COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 145
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 460
Съсиреците при боледуване от Ковид ги бяха засели още в началото. Даже в България профилактично изписваха личните лекарство за това, ако имаш Ковид.
Имам 2 познати жени, на възраст 60-70 години, които починаха за минути от съсирек през май-юни. И двете жени бяха преболедували Ковид сравинтелно леко през март. После не бяха били аспирин или там каквото се предписва за кръворазреждане.
Аз пък имам позната, която с цел превенция, пи аспирин по 3 пъти на ден, от март 2020 до миналият месец, когато почина от перфорирана язва+сепсис.
Косвените жертви на Ковид пропагандата никой не ги брои.

# 5 461
Това с линейките не го бях чувала.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 14:44 от Birdflower

# 5 462
Цитат
Аз пък имам позната, която с цел превенция, пи аспирин по 3 пъти на ден, от март 2020 до миналият месец, когато почина от перфорирана язва+сепсис.
Няма лекар, който да изпише аспирин в такава дозировка и за такъв период.
Това е някакво лично решение. Както в Америка с белината.  Не съм чувала някой да рекламира подобно лечение и поведение.

# 5 463
Нямат голяма смъртност, защото имат много ваксинирани. За разлика от нас.
М, Ч и сие не мислят така.

На нас дори сега ни е много голяма смъртността - 18 е страшно много за начало на вълната.

Онзи ден гледах по една телевизия д-р Монев, от някаква май немска болница и една жена, някаква Любка - много красива, със страхотно излъчване и глас. Та тя, освен че нарича ваксините инжекции с ковид и представи като истина какви ли не конспирационни теории, каза че амишите - тези цветни хора, които са свободни и живеят без телевизия и контакт със света - та при тях нямало ковид - защо? Докторът (много овладян човек, при този разговор не си счупи лаптопа, друг би го направил) и каза, че двама от пациентите, които са му починали били точно амиши. А тя се изхили.

Защо сме качвали случаите:
Лъжат ни.
Нарочно пускат линейки да вият, за да ни плашат.
Многото ни ваксинирани заразяват околните.
От самолетите пускат вируса, личи си от следите след тях.
Това са други вируси, ПСР фалшиво ги обявява за ковид.
Нарочно искат да съсипят сезона.

Тези са само от днес.
Ама сериозно ли са поканили Монев и някаква, даваща за пример амишите в един разговор, като равностойни събеседници??? Това е егати и безумието, страшна "свобода на словото".

# 5 464
Ето го - ходих да гледам защо отказват правителството и ме зарадваха.
https://sedemosmi.tv/production/krum-savov-live-09-08-2021-g/

Не бях виждала този лекар, харесаха ми коментарите му.
Дори не трепна, когато го питаха защо няма нито едно лабораторно животно оцеляло след изпробването на ваксините.
Скрит текст:
Всички животни, използвани за опити и изследвания накрая ги умъртвявали, за да не стане беля. По целия свят така било.

# 5 465
Оф, ама то било по 7/8. Представете си да поканят в студио лекар, който да говори за диабета - изследвания и превенция, нови лечения и "за баланс" - някоя любителка на рейки и хомеопатията, която да обясни колко са вредни лекарствата за диабет и как с капки номер 20 и положително мислене, можете съвсем успешно да се справите с него. И това да се прави, когато се канят специалисти за всяка болест.
П.П. Не съм го гледала, ще го видя довечера, само заради д-р Монев.

# 5 466
Цитат
Няма лекар, който да изпише аспирин в такава дозировка и за такъв период.
Това е някакво лично решение. Както в Америка с белината.  Не съм чувала някой да рекламира подобно лечение и поведение.
Е, аз да твърдя, че лекар го е предписал? Да, лично решение на паникьосана жена от пропагандата за чувалите, труповете и т.н.

# 5 467
Чувалите ги пълним по-бързо, отколкото ни бяха уплашили. Не разбрах кого обвинявате за решението на жената?

# 5 468
  • в страната на чудесата
Лейди, ако въпросът ти е към мен - нямам ни най-малка идея. Последният път кафе във Виена беше без да има ковид.

# 5 469
  • София
Паниката, независимо дали е от ковид, или от ваксина, винаги е била вредна.

# 5 470
  • София
Паникьосаната жена се предполага, че има личен лекар, с когото да се консултира, преди да премине към самолечение.  Не можем да обвиняваме Ковид пропагандата за самолечението. Немалка част от българите  нямат доверие в здравеопазването. Предпочитат консултация с всеки друг, но не и с лекар, защото “знам ги аз тия…”.
Ще дам пример (извън Ковид темата)
Репродуктивен проблем. Забременяване няма повече от 3-4 и повече години. Вместо посещаване на репродуктивна клиника, се започва клечене над зелка и поставяне във влагалището на тампон със заешка мас. И това се препоръчваше навремето в този форум. Това малоумие в продиктувано от … Ковид или някаква друга пропаганда? До мисловен капацитет си е.

# 5 471
А колко пъти ще се повтаря, че антитела и имунитет не е едно и също?!?
Ако ти е досадно да повтаряш и да ми отговаряш - недей.
Антителата са част от имунния отговор - хуморален, който се развива след инфекция с вируса. Това изследване е достъпно (31 лв).  Изследването за клетъчния имунитет варира между 136-180 лв. За консултация с имунолог - нямам представа каква ще е цената. Странното е, че почти никой от личните лекари не съветва преболедувалите пациенти да направят въпросните изследвания. Те заключават, че след като си изкарал вируса, имаш траен имунитет. Как достигат до този извод - не знам, може би са подведени от техни лекари специалисти, като доц. Мангъров и доц. Атанасов.

https://fakti.bg/bulgaria/602639-doc-petar-atanasov-preboleduval … te-sa-vaksinirani
В това интервю, публикувано и друг път в темата, доц. Атанасов е убеден за трайния имунитет след преболедуване. Четейки статията, ще видиш, че изводите, които той си прави са въз основа на изследванията на антителата при преболедувалите. Поне аз така разбирам прочетеното.
Цитат от статията:
"При 99% oт пaциeнтитe нa Пирoгoв, прeбoлeдувaли Соvid-19 прeди гoдинa, ce нaблюдaвa трaйнo пoкaчвaнe нa имунитeтa. Eдвa при тримa души, oт 600, имa cпaд нa aнтитeлaтa, кaтo вce oщe нe ca дocтигнaли критичнo ниcки cтoйнocти."
"Нали именно на базата на антителата може да се установи кой какъв имунитет има и дали е опасен за околните."
Дълбоко се съмнявам, че в Пирогов изследват клетъчния имунитет на пациентите си след преболедуване, защото е по-скъпо изследване и надали е покрито от държавата. Иначе тяхната лаборатория предлага изследвания за антитела, клетъчен имунитет и консултация с имунолог. Оставам с впечатлението, че изводите си правят на базата на антителата, като по този начин дават фалшива сигурност при преболедувалите Ковид.

Тъй като обмислям ваксиниране след преболедуване, реших първо да си направя тест за антитела, включващ вирус неутрализиращи антитела - Abbott Diagn. SARS-Cov-2 IgG anti-spike, защото е по-евтин. Видях резултата и смятам да направя изследване на клетъчни си имунитет. Така ще имам отговор имам ли имунитет или нямам.

По същата логика сертификат след ваксина трябва да се издава също след изследване дали са се изградили антитела. Също така да важи шест-осем месеца и след това да се презаверяват.
Абсолютно съм съгласна с теб.
Майка ми ще си направи другата седмица тест за антитела 6 месеца след ваксиниране с 2 дози на Pfizer.

Да добре. ЛЛ ще настояват за изследвания за по 300 кинта, то антитела, то клетъчен имунитет, ако може и по честичко, щото имунитета е променлив с времето.
Пък сега ако ми кажете откъде ще ги намерят пенсионерите тез пари, както и мнозинството на средна работна заплата... Rolling Eyes
    Като те чете човек ще си помисли че по дърветета ги берем тез пари. Joy

# 5 472
Малоумието и липсата на мисловен капацитет са присъщи на 90% от човешката популация. Точно по тази причина управляващите кризата е добре да мислят какви послания отправят.

# 5 473
И нещо положително, само не знам защо се случва след повече от година и половина - ще има пакет за Ковид в доболничната помощ.
https://clinica.bg/17853-Pravqt-KOVID-paket-v-izvynbolnichnata.

# 5 474
  • София
Да добре. ЛЛ ще настояват за изследвания за по 300 кинта, то антитела, то клетъчен имунитет, ако може и по честичко, щото имунитета е променлив с времето.
Пък сега ако ми кажете откъде ще ги намерят пенсионерите тез пари, както и мнозинството на средна работна заплата... Rolling Eyes
    Като те чете човек ще си помисли че по дърветета ги берем тез пари. Joy
Какво смешно има, не мога да разбера. Здраве, цена има ли?

Изследванията са вид превенция. Годишната цитонамазка, хив, хепатит, преглед при мамолог и т.н. са изключително важни. Нима отричаш тези изследвания и предлагаш да не ги правим, защото са финансово непосилни за хората?!?
Не мисля, че 31 лв (това е цената в Рамус) за изследване на антитела са непосилни за българските граждани. В зависимост от резултата, вече ще се прецени дали искат и имат възможност за изследване на клетъчен имунитет (цена 136 лв в Пирогов). Обща цена на двете изследвания - 167 лв.

А ти какво предлагаш - майната му на изследванията, да живеем със заблудата за траен имунитет. Който оцелее, оцелее. И Мангъров - да живей!

Общи условия

Активация на акаунт