COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 992 268
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 3 975
  • Пловдив
Колежка ми сподели, че по морето е страшно.
Много болни чужденци. Пробите, които е пращала към регистъра, са само на положителни чужденци, на българи няма, което много ме учудва.
Упражнява се и натиск върху лабораторията, което е недопустимо. Ще видим докъде ще я докараме. Влизаме бързо към оранжевата зона.
  При мен също се усеща увеличение. Имаме кабинет по образна диагностика. Започнаха да идват насочени за РГ на бял дроб, а бяха спрели.

Тя в лаборатория ли работи?

# 3 976
Продължаваш да цитираш Дойче Веле. 🙈
За да се види какви точно източници каква информация поднасят и как я поднасят. Да не мислиш, че аз ги чета?
И ново 20:
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/05/szo-nastoiava-za-spir … sinaciiata.499396
На някого изобщо става ли му ясно какво се иска и какво трябва да се прави като начин на последователни действия? Довчера пискаха за реваксинация, днес се сетиха, че Конго и Хаити нямали ваксини. В същото време Израел слага трета доза, въпреки че лекарите забраняват повече от две, както беше посочено в един пост назад.

Лекарите на забраняват, даже напротив, считат, че за рисковите групи е силно препоръчително.
Просто СЗО се сетиха да си оправдаят заплатите(а именно, че работата им е да дават препоръки) и го удариха на просия - "Дайте да дадете на бедните". Ние например изтървахме удобния момент, като не правим нищо за себе си, поне да се прославим като благотворители, и да дарим на някоя африканска страна неизползваната АЗ, която и без това никой у нас не ще и каквото е останало, скоро ще се бракува.

# 3 977
  • Насред хаоса
Ами по-назад някой писа, че някакъв бил съден май за това, че си сложил 4 дози, докато лекарите позволяват само 2.
Що се отнася до СЗО - не знам как още се намират хора, които да им вярват.

# 3 978
Ами по-назад някой писа, че някакъв бил съден май за това, че си сложил 4 дози, докато лекарите позволяват само 2.

Виж сега, след като трите най-големи военни сили в света слагат трета доза на армиите си, а евреите се готвят да реваксинират цялото си ваксинирано население, явно не е вредно.Simple Smile
Предполагам, за момента не препоръчват, защото, колкото и да е чудно за нас, не достигат ваксини, и предпочитат да обхванат все още неваксинираните с 2 дози. Действат, както когато в началото обясняваха, че маските не пазят, а те просто не достигаха и трябваше да се запазят наличните за медиците.

# 3 979
  • MI
Разлика между две пълни имунизации с две различни ваксини в рамките на година и поставяне на трета доза от същата за обновяване с новите варианти правите ли?

СЗО в случая са прави, но никой няма да ги послуша. Защото докато голяма част от света не е ваксиниран, ще се появяват нови и нови варианти и ще ни остаряват бързо ваксините. Ако не се появи и някой напълно различен щам и много по-опасен. Въпрос на време ако не спрем да гледаме само собствените си задни части.

# 3 980
  • В офиса
E, нали говорят, че ще изхвърлят ваксини, защото няма желаещи. Сега пък ги пазят? Не виждам никакъв смисъл да се слага бустер от неъпдейтната ваксина, той пак няма да пази от делта. Макар че за ваксинираните декември и януари, отдавна са им минали 6-те месеца, може би възрастните нямат никакви антитела.

# 3 981
И на мен това ми е чудно - как така 2 дози не са много ефективни срещу делта, а пък 3 вече са. Ако третата е ъпдейтната е друг въпрос, ама сега май слагат от старите... Rolling Eyes

# 3 982
  • MI
За обновена трета се говори, поне в Италия.

# 3 983
  • София
Обновена трета разбирам, ама за трето от същото... не знам... В Израел казаха, че за момента ще поставят само на възрастни и болни, което не е като всички под ножа отново.
Аз по-скоро смятам, че скоро ще има обновени ваксини за новите варианти, вместо да се разчита на N дози от старите.

# 3 984
Третата доза от същата ваксина буства вируснеутрализиращите антитела.

Трябва да се мисли в посока увеличаване на производството и как ваксините да се произвеждат и в по-бедните държави. Докато едните се ваксинират, имунитета при другите избледнява и т.н. то е просто една безкрайна въртележка и както казах логистичен кошмар. За съжаление вече се качихме на въртележката и скоро няма слизане от нея, така че ще я играем тази игра засега. В дългосрочен план трябва да се мисли за панкоронавирусна ваксина или интраназална със стерилизиращ ефект, която поне да разтегли бустърите във времето.

# 3 985
  • Насред хаоса

Виж сега, след като трите най-големи военни сили в света слагат трета доза на армиите си, а евреите се готвят да реваксинират цялото си ваксинирано население, явно не е вредно.Simple Smile
Предполагам, за момента не препоръчват, защото, колкото и да е чудно за нас, не достигат ваксини, и предпочитат да обхванат все още неваксинираните с 2 дози. Действат, както когато в началото обясняваха, че маските не пазят, а те просто не достигаха и трябваше да се запазят наличните за медиците.
Дали е явно, или наистина не е вредно, предстои да видим. Както разбрахме, хората от някои професии, включително и военните, бяха лишени от право на избор. Просто бяха поставени в положение с ваксина или без работа. Което е тъпо и доста допринесе за нарастването на противниците на ваксините и отказите от ваксинация.
Доколкото разбирам, лекари са казали, че не бива повече от две. Възможно е такива препоръки нарочно да се замитат под килима, за да се даде гласност на противоположните. Не търсете пак конспирации, в момента наблюдавам, че всичко, което се каже за ваксините в отрицателен смисъл, се счита за дезинформация, дори да не е кой знае какво.

# 3 986
Като знам колко е трудно да се добереш до лекар по морето, ако не си в Бургас или Варна, ... Предполагам им е кофти на болните туристи. Отиват на почивка, а им се налага да търсят лечение.
Така се получава, когато по време на пандемия отиваш на море в пиков сезон в препълнени до горе плажове и заведения, където не се спазват никакви мерки, то и никой няма желание да ги спазва де, хората отиват да се забавляват на макс, а после ще му мислят каквото дойде..Естествено е да има и тежки последствия от такова поведение..Макар, че ако питаш Бонд, той съвсем друго ще ти каже - На морето е супер спокойно, тук няма и следа от вируса и се забавляваме  страхотно..
Мен ако питате, от цялата тази история на печалба са хотелиери и ресторантьори, но съм сигурна че пак не са доволни..това е положението, за съжаление.

# 3 987
  • Пловдив
Просто кротичко попитах, при ваксини заключени във фризерите до 2023 година, какво очакваш. Задавам конкретен въпрос. Не очаквам да ми отговориш.
А трябва да очакваш, защото отговор има. Същото, което щеше да се очаква, ако по някаква случайност нямаше или не можеше да бъдат създадени ваксини. Конкретен отговор.
Това, че някой е решил да сложи ваксината било от страх (което е разбираемо), било от мисъл, че спасява света (което е по-неразбираемо, като се имат предвид развитията в последно време), по никакъв начин не променя факта, че решението е негово и не му дава право да иска същото от всички останали.
Това за Германия не е новина - още преди дни Дойче Веле пусна сърцераздирателна статия как хората не щели да се ваксинират и как трябвало на всяка цена да го направят.

Наистина ли не разбираш прочетеното, или се прави нарочно на неразбрала и пак го извърташ в посока различна от смисъла. Никой нищо не те кара. И мен никой не ме е накарал. Но ако никой, ама никой не си сложи ваксина 2023 ще е просто поредната година от календара. Същото е и с аспирина. И с всяко друго одобрено лекарство или ваксина. Та какво очакаш ти през 2023 и на каква база го очакваш. На база поставени милиони ваксини и проучвания за действие и странични ефекти. Или на база нито една поставена ваксина.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 11:35 от dazel

# 3 988
Може И да се пестят ваксини ако има желание.
Например да се признае официално (има изследвания го показват), че една доза е достатъчна за преболедувалите, а втората не им носи допълнителна полза. Няма смисъл да се хабят милиони дози за втори дози на вече преболедували. Освен това може да се използват тактики за разтегляне във времето, които ще дадат по-добър и по-дългосрочен имунитет на мнозинството от хората, да не се налагат бустери постоянно - доказа се, че при всички ваксини по-дългият период между дозите води до по-добър имунитет, напълно беше възможно млади лица, които не са медици и не са изложени на особен риск да се ваксинират с по-голям период между дозите.  Различни видове ваксини също водят до по-добър имунитет според изследвания. Не мога да си обясня и защо дозировката за децата е същата като на 90 годишни имунокомпрометирани баби и дори не се направи опит да се тестват с една доза или намалена дозировка, въпреки страничните ефекти при тях и т.н.
В Африка били ваксинирани само 1%...

# 3 989
Колежка ми сподели, че по морето е страшно.
Много болни чужденци. Пробите, които е пращала към регистъра, са само на положителни чужденци, на българи няма, което много ме учудва.
Упражнява се и натиск върху лабораторията, което е недопустимо. Ще видим докъде ще я докараме. Влизаме бързо към оранжевата зона.
  При мен също се усеща увеличение. Имаме кабинет по образна диагностика. Започнаха да идват насочени за РГ на бял дроб, а бяха спрели.

Въобще не ме учудва, че са все на чужденци. Затова бях питала дали се вадят от статистиката пробите на чужденците, от тези на местното население, да са в различни статистики. Както и да влизат с бърз антигенен тест на наша граница. Така щяха да намалеят драстично заразените чужденци, идващи да купонясват у нас, ситуацията да се овладее по-лесно. Разбра се, че ваксините не  пазят от заразяване, трябваше да се вземат навременни мерки. Канада въведоха такива.  А сега няма спирка.

----------------------------
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/235053-virusolog-yuzhnoameri … -dori-brazilskiya
Интервю с проф. Радостина Александрова, тя винаги е давала добра информация.

Около 9-та мин. говори за Англия и това, което притеснява специалистите е, разпускането на мерките, безпрепятственото разпространяване в среда, в която половината са ваксинирани и, че шансът да възникне мутация, която още повече преодолява имунната защита, никак не е малък. Това е логиката на вируса.

Цитат
"В Масачузетс установиха, че вирусното ниво в горните дихателни пътища при ваксинирани и неваксинирани е приблизително еднакво. Това стана причина там да върнат някои от мерките. В същото време това е тема, която се проучва", обясни вирусологът пред Bulgaria ON AIR.

Общи условия

Активация на акаунт