COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 755
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 410
  • София
Сега гледам директорът на 51-во демонстрира. Детето плюе в хартиена фунийка, с капкомер някой (явно учителят)взема от слюнката и капва в шишенце и после с реактив.
И пробите в касетка... Мани, мани.

За тестовете вкъщи родителите ще лъжат, защото предпочитат болно дете на училище, отколкото карантина за фамилията.
И се пуфкате  тук
(moonriver и др.) видиш ли как нямало да го правят това учителите...щото е тяхна работа било...???? Ако бях аз - нямаше да им пипна. Съответното министерство издало заповедта - да си назначи съответните кадри да им събира плюнки...

# 22 411
За мен тези мерки са логични, но за съжаление безотговорността и вечното усилие да се надхитри системата ще опорочат и тази добра идея. Добре е да знаеш, че на работа и в мола всеки наоколо е тестван или ваксиниран, но при липса на проверки и сверяване на сертификатите с лична карта това си остава една приятна утопия.

# 22 412
Един шофьор преди малко обясняваше, че возил хора на екскурзия до Турция и на границата върнали двама човека защото слагали някакво устройство на рамото и засекли, че не са с ваксини наистина.
Нали уж не съдържаха оная отровна гадост, за която се пишеше, че засичат с такова устройство?! Ето, че сега чух истински случаи. Какво друго ще да засичат?!
Някой пътувал ли е скоро и какво е това магическо устройство?

Хайде сега, отровна.

Това е просто чипът за връзка с кораба-майка.

Мечтая си някой да изобрети устройство, с което да засича IQ. Макар че в случая ще трябва такова, засичащо дали изобщо има мозъчна дейност:)

Ей, не мирнаха троловете с безумните конспирации. А стадото рупа ли, рупа.

Братовчед ми каза същото за Англия на летището, две жени пред него са върнати защото не били с истински ваксини.

# 22 413
Въпрос:
Аз съм преболедувал на 7 месеца. 10 пъти си теглих сертификата от his, включително днес. Единствената възможност е за ЕС сертификат, който е от април до септември 2021.
С валидиращия ап сканирах баркода, дава ми, че е "изтекъл".
Този сертификат ли ще ползвам в България, и трябва ли нещо да се прави и презаверява?
Има ли друг сертификат?
Гледа се от началната  дата -12месеца, във вашия случай е валиден само за страната до април 2022...

# 22 414
А сега като трябва масово да се тестват хората, то нали тази седмица цифрите ще са още по-космически на заразените, защото ще бъдат хванати и много асимптомни. Ще имаме една реална и страшна картина, така че явно е решено да има локдаун, защото не виждам как броя с това масово тестване се очаква да падне...

# 22 415
  • Шотландия

Братовчед ми каза същото за Англия на летището, две жени пред него са върнати защото не били с истински ваксини.
В Шотландия търговските обекти се снабдяват с устройства за четене на QR кодовете от КОВИД сертификати, не разбирам защо някои се съмняват,  че граничен контрол не разпознава фалшификатите... Излизат имената и датите на ваксините.

# 22 416
  • Варна
Сега ще ви кажа как протича проверка в мола : охраната хвърля по едно око каквото му покажат. Мога да се казвам Калинка и да покажа сертификат с име Донка - все едно. Обикаля и обяснява на всички как сме били тъпи да чакаме тука, ами не си извадим по един зелен сертификат по другия начин, както направил той. Разправяйте после, че имало смисъл от ЗС, не и в държава като България. Нито ваксинираните са наистина ваксинирани на 100 %, нито зелените сертификати са зелени, нито нищо...

# 22 417
Starrydream, аз съм разбрала, че децата сами ще си правят тестове, учителите само ще показват, обясняват и проверяват резултата. Ако става въпрос учителите да правят самите тестове на всички деца е друго. Затова съм и писала "предпочитам да проверявам Ковид тестове, отколкото за въшки" Simple Smile и в случая ми е такова мнението заради спецификата на задачата с тестването, но пък по принцип смятам, че си важи с пълна сила, че тук почти никой не прави нещо ей така от добра воля, да не се мине случайно като не е негова работа..

# 22 418
Гледам по групи на ресторантьорският бранш се чудят дали трябва да искат сертификати на клиенти седящи на открито в заведенията.  В заповедта не пишеше ли само за закритите места, че трябва да се представи сертификат?

# 22 419
  • София
Въпрос:
Аз съм преболедувал на 7 месеца. 10 пъти си теглих сертификата от his, включително днес. Единствената възможност е за ЕС сертификат, който е от април до септември 2021.

Този сертификат ли ще ползвам в България, и трябва ли нещо да се прави и презаверява?
Има ли друг сертификат?

Никъде не намерих категорична информация по въпроса. Навсякъде в новинарските сайтове и официалния сайт на Ковид не е уточнено.
Цитат от Фб страницата на МЗ:
Гражданите, които фигурират като потвърдени случаи с положителен PCR резултат в COVID регистъра, ще продължат да ползват европейския цифров COVID сертификат. Въпреки че съгласно Регламент (ЕС) 2021/953 на Европейския парламент продължителността на сертификата за преболедували с доказан PCR тест е 180 дни, във връзка с новите противоепидемични мерки, за територията на България се приемма валидност от 365 дни от датата на първия положителен тест.

# 22 420
Сега погледнах и на моя сертификат /ваксинирана съм/ пише, че е с валидност една година от датата на втората доза. Нали беше безсрочен този на ваксинираните или аз нещо греша?

# 22 421

В Шотландия търговските обекти се снабдяват с устройства за четене на QR кодовете от КОВИД сертификати, не разбирам защо някои се съмняват,  че граничен контрол не разпознава фалшификатите... Излизат имената и датите на ваксините.

Извинявай за въпроса ми ,но наистина не разбирам. Как ще различиш истински сертификат от фалшив ( нали за това го купуват, за да е като истински).

# 22 422

Извинявай за въпроса ми ,но наистина не разбирам. Как ще различиш истински сертификат от фалшив ( нали за това го купуват, за да е като истински).
Е, тук явно се говори за фалшив документ, като фалшиви пари, а не за непоставена ваксина и после сертификат валиден.

# 22 423
РЗИтата според мен са доста неактивни в Ковид ситуацията. Вече 2 години откакто има мерки за носене на маски, познавам обекти, на които не са стъпили да проверят аджеба спазват ли се мерките, персонала носи ли маски, има ли осигурени дезинфектанти и т.н. И ако сега ще е същата работа и няма да има проверки, много лесно след седмица никой няма нито да ходи да се ваксинират, нито пък да дава пари за тест.

# 22 424
Въпрос:

Има ли друг сертификат?

Никъде не намерих категорична информация по въпроса. Навсякъде в новинарските сайтове и официалния сайт на Ковид не е уточнено.
Цитат от Фб страницата на МЗ:
Гражданите, които фигурират като потвърдени случаи с положителен PCR резултат в COVID регистъра, ще продължат да ползват европейския цифров COVID сертификат. Въпреки че съгласно Регламент (ЕС) 2021/953 на Европейския парламент продължителността на сертификата за преболедували с доказан PCR тест е 180 дни, във връзка с новите противоепидемични мерки, за територията на България се приемма валидност от 365 дни от датата на първия положителен тест.
Мислиш ли, че охраната в Мола ще има нужното IQ и време да брои 365 дни от датата на резултата от PCR-а. Ще погледне, че датата ВАЛИДНО ДО е изтекла и ще прави проблеми с пропуска.

Общи условия

Активация на акаунт