COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 144
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 465
  • София
Нещо взе да пази неутралитет Слави сега в интервюто. Не можел да каже, той се бил ваксинирал, имало си специалисти, ставало живот за човешки живот.
Е, кога се е ваксинирал Слави, след като на 4 април беше с ковид, уж?

# 9 466
Роналд, спазил е западния стандарт, след отшумяване на симптомите. Simple Smile Пък и сме края на август, минали са почти 5 месеца.
Достатъчно е.

# 9 467
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Поплачи си. Ако може, извън темата.

А дали не е плакала и не плаче всеки ден?
И чете помиите на подобни на теб.
Пиши си. Ако може извън темата.

Може ли да цитираш “помиите” на точно този потребител???

Както виждаш, редактирах това, което бях написала.
И въпреки всичко - "поплачи си, ако може извън темата" на пръв прочит звучи неадекватно - тя плаче по темата,
защото темата на темата е нещото, което обърна живота ѝ тотално. Но да приемем, че просто е неправилно формулирано изречение и зад него се крие загриженост... може би.

Както виждам, някои потребители нямате и един информативен пост в темата, само някакви емоционални изблици, квалификации и т.н.

Ами и твоите не са твърде информативни... поучително високомерни са в повечето случаи.
И да, има за какво да са емоционални, или?

# 9 468
Това писмо на учителите, сега го видях по-назад в темата..Те съвсем откачиха тия хора, цитирали от конституцията, нарушаване на човешките права, пълни глупости..По диагонал го прочетох..Вижда се, че са под влиянието на Ч и М...Не искат нито мерки, нито ваксини, а сигурно има и неболедували сред тях.
Добре, ние тук в темата сме или ваксинирани или преболедували или и двете /не знам дали има учители, но това си е една от най-рисковите професии/..Някой да ми каже ако си, нито си преболедувал, нито си ваксиниран / т.е. нямаш никакви антитела/ , без никакви мерки, как ще работиш като учител, без да се заразиш..просто е невъзможно..те как си представят да стане това присъствено обучение..

# 9 469
Истината е една: всички се страхуват. И от КОВИД, и от ваксините. Разликата между справянето с тези страхове обаче е разделена на две групи: 1) личен и зрял избор на рационалността и „надвиване“ на тревожността чрез последователни действия, които са научно оправдани и обосновани (следване на разписания, отговорно спазване на противоепидемичните мерки, ваксинация); 2) изпадане в защитен механизъм, чрез който да бъдат прикрити страховете, от които всъщност се срамуваме (никой не обича да бъде или да изглежда уязвим) – създава се една директна компенсация посредством изграждане на визия за по-висок интелектуален капацитет и „разбиране“ на ситуацията. Така индивидът се чувства сякаш контролира събитията, а ако е подкрепен и от голямото мнозинство, придобива все по-значителна гордост и парадоксално „знание“.

Тази пандемия даде много материал на нас, психолозите, определено. От всякакъв вид и във всякаква форма.

# 9 470
В голяма неваксинирана страна какво прави делтата! Ама иначе няма файда от ваксините...
И по телевизията пак се появи днес някакъв, да ни успокоява как случаите били по-леки от предната вълна. Ехооо, може би не са разбрали, че пак гоним второ място по смъртност. Ама по-лека, да...

Цитат
А заразеният ученик вече е заразил родителите си, които ще предадат натам...
И освен това - откъде се е заразил?
Примерно от съседа си по чин.
Или може да е от другаде, но пък да зарази съседа си по чин, че и целия клас.

# 9 471
Новите случаи са по- малко от вчера! Явно наистина минахме по метода на Мангъров, изпозарази ме се всички и сега имаме имунитет. За мен сме на върха на вълната. Само чакам някой учен да го каже, че да копирам линка.

# 9 472
Броят на новите случаи не е толкова важен, още повече, че той не е особено реалистичен. По-важен е процентът на положителните проби, а той със сигурност е забележително по-нисък отколкото при последните две вълни. Би било добре, ако не надхвърли 10% и започне да спада. За всички това ще е най-добре.

# 9 473
  • София
Имам приятелка, която преди дни се прибра в Бг от Русия. Беше там за месец. Не е от хората, които се впечатляват лесно от неспазването на мерки.
Ами каза, че там мерки просто не се спазват. Примерно в голям магазин. Единици са с маски, а от тях колко да са с читави маски?
Дистанция нулева.
Въобще, поне в града, в който е била, независимо от високия им брой болни и починали, хората просто не спазват елементарни мерки.

Аз продължавам да се опитвам да се заразя с вашия оптимизъм.
Броят хоспитализирани всеки ден не ви ли тревожи?
И починалите?

# 9 474
📅 27/8/2021 📅
❗️ От днес официално цялата страна, вкл. област София-град, се намира в червена зона по заболеваемост. ❗️
🔬 28360 изследваните проби за деня (+5062)
👥 1713 са новите случаи (-20); 6,04% положителни проби
👶 От които 162 на деца (+22)
🔺 450144 е общият брой на заразените
🏥 3255 са в лечебни заведения (+92); ръст от 2,91%
🩸 298 са настанени в интензивни структури (+19)
🍀 344 са излекувани (-141); 404121 е общият брой на излекуваните
🔺 43 са починали (+9)
🔺 18690 е общият брой на починалите
♦️ 14-дневна заболеваемост - 256,13 на 100 000 (+9,58 на 100 000)
♦️ 14-дневна смъртност - 5,15 на 100 000 (+0,46 на 100 000)
♦️ Седмична положителност на тестовете - 6,88% (-0,03%)
💉 Новопоставени дози ваксини – 12495
💉 Общо поставени дози ваксини – 2282245
💉 👤 💉  Брой на лицата със завършен ваксинационен цикъл – 1152656
👤 Благоевград – 73
👤 Бургас – 122
👤 Варна – 124
👤 Велико Търново – 72
👤 Видин – 11
👤 Враца – 26
👤 Габрово – 31
👤 Добрич – 26
👤 Кърджали – 29
👤 Кюстендил – 16
👤 Ловеч – 30
👤 Монтана – 34
👤 Пазарджик – 79
👤 Перник – 30
👤 Плевен – 63
👤 Пловдив – 195
👤 Разград – 20
👤 Русе – 69
👤 Силистра – 22
👤 Сливен – 41
👤 Смолян –  32
👤 София – 53
👤 София (столица) – 243
👤 Стара Загора – 80
👤 Търговище – 54
👤 Хасково – 67
👤 Шумен – 27
👤 Ямбол – 44
🧑‍⚕️ За последното денонощие са регистрирани 32 нови случая на 7 лекари, 12 медицински сестри, 7 санитари, 0 фелдшери, 6 друг медицински персонал.

# 9 475
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Новите случаи са по- малко от вчера! Явно наистина минахме по метода на Мангъров, изпозарази ме се всички и сега имаме имунитет. За мен сме на върха на вълната. Само чакам някой учен да го каже, че да копирам линка.

То звучи чудесно, обаче гледам, гледам, гледам и никъде в графиките на вълните на хората по цялото земно кълбо не откривам подобна каквато би била нашата, ако сме на върха ѝ в момента. То всеки е уникален, а ние най-уникалните... ама както би отговорила Айшето на въпроса дали е непокътната - а дано, ама надали.

# 9 476
  • Бургас
Ние имаме поне още месец до връхчето на графката. Рано ни е още. Вероятно ще повторим точно Русия или Индия.

# 9 477
  • София
И аз като я зачетох тази петиция щях да откача, наистина тези хора откачиха тотално. Дори не можах да я дочета, те са написали Война и мир, но романът е по-интересен за четене. Вече започвам да си мисля, че им харесва на някои да им се ходи по акъла.

# 9 478
  • София
Не всички се страхуват от ковид.

# 9 479
Не всички се страхуват от ковид.
То не е до страх, а до разумност.
Гледах сутринта интервю по Нова с някакъв представител у нас на СЗО. Деликатно обобщено от казаното не ни смятат за много интелигентна нация.
Бустери и трета доза си го каза, че ще се гледа световно покритие да има първо с първа и втора игла. Ваксини изненадващо за българите май няма достатъчно за "белите" страни, та да слагат бустери. Дори и тогава първо щели да минат най-уязвимите. Ние се къпем във ваксини, но... Не, че  не е добре, просто няма за бедните страни и ограничават другите да почнат. Е израелците са си на друго мнение и хич не ги е грижа. Каза и за рисковите професии-учителите (а нашите е видно какво правят и мислят) задължително с ваксини.
Говори и новия шеф на Пирогов, късно го хванах. Той бил за конституцията, доброволно ваксиниране, мрън, мрън, не ми хареса и този.

Общи условия

Активация на акаунт