COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 145
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 430
Цитат
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн заяви, че границите на страната ще останат затворени поне до края на годината.
Абе,кво разбира премиерът на НЗ?Нямат нашите ''специалисти'' да им кажат по частната си тв,че всеки трябва да го мине,този безобиден вирус.Мелбърн затвори до днес заради 6 случая.Сега ще питам,какво става там.

# 5 431
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн заяви, че границите на страната ще останат затворени поне до края на годината.

Тя каза, че елиминационната стратегия е най-добрият начин да се предпазим от Covid-19 и икономиката да е отворена.

Тя подчерта, че приоритетът е ваксинирането на населението до края на 2021 г.

Страната е регистрирала едва 26 смъртни случая при население от малко под пет милиона души.

https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-58182418

Специално Миа Рулана да го прочете, че не знаеше как било по онези ширини.

Мелбърн затвори до днес заради 6 случая.Сега ще питам,какво става там.

Не знам, ако тук затворят София за 2 случая, а може би и за 1, съпоставимо с Мелбърн, какво ще стане?!
Представят ли си някои за какви мерки става дума в други държави и за какво са ревнали нашите "бизнеси"?

# 5 432

Специално Миа Рулана да го прочете, че не знаеше как било по онези ширини.
Прочетох го. Благодаря ви.

Пловдив влиза в оранжевата зона.
https://trafficnews.bg/plovdiv/plovdiv-vliza-oshte-utre-oranzhev … NI19gbUKY414oBsM8

# 5 433
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.
Преболедували сме през ноември. Доказано с ПСР. Насочете ни къде ще ни издадат сертификат?
Преди да се издаде сертификат за преболедували, трябва да се направи тест за антитела. Според мен така е редно.
Изобщо колко хора си правят тест за антитела 6-9 месеца след оздравяване? Почти никой. Повтаря се мантрата, че има постоянен имунитет и всичко е точно.
По същата логика сертификат след ваксина трябва да се издава също след изследване дали са се изградили антитела. Също така да важи шест-осем месеца и след това да се презаверяват.
Да задам същия въпрос - изобщо колко хора си правят тест за антитела 6-9 месеца след ваксиниране?

# 5 434
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.
Преболедували сме през ноември. Доказано с ПСР. Насочете ни къде ще ни издадат сертификат?
Преди да се издаде сертификат за преболедували, трябва да се направи тест за антитела. Според мен така е редно.
Изобщо колко хора си правят тест за антитела 6-9 месеца след оздравяване? Почти никой. Повтаря се мантрата, че има постоянен имунитет и всичко е точно.
По същата логика сертификат след ваксина трябва да се издава също след изследване дали са се изградили антитела. Също така да важи шест-осем месеца и след това да се презаверяват.
Да задам същия въпрос - изобщо колко хора си правят тест за антитела 6-9 месеца след ваксиниране?

Те още не са минали толкова от началото на масово ваксиниране, освен в отделни страни(където изследванията по желание не са толкова популярни като у нас)

# 5 435
  • София
Аз бях писала и преди в темата - след боледуване 90, след файзер 2080. В една и съща лаборатория

# 5 436
  • София
Ако ще цитираме отделни примери, и тук, и в съседната тема има преболедували, които писаха, че следят антителата си и растат с времето. Но отделните примери не са представителна извадка и не правят статистика.

# 5 437
Понеже съм минавала проверка на маска по медицински протокол, заради предстоящ контакт с пациент с антибиотично резистентна туберкулоза,  се съмнявам мнозинството да употребява и най-сигурните маски правилно... Проверява се със специален шлем около главата, не само самата маска, а и дали е сложена така, че да не изпуска въздух отникъде - нито около носа, нито отнякъде другаде, където прави контакт с кожата. Когато е сложена правилно, хич не е лесно да се носи продължително време... Дай боже да я носите правилно,  разбира се.
О да, така е. Болшинството хора не носят добри маски, а още по-малко ги носят правилно. Но тук коментираме дали маската може да спре вируса. Може стига да се ползва както трябва.

# 5 438
  • Русе
Уж писах , ама нещо май сама си го изтрих мнението. Та от 4 човека , ваксинирани декември с Файзер, и 4-мата са си още с антитела, съответни 660, 245, 137 и 110, като последния резултат  на 80- годишен човек.
Това само за статистиката го пиша, хич и коментирам , защото не разбирам твърде. Аз съм с Модерна от май месец и се надявам да изкарам що- годе нормално сезона.

# 5 439
  • София
А колко пъти ще се повтаря, че антитела и имунитет не е едно и също?!?
Ако ти е досадно да повтаряш и да ми отговаряш - недей.
Антителата са част от имунния отговор - хуморален, който се развива след инфекция с вируса. Това изследване е достъпно (31 лв).  Изследването за клетъчния имунитет варира между 136-180 лв. За консултация с имунолог - нямам представа каква ще е цената. Странното е, че почти никой от личните лекари не съветва преболедувалите пациенти да направят въпросните изследвания. Те заключават, че след като си изкарал вируса, имаш траен имунитет. Как достигат до този извод - не знам, може би са подведени от техни лекари специалисти, като доц. Мангъров и доц. Атанасов.

https://fakti.bg/bulgaria/602639-doc-petar-atanasov-preboleduval … te-sa-vaksinirani
В това интервю, публикувано и друг път в темата, доц. Атанасов е убеден за трайния имунитет след преболедуване. Четейки статията, ще видиш, че изводите, които той си прави са въз основа на изследванията на антителата при преболедувалите. Поне аз така разбирам прочетеното.
Цитат от статията:
"При 99% oт пaциeнтитe нa Пирoгoв, прeбoлeдувaли Соvid-19 прeди гoдинa, ce нaблюдaвa трaйнo пoкaчвaнe нa имунитeтa. Eдвa при тримa души, oт 600, имa cпaд нa aнтитeлaтa, кaтo вce oщe нe ca дocтигнaли критичнo ниcки cтoйнocти."
"Нали именно на базата на антителата може да се установи кой какъв имунитет има и дали е опасен за околните."
Дълбоко се съмнявам, че в Пирогов изследват клетъчния имунитет на пациентите си след преболедуване, защото е по-скъпо изследване и надали е покрито от държавата. Иначе тяхната лаборатория предлага изследвания за антитела, клетъчен имунитет и консултация с имунолог. Оставам с впечатлението, че изводите си правят на базата на антителата, като по този начин дават фалшива сигурност при преболедувалите Ковид.

Тъй като обмислям ваксиниране след преболедуване, реших първо да си направя тест за антитела, включващ вирус неутрализиращи антитела - Abbott Diagn. SARS-Cov-2 IgG anti-spike, защото е по-евтин. Видях резултата и смятам да направя изследване на клетъчни си имунитет. Така ще имам отговор имам ли имунитет или нямам.

Абсолютно съм съгласна с теб.
Майка ми ще си направи другата седмица тест за антитела 6 месеца след ваксиниране с 2 дози на Pfizer.

# 5 440
Малко за Иран и петата поредна ковид вълна там, която изглежда е опустошителна:

Извинявам се, но в света няма достатъчно емоджита които да могат да уловят тежестта на човешката катастрофа в Иран заради #COVID19 .
Написах тема преди 10 дни, но е много по-лошо.

TL; DR
 Ако не можете да прочетете цялата тема, ето изводите:

- Здравната система вече се срина от натоварването
 - Пациентите се приемат на пода в болниците
 - Недостиг на ковчези и места в моргите, да не говорим за легла
 - Иранската теокрация не отстъпва от церемониите на Мохарам

Председателя на дружеството по спешна медицина в Иран:

"Здравната система вече се е сринала - дори частните болници - и официалните лица го знаят. Пациенти с 50%  кислород лежат в леглата в отделенията и чакат пациенти от интенвизното да умрат. Нищо не можем да направим."

Това е стаята за CPR в Машхад, на хората се прави CPR на пода. Имаше снимка, която вече не мога да намеря, където стаята за CPR се използва за приемане на пациенти.

Това е Бабол в провинция Мазандаран, хората получават Ремдезивир на улицата.

Този клип показва моргите на Мазандаран, пълни с мъртви, а след това медицински сестри плачат, че не могат да обслужат всички пациенти и те умират.

Това е само една морга в Машхад. Има съобщения, че сега таксита са били използвани за превоз на мъртвите, тъй като има недостиг на линейки.

Състоянието на болниците в Мазандаран, което доведе до създаването на полеви болници.

Липса на лекарства, дори IV течности.

Това е референтна аптека в Техеран.

Само 4% от населението е ваксинирано. Защо?

Е, първо, Върховният лидер забрани вноса на английски и американски ваксини. Иран поръчва ваксини от Китай и Русия, но Русия не доставя и просто не се внасят достатъчно ваксини.

и т.н. има и много снимки и клипове, които не са за хора със слаби сърца.

https://twitter.com/aliostad/status/1425439704766353415

# 5 441
Странна работа.В затвореният Мелбърн,заради 6 случая,днес им продължават локдауна с още 7 дни.Случаите станали 20.Хванали са учителка в мюсюлманско у-ще.Обяснението е,че там са непокорни.Simple Smile Каквото и да означава това.Сидней,затворен от месец,а случаите пак нарастват.Thinking Ние покорни или непокорни сме?Какво да очакваме?

# 5 442
Мисля, че в тази тема някой беше писал за бъбречни проблеми у негов познат след Файзър. Ето една прясна новина: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-d … cines-2021-08-11/
Европейската агенция по лекарствата разследва нови редки, възможни  реакции от Файзър и Модерна: кожни и бъбречни проблеми.

# 5 443
  • София
Скрит текст:
Странна работа.В затвореният Мелбърн,заради 6 случая,днес им продължават локдауна с още 7 дни.Случаите станали 20.Хванали са учителка в мюсюлманско у-ще.Обяснението е,че там са непокорни.Simple Smile Каквото и да означава това.Сидней,затворен от месец,а случаите пак нарастват.Thinking Ние покорни или непокорни сме?Какво да очакваме?

Означава, че човекът си е човек и не може до безкрай да бъде държан затворен и асоциализиран и в някакъв момент избира живота пред здравето. То не че не беше ясно, че така ще стане...
Също така приказките колко сме разхайтени ние се оказват силно преувеличени.

# 5 444
Вирусът не се интересува някои дали са в локдаун или не, единствено разчита на "подходящото човешко поведение".

Общи условия

Активация на акаунт