COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 797
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 305
Ох, прочетох сега новината за тестовете - "ако родителите са съгласни" - и спрях да чета и да го мисля. Никакъв шанс да мине, нулев. Питат ли родителите, забрави.
Много зависи как ще им се формулира въпросът.
Ако въпросът е или ходите на училище и се тествате, или сте он-лайн, мисля, че има минимален шанс да стане.

# 22 306
Не, детето няма да близне клечката, а ще плюе някъде. Не бих искала да се занимавам със слюнката на 30 деца, ако съм учител, то и изобщо не бих искала.
Едно време ни проверяваха за въшки. Да не би да им е било приятно.
Голяма работа ще е ако учител следи как се правят тестовете /убедана съм, че децата ще се справят сами/ и да отчете резултатите.
По важно е, при положителни как ще процедират. Класът ли ще карантинират или ...... Това е същественото при теставането.

# 22 307
  • София
Ох, прочетох сега новината за тестовете - "ако родителите са съгласни" - и спрях да чета и да го мисля. Никакъв шанс да мине, нулев. Питат ли родителите, забрави.
И според мен това има много голямо значение. Ако черно на бяло пише, че само така може да има присъствено и точно какви ще бъдат тестовете, може да се получи.

# 22 308
Дам!
Надявам се на точна и ясна формулировка.

# 22 309
Налага ми се да не общувам вече и с мои приятели по фейса, защото в групата, която по принцип е за деца да речем, се появяват уникални хитове. Срам ме е да ги напиша. Фантастиката ряпа да яде.

# 22 310
Със сигурност на малките им трябва възрастен да обяснява много подробно, защото са няколко стъпки. Изсипване на разтвор, събиране на слюнка при него (друг е въпросът, че е добре да се събере слюнка от задната страна на гърлото и да не си пил и ял съвсем скоро), слага се дозатор, самото контейнерче е обло, няма да може да се оставя на повърхност, така че междувременно трябва да е отворена касетата. Не е ракетна наука, но не е и като 7-годишно да го направи без съдействие и наблюдение.

# 22 311
Скрит текст:
Един шофьор преди малко обясняваше, че возил хора на екскурзия до Турция и на границата върнали двама човека защото слагали някакво устройство на рамото и засекли, че не са с ваксини наистина.
Нали уж не съдържаха оная отровна гадост, за която се пишеше, че засичат с такова устройство?! Ето, че сега чух истински случаи. Какво друго ще да засичат?!
Някой пътувал ли е скоро и какво е това магическо устройство?

Хайде сега, отровна.

Това е просто чипът за връзка с кораба-майка.

Мечтая си някой да изобрети устройство, с което да засича IQ. Макар че в случая ще трябва такова, засичащо дали изобщо има мозъчна дейност:)

Ей, не мирнаха троловете с безумните конспирации. А стадото рупа ли, рупа.
Всичко това е следствие от дългогодишната ни идиотска система на образование, в която единствената цел беше да наизустяваме куп ненужни неща, вместо да се научим да мислим критично. И това е от повече от половин век. Какво от това, че нямаше ДО? И без него положението винаги е било трагично.
Абе не става да се разчита само на училището да ни възпита децата. Трябва и родителите малко да се постараят. Нали и ние сме минали през същата тази образователна система, но не можем да повярваме, че на Бил Гейтс му е важно какво обядваме. А масата, както се вижда, вярва. За мен потресаващото невежество, което се шири, е до голяма степен заслуга на вече поне две поколения родители.

# 22 312
Много тъпо това с тестването на децата само в тъмночервените зони.  В другите явно не е проблем да се заразяват. В тъмночервена седенето в училище е най-малкият проблем, ако детето трябва да се кандилка до там на отиване и връщане по час с градския транспорт.

# 22 313
  • София
Като е голяма работа който иска да отива да рови в главите на децата и да се занимава със слюнката. Аз няма да го направя, ако щеш защото не искам. Добре, че не съм учител. Родителите да си ги правят и да дават резултата на сестрата или сестрата да ги прави. Да не говорим, че ако аз съм учител и трябва два пъти в седмицата да ми отива половината първи час с тестове, тогава как ще си взема материала?  По нашенско никога нищо не е както трябва организационно.

# 22 314
Съобщиха, че ще се допитват до родителите за тестовете и който не е съгласен, ще трябва детето му да мине на онлайн обучение. Така че несъгласните ще трябва да си приберат децата у тях.

# 22 315
Не бих искала да се занимавам със слюнката на 30 деца, ако съм учител, то и изобщо не бих искала.
Няма да си единствена.
Хубаво е тези учители да имат възможност за избор и да преподават от хола на деца, които също искат да учат в хола. Ама надали.

# 22 316
  • София
Ти би ли се занимавала с  това? Както писах, да ги правят родителите преди детето да тръгне на училище сутринта и да представят резултата. Не става въпрос за преподаване от хола, в хола или от лампата.

# 22 317
  • в страната на чудесата
Няма рокет сайънс в това. 6-годишният ми племенник сам бърка в носа за тест, с интерес при това. Само трябва да се покаже. Със слюнка всяко средностатистическо дете ще се оправи. На по-бавните ще се помогне. Аз определено не бих се съгласила друг да тества детето ми. Но сам в училище или у дома не виждам проблем.

# 22 318
  • София
Изцепката на шофьора на автобус ми заприлича на новата простотия, която срещнах във ФБ- че заради ваксините кръвните центрове са останали без кръв, защото ваксинирани не могат да даряват! Не, че някога е дарявал кръв, ама споделя тролски глупости на килограм. Аз вече докладвам всяка подобна публикация, заедно с потребителя. Аман!
Значи аз и ММ сме давали кръв миналата седмица за нещо друго, примерно за някой вампир да си я консервира в буркани. А а тези в центъра по кръводаряване много потайни, значи. Само тихичко подпитват дали и кога си ваксиниран и тихомълком пренасочват кръвта ти в сакчето към където трябва...

# 22 319
А сега как учителите си преподават материала с намалените онлайн часове? Всеки ден, когато са ДО, са с намалени 10 минути от всеки учебен час и се води, че си преподават материала. Това е доста повече време от евентуалните 2 учебни часа, които ще се губят.

Общи условия

Активация на акаунт