COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 579
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 335
Уиш, благодаря за "пожеланието".
И ни да е, все тая, Държавата пет пари не дава за хората. От това по-голямо падение, няма накъде.
А сравнението ти с войната е неподходящо. Тогава са били задължени, а сега доброволно и от невежество се губят животи.
Аз съм взела всички мерки, повече нищо не мога да направя. В България.... Sad

# 4 336
А как сега се е подготвила добре здравната ни система? С един документ на хартия? Някой да забеляза, че отново почнаха да се заразяват медицински лица ( в последните два дни са по 5, след седмица-две ще са в пъти повече)?
И ако отново се препълнят болниците, отново студенти, гинеколози, ортопеди и офталмолози ще лекуват болните. Ако са съгласни да влезнат в ковид отделение...
Да не говорим как отново масово болните медици ще заразяват пациенти, това вече го видяхме.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 20:28 от Недоволна

# 4 337
Какво става с проучванията за лонг Ковид. Някой попадал ли е на нещо ново?

# 4 338
Е как с какво са подготвени-с легла.Нашия кмет нали обясни-отварят легла и готово Trollface  Кой обслужва леглата-явно без значение Imp Rolling Eyes

# 4 339
Но Стойчо се оправда, че ниското ниво на ваксинация, било вследствие на лошия старт. Т.е. предното правителство е виновно. Нищо не спомена за дезинформацията от страна на колегите си и откровено разубеждаване.

# 4 340
Уиш, благодаря за "пожеланието".
Не е пожелание, а уточнение, че всички сме в кюпа.

# 4 341
Сигурно някои от участниците в темата отдавна четат този сайт. Може и да е бил даван.
Но аз сега се зачетох - дълго е - за хората, които имат интерес и биха отделили повече време:
https://sciencebasedmedicine.org/the-deadly-coronavirus-spike-protein/

„Смъртоносният“ спайк протеин на коронавирус (според antivaxxers)
Antivaxxers цитират три документа в подкрепа на твърдението си, че спайк протеинът, произведен от ваксините срещу COVID-19, е опасен. Не е изненадващо и както обикновено, те грешно тълкуват изследванията и погрешно представят тяхното значение. Ваксините срещу COVID-19 всъщност са много безопасни.

Давид Горски на 24 май 2021 г.

Dr. Gorski's full information can be found here, along with information for patients. David H. Gorski, MD, PhD, FACS is a surgical oncologist at the Barbara Ann Karmanos Cancer Institute specializing in breast cancer surgery, where he also serves as the American College of Surgeons Committee on Cancer Liaison Physician as well as an Associate Professor of Surgery and member of the faculty of the Graduate Program in Cancer Biology at Wayne State University. If you are a potential patient and found this page through a Google search, please check out Dr. Gorski's biographical information, disclaimers regarding his writings, and notice to patients here.

# 4 342
Но Стойчо се оправда, че ниското ниво на ваксинация, било вследствие на лошия старт. Т.е. предното правителство е виновно. Нищо не спомена за дезинформацията от страна на колегите си и откровено разубеждаване.
Е, някои имаме услужлива памет и помним цифри. Преди да стане Стойчо министър, дозите сложени ваксини в работни дни беше около 35 хиляди. След което рязко спадна на 12 хиляди. И още в самото начало се изтъпанчи пред националните телевизии и заяви, че не би се ваксинирал, защото ваксините не били проверени.

# 4 343
Оффф, пак ли започнаха врясъците да затворим децата? А да ги вържем за радиатора за по-сигурно?
Ако няма тестове и проследяване на децата, това е най-удачното за тях мисля. Като ви е толкова грижа за децата да бяхте за тестовете, да бяхте се ваксинирали, ама не.
И хайде вече по-спокойно и учтиво, ако може. Всеки може да се "дърли" виртуално.

# 4 344
Ти откъде знаеш кой се е вкасинирал и кой не, та така наедро раздаваш идеи? Гениално! Да затворим децата, за да са спокойни неваксинираните учители и притеснителните лели от форума.

# 4 345
Ти откъде знаеш кой се е вкасинирал и кой не, та така наедро раздаваш идеи? Гениално! Да затворим децата, за да са спокойни неваксинираните учители и притеснителните лели от форума.
Учителите не ги знам колко са ваксинирани, само предполагам, че са като останалите. Щом лекарите не са всички...няма за какво да говорим. А и те са хора и повечето са възрастни мисля, поне такива извадки имаше.
Иначе май само ти не си разбрала, че имаме по-малко от 20% ваксинирано население. И то при условие, че има избор на ваксини, целодневен и удобен достъп.
Само да те питам откъде знаеш кой е леля, баба и т.н. Доколкото знам и ти не си първа младост. Помолих те вече няколко пъти, не съм длъжна да чета цинизми и нападки. Сдържай се и си изказвай възпитано мнението.

И да питам отново, ако има болни деца в класа , учителката е ваксинирана. Вашето дете какво...ще общува само в учителката през някаква капсула ли или как? Какво изобщо общо има учителката, то си е за нея, имаха възможност да се ваксинират. Визираме децата и как ходят на училище, как се връщат, как се проследяват и какви са мерките за тях. Какво набъркваш персонала изобщо и дали са ваксинирани? Ще седнеш ли в ресторант на затворено, ако е ваксиниран персонала и вътре е пълно, без дистанция и с кашлящи и кихащи хора. Защото аз бих се изнесла, но всеки си прави избор. Но да ти се върне детето болно и заразено ..няма как да го изгониш нали?

ПП. А и ваксинираните се заразявали , боледували и най-вече пренасяли вируса. Това не го ли пишете непрекъснато. Защо тогава ви бърка кой се ваксинирал? Нещо...определете се, иначе не е честно да искате едни да се боцкат, а вие да сте на кафе нали?

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 20:48 от Анонимен

# 4 346
на практика ще стане точно така. Ще го отнесат пак децата. За съжаление.

# 4 347
Аз също разбрах, че последно са решили че няма затварят, защото няма пари за обезщетения на затворените бизнеси..За училищата казаха че ще решават в края на август, но новия номиниран министър каза, че трябва да се стартира присъствено / не одобрява ДО/..Стойчо май също каза че няма нищо да се затваря, защото болниците са в пълна готовност, както и аптеките да са заредени с лекарства, които се изписват за ковид..Мисля си че управляващите искат нищо да не се затваря, първо защото нямат пари за обезщетения на бизнесите, и второ ако нагласата на по-голямата част от хората е да не спазват мерки, и да затворят може би няма да има голям ефект..С една дума доста тежка вълна се очертава..

# 4 348
Училищата ще затворят последни, но според мен затваряне няма да има освен една-две седмици февруари или график за около месец и  половина края на зимата.
 Много омръзна на всички тези ограничения и търпимостта клони към нула.
Делта разболява успешно всксинирани и неваксинирани, така че кой какъв имунизационен статус има не е особено важно.
Моите очаквания са, да преминем по-леко и по-бързо през тази вълна.

# 4 349
Иначе май само ти не си разбрала, че имаме по-малко от 20% ваксинирано население.

Разбрала съм, гений, и именно поради тази причина написах, че е уникална тъпотия и наглост призивът да се затворят децата, за да пазят те неваксинираните учители. Сега достатъчно просто ли го написах или да го нарисувам?

Извинения, пропуснала съм, кой и къде е призовавал "да се затворят децата, за да пазят те неваксинираните учители"?

Общи условия

Активация на акаунт