COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 113
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 665
Тая фалшива загриженост за общественото здраве не ми е по вкуса. Изтрещели от паника хора налагат страховете си на останалите.

Явно нещата трябва да се обясняват хладнокръвно и без много чувства - не, не им пука за общественото здраве, но им пука за здравната система, която е в колапс, както и за икономическото състояние, което си беше зле и преди пандемията. Така дали става по-ясно защо трябва да се ваксинира 90% от населението? Загрижеността за здравето на всеки един е преди всичко лична отговорност. Утре със същата сила може да пламне краста (която си я има бтв), както и хепатит. Тогава отново ще роптаете срещу мерките. Какъв е този безумен инат?

# 4 666
  • На село (близо до Лондон)
Фалшива загриженост за общественото здраве едва ли има. По-скоро в Англия при локдоуните се афишираше да се спазват мерските за да има място за вас в болниците да ви лекуват.
Наистина е притеснително, че само около 3% от българското население е ваксинирано ( и 15% в Румъния двете държави с най-нисък процент).
 Няма ли някакви кампании в България да призовават/разясняват на хората защо е добре да се ваксинират?

# 4 667
Цитат
Умирания по седмици към 03.08. според НСИ:
https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W29.png
Трябва и с 2019 да се сравнява, иначе сравнение само с миналата година, когато вече си върлуваше, няма да даде реалните разлики в данните преди и след вируса.

Но дори и така се вижда по-високата ни смъртност през тази, в сравнение дори с миналата година.

# 4 668
Не съм сигурна че и разяснителните кампании биха постигнали нещо. Познавам няколко момичета, българки, които работят в заведения тука (Гърция).
От септември щели да ги освобождават от работа, понеже не били ваксинирани.
За ваксина не искат и да чуят.
Едната е категорична, че нито тя нито роднините ѝ ще се ваксинират с тези ваксини.
2 жени от селото (не уточни кое е това село), починали от ваксините. Така били казали.(не уточни кои са го казали, може би комшийката). Едната е починала 40 дни след втора доза.
И айде да сменяме темата, щото като се почнело с тези ваксини, обикновено се стигало да караници и разправии. А аз през цялото време само я слушах, докато тя ми обясняваше на висок тон гореописаното.
Попитах я накрая кой е този, който е казал че жените са починали точно от ваксините. Оказа се че връзката е лоша и не ме чува добре, и пак ще се обади. Друг път.
     Изобщо не виждам като как една информационна кампания би имала успех сред хора, които просто ще превключат канала. Очевадно е че са склонни единствено да четат и слушат новини как някой някъде починал след ваксина.

# 4 669
  • При семейството си
Цитат
Умирания по седмици към 03.08. според НСИ:
https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W29.png
Трябва и с 2019 да се сравнява, иначе сравнение само с миналата година, когато вече си върлуваше, няма да даде реалните разлики в данните преди и след вируса.

Но дори и така се вижда по-високата ни смъртност през тази, в сравнение дори с миналата година.

Има си таблици, могат да се сравняват:

https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/Deaths_ … 016-2021-W29.xlsx

# 4 670
Не съм сигурна че и разяснителните кампании биха постигнали нещо. Познавам няколко момичета, българки, които работят в заведения тука (Гърция).
От септември щели да ги освобождават от работа, понеже не били ваксинирани.
За ваксина не искат и да чуят.
Едната е категорична, че нито тя нито роднините ѝ ще се ваксинират с тези ваксини.
2 жени от селото (не уточни кое е това село), починали от ваксините. Така били казали.(не уточни кои са го казали, може би комшийката). Едната е починала 40 дни след втора доза.
И айде да сменяме темата, щото като се почнело с тези ваксини, обикновено се стигало да караници и разправии. А аз през цялото време само я слушах, докато тя ми обясняваше на висок тон гореописаното.
Попитах я накрая кой е този, който е казал че жените са починали точно от ваксините. Оказа се че връзката е лоша и не ме чува добре, и пак ще се обади. Друг път.
     Изобщо не виждам като как една информационна кампания би имала успех сред хора, които просто ще превключат канала. Очевадно е че са склонни единствено да четат и слушат новини как някой някъде починал след ваксина.

Антиваксърите са еднакви навсякъде. Всичките знаят със сигурност колко много умрели от ваксините има. И болниците били пълни с берящи душа след ваксините. И до един много се сърдят, като ги питаш кой и къде е умрял, или в коя болница лежи.Simple Smile
Скрит текст:
Пример, че нищо не може да повлияе на бетонираното мнение на един антиваксър. Миналия месец почина бабата на мъжа ми. След погребението една дама, внучка на нейно приятелско семейство и моя състудентка, иначе много умен и образован човек(когато говори на друга тема), ме дръпна настрана и ми заяви "Как можахте да я оставите да се ваксинира, направо я убихте с това, че не я разубедихте". Бабет беше ваксинирана още през април. И почина две седмици, преди да навърши 98.
А, да. Действието се развива във Франция и въпросната дама е на първа линия на всички протести срещу мерките.

# 4 671
Също като онези 1800 лв.
Никой не каза къде са списъците. Исках и аз.

# 4 672
Фалшива загриженост за общественото здраве едва ли има. По-скоро в Англия при локдоуните се афишираше да се спазват мерските за да има място за вас в болниците да ви лекуват.
Наистина е притеснително, че само около 3% от българското население е ваксинирано ( и 15% в Румъния двете държави с най-нисък процент).
 Няма ли някакви кампании в България да призовават/разясняват на хората защо е добре да се ваксинират?
Слава богу, не са 3% бавно приближават 20%, добре че е почивката в Гърция да ни вдигне малко желаещите. GI , тук по медиите бяха оставени да се подвизават Мангъров и компания, които тръбят, че Ковид е нищо особено, а ваксините са експериментални и сигурно причиняват безплодие, рак и автоимунни заболявания. Огромна част от ЛЛ обясняват на възрастните и хронично-болни, че ваксините са противопоказни за тях. Каква кампания може да преодолее тази дезинформация? Нали четеш в темата? Какво би могло да убеди La Sombra, Jasmin Tea, Cubayo- преболедувалия да се ваксинират? Същото е и за по-голямата част от народа. Хората бяха методично убеждавани, че Ковид  не е опасен, че не са нужни мерки и че ваксините крият много повече рискове от самата болест. Мачът вече е свирен.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 11:52 от TafTaf

# 4 673
По-добре не бих могла да го опиша, TafTaf.

# 4 674
ПРОУЧВАНЕ: Клетъчният имунитет бързо изчиства вируса при повторна инфекция :: Monitor.bg https://www.monitor.bg/bg/a/view/prou-ch-vane-kletychnijat-imuni … -infekcija-276333
   От статията в "Монитор": Клетъчният имунитет допринася за бързо изчистване на вируса при повторна инфекция, но дълголетието и диференциацията на специфичните за SARS-CoV-2 клетки на паметта все още са неясни.
   Нали се рабрахме да не наблягаш на избрана част от някое изречение, да не изрязваш, а да пишеш от главната буква на изречението до точката в края на изречението.
   А за проучването за което пише Hope4C – вчера беше пуснато от ЛилиМ – явно удобно забравяте или го пропускате. Може би пък не сте проследил достатъчно внимателно дискусията и ако се върнете назад и прочетете какво е написано ще видите, че нямате основание за предположението си. За да не се затруднявате в търсенето, любезно ви го предоставям на вашето внимание https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7032e1.htm?s_cid=mm7032e1_w – подробно е описано (с таблички) как са стигнали до резултата, колко души, каква статитстика и т.н.
Каква е тази статистика базирана върху данни на 6 млн. израелци – изследвали се всеки един от тези 6 млн. ли – малко подвеждащо ми звучи.

# 4 675
  • Насред хаоса
..................
Ама разбира се, как ще развалят розовата мъгла със съобщения  за някакви си починали от ваксината? Важното е да се тръби колко е ефикасна и безвредна, ония другите просто не са имали късмет, лъжат или са станали жертви в името на нАуката. Всеки ден се повтаря колко живота била спасила, обаче информацията за това, колко е увредила или колко са починали е доста оскъдна. И не поради причината, че такива няма. Заради оскъдната информация по "сериозните" медицински издания казаното от съседката, роднината, комшията се оказва вярно все по-често.
Трябва да кажа на съпруга на близката ми да престане да се лигави в тая болница, ами да става и да ходи за втора игла. Нищо му няма, ще ми лежи той в болница месеци наред, амаха.

За ваксината и бременните от The New England Journal of Medicine.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2107070?fbclid=IwAR1B … GRTYwmP0HawV6mGdo
Among 827 registry participants who reported a completed pregnancy, the pregnancy resulted in a spontaneous abortion in 104 (12.6%) and in stillbirth in 1 (0.1%)

Заради увеличените случаи на ваксинирани заразени се приема за оправдано на възрастни да се прилага нам си коя поред доза, без това да е одобрено от Американската администрация по храните и лекарствата.

И нещо любопитно:
https://covid-tracker.mckinsey.com/vaccination-map?fbclid=IwAR2h … B4NwkRupHV_fCbZ2w

# 4 676
За съжаление,ваксинацията която върви в България,доказва това което отдавна твърдя за българина-вси по-глупав народ сме ! Ако се направи едно проучване кой е ваксиниран и кой не,съм сигурна каква ще е извадката. Наслушах се на простотии защо не искат ваксина.Върха беше един познат,който нямало да се ваксинира,щото мъжете ставали импотентни Simple Smile Това е! Митьо Пищова е работата.

# 4 677
  • София
Скрит текст:
За съжаление,ваксинацията която върви в България,доказва това което отдавна твърдя за българина-вси по-глупав народ сме ! Ако се направи едно проучване кой е ваксиниран и кой не,съм сигурна каква ще е извадката. Наслушах се на простотии защо не искат ваксина.Върха беше един познат,който нямало да се ваксинира,щото мъжете ставали импотентни Simple Smile Това е! Митьо Пищова е работата.

Винаги съм смятала, че да наречеш някого прост и глупав е брилянтен начин да го мотивираш да се ваксинира!

# 4 678
"Как можахте да я оставите да се ваксинира, направо я убихте с това, че не я разубедихте". Бабет беше ваксинирана още през април. И почина две седмици, преди да навърши 98.
Да, много е интелигентна, направо уау. Кажи и, че нашата баба също почина - месец преди ваксината. Беше даже и по-млада, на 90.

# 4 679
Според вас - кое  във ваксините с/у ковид ги прави "по-убийствени" от прилаганите до сега?

Общи условия

Активация на акаунт