COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 655
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 530
Най-голямото ми дете ще се ваксинира, за да предпази себе си, учители и др възрастни с които контактува.

Детето ви ще предпази единствено себе си и то от тежко протичане, а такова при децата и без това е голяма рядкост. Детето ви и след ваксината ще може да се зарази, да разнася и предава вируса. Това вече всички го знаят. С две думи нито ще предпази учителите си, нито възрастните си роднини.

# 4 531
Защо ваксиниран учител ще откаже да преподава на неваксинирани ученици...??? Много бързо забравяте.Миналата година учителите се страхуваха от учениците, да не се заразят от тях. В статистиките докладваха колко души са заразени, като специално наблягаха на лекари и учители. Абсолютно сигурна съм, че ваксинираните учители ще искат да преподават само на ваксинирани ученициНе само, че не виждам никаква драма, ами и никаква логика и смисъл, в това твърдение..Ще поживеем и ще видим. За мен от есента ще започнат да ни притискат да се ваксинираме. Ще има рестрикции за тези, които не подадат. Защо иначе тази, която гласяха за здравен министър я слагат за образователен? Повече от ясно е, че фокусът ще е върху децата 🥲

# 4 532
Cubayo, да точно така пише в плана при над 500. Само ключови работници.
https://coronavirus.bg/bg/1052

# 4 533
Аз пък не разбирам егоистичното мислене на някои да набодем децата, които наистина минават леко през ковид, с експериментален препарат, с неясни последици в бъдеще, за да живеем във фалшиво спокойствие.
Които има желание да си купи скафандър и да бъде спокоен.
Вирус има, няма да изчезне - това е положението ще се живее така.
Имаше публикации за децата и ваксините.
При момичетата с ваксини се наблюдава увеличена менструация и проблеми с цикъла, при млади ваксинирани миокардити и перикардити, но явно това не е проблем за “разумните” хора , защото “ ползите са повече от рисковете”
Фактът, че ваксините ще си ги правим на 6 месеца пак не прави впечатление.
Информацията, че делта е по заразен я има на всякъде, но нищо не сочи, че е по опасна.

# 4 534
  • Насред хаоса
Аз няма да си тествам децата. Поне не и с тези тестове с клечките. Вие се тествайте където искате по колкото пъти искате, но не налагайте подобни гадости за другите. Особено за деца!!!

О, не се съмнявам, че и такъв да беше тестът, пак щяха някои да тропат с крак и да назидават как така няма да си тестваме децата.
Ваксинираният учител е предпазен от тежко разболяване и смърт ....
А отчиташ ли, че ваксинираният учител може да има някакви явни или скрити противопоказания за ваксина и при проявата на само едно не е предпазен от нищо? После ти ли ще поемеш отговорност за влошаването или смъртта му? Не се спряхте, ей.
От няколко месеца съпругът на роднина е в болница, в чужбина. След като си сложи първа доза от някоя от ваксините. Влоши се бъбречното му заболяване. После получи някакво възпаление в ухото, което прерасна в менингит. Беше на изкуствено дишане сума време, за малко се закрепи и одеве тя пак писа, че са го сложили на изкуствено дишане, защото пак е развил нещо и не може да диша сам. И сега ако лепне и делтата, както е в болница, не ща да мисля.

# 4 535
Аз не мисля, че учителите са били наплашени от вируса и от децата миналата година. Ако беше така щяха да ходят с истински маски и шлемове в клас, а те носеха някакво мини шлемче само пред устата за отбиване на номера.

# 4 536
Аризона, мнението ми е изцяло изградено от коментари във фейсбук. Учителите искаха цялата година да е ДО, за да не бъдат заразявани.

# 4 537
Лабораторията в Ухан е създадена с френска помощ и финансиране. В нея работят учени и от Зап. Европа и САЩ.
Западняците и особено американците са "царе" да извъртат фактите и да прехвърлят отговорността.
Американците хубаво си разследват, но да разследват и тяхното участие с финансиране, учени и т.н. в дейността на тази лаборатория.
Да разследват и случаите в Италия и Франция на пост-фактум проби от болни, дали положителен резултат за САРС-2 още преди избухването на случаите в Китай.
Unexpected detection of SARS-CoV-2 antibodies in the prepandemic period in Italy
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33176598/

САЩ много добре са знаели в какво участват и носят солидарна отговорност с Китай, както и всички финансирали т.нар. gain of function. Независимо дали вирусът е случайно изпуснат от лабораторията или е изкуствено създаден.
https://www.cnbc.com/2021/07/03/how-moderna-made-its-mrna-covid- … oubar-afeyan.html
US officials may have avoided the coronavirus lab-leak theory to avoid associations with controversial gain-of-function research.

Китайците са съобщили геномното секвериниране на вируса на 11 януари 2020.
Първите дози Модерна за били готови за тестване на 24 февруари 2020, а на 16 март 2020 е поставена първата ваксина на доброволец.
https://www.cnbc.com/2021/07/03/how-moderna-made-its-mrna-covid- … oubar-afeyan.html

Всичко това за мен означава, че САЩ и западняците много добре са знаели за какъв вирус става дума и не е вярно, че нямали информация и китайците се били забавили. Още тогава трябваше всички държави да затворят границите си за китайски граждани, както и да не пускат свои да ходят там, докато Китай се справи с вируса.
Но каруцата отдавна се обърна..

# 4 538
Поредна година ДО ще бъде пагубна за децата, не само за знанията, но и за социалните им умения и за психическото им състояние. Но реално погледнато, ДО е единствената безплатна мярка, затова ми се струва, че никой няма да полага усилия за налагане на някакви мерки в училищата и контрол за спазването им. Никой не го направи досега, защо да си прави труда и тази година.
По-скоро ми е странна реакцията на обществото и на родителите. Те би трябвало да настояват най-гръмогласно за тестване, контрол и мерки в училищата, за да продължи присъственото обучение възможно най-дълго. Но не виждам подобно нещо. Обществото е гръмогласно, но не в настояванията си за мерки, а в исканията си такива да няма.
Когато през пролетта правителството предложи тестване в училищата, масово учениците и родителите около мен изразиха несъгласие, но не заради опасения, че бъркането с клечка може да нанесе наранявания. Всички бяха убедени, че нарочно ще ги пишат положителни или пък ще бръкнат в носа им с вече заразена клечка и ще ги заразят. Разбира се, няма как да обобщавам на базата на сравнително тесен кръг от лични познати, но подобни реакции са напълно неразбираеми за мен.

# 4 539
Освен това са били планирали създаване на още няколко лаборатории ниво 4 на територията на Китай. За какво ли са им? Сигурно, за да измислят ваксини за доброто на човечеството...

# 4 540
Е има ли някой, който иска децата му да се разболея от ковид?
Ами явно болшинството хора нямат нищо против децата им да се разболеят от Ковид, то се вижда директно и от мнения в темата от типа "моето го изкара с един сопол", т.е. няма нищо страшно.
След като вече са го изкарали какво да кажат? Да лъжат? Изкарали са го леко и вече са защитени. След като така или иначе се е случило е по-добре да се радват, че за децата им вече е минало. Вие и много други тук във форума също сте го изкарали. Спазвали сте абсолютно всички мерки, носили сте маски навсякъде и пак сте се заразили. Някои сте го изкарали по-тежко, но повечето леко или даже без да разберат.

# 4 541
  • София
Сега намерих инфо за заразените от лагера в Приморско врачански деца и ръководители.
Не мога да го споделя.
В резюме:
80 човека, от тях 55 изследвани, от тях 16 заразени.
Процентите си сметнете вие.

# 4 542
Cubayo, да точно така пише в плана при над 500. Само ключови работници.
https://coronavirus.bg/bg/1052
Само че, пропускаш и еди колко си в болница. При продънената касичка на държавата, пълен локдаун.....не знам откъде ще платят на хората. Защото, към момента ресторантьорите още си чакат парите, представям си целокупното затваряне какво ще означава. Тогава може и  тези с удобните диванчета вкъщи да останат без мека мебел Wink.

# 4 543
И канадците има какво да разследват.
Дано наистина на глобално ниво вземат мерки и се забранят подобно практики, както и изследвания gain of function, че ще си живеем от пандемия до пандемия - тези, които оцелеят..
https://www.cbc.ca/news/politics/winnipeg-china-links-otoole-motion-1.6048492

"Лидерът на консерваторите Ерин О’Тул изисква от Агенцията за обществено здраве на Канада да публикува документи, които подробно описват връзката между канадската Национална лаборатория по микробиология във Винипег и Института по вирусология на Ухан-злополучно партньорство, което доведе до отстраняването на двама учени от лабораторията в Уинипег. след като изпратиха проби от вирусите Ебола и Хенипа в лабораторията в Китай.
О'Тул каза, че във вторник парламентаристите имат право да знаят повече за тези учени и всички нарушения на сигурността, свързани с изпращането на проби от най -смъртоносните болести в света до страна, която има противоречиви отношения с Канада и нейните най -близки съюзници.
О'Тул нарече продължаващия отказ на PHAC да предостави повече подробности за този инцидент "дълбоко тревожно прикриване".
„Как биха могли двама учени с дълбоки връзки с китайската армия да получат достъп до канадска лаборатория за проверка на сигурността с най-опасните вируси в света?“ - каза О'Тул.

# 4 544
Ваксинираният учител е предпазен от тежко разболяване и смърт ....
А отчиташ ли, че ваксинираният учител може да има някакви явни или скрити противопоказания за ваксина и при проявата на само едно не е предпазен от нищо? После ти ли ще поемеш отговорност за влошаването или смъртта му? Не се спряхте, ей.
От няколко месеца съпругът на роднина е в болница, в чужбина. След като си сложи първа доза от някоя от ваксините. Влоши се бъбречното му заболяване. После получи някакво възпаление в ухото, което прерасна в менингит. Беше на изкуствено дишане сума време, за малко се закрепи и одеве тя пак писа, че са го сложили на изкуствено дишане, защото пак е развил нещо и не може да диша сам. И сега ако лепне и делтата, както е в болница, не ща да мисля.
Защо си отразяла цитат само с половината от изречението, прочети цялото изречение и получаваш отговора.
Аз говоря за напълно ваксинирани учител, които са изградили имунитет, няма проблем да отидат на работа.. Естествено тези които имат противопоказания за ваксина, не могат да се ваксинират и те няма как присъствено да отидат в училище..Отговорността да се пази от вируса е негова /ще работи само ДО, минимум контакти с хора, да спазва мерки и дистанция...Поне засега не е измислен друг начин за предпазване.
Имам чувството, че обяснявам на някой в 1ви клас, честно..Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт