COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 630
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 470
Е има ли някой, който иска децата му да се разболея от ковид?
Малоумните англичани правеха преди и морбили партита освен варицелни. Досега ги обучават.
Да не говорим, че едно да умре от ковид и ще опищят държавата баш руланите...
Явно твърде много надецняваме хората. А те са си едни зелки.

Има, има. Аз бях потресена, колко много хора, при това с претенции за интелигентни и образовани, излизат с довода "Е защо да не го изкарат, повечето няма и да разберат, че са болни, а ще получат имунитет".

Скрит текст:
Първата покана, която получи синът ми първолак в българското училище, беше за варицелно парти:)))

# 4 471
  • На село (близо до Лондон)
В Англия живея.
По-големите ми деца ( над 12+) носиха маски в обществен транспорт, в час и по време на училище. Два пъти седмично се тестваха, ДА с клечки в носа и гърлото надълбоко. Сами си ги правеха първо в училище и после в къщи. И двете деца предпочитаха това да правят отколкото да са на ДО.
Много изпускат не само като учебен материал, а и като социални контакти и т.н ако са на ДО.
Сега в Англия JVCI, комитета по ваксините разреши употребата на ваксините за 16 и 17 годишни. Най-голямото ми дете ще се ваксинира, за да предпази себе си, учители и др възрастни с които контактува.
Тук към 80% от възрастното население ( над 18г) са ваксинирани.
Последната възрастова група 18-25г сега правителство ги стимулира с различни неща-безплатни таксита до клубовете и т.н за да се ваксинират.
За учениците, бях в Испания за почивка, децата играят футбол на двора в училище при 40 градуса с маски тичат!
 Какво е по-специалното на българските деца че не могат маски да носят?
Освен че имат безотговорни родители?!

# 4 472
Нормалното би било първо да се въведат други предпазни мерки - задължителни маски в училище(реални, а не като препоръка), прословутото редовно задължително тестване на децата и учителите, задължителна ваксинация на персонала. Тук не съм съгласна по лични съображения.

А не децата да учат в къщи, а родителите им спокойно да си правят сбирки из заведенията и да си правят неделните разходки до Джъмбо и Икеа. Тук съм напълно съгласна

масата. Която в мнозинството си не разсъждава, а просто тропа с крак като малко дете, и си иска стария живот - без маски и ограничения, с чалготеките вечер, спа-то през уикенда и Халкидики през отпуската. На всички ни писна и ни се иска свободния живот отпреди пандемията. Тук вече ми се реве. Омръзна ми от тая пандемия, на която краят й не се вижда

Дори напротив, ще се заравяме все по-дълбоко в проблеми от всякакво естество - от медицинско до икономическо. Основно икономическо.

На мен ми харесваха досегашните мерки. Проблемът беше, че хората масово не ги спазваха. И затова бяха неефективни. Говори се, че новото правителство нищо няма да затваря. Това им допада на хората.  Но сиренцето е безплатно само в капана за мишки. Масовата ваксинация и периодичното тестване хич не са за пренебрегване. И те са в списъка с отрицателните неща, повярвайте ми. И то не защото са лоши сами по себе си, а защото ще бъдат използвани за разделяне на обществото.

# 4 473
  • Шотландия
Самият начин на пробовземане е отвратителен. Когато на моята работа ни правиха принудително тестове, три дена след това ме боля носа. Няма да го причиня на децата си. Още повече, че се знае, че децата го изкарват леко този вирус. Като настинка.

Това, че Ви е болял носа, означава, че някой не го е направил както трябва, действал е грубо и е натискал прекалено много. Пробната пръчица се вкарва много внимателно и бавно, ДОКАТО се усети съпротивление, т.е. докато стигне до горе и там се завърта. Ако се направи така, няма НИКАКВА болка не само по времето на правене на теста, но и след това.

Тестване чрез дълбоко бодене на клечка в носа и аз няма да позволя за моето дете. То също има глава глава на раменете си и също няма да го позволи, и то многократно. Да е за веднъж - няма да направим проблем - ни той, ни аз. Но през ден - абсурд! 

Абе какви са тези зверски начини на взимане на тест - "дълбоко бодене на клечка" - целта не е да се пробие носа и да се влезе нагоре, а да се вземе секрет от горната част на носа. Сега ми става малко по-ясно защо някои хора имат такива отрицателни нагласи... като го направи някой касапин, за цял живот отказва човек да се тества... аман.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 11:06 от *Мила*

# 4 474
  • София
Ако има по-щадящи тестове, редно е да се инвестира в такива и след това да се обясни ясно и точно - тези тестове са със слюнка/ гаргара/ близалка, няма бъркане, няма нараняване на носа (и на мен са ми разранявали носа, лаборантки всякакви), всичко е песен. Ако се обърне на игра или забавление, даже детето само може да иска. Но и за това се иска а) пари и воля да бъдат вложени точно в това тези държавни пари б) разяснителна кампания, демек - трудна работа.
Трета година дистанционно обучение ще доведе до брутален акълолипсис.

# 4 475
Ох... иначе кахър, че в Англия мерките били премахнати и щели да се пръкнат нови варианти......

Обаче основната медицинска мярка тест-проследяване-карантина не е премахната!

Ако тази мярка я няма всичко друго е просто нищо.

# 4 476
Ако има по-щадящи тестове, редно е да се инвестира в такива и след това да се обясни ясно и точно - тези тестове са със слюнка/ гаргара/ близалка, няма бъркане, няма нараняване на носа (и на мен са ми разранявали носа, лаборантки всякакви), всичко е песен. Ако се обърне на игра или забавление, даже детето само може да иска. Но и за това се иска а) пари и воля да бъдат вложени точно в това тези държавни пари б) разяснителна кампания, демек - трудна работа.
Трета година дистанционно обучение ще доведе до брутален акълолипсис.
+ 1000.
Само с поправката, че бруталният акъллипсис вече е факт.
Щадящи тестове бих приела при децата, но пак с уговорката, че ще ги тествам само при симптоми.
На дневна база и за спорта, при пълна липса на симптоми не, не бих. Не желая истерясали деца хипохондрици, мерси. Достатъчно психясахме като общество, гледам моите деца поне да опазя от това.
Judy, какво решение намери за образованието, моля те, сподели на лични 🙏🏻
Аз също искам да спася моите от цирка, наречен ДО.

# 4 477
Синът ми се тества два пъти седмично, сам. Никога не се е оплаквал от болки. Само, че е "гадно" и после киха.

# 4 478
Добре де какво ви пречи неинвазивен тест два пъти седмично, направен в домашни условия? Не може профилактиката да предизвиква емоционален срив, не е много цивилизовано. Миенето на зъбите преди 100 г може да е предизвиквало дискомфорт у някои, знам ли. Няма ли да сте по-спокойни, че децата са в относително безопасна среда?

# 4 479
  • Пловдив
Това с тестването, ще е като всичко останало. Опитвам се да си представя как някаква отегчена и напълно незаинтересована сестра прецизно и внимателно ще взима тестове на над 200 деца. Точно яко бъркане в носа ще е със съмнителен резултат. Отбиване на номер. Пък и кой ще се бръкне да плати за толкова безплатни тестове. Само ваксината, по нашата географска ширина, можеше да има някакъв ефект. Но пък толкова много хора са убедени, че на детето нищо му няма след ковида.....Аз нямам тази убеденост. Виж, ваксината ще те увреди след има-няма 10 години, ама три сопола са безобидна работа. И след 10 години ще си "пушка".

Айде бе! Децата две години вкъщи и акъллипсиса погна и родителите им. Тая работа с някои липси не е от вчера. Просто благодарение на ковид блесна като заря. Не мисля, че има накъде по-зле.

# 4 480
  • София
Израел въвеждат нови ограничения от 8.8.
https://www.jpost.com/israel-news/covid-israel-registers-almost- … es-to-meet-675707

# 4 481
dazel, четох го, че някъде им давали тестове да правят в къщи и да ги носят. Това е най-разумно, защото няма да се струпват сутрин и ще е по-хигиенично и сигурно.
+ 1000 за зарята!

# 4 482
Нормалното би било първо да се въведат други предпазни мерки - задължителни маски в училище(реални, а не като препоръка), прословутото редовно задължително тестване на децата и учителите, задължителна ваксинация на персонала. Тук не съм съгласна по лични съображения.

А не децата да учат в къщи, а родителите им спокойно да си правят сбирки из заведенията и да си правят неделните разходки до Джъмбо и Икеа. Тук съм напълно съгласна

масата. Която в мнозинството си не разсъждава, а просто тропа с крак като малко дете, и си иска стария живот - без маски и ограничения, с чалготеките вечер, спа-то през уикенда и Халкидики през отпуската. На всички ни писна и ни се иска свободния живот отпреди пандемията. Тук вече ми се реве. Омръзна ми от тая пандемия, на която краят й не се вижда

Дори напротив, ще се заравяме все по-дълбоко в проблеми от всякакво естество - от медицинско до икономическо. Основно икономическо.

На мен ми харесваха досегашните мерки. Проблемът беше, че хората масово не ги спазваха. И затова бяха неефективни. Говори се, че новото правителство нищо няма да затваря. Това им допада на хората.  Но сиренцето е безплатно само в капана за мишки. Масовата ваксинация и периодичното тестване хич не са за пренебрегване. И те са в списъка с отрицателните неща, повярвайте ми. И то не защото са лоши сами по себе си, а защото ще бъдат използвани за разделяне на обществото.

Не си съгласна, то несъгласни много, но това е начинът да отложим максимално дистанционното обучение. И на мен не ми харесва, но друг просто няма, за да можем да избираме.

Досегашните мерки бяха изначално сбъркани.  Никакви реално ефективни мерки(като масово тестване и карантиниране, да не споменаваме популяризиране на ваксинацията), а само хаотично раздаване на пари на парче на тези, които викат най-силно. Което като краен резултат излиза на държавата много по-скъпо.

На всички ни е писнало. Точно затова ме дразни, че сме такова инфантилно общество, в което мнозинството не разбира, че с противопоставянето на мерките и ограниченията всъщност се бори срещу нормализацията на живота, доколкото такава е възможна.

# 4 483
  • Пловдив
Според мен малко излишно се драматизира неприятното усещане при тестването. Тествах се веднъж, неприятното усещане трае точно секунда, когато клечката е най-навътре в носа. Нито пък боли след това. Миа Рулана, при теб е възможно лоборантката да е била невнимателна.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 12:08 от marzeliva

# 4 484
Отново :

Вземането на проби от носовете на деца при тестване за COVID нерядко води до счупване на конхи (носните раковини) или до кръвоизливи. От това се оплакаха родители в редакцията на “Труд”, а лекари потвърдиха казаното от тях. Последствията са затруднено дишане за дълъг период напред, а понякога и изкривяване на носната преграда.”

Само за спорта няма да разреша такива тестове, които могат да навредят.

Децата ни не са втора категория хора, не виждам причина държавата вместо да пилее пари за глупости да инвестира в съвременни и безпроблемнни тестове, които децата могат да правят сами.

Общи условия

Активация на акаунт