няма мерки, които да предотвратят случващото се.
Humble01,  аз знам колко е репродуктивното число през последните дни. Мисълта ми беше, че когато обявяват дневния брой положителни тестове, там не влизат само новозаразените, а и онези с втори/трети тест. А техният брой не е малкък.

Как тогава математиците могат да твърдят, че репродуктивното число е точно това? Толкова ли е трудно при регистрация на положителен тест да се добавя информация дали е новозаразен или е от втори/трети тест? Хм?

Само един път влиза новозаразен в системата, регистрира се с ЕГН.

Това се изясни преди повече от една година.

# 21 252
Ако хибридния имунитет е най- добър, то хибридния в посока- ваксиниран и после разболял се

Защото вирусът опустошава организма,
нищо че ти оставя имунитет срещу Ковид, когато ти отнема сърдечното, бъбречното и белодробно здраве

Когато обсъждаме естествен имунитет, говорим за вече прекаралите го. Не зная вече за кой път се казва това. Не съм видяла някой до сега да е казал - "отивайте да се заразявате". Прекаралите го съществуват и слагането им в една група с хора, които нямат никакъв имунитет, не води до нищо добро.

Другото, което няма да доведе до нищо, е това вирусът да се изкарва по-опасен то колкото е. Това е същото като мантрите за грипче, но обратното. Повечето хора и преди ваксините го караха не толкова тежко. Не знаех, че имам сърдечни, бъбречни и белодробни проблеми, добре че ми се каза. Ако човек, който се чуди дали да се ваксинира, Ви прочете, ще помисли, че нямате никаква връзка с реалността. Не зная защо не се разбира, че крайностите почти никога не помагат.

# 21 253
За поредна седмица англичаните публикуват данни за ефективността на ваксините, и за поредна седмица има интересни данни. Населението е разделено на ваксинирани и неваксинирани, и показват какви са бройките съответно за 100 000 дупи от всяка група.
Таблица 2 показва какво е положението при новите случаи, и там за поредна седмица имаме по-високи (понякога 2 пъти по-високи!!!) нива на заразяване сред хората, които са напълно ваксинирани при хората над 30 години. От друга страна има много голяма разлика между нивата на заразяване при лицата под 18 - там ваксинираните имат 10 пъти по-малки нива на заразяване.
Интересното е, че при тези над 30, нивата на заразени сред ваксинираните са по-високи от миналата седмица - сега за тези между 40 и 80 годишна възраст тази разлика е два пъти, докато миналата седмица беше около 1.8 пъти.
За смъртните случаи все още данните показват, че нивата на починали сред ваксинираните са по-ниски, но за поредна седмица разликата намалява в повечето възрастови групи, с изключение на тези между 30 и 39 годишна възраст, но там говорим за много ниски стойности. При тези над 80 разликата е само 2.3 пъти.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/syst … eport-week-42.pdf

Откъдето и да се гледат тези данни, ваксинирането със сигурност не е добър способ за ограничаването на заразата, дори напротив - изглежда че удвоява шанса за заразяване при хора над 30 годишна възраст.

Защо не коментирахте и табл. 3, в която случаите с Ковид, стигнали до спешна помощ сред неваксинираните са 4-5 пъти повече, отколкото сред ваксинираните?

Не заразяването е опасно само по себе си, а достигането до животозастрашаващо състояние.

# 21 254
"И личните лекари ще изписват безплатни лекарства за COVID-19
Това съобщи на брифинг зам.-здравният министър д-р Александър Златанов
Общопрактикуващите лекари вече ще могат да изписват безплатни лекарства за пациенти с COVID-19. До момента заболелите можеха да получат рецепта в COVID зоните. За нововъведението в системата съобщи на брифинг заместник-здравният министър д-р Александър Златанов след днешното заседание на Надзорния съвет на Здравната каса. Мярката влиза в сила от днес и ще важи само за здравноосигурени пациенти."

https://nova.bg/news/view/2021/10/22/343754/

Общи условия

Активация на акаунт