COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 976 387
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 75
Около 3,4% от случаите, регистрирани във Франция през последните 4 седмици, са бета вариантът /за първи път идентифициран в Южна Африка/, според GISAID, глобална база данни с отворен код.

Има опасения, че ваксините може да не работят добре срещу варианта Бета.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-57869880

# 76
  • София
Вчера пътувах от Банско за София с автобус. Едно от най-кошмарите ми пътувания. В автобуса само, само ние - трима човека бяхме с маски, няма вентилация, няма климатик. Качва се един мъж и пита шофьора - маска трябва ли, онзи отговаря - ами не, карай си така.
Липсата на всякакъв контрол у нас е за мен една от водещите причини за всички вълни, които минаха и които ще има

# 77
  • Пловдив
Носи си човек един дезинфектант със себе си и след като пипа нещо мръсно си почиства ръцете. В градският транспорт обаче гледам да не се хващам, а когато се наложи повечето пъти ползвам ръкавица, която хвърлям после, така си спестявам после дезинфекцирането. Смисъл няма в дезинфекцирането на дрехи, когато трябва се перат направо и така.

Blush И аз не се хващам в градския транспорт. Влизам и директно сядам във възможно най-празния район в автобуса, като понякога той тръгва, докато още вървя, но въпреки това не се хващам и така се научих да балансирам, че и по въже вече мога да тръгна.Stuck Out Tongue Closed Eyes Добре, че много рядко ми се налага да ползвам ГТ.
Плащам винаги с карта,  освен ако магазинът няма пос терминал. Почти забравих как изглеждат парите.Smiley

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 14:19 от marzeliva

# 78
  • София
Вчера пътувах от Банско за София с автобус. Едно от най-кошмарите ми пътувания. В автобуса само, само ние - трима човека бяхме с маски, няма вентилация, няма климатик. Качва се един мъж и пита шофьора - маска трябва ли, онзи отговаря - ами не, карай си така.
Липсата на всякакъв контрол у нас е за мен една от водещите причини за всички вълни, които минаха и които ще има
И? У нас в момента случаите са по-малко от останалите вируси, които циркулират лятото. В същото време в държави, в които уж се контролират добре мерките и имат много ваксинирани, положението не е толкова добро.

# 79
  • София/Севлиево
Винаги си нося дезинфектант в мен и го ползвам почти постоянно.Ако ми се наложи да тегля пари от банкомат първо него дезинфекцирам, после мен ,после си вземам парите и пак се дезинфекцирам.Случвало се е да ме гледат странно хора на опашката за теглене, ама не ми пука.То и без ковид банкоматите са толкова мръсни...В градски транспорт от 8.03.2020 до днес съм се качвала един единствен път-началото на февруари в метрото,умрях от ужас,но нямаше друг начин.Цялото ми семейство(без мен и детето) вече са с по 2 дози ваксини и се чувстват добре.Аз също много исках да се ваксинирам,но забременях и лекарите ми се обявиха твърдо против.Даже ми казаха, че ако реша да кърмя трябва чак като спра да сложа дозите.Надявам се дотогава всичко да приключи т.е. до догодина по това време,въпреки че страшно много ми липсва работата от вкъщи на ММ.Дано успее да си намери дистанционна такава,защото сега ми е много неприятно по цял ден да съм сама,а и на него след повече от година работа от вкъщи сега му идва много нанагорно всичко.Ако някой ми беше казал,че ММ ще стане по-голям домошар от мен щях да му се изсмея...

# 80
Нищо не пръскам вече, само за кратко в началото, когато не беше много сигурно по какъв начин се разпространява вируса. Но си мия ръцете много често, но това беше и от преди ковид. Даже малко съм понамалила миенето на ръце, защото развих дерматит след като се родиха децата и една лекарка ми каза, че няма да се излекувам, ако не престана да си мокря ръцете. 
Най-важното, на което се научих и това пак беше преди ковид е да избягвам да си пипам лицето, устата, очите и т.н. защото вирусът не влиза през ръцете, колкото и да са мръсни те, ако не си пипаш очите например, няма как да се заразиш. А хората го правим неволно и непрекъснато като дори не се усещаме, че го правим, така че трябва малко тренинг за това, но общо взето почти нищо не се е променило за мен откъм хигиенни навици преди и след ковид. Единствено по време на високите вълни намалявам контактите с други хора и избягвам по възможност изцяло или поне се старая да е за кратко престоя в помещения, в които се струпват много хора.

# 81
Около 3,4% от случаите, регистрирани във Франция през последните 4 седмици, са бета вариантът /за първи път идентифициран в Южна Африка/, според GISAID, глобална база данни с отворен код.

Има опасения, че ваксините може да не работят добре срещу варианта Бета.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-57869880

Бета е доста по-притеснително от делтата. Чела съм, че ефективността е пада на 40%, заобикаля и защитата на преболедувалите, не знам като вирулентност как е..

# 82
  • При семейството си
Статистиката от денонощието е по-оптимистична от вчерашната. Хоспитализираните намаляват, макар и с малко. Обаче ваксините отново са малко, по-малко от вчера.

76 новозаразени или 0.47%
Минус 14 активни
Минус 5 хоспитализирани
Минус 2 интензивни
6 починали
10 682 ваксинирани

https://coronavirus.bg/

# 83
  • София
Богдан Кирилов: Няма да се стигне до масово хвърляне на ваксини - https://segabg.com/hot/bogdan-kirilov-nyama-da-se-stigne-masovo- … rlyane-na-vaksini

# 84
И аз вчера пътувах кошмарно посока Ботевград. Пълен, претъпкан рейс и единици с маски, климатик нямаше, прозорецът, който се отваря счупен. В един момент шофьорът караше на отворена врата, за да става някакво течение. На връщане пък рейс с климатик , който ти духа отгоре и много хора си сменяха местата, за да не им духа направо в тях, но пак масата беше без маски, въпреки че беше по-прохладно.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 11:12 от daisy12

# 85
Сутринта имало интервю с Алибегов, били доволни от сезона, хотелите били пълни..Поне тях няма да ги мислим вече..Simple Smile

# 86
Аз гледам често Бургас-София натъпкания рейс.До сега само май 1 или 2 ма са били с маски.

# 87
Носи си човек един дезинфектант със себе си и след като пипа нещо мръсно си почиства ръцете. В градският транспорт обаче гледам да не се хващам, а когато се наложи повечето пъти ползвам ръкавица, която хвърлям после, така си спестявам после дезинфекцирането. Смисъл няма в дезинфекцирането на дрехи, когато трябва се перат направо и така.

Blush И аз не се хваща в градския транспорт. Влизам и директно сядам във възможно най-празния район в автобуса, като понякога той тръгва, докато още вървя, но въпреки това не се хващам и така се научих да балансирам, че и по въже вече мога да тръгна.Stuck Out Tongue Closed Eyes Добре, че много рядко ми се налага да ползвам ГТ. Плащам винаги с карта,  освен ако магазинът няма пос терминал. Почти забравих как изглеждат парите.Smiley
Същата съм и аз, винаги сядам, когато позволява това и слизам в последния момент, за да си спестя държането. Grinning Балансът си го подобрих покрай всичко това определено. Иначе купувам онлайн карти и билети напоследък, за да си спестя пипането на перфоратора в градския транспорт.

# 88
Мисля, че няма да има повече корона-вълна като през ноември/декември 2020. Допускам обаче, че ще има силна грипна вълна, тъй като много малко хора са развили естествен "бустер" от миналата година (да се разбира като: нямаше много болни).

От мерките в един момент имаше някои, която ми харесаха (като клиент).

Скрит текст:
Един метър разстояние между масите в заведенията например. В нашия квартал масите в ресторанти и барове са буквално една до друга, за да избият високите наеми и сме свикнали като цяло да седим гръб до гръб, рамо до рамо. Обаче видяхме колко е приятно да имаш лично пространство.

Както и ми хареса, че най-после и в Австрия стана нормално да си забърсваш дръжката на количката с дезинфектант и предлагат в самите магазини.

Не мисля, че чисто електронното плащане е нещо хубаво (заради данните), но съм съгласна, че парите разнасят болести. Хареса ми, че по време на пандемията не се взимаха такси за плащане с карта, това дано остане така.

Никога не сме пръскали и бърсали продукти, като цяло у нас не боледуваме, но ми направи впечатление, че хигиената в магазините е по-висока.

В професионален план 2020 беше най-успешна за последните десет години. Фирмата, в която съм, не беше помолила за помощ от държавата и работеше на 100%. Тъй като много фирми бяха свалили на 10% капацитет, за да получат заплатите от фондовете, имахме възможност да помогнем и на техните клиенти Relaxed

Имаше и неприятни работи в други аспекти, но като цяло бихме "мрънкали на високо ниво" в сравнение с други хора и избягвам да се задълбочавам. Здрави сме, дано и занапред.

# 89
Аз гласувах за по-тежка вълна. Този вариант Делта ще ни изиграе много лоша шега според мене. Disappointed
    Сега... ., това че Израелците казват, че Файзер изглежда да е по ниско ефективна от очакваното, не означава че ваксината е съвсем за изхвърляне.
     Но е ясно че всички са на тръни в момента за пивече яснота, предвид че в повечето държави, повечето ваксинирани са точно с тази ваксина. И преди всичко възрастните и най рисковите.
        Ако ситуацията се омаже, очаквам да се редим на опашка за бустер.
И аз гласувах така..Първо делтата, Второ бетата, Трето хората вече се умориха от ограничения и мерки, Четвърто ефективността на имунитета спрямо новите варианти в Европа и по света...В по-далечен план евентуално поява на нов щам, което ще е много лошо...всичко започва отначало..Дано не стане така.

Общи условия

Активация на акаунт