COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 791
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 320
Ти би ли се занимавала с  това? Както писах, да ги правят родителите преди детето да тръгне на училище сутринта и да представят резултата. Не става въпрос за преподаване от хола, в хола или от лампата.
Ако е вкъщи, изобщо няма да може да се разчита на резултатите.

# 22 321
Ако бъдат оставени вкъщи да се правят тестовете, познайте колко ще са достоверни...

# 22 322
Като е голяма работа който иска да отива да рови в главите на децата и да се занимава със слюнката. Аз няма да го направя, ако щеш защото не искам. Добре, че не съм учител. Родителите да си ги правят и да дават резултата на сестрата или сестрата да ги прави. Да не говорим, че ако аз съм учител и трябва два пъти в седмицата да ми отива половината първи час с тестове, тогава как ще си взема материала?  По нашенско никога нищо не е както трябва организационно.
Ако родителите ги правят, заразени няма да има.
Аз не разбирам, какво сложно има учителката да каже на класа "Деца, извадете ей това от кутийката и се изплюйте в него". И после да мине да провери чия проба евентуално е светнала.
Проблемът ни е точно в това, че считаме, че всеки може да прави само това, което иска. Не се разбира, че няма как всички да искат едно и също. Няма такъв случай в човешката история, когато всички от един народ да са били на еднакво мнение за каквото и да било. И тук вече трябва да се намеси държавата. Където я има.

# 22 323
Алибеговите хора нямало да спазват зелените сертификати, искали всички държавни служители да са ваксинирани. То и аз искам много работи, но е крайно време тази анархия да престане и да им ковнат няколко яки санкции за назидание на всички! После ми реват от ТВ, че нямало кой една супа да си поръча от тях. Ми няма да има, невярващите в Ковид са в болница, вярващите се страхуват от зараза. Направи си мястото безопасно и ще работиш, иначе затваряш. Писна ми само за кръчмите са слушаме!

# 22 324
Аз не знам какъв му е проблема на Алибегов, нали в крайна сметка, същите тези държавни служители, ще искат да идат и на кръчма, и на мола и т.н.

Голям рев във ФБ за тестовете тип близалки. Не можело да им пипат децата.

# 22 325
Ти би ли се занимавала с  това? Както писах, да ги правят родителите преди детето да тръгне на училище сутринта и да представят резултата.
Аз лично с деца освен моите не бих се занимавала поради никаква причина. Не ставам и за учителка.
Та не мога да отговоря на въпроса ти.
Но не, не могат родителите да правят тестовете вкъщи. Няма да са достоверни.

# 22 326
На нас навремето ни проверяваха за въшки точно учителите, преди години са им проверявали ушите и ноктите дали са изрязани, пак учители. Не че нещо, ама ако искат присъствено трябва някак да се приспособят. Иначе не става. И как учителите в Германия са съгласни, бг учителите не искат.

# 22 327
Ето в тази публикация от Единния информационен портал от 13 октомври са описани много подробни видовете тестове , които могат да се прилагат в училищата. Всичко е подробно и достъпно обяснено. Мисля, че нашите горе са го мислели като крайна едва ли не мярка ,но са имали сигнали от Европа , че не вървим по прав път . В статията са описани различните типове тестове, има за самотестуване  и за  професионална употреба. Името на всеки тест води до листовка с указания за употреба на български език . Определено има разлика между тези тип близалка и тези с плюнка. Вторият тип изисква изкашляне в контейнер и събиране на плюнка. Прочетете, интересно е . Дано не дадат заден и децата ни да ходят на училище присъствено.
Линк :
https://coronavirus.bg/bg/news/2629

# 22 328
Teзи тестове ако не са регулярни примерно седмично няма да донесат никаква реална полза. Нали все пак отдавна има забрана на деца с респираторни заболявания да посещават присъствени занимания или пък не? Иначе за мен лично области в тъмночервена зона не трябва да имат присъствена форма на обучение или ако има да става само с тест.

# 22 329
  • София
Някъде има ли информация, че става въпрос за тестовете с близалки?

Да, наименованието е близалки, но НЯМА ДА СЕ БЛИЖАТ.
Предполагам, че ще има разяснителна кампания за всички.
😂
Ще влизат в училище под звуците на "Ближи си сладоледаааа".

# 22 330
Някъде чух, че става въпрос за тестване в понеделник и четвъртък. Дано се случи, звучи ми прекалено хубаво, за да е истина.

# 22 331
На нас навремето ни проверяваха за въшки точно учителите, преди години са им проверявали ушите и ноктите дали са изрязани, пак учители. Не че нещо, ама ако искат присъствено трябва някак да се приспособят. Иначе не става. И как учителите в Германия са съгласни, бг учителите не искат.
Е, тъкмо в една учителска група вече е вой до небесата, че те не са служители на РЗИ и тестове нямало да отчитат. Сега учителите май ще провалят нещата. Ей този инат и грам нежелание да си мръднем пръста в извънредна ситуация не знам какво ще го правим.

# 22 332
Ще писнат до небесата милите, преработили се, изморени учители. По закон с работно време 8 ч., а реално 4 ч. Като не искат, да си тръгват. А сега с ДО часовете са по 30 мин. Крайно време е да ги заставят да си изработват часовете. И хич да не излизат с номера, че проверяват домашни, защото реално само се подписват. А разпределенията и уроците ги взимат наготово. Ако много ги мързи, пускат клип от уча.се.
Хареса им ДО, здравейте, как сте, 3 часа по-късно, като са включени и  50 мин. междучасия, довиждане деца. Да не са луди да се съгласяват.

# 22 333
От всякъде се чува само Искам, искам, искам, няма пък - време е да се прекрати тая либерастия.
100-150 човека умират на ден - време е да се помисли за обществото като цяло, а не да се удовлетворява "нагона" на тази и онази прослойка като месеци наред се питат, допитват, с бъклица, че дренче и с питка.
Ако тоя бил съгласен, ако оня бил съгласан, ама ако му изнасяло.
Да отменят и задължителността на данъците и осигуровките и всеки да си  решава сам и да прави какво си поиска.

# 22 334
Е, тъкмо в една учителска група вече е вой до небесата, че те не са служители на РЗИ и тестове нямало да отчитат. Сега учителите май ще провалят нещата.
Нищо няма да провалят.
Директорите ще помогнат (като ги убедят).
Со кротце, со благо...Smiley

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 12:49 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт