COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 570
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 455
За мен тези мерки са логични, но за съжаление безотговорността и вечното усилие да се надхитри системата ще опорочат и тази добра идея. Добре е да знаеш, че на работа и в мола всеки наоколо е тестван или ваксиниран, но при липса на проверки и сверяване на сертификатите с лична карта това си остава една приятна утопия.

Grinning

За някои хора би било непонятно какво логично намирате в това да сте ваксинирани и в същото време да изисквате всички около вас да са също ваксинирани, защото така било "приятно" и "утопия".. След като сте приели такова силно и сигурно средство срещу заразата, значи сте защитени , какво ви интересува дали другите са го взели???
Нищо не ми пречите. Само, както някой писа преди малко, решете проблема с болниците.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 19:48 от Cygnus

# 22 456
За коя ваксинация няма изискуем минимум за да е ефективна? Хайде стига вече врели-некипели глупости. Аман вече! Заради такива фалшиви тези, сега децата ни го отнасят.

# 22 457
За някои хора би било непонятно какво логично намирате в това да сте ваксинирани и в същото време да изисквате всички около вас да са също ваксинирани, защото така било "приятно" и "утопия".. След като сте приели такова силно и сигурно средство срещу заразата, значи сте защитени , какво ви интересува дали другите са го взели???

Защото ефект от ваксините има, когато са ваксинирани всички, или почти всички.
Не става с 5 човека ваксинирани, а другите не.

# 22 458
Нищо не ми пречите. Само, както някой писа преди малко, решете проблемът с болниците.

Имате предвид да решим проблема с нелогичните мерки и изисквания, които отровиха живота на лекарите - не, това да го оправят капацитетите във властта, които го ескалираха. Болните не са толкова голям проблем и почти всички от тях са на възраст, на която почти никой не ходи в молове и заведения.

Цитат
За коя ваксинация няма изискуем минимум за да е ефективна? Хайде стига врче врели-некипели глупости. Аман вече! Заради такива фалшиви тези, сега децата ни го отнасят.

Личната ваксинация би трябвало да е достатъчно ефективна за личното ви здраве. Проблемите с децата си ги отнесете към хората, които легитимно създадоха тези проблеми с двегодишни неадекватни действия. Колкото повече оправдавате тях и обвинявате обикновените хора с личен избор, толкова повече ще ви мачкат и вас, и децата, и родителите ви.
Ами това показва само невежество относно механизма на действие на ваксините. Непонятно ми е защо хора, които нямат понятие от дадена сфера се чувстват длъжни да леят мъдрости, които я касаят. И да, децата ни го отнасят точно заради хора с такова мислене, защото отричането на всякскви мерки водят до това меле, което ни тресе и заради което загубихме обичани близки.

# 22 459
  • При семейството си
В интерес на истината в моловете няма как да се проследи дали отиваш до банката, Теленор или Зара, та няма лошо да пускат само със Сертификат.
А защо г-н министърът и съветниците му не се сетиха за това, много трудно ли е? Досега плюхте как българите не спазваме правила. В случая защо адмирирате неспазване на въпросната върховна заповед, след като в нея недвусмислено е написано, цитирала съм го по-назад. Можеха с нова заповед да изменят текста.

Само предполагам, това е решение на самите молове и търговски вериги, за да си гарантират, че спазват мерките и не подлежат на санкции.
Може да предложите на министъра съответните промени в заповедта.

# 22 460
  • Там,където се събуждам щастлива.
Някои хора нарочно ли го правят или толкова им е интелектуалния капацитет? Страшно е, ако след година и половина и почти година след ваксинация се пишат тези, като “нали сте ваксинирани. Какъв ви е проблема?”

# 22 461
Честно казано хич не ми пука другите какво решение са взели. Пука ми дали скоро ако се наложи да ме лекуват, ще има къде. Шансовете стават все по-малки, защото неваксинираните запълват местата. Интересното ще стане, ако се наложи и да се прилага протокол за прием в болница или за поставяне на вентилатор, в случай че броят на нуждаещите се надхвърля възможностите.

хинт - в италия имаше нещо подобно в началото и протоколът не беше в полза на по-възрастното население. А като се има предвид, че възрастовата граница на заболелите непрекъснато пада, много вероятно е и хора на средна възраст, в разцвета на силите си да изпаднат зад борда, заради тези, които за близо 2 години така и не намериха време да се информират, а разпространяват дивотии из социалните мрежи. Та ако си около средната възраст, смятай, че и ти си застрашен.

# 22 462
Ами вместо на входа на мола да проверяват, просто магазините където се изисква сертификат да го правят. Елементарно е.

Тоест всички влизат в мола и си обикалят, колкото искат, без да влизат в банка или мобилен оператор  Wink

# 22 463
  • София
Това ви оставям и пожелавам лека вечер, защото отивам на кино, ще гледам Дюн в The Mall. Ще проверя как проверяват сертификати 😉
Колаж е, но е в 10-ката.
Скрит текст:

Бърди, не се ядосва, ще им свърши платеният отпуск и ще се върнат. Ваксинирани. И през този саботаж ще минем. Естествено, след като си заплати цената. Няма да казвам каква е. Всички я знаят.
Такива сме, все по трудния начин, и с тоягата.
Балканско племе юнашко Sad

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 19:57 от ninnann

# 22 464
  • Шотландия

Братовчед ми каза същото за Англия на летището, две жени пред него са върнати защото не били с истински ваксини.
В Шотландия търговските обекти се снабдяват с устройства за четене на QR кодовете от КОВИД сертификати, не разбирам защо някои се съмняват,  че граничен контрол не разпознава фалшификатите... Излизат имената и датите на ваксините.

Извинявай за въпроса ми ,но наистина не разбирам. Как ще различиш истински сертификат от фалшив ( нали за това го купуват, за да е като истински).

Ако сертификатът е истински  т.е излята в мивката ваксина и лекар се е подписал, че е сложена и го е вкарал в системата,  тогава, предполагам
 че няма да ги хванат.  Но има достатъчно други мошеници, включително и из социалните медии, които продават фалшиви сертификати, направени с фотошоп или друга подобна програма, тях ги хващат. Ползващите подобни "услуги" често са доверчиви, не мислят и нямат капацитет да разберат за какво става дума.

# 22 465
  • София
Пишете одеве за РЗИ, какво РЗИ, хора, като пловдивското днес не отишло на работа, щото били против мерките. Против мерките!!! Хората, от които се очаква да ги контролират и съблюдават спазването. Хората, на които разчитаме.
РЗОК, не РЗИ.
Иначе съм съгласна
https://btvnovinite.bg/bulgaria/bojkot-na-zelenija-sertifikat-sl … ha-na-rabota.html

# 22 466
Ами вместо на входа на мола да проверяват, просто магазините където се изисква сертификат да го правят. Елементарно е.

Тоест всички влизат в мола и си обикалят, колкото искат, без да влизат в банка или мобилен оператор  Wink

Кой ей така ще обикаля мола? И то като знае, че на повечето места няма да го пуснат.

# 22 467
Да, как ли се чувстват семействата със загинали близки от Ковид като гледат простотиите по молове и кафенета на тема "свободен избор и човешки права".

На повечето хич и не им пука. Ако не приемат ваксините и локдауните, не ги приемат и след загуба на близък - това си е. Говорила съм с такива хора - такъв бил живота. Само, ако изгубят млад човек страдат и се вайкат, но някои пак отказват да се ваксинират.

# 22 468
  • София
Пишете одеве за РЗИ, какво РЗИ, хора, като пловдивското днес не отишло на работа, щото били против мерките. Против мерките!!! Хората, от които се очаква да ги контролират и съблюдават спазването. Хората, на които разчитаме.
РЗОК, не РЗИ.
Иначе съм съгласна
https://btvnovinite.bg/bulgaria/bojkot-na-zelenija-sertifikat-sl … ha-na-rabota.html

Не съм разбрала правилно, благодаря! Не, че това е хубаво, но е една идея по-добре от първоначалния ми шок.

# 22 469
Изобщо не ми дреме дали доктор.новия.тролски.ник се е ваксинирал или не. Да мре, като така е решил. Ама заради тези като него, дето са решили да мрат, детето ми трета година ще учи пред екрана в детската стая. Щото задръствате болниците и задръствате системата и държавата задръствате. Просветените Пенки от фейсбук.

Извинявайте, разбирам проблемите ви, но не аз се подигравам с вас и децата ви две години. Ако зависеше от мен, те нямаше изобщо да прекъсват училище дори и миналата година, а задръстванията, ако мислите хладнокръвто, ще видите, че се предизвикват от мерките - хората в болниците са били повече от нормалното за общо около месец-два през цялата пандемия. През по-голямата част от времето болниците бяха празни. Насочете негативната си енергия към истинските виновници, аз лично не съм стъпил в болница от две години, освен за едно медицинско за шофрьорска книжка.

Общи условия

Активация на акаунт