COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 655
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 455
Обърнете внимание на новите данни. От 549 новозаразени, 87 са деца.
Никак не изглежда като да не ходи този вирус по децата и рядко да се заразяват, както ни втълпяваха при предишните варианти.
Ситуацията коренно се промени със тази Делта и колкото по бързо го осъзнаем, толкова по добре.
Ако не се въведе тестване и маски по училищата, просто не знам как ще се справят без ДО.

# 4 456
Аз няма да си тествам децата. Поне не и с тези тестове с клечките. Вие се тествайте където искате по колкото пъти искате, но не налагайте подобни гадости за другите. Особено за деца!!!

# 4 457
Никак не изглежда като да не ходи този вирус по децата и рядко да се заразяват, както ни втълпяваха при предишните варианти.
Ситуацията коренно се промени със тази Делта и колкото по бързо го осъзнаем, толкова по добре.
Ако не се въведе тестване и маски по училищата, просто не знам как ще се справят без ДО.
Маските бяха задължителни за големите ученици и в час, но единици носеха. И никой не им прави забележка, защото и учителите една част не вярват, а на други им писна. Разбира се, има няколко училища в страната, които са изключение.

# 4 458
  • София
Точно така! Много е важно образованието да не е приоритет на министъра на образованието. Joy ако искаха министър, на който да му пука за образованието, щяха да назначат човек, който е от бранша, не мислите ли? Как очаквате човек свързан с медицината да разбира проблемите в сферата? Велико ти беше изказването! Оправи ми деня. Joy

ПП. Не той "пуска" и "държи" децата в училище, а министърът на здравеопазването. Докато не излезе заповед на министъра на образованието, училищата не предприемат нищо. Неговите заповеди са на базата на здравния, така е, но все пак последната дума е на образователния министър. Когато нещо се затваря при извънредна епидемична обстановка и първата, и последната дума е на министъра на здравеопазването. Министърът на образованието може само да разпореди ДО при ВЕЧЕ преустановен присъствен учебен процес от министъра на здравеопазването.

# 4 459
  • София
Аз няма да си тествам децата. Поне не и с тези тестове с клечките. Вие се тествайте където искате по колкото пъти искате, но не налагайте подобни гадости за другите. Особено за деца!!!
Интересно ми е защо? Какво ви притеснява?
Мен само цената на теста.

Ах тези маски! Няма да забравя как една голяма част от учителите ка, ваха на децата в гимназията на дъщеря ми да си свалят маските, нямало смисъл.

# 4 460
И аз не искам да ходят с маски децата и да се тестват без симптоми. След като вирусът е по-опасен за възрастните нека първо те носят маски и се тестват. Могат и ваксини да си сложат. И след това да опрем до децата.

# 4 461
Интересно ми е защо? Какво ви притеснява?
Мен само цената на теста. Самият начин на пробовземане е отвратителен. Когато на моята работа ни правиха принудително тестове, три дена след това ме боля носа. Няма да го причиня на децата си. Още повече, че се знае, че децата го изкарват леко този вирус. Като настинка.

Ах тези маски! Няма да забравя как една голяма част от учителите ка, ваха на децата в гимназията на дъщеря ми да си свалят маските, нямало смисъл. Моите деца ми казваха, че учителите им са влизали с шлемове в час и са гледали на учениците като на ходещи контейнери с бацили (сравнението е мое)

Велико ти беше изказването! Оправи ми деня. Joy Радвам се, че съм допринесла за доброто настроение на някого. Аз самата съм доста притеснена, защото реално незнаем какво ще направят новите министри, а само гадаем. Категорична съм обаче, че изборът за министър на образованието е крайно неподходящ. Както на времето хората се подиграваха на Ананиев, че е здравен министър без да има нищо общо с тази сфера.

Когато нещо се затваря при извънредна епидемична обстановка и първата, и последната дума е на министъра на здравеопазването. Министърът на образованието може само да разпореди ДО при ВЕЧЕ преустановен присъствен учебен процес от министъра на здравеопазването. интересно ще бъде ако образователният и здравният министър не се разберат и единият е на едно мнение, а другият- на друго.

# 4 462

"Ходи", бе? Когато някой е казвал, че не ходи? Моите и двете го изкараха - едното тук, с нас, другото в чужбина. Много деца миналата есен бяха с позитивни тестове. Купища деца минаха през тоя вирус, както и през много други, но всички до едно в училищата на грана ни го минаха или много леко, или без никакви симптоми. В болницата нямаше ни едно, което поради ковид да е било хоспитализирано.
Малкият кашля тъкмо три дни вкъщи и без каквито и да било илачи се самооправи. Както му се случва в 99% от случаите на каквото и да било вирусно заболяване. Големият в Нидерландия и той го мина с няколкодневна кашлица и без излишна химия. Есента бяхме всички.
Иначе изключения винаги има.
Хора умират и от вадене на сливици. Но процентът е нищожен. Затова все още сливици се оперират, когато е нужно.

Тестване чрез дълбоко бодене на клечка в носа и аз няма да позволя за моето дете. То също има глава глава на раменете си и също няма да го позволи, и то многократно. Да е за веднъж - няма да направим проблем - ни той, ни аз. Но през ден - абсурд!
Когато въведат хуманно и нормално тестване - О.К. Аз проблеми с това нямам.
Не ме интересува вече дали ще продължат игричките с ДО - ПО - намерих си решение на проблема и с ученето, и с нормалните контакти. Моите деца, слава Богу, са вече големи и няма да го отнасят години наред. Който и да иска да продължава да си играе по тоя начин с хората и особено с децата. Моите гледам поне да спася.

И аз не искам да ходят с маски децата и да се тестват без симптоми. След като вирусът е по-опасен за възрастните нека първо те носят маски и се тестват. Могат и ваксини да си сложат. И след това да опрем до децата.
Винаги съм поддръжала тази теза.
Долу ръцете от децата!
Който иска да експериментира със своите - да го направи, но не и да посяга на чуждите. За това вече съм безкомпромисна.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 10:27 от Judy

# 4 463
Няма да ни затворят уж в близко бъдеще.Аз така го разбирам.Някой знае ли,при колко болни затварят у-щата?Нали имаше някакъв план с мерки.
При 1500 на ден по график присъствено.
При 2500 на ден - ДО .
Това според плана с мерки.
Училища с 70процента ваксинирани , почти няма.
4-5 са за цяла България.

# 4 464
А планът отдавна следваше да е обвързан с обстановката на място - в област, в град, в училище, в клас. Но не им изнася. Къде-къде по-лесно и евтино е да затвориш цяла зима училищата и градините! Пей-сърце, здравей бюджет! Икономии, братче - никой никому от бюджета не плаща нещо горница. Спестовност и икономии!
В такива мерки няма нищо здравно. Чиста полит-икономика са.

# 4 465
Няма да ни затворят уж в близко бъдеще.Аз така го разбирам.Някой знае ли,при колко болни затварят у-щата?Нали имаше някакъв план с мерки.
При 1500 на ден по график присъствено.
При 2500 на ден - ДО .
Това според плана с мерки.
Училища с 70процента ваксинирани , почти няма.
4-5 са за цяла България.
Както сме тръгнали бройките да скачат с по 50 на ден скоро ще стигнем тези цифри. Аман вече!
Нали си давате сметка, че ако по- голямата част от  педагогическия персонал е ваксиниран, учителите ще отказват да преподават на неваксинирани ученици? И пак ще има драма.

# 4 466
  • София
То хубаво има ваксини. И? В България ваксините си стоят във фризерите. Тук всичко е лайф, купон на макс, сички ше го минемЕ тоа вирОс. Дано, ама дано децата не напълнят болниците. Защото тогава Мангъров и компания трябва да бъдат съдени за геноцид. Кой прочел, прочел. Преди да ме изтрият. Защото едно е Швеция, където всички на добра воля, и без никой да ги принуждава, спазват мерки и дистанция, съвсем друго е нашия балкански калабалък. И само не ми излизайте с номера, че нямаме ясни послания. Всеки вече би следвало да се е ориентирал в обстановката и да е наясно, че призивите всички да се заразим, не са работещо послание, което има положителен резултат.

Кой призовава всички да се заразим?
Да не мислиш, че тия, които не искат да се ваксинират, искат да го изкарат?
Аз не възнамерявам нито да се ваксинирам, нито да се разболявам.

# 4 467
То хубаво има ваксини. И? В България ваксините си стоят във фризерите. Тук всичко е лайф, купон на макс, сички ше го минемЕ тоа вирОс. Дано, ама дано децата не напълнят болниците. Защото тогава Мангъров и компания трябва да бъдат съдени за геноцид. Кой прочел, прочел. Преди да ме изтрият. Защото едно е Швеция, където всички на добра воля, и без никой да ги принуждава, спазват мерки и дистанция, съвсем друго е нашия балкански калабалък. И само не ми излизайте с номера, че нямаме ясни послания. Всеки вече би следвало да се е ориентирал в обстановката и да е наясно, че призивите всички да се заразим, не са работещо послание, което има положителен резултат.

Голям проблем у нас е, че огромна част от населението ни не може(или не иска) да разбере причинно-следствените връзки в цялата ситуация с епидемията.
При споменаване на ДО маса народ реагира първосигнално "Обвинявате децата", без дори да се опита да разбере, че изобщо не става дума за търсене на вина. А за признаване на неоспоримия факт, че училищата са също такова място за предаване на заразата, както и всяко друго, където много хора се събират за дълго време в ограничено затворено пространство. Възрастта на събиращите се в случая е без значение. И още по-лошо - именно там се осъществява връзката(и съответно, предаването на вируса) между най-различни групи на обществото, които не се срещат на друго място. Пренебрегва се и друг обезпокоителен факт - че всеки следващ вариант на вируса все повече засяга не само с по-тежко боледуване, но и с дългосрочни последици за здравето все по-ниска възрастова група. Не се разбира, че въвеждането на ДО е крайна мярка, която е следствие от голямо разпространение на заразата.
Друг е въпросът, че у нас самата концепция на въвеждането му е обърната наопаки. Управляващите явно го разглеждат само като най-евтина противоепидемична мярка. Нормалното би било първо да се въведат други предпазни мерки - задължителни маски в училище(реални, а не като препоръка), прословутото редовно задължително тестване на децата и учителите, задължителна ваксинация на персонала. И да се изпращат децата на ДО едва след като са изчерпани всички други противоепидемични мерки. А не децата да учат в къщи, а родителите им спокойно да си правят сбирки из заведенията и да си правят неделните разходки до Джъмбо и Икеа. Но за това управниците трябва да имат воля, а не да се водят по настроенията на масата. Която в мнозинството си не разсъждава, а просто тропа с крак като малко дете, и си иска стария живот - без маски и ограничения, с чалготеките вечер, спа-то през уикенда и Халкидики през отпуската. На всички ни писна и ни се иска свободния живот отпреди пандемията. Да, ама не става, само със затваряне на очите и отричане на опасността вирусът няма да изчезне. Дори напротив, ще се заравяме все по-дълбоко в проблеми от всякакво естество - от медицинско до икономическо.

# 4 468
Judy, това че твоите деца са го изкарали леко не означава, че при всички би било така, особено при новите варианти. Не е нормално масово заразяване при децата. Има хора, които не искат децата им да го изкарат. Има правила, за да се спазват.

# 4 469
  • в страната на чудесата
Е има ли някой, който иска децата му да се разболея от ковид?
Малоумните англичани правеха преди и морбили партита освен варицелни. Досега ги обучават.

Да не говорим, че едно да умре тук от ковид и ще опищят държавата баш руланите...
Явно твърде много надецняваме хората. А те са си едни зелки.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 11:35 от Leika_moja

Общи условия

Активация на акаунт