COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 315
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 890

Добре де не ви ли гложди въпроса ,как така пандемията започна януари 2020г ,а а март 2020г вече има ваксина и даже доброволци?

Ваксините не са нови,
"Преработиха" вече създадени ваксини, като "добавиха" шиповия протеин.

Новото при ваксините на практика е новият вирус.

Никой не е измислял "нова" ваксина.

В момента, в който китайците "споделиха" генома на вируса януари месец се започна "подобряването" на вече създадени ваксини.
И всичко това за 1-2 месеца,но пък за сметка на това почти години ни обесняваха ,че вирусът е непознат,но иначе изолираха шиповият протеин?
всъщтност ,коя точно ваксина преработиха ,..грипната ,при положение,че те са с ниска ефективност

Виждам, че вече два пъти обЕсняваш. Пише се Я. Обяснявам.

La Sombra, на регулаторите не вярваш, а на кого вярваш? На доцент Мангъров? Той знае по-добре? Или на фейсбук? Осветли ме, моля те! Защото, за твоя информация, регулаторите са хора, завършили медицина, със специалност, а нерядко и с научна степен след защитят докторат. Със сигурност те не ги разбират тези неща!
Не само, че ставате смешни, ами сте и абсурдни!

# 7 891
  • Насред хаоса
Сега и правописа ли ще обсъждаме?

Как да им се вярва на тия? Айде кажете ми.
"Проф. Кантарджиев: Не се задава нова вълна на COVID-19, РНК ваксините пазят до живот"

Това е изказване на Кантарджиев от 1 юли. Статията е в Дир. Бг.
Да ви припомня ли какви ги дрънка сега? Те не знаят какво се случва и какво ще се случва, обаче ние трябва да им вярваме.
И прехвалените регулатори са същата работа.

# 7 892

Добре де не ви ли гложди въпроса ,как така пандемията започна януари 2020г ,а а март 2020г вече има ваксина и даже доброволци?

Ваксините не са нови,
"Преработиха" вече създадени ваксини, като "добавиха" шиповия протеин.

Новото при ваксините на практика е новият вирус.

Никой не е измислял "нова" ваксина.

В момента, в който китайците "споделиха" генома на вируса януари месец се започна "подобряването" на вече създадени ваксини.
И всичко това за 1-2 месеца,но пък за сметка на това почти години ни обесняваха ,че вирусът е непознат,но иначе изолираха шиповият протеин?
всъщтност ,коя точно ваксина преработиха ,..грипната ,при положение,че те са с ниска ефективност

Виждам, че вече два пъти обЕсняваш. Пише се Я. Обяснявам.

La Sombra, на регулаторите не вярваш, а на кого вярваш? На доцент Мангъров? Той знае по-добре? Или на фейсбук? Осветли ме, моля те! Защото, за твоя информация, регулаторите са хора, завършили медицина, със специалност, а нерядко и с научна степен след защитят докторат. Със сигурност те не ги разбират тези неща!
Не само, че ставате смешни, ами сте и абсурдни!
друго?
А Мангъров какво е завършил,или неговото не се брои?

# 7 893
Tия дни един "прехвален регулатор" зад океана ще одобри ваксината на Пфайзер за регулярна употреба ... сиреч "експериментите" приключват и на хартия.

# 7 894
Когато правят клинични изпитвания , ако участват здрави доброволци на тях се заплаща. Много хора очевидно се нуждаят от пари или просто искат да участват в експеримента по други съображения

Когато участват в експериментално лечение и са вече болни, тогава обичайно не им се плаща.

Ето го нашето момиче участвало в в проучването  на АЗ

https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Balgarkata-koiato-uchastv … eshtu_738203.html

Тук не го пише, но тя обясняваше, че й е добре платено, седи си вкъщи и учи за изпити

Клиничното изпитване е имало и проблеми със страничен ефект

https://debati.bg/oksfordskiat-universitet-spira-vremenno-testva … nata-varhu-detsa/

Както и със сбъркани дози

https://www.google.com/amp/s/btvnovinite.bg/amp/svetut/rojters-o … i-doziraneto.html

Но не само те, Джонсън също е спирал проучванията

https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg/a/4-world/206160-jj- … asnima-bolest/amp

Тези здрави доброволци са уведомени за рисковете и добре платени.

# 7 895
  • София
Сомбре, може би си пропуснала въпроса ми. Ако трябва да го копирам?

# 7 896
  • Насред хаоса
Да одобрява каквото си иска. В същото време CDC иска да оттегли заявката за пср пред FDA. С мотива, че имало по-точни и надеждни методи за откриване и диференциране на ковид и грип. А досега нямаше ли ги? И затова ли изчезна грипът уж?
Кира, благодаря, че ми спести ровенето.

Сомбре, може би си пропуснала въпроса ми. Ако трябва да го копирам?
Извинявай, Анди, с телефон съм. Ще се върна да видя.
Така, видях. Какво щях да направя - първото, което щях, е да огранича внасянето на вируса, което вече казах. Второ, щях да направя така, че да се тестват възможно най-много хора. Трето, адекватни мерки и контрол по спазването им.
Но това нямаше как да работи, след като дръвниците от СЗО и другите регулатори гледаха как се разпространява и се пипаха по ушите.
Та след белята - ако наистина носех отговорност, нямаше да карам всичко живо да се ваксинира. В момента също никой не носи отговорност. То така и аз мога да произведа и пробутам нещо, нали не могат да ме съдят, какво ми пука. Дилемата е сериозна, но конкретно аз не мога да кажа "иди се бодни, нищо няма да ти стане". Ами ако стане?

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 17:06 от La Sombra

# 7 897
В регулаторите работят експерти, кои обаче са и хора, поддаващи се на политически натиск. Така че те не са непременно бели и добри, нито са безпристрастни научни светила.
Справка: STIKO най-накрая се поддаде на натиска и препоръча ваксините за деца над 12 г. Доскоро се опъваха и казваха, че само за хронично болни деца ползата надвишава риска.
https://www.reuters.com/world/europe/german-panel-recommends-all … -shot-2021-08-16/

# 7 898
..Та след белята - ако наистина носех отговорност, нямаше да карам всичко живо да се ваксинира. В момента също никой не носи отговорност. То така и аз мога да произведа и пробутам нещо, нали не могат да ме съдят, какво ми пука. Дилемата е сериозна, но конкретно аз не мога да кажа "иди се бодни, нищо няма да ти стане". Ами ако стане?
Отговорност носят тези които са одобрили и разрешили производство и ваксинация,
100% гаранция няма но това не е евтаназия* че да чакаш сигурна смърт,
ваксината не пази от заразяване, а от тежко прекарване при заболяване и фатален край.
Аз имам две дози ако трябва и трета ще си сложа,никакви странични симптоми не получих и не очаквам,
реакцията е до 24 часа,
за съжаление баща ми не иска и да чуе за ваксина,казва - Господ да ме пази,
но ако/не дай боже/ се разболее, дали ще търси църквата или лекарите..!?

# 7 899
  • През девет планини в десета...
Днес разбрах, че мой познат който е ваксиниран с файзер, втора игла в края на май месец си е правил тест за клетъчен имунитет и нямал грам такъв.

# 7 900
Днес разбрах, че мой познат който е ваксиниран с файзер, втора игла в края на май месец си е правил тест за клетъчен имунитет и нямал грам такъв.

Какъв spot тест е правил? Към S1 само или поликомпонентен (S1, S2, N, мембранни протеини, ORF протеини и т.н.)?

И спазени ли са правилата за пробовземане? Поне няколко часа (3-4 часа) след събуждане се взима пробата.

# 7 901
..Та след белята - ако наистина носех отговорност, нямаше да карам всичко живо да се ваксинира. В момента също никой не носи отговорност. То така и аз мога да произведа и пробутам нещо, нали не могат да ме съдят, какво ми пука. Дилемата е сериозна, но конкретно аз не мога да кажа "иди се бодни, нищо няма да ти стане". Ами ако стане?
Отговорност носят тези които са одобрили и разрешили производство и ваксинация,
100% гаранция няма но това не е евтаназия* че да чакаш сигурна смърт,
ваксината не пази от заразяване, а от тежко прекарване при заболяване и фатален край.
Аз имам две дози ако трябва и трета ще си сложа,никакви странични симптоми не получих и не очаквам,
реакцията е до 24 часа,
за съжаление баща ми не иска и да чуе за ваксина,казва - Господ да ме пази,
но ако/не дай боже/ се разболее, дали ще търси църквата или лекарите..!?
Добре де ,как разбирате ,че ваксината ще ви предпазаи от тежко изкарване,или го повтаряте за собствено успокоение?

# 7 902
  • София
Не разбираме. Надяваме се да сме в по-големия процент на действие на ваксината. Винаги има вероятност да сме откъм неработещата част на ваксината, но статистически пак е по-добре, отколкото да поемем риска болестта.

# 7 903
Темата наистина не става за четене напоследък. А най-гадното е, че някоя ценна и интересна информация като няколко поста на Ladybird и Almondina, просто се губят в поток от тотално безсмислени постове като този на Амона Ра по-горе. Виждам, например, че Лили не пише поне от седмица, много е вероятно да е банната, но пък едни и същи опорки за ваксините, разяснявани хиляди пъти, не са причина за бан.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 18:17 от TafTaf

# 7 904
В регулаторите работят експерти, кои обаче са и хора, поддаващи се на политически натиск. Така че те не са непременно бели и добри, нито са безпристрастни научни светила.
Справка: STIKO най-накрая се поддаде на натиска и препоръча ваксините за деца над 12 г. Доскоро се опъваха и казваха, че само за хронично болни деца ползата надвишава риска.
https://www.reuters.com/world/europe/german-panel-recommends-all … -shot-2021-08-16/

Глупости! И ти говориш ан гро! Не правиш абсолютно никаква разлика между регулатор и звена за обществено здравеопазване. Вземете да попрочетете, момичета! STIKO не са регулатор!
А La Sombra така и не разбра, след като беше обяснено милион пъти, след като бяха дадени линкове, че това за ПСР теста не е вярно! Тоест, вярно е донякъде, защото CDC оттеглят СВОЯ ПСР тест и го заменят с многопрофилен ПСР тест, който може да отчете не само ковид, но и грип А и Б. Те препоръчват деа се използва ПСР тест на друга фирма, един от многото, изброени в сайта на FDA, който дадох поне два пъти тук.

Общи условия

Активация на акаунт