COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 688
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 425
Или ако са ваксинирани със Спутник примерно, биха ги върнали, без да ги признаят.
Варианти има, без да се случва нещо паранормално.

# 22 426
  • София
Възможно ли е да сме такива криви хора, дето не могат въобще да си организират държавата и да постигнат съгласие поне по един важен за нацията въпрос? Като гледам какво става наоколо и масовите обществени настроения си мисля, че образованието отдавна е минално на дистанционно обучение и в главите на цели поколения има огромни пропуски, най-вече в информационната култура и умението да си подбират източниците. А политиците гъделичкат мнозинството, че им трябват избиратели.
Ами, той е много комплексен този въпрос, не е един освен това.
Първо, приравняват се 5-6-7-8 годишни с 18-19 годишни.
Второ, масата неграмотни, които четете под новини, вкл. и тук по форумите са завършили присъствено.
Трето, има места, където не тече адекватен присъствен учебен процес, ама никак, и то говоря за София-град-елита. Кипи една безсмислена дейност и се парадира само, но от началото на учебната година почти няма здрав учител, крие се информация, не се карантинира (а са смесени в профили). За гимназия говоря. Не на последно място, в момента завършва първия набор с промени, профилиране и пр. масово децата или работят вече на тази възраст, или се подготвят отдавна извън училище за изпити. Чиста загуба на време е престой присъствен в затворено помещение за час на класа или ГО. Висяха месец наред, пътуваха с часове, за да изкарат два часа присъствено, защото останалите часове са на болни преподаватели.
Та аз с чиста съвест, имайки се и за прилично грамотна и дори ваксинирана Simple Smile (разбирайте желаеща да си образова децата), категорично съм за ДО. Така или иначе само ти свеждат някаква академична информация (11 и 12 клас)  и като студент следва вкъщи сам да откриваш топлата вода, поне да са ти спестени път/разходи/време.
И на мен ми писна - и сме изкарали, и сме ваксинирани, и тестове правим, но по-качествено от това образованието ни (и присъствено) не става. Поне да не пречат, като не помагат. Защото който си учи присъствено, достатъчно е натиснал и учи извън класната стая. Всъщност основно извън нея.
Аме нямате никъкъв проблем- просто вашите деца ще си учат онлайн. Защо настоявате за всички да е така.

# 22 427
  • София

Извинявай за въпроса ми ,но наистина не разбирам. Как ще различиш истински сертификат от фалшив ( нали за това го купуват, за да е като истински).

Най-вероятно са си изгърмяли парите за някой мошеник, дето им е пробутал фалшив сертификат. Хитрата сврака.

# 22 428
Идва време за нова тема. Предложения за анкета?

# 22 429
  • Sofia
Цитат
Според мен ще има локдаун,независимо дали властта иска. Просто в един момент няма да имат избор. Малкият ми син ме питаше преди седмица няма ли до го пуснат онлайн, защото се уморил от деца и шум. Казах му, че точно тях няма да ги пуснат. И два дни по-късно си беще вкъщи.

Авторката на поста да не се обижда, че я цитирам, но вече започват да се виждат последствията от ДО и въобще изолацията - човек малко по-малко отвиква да бъде сред хора.

Нищо общо няма с ДО. Децата ми не са много социални, както и ние с мъжа ми. Като гледам , какво става, май навреме сме се ориентирали. То и досега всички са учили присъствено, но гледай какви дефицити изскачат.

# 22 430
В Лили Дрогерие и ДМ със или без сертификат се влиза? Някой знае ли?

# 22 431
Виждам, че е публикувано становище и от ФБ на МЗ по-горе, току-що се свързах с Информационно Обслужване. Случаите, при които има положителен PCR тест преди повече от 6 месеца, т.е. генерира се ЕС-сертификат с изтекла валидност - няма да се прави нищо, няма да ги преиздават, ще се признават навсякъде така, като проверяващите ще гледат датата "Валиден от" и ще си смятат 1 година. Ако се сканира с приложението QR кода, ще свети в червено. Това за мен е сериозен бъг и предпоставка за проблеми и скандали при потенциални проверки.
P.S. Сега тествах с приложението - и този, и другите сертификати, които са с антигенен тест преди повече от 6 месеца, излизат невалидни (свети в червено).

# 22 432
Какво излиза!
Въвеждаме ЗС като в Европа.
Ама нашите ЗС са по различни от тези в Европа.
Та последно, пак ли имаме български вариант на международни разпоредби? Thinking

# 22 433
  • София
Би трябвало да е без, защото са дрогерии, а те са изключенията в онази заповед. Днес я прегледах пак.

# 22 434
РЗИтата според мен са доста неактивни в Ковид ситуацията. Вече 2 години откакто има мерки за носене на маски, познавам обекти, на които не са стъпили да проверят аджеба спазват ли се мерките, персонала носи ли маски, има ли осигурени дезинфектанти и т.н. И ако сега ще е същата работа и няма да има проверки, много лесно след седмица никой няма нито да ходи да се ваксинират, нито пък да дава пари за тест.
РЗИтата само имитират дейност, обикалят и раздават предписания, изобщо не налагат глоби..Освен това глобите у нас са много символични...Трябва да се види как е организирано всичко примерно при съседите Гърция - там глобите са много адекватни - 5000 евро за фалшиф сертификат, 300 евро за неносене на маска, отнемане на лицензи на заведения, които не спазват мерките и т.н...Единствената адекватна глоба, която имаме у нас е за нарушаване на карантина, обаче тук проблемът е че не се карантинира адекватно, страшно много болни се крият, обикалят си и заразяват..Така че за нас, предвид какво представляваме като народ, ефект може да има единствено мярката локдаун, за съжаление сме такива - сами си слагаме въжето..Това е положението..

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 18:05 от Tigar_123

# 22 435
Би трябвало да е без, защото са дрогерии, а те са изключенията в онази заповед. Днес я прегледах пак.
Извинявай, може ли да дадеш заповедта, че не знам къде да я търся.

# 22 436
  • София
може ли да дадеш заповедта, че не знам къде да я търся.
https://bntnews.bg/f/news/o/1172/dada743aa60c5b725aca0bfe498e7e61.pdf

# 22 437
  • София
Цитат
Според мен ще има локдаун,независимо дали властта иска. Просто в един момент няма да имат избор. Малкият ми син ме питаше преди седмица няма ли до го пуснат онлайн, защото се уморил от деца и шум. Казах му, че точно тях няма да ги пуснат. И два дни по-късно си беще вкъщи.

Авторката на поста да не се обижда, че я цитирам, но вече започват да се виждат последствията от ДО и въобще изолацията - човек малко по-малко отвиква да бъде сред хора.

Нищо общо няма с ДО. Децата ми не са много социални, както и ние с мъжа ми. Като гледам , какво става, май навреме сме се ориентирали. То и досега всички са учили присъствено, но гледай какви дефицити изскачат.
Потрисам се от такива разсъждения. Понеже вие не харесвате да общувате с хора, хайде и за чуждите деца така да е .

# 22 438
Да, ще има локдаун, не само заради безхаберието на народа, но и половинчатите мерки. Нека има солени глоби, само така ще се дисциплинират някои хора. Ето днес като се чу думата глоба и масово всеки отива в лабораторията да си вади сертификат, но като видят че след ден два никой не идва и няма глоби пак старата безотговорност. Защо не ангажират полиция, освен рзита да обикалят и глобяват? Ако трябва да назначат повече проверяващ персонал, но мерки без глоби и проверки са обречени.
Също се дразня как мрънкат хората, че трябвало да дават пари за тест. Е да, но другия вариант е след месец изобщо да нямат никакъв доход като затворят държавата. Както масово дават на ден за кутия цигари, така могат да дадат и за тест, който касае личното здраве и това на околноте. Може да е грубо, но това е моето мнение.

# 22 439
В ДМ се влиза със сертификат в магазините над 300 квадрата и тези в мола. Пише го във фейсбук страницата им.

Общи условия

Активация на акаунт