COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 517
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 515
Скрит текст:
Скрит текст:
Факт е, че повечето деца досега са го изкарали леко. Изключения е имало винаги, от всяка една болест. И досега това не е предизвиквало масова психоза.
Аз моите деца няма да ги тествам. Тая фалшива загриженост за общественото здраве не ми е по вкуса. Изтрещели от паника хора налагат страховете си на останалите. И както бръкнат на детето в гърлото днеска сутринта, а по-късно слеобяд контактува със силно заразният Делта вариант, какъв ще е смисъла от сутрешния тест, като до следващия тест ще контактува, посещава и въобще няма да е в капсула?!?
Скрит текст:
А пък новото прозрение, че преболедувалите са 2 пъти по-застрашени от ваксинираните е такъв медицински нонсенс, че нямам думи...
Изобщо менталното здраве на човечеството е в голяма заплаха и по-скоро в близко бъдеще ще има епидемии от психични заболявания, отколкото от този вирус.
Смисълът от сутрешният тест е, че детето е контролирано и е за момента без вирусен товар. Ако се случи, че следобеда контактува с носител на Делта варианта и се зарази, то след два дена, когато е следващия тест,  като дойде на училище и все още няма симптоми, тестът може да го хване навреме.
Това е навременна предпазна мярка за всички. Не е фалшива загриженост, а точно обратното.
Реална функционираща превенция на разпространението.
И какво като го хване след два дни, нали през това време е дишал-издишал, кихал....
реално, не са два дни, а са 1 учебен ден.
Ако тестът е бил направен в понеделник, в сряда е следващото тестване.
Т.е. остава само времето във вторник. А за това време се развива самият вирус в детето. В сряда сутринта като излезе позитивно, веднага го пращат вкъщи.

# 4 516
Ваксинираният учител е предпазен от тежко разболяване и смърт / случаите на такива без антитела не го коментираме, това са изключения/..Ако ваксинираните учители са в такава голяма опасност, просто никой няма да влезне в училище, докато не се ваксинират всички ученици..А кога ще има ваксини за децата от 7 до 12г и дали всички ще се ваксинират, да не говорим че тук и големите от 12 до 18 почти никой не е ваксиниран..Какво да направят учителите, за да са в относителна безопасност, май нищо на този етап..Ако съм аз на тяхно място, или ДО или ще си сменя професията, ама дали всеки може да го направи....

# 4 517
Ако има по-щадящи тестове, редно е да се инвестира в такива и след това да се обясни ясно и точно - тези тестове са със слюнка/ гаргара/ близалка, няма бъркане, няма нараняване на носа (и на мен са ми разранявали носа, лаборантки всякакви), всичко е песен. Ако се обърне на игра или забавление, даже детето само може да иска. Но и за това се иска а) пари и воля да бъдат вложени точно в това тези държавни пари б) разяснителна кампания, демек - трудна работа.
Трета година дистанционно обучение ще доведе до брутален акълолипсис.
+ 1000.
Само с поправката, че бруталният акъллипсис вече е факт.
Щадящи тестове бих приела при децата, но пак с уговорката, че ще ги тествам само при симптоми.
На дневна база и за спорта, при пълна липса на симптоми не, не бих. Не желая истерясали деца хипохондрици, мерси. Достатъчно психясахме като общество, гледам моите деца поне да опазя от това.
Judy, какво решение намери за образованието, моля те, сподели на лични 🙏🏻
Аз също искам да спася моите от цирка, наречен ДО.
Тестове не искаш, ваксини не искаш, тогава се приготви за цяла година ДО.

Предпочитам той да се тества сам. Но това в БГ никога няма да се случи.
Лейка, защо да не стане? Това е супер решение. Както Мьос писа за Германия.

# 4 518
  • София
Андариел, напълно съм съгласна с теб, че при рязко увеличение на болните, е по- добре, поне за моите деца така разсъждавам, да са Дистанционно обучение.
Въпросът е, че ако имахме масова ваксинация, вероятно нямаше да имаме пълни болници.
Това, потретям се май, е престъпление за мен. При достъпни и безплатни ваксини.
Да ви разкажа за един лагер на деца от Враца. Първата смяна се прибраха.Някои със симптоми и съответно с установен Ковид. От РЗИ издирва ха децата, за да им се направят безплатни тестове.
Сега на същото място заминаха втора смяна лагерници. Имам близки деца там.
Ето вижте условията. И противоепидемичните мерки в снимки.
https://www.konkurent.bg/news/16281468876115/detsa-ot-vratsa-izr … Zo1tcfM.messenger

# 4 519
Интересно е мисленето как тези, които не искат те и децата им да се разболеят от Ковид се обявяват за психясали, но пък страхуващите се от ваксини и тестове са "смелчаци" със здрава психика. Ако имаше свидетелства, че 1 на 100 деца постъпва в болница от някоя  ваксина, дали родител би я сложил, но за Ковид няма проблем.

# 4 520
  • София
Няма логика въпросът със затварянето на училищата и пращането на учениците на ДО да се разглежда самостоятелно, извън общата картинка. Сега, в подножието на поредния пик на заразата, възрастните демонстрират, че не им пука и не желаят да се ограничават в нищо, независимо от всички тревожни знаци за наближаващата вълна. Добре, за тях не им пука - ами за децата им?
Честно казано, в началото на пандемията аз, както и всички, се радвах, че вирусът не е опасен за децата, но едновременно с това се ядосвах, защото считах, че това е един повод хората да го подценяват и да приемат глупости като тази за "сухите съчки". Сега, обаче, нещата се променят - и децата, и младите вече не могат да разчитат, че най-вероятно всичко ще им се размине  безсимптомно  или с някое там "Апчих!", достатъчно тревожни сигнали се появиха за това, че и за младите, даже и за децата срещата с вируса въобще не е толкова безобидна. Защо това не е сигнал за тревога?
Не искаме ограничения, не искаме тестове, не искаме ваксини,  не искаме ДО... какво всъщност искаме?

# 4 521
Не искаме ограничения, не искаме тестове, не искаме ваксини,  не искаме ДО... какво всъщност искаме?
Да се правим, че Ковид няма и да се самоубеждаваме, че ние и близките ни няма да изтеглят късата клечка.

# 4 522
Защото иска самосъзнание и усещане за общност. Ако наш Пенчо няма кой да го гледа, ще  бъде изпратен на училище, а мама ще отиде на работа. Ако Пенчо не се влоши, положителният тест ще остане малка семейна тайна.

# 4 523
  • София
Ковидът не е никак безопасен за децата. Човек не знае каква клечка ще изтегли.
Вирусът е коварен. Много.
Вероятно пак се повтарям, но май е нужно.
Децата ми бяха на 16г и 19г към момента на разболяване.
19г е дете с епилепсия, с клапа в главата и няколко мозъчни операции. Тежко увредено дете. Това е достатъчно, за да ви е ясно какви страхове имах.
Изкара го с един ден висока температура, болки в ставите и отпадналост. На втория ден само отпадналост. На третия нищо.
16г госпожица, без заболявания, имаше два дни температура, отпадналост и силно  сърцебиене две седмици поне. А после започна адски косопад, продължил 6 месеца. Ама адски. Цикълът и от нормален стана... Да не ви обяснявам. Още пие една хранителна добавка, изписана от лекар, за да пооправи хормоните. Разбира се, това с цикъла не мога да гарантирам, че е от Ковид. Но според лекарката ни е.
Благодарна съм, защото можеше да е по- зле.

# 4 524
Не искаме ограничения, не искаме тестове, не искаме ваксини,  не искаме ДО...
...не искаме "спасители".

# 4 525
  • София
И аз не знам защо толкова се подценява вирусът при децата. Всъщност ,знам - щом на момента децата не напълнят отделенията, значи няма нищо. А в действителност никой не знае какви ще са средносрочните или дългосрочните проблеми, които могат да се появят, но едва ли ще може да се установи от какво е. И сега колко време мина преди да се продума за възрастните, че има следващи проблеми със сърцето и нервната система. Все още сме на етап отричане, защото не искаме да променим това, което трябва да променим.
Интересно, дали са карантинирали децата и семействата им след лагера. А когато някой ми каже "да не тревожим децата, да ги оставим да си починат", направо бесовете ме хващат, защото ме гледа в очите и ме лъже. Приемам го лично.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 14:04 от Andariel

# 4 526
Може би не се изразих правилно.
Яд ме е, че ще има омазване и дистанционно обучение при налични ваксини. Естествено, че като тръгнат на зле нещата, ще има ДО. Но защо трябваше да стигаме дотам?
При над 500 души на 100 000 се минава не само на ДО, но и на пълно затваряне каквото в България не е имало. Предвижда се затваряне на абсолютно всичко без болници, аптеки и супермаркети. Дори в парковете и градините ще има ограничения. Вероятно пак ще запечатват пейки и ще въвеждат еднопосочни движения с ленти. Ако съдим по развитието в другите страни това ни чака сравнително скоро.

# 4 527
  • sofia
Аз няма да си тествам децата. Поне не и с тези тестове с клечките. Вие се тествайте където искате по колкото пъти искате, но не налагайте подобни гадости за другите. Особено за деца!!!

# 4 528
Яд ме е, че ще има омазване и дистанционно обучение при налични ваксини. Естествено, че като тръгнат на зле нещата, ще има ДО. Но защо трябваше да стигаме дотам?
При над 500 души на 100 000 се минава не само на ДО, но и на пълно затваряне каквото в България не е имало. Предвижда се затваряне на абсолютно всичко без болници, аптеки и супермаркети. Дори в парковете и градините ще има ограничения. Вероятно пак ще запечатват пейки и ще въвеждат еднопосочни движения с ленти. Ако съдим по развитието в другите страни това ни чака сравнително скоро.
Cubayo/Bond,нали ние имаме в пъти повече преболедували от затворилите се западняци със супер-хипер- доживотен имунитет, защо така сега прогнозираш, че ще имаме много бройки и ще се затваряме? Нали Делта е тук от април, пък месеци наред без мерки нищо ни нямаше, заради имунния вал от преболедували и така трябваше да продължи?

# 4 529
  • Пловдив

Само не започвайте пак мелодрамата с пейките,  много моля. Grinning
Тези, които наричат страхуващите се от вируса страхливци и паникьосани, изпадат в паника, ако няма да има пейки.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 14:43 от marzeliva

Общи условия

Активация на акаунт