COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 182
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 085
Аз понеже пиша от тел и се изразявам телеграфно.
Имам предвид за ваксинираните да не налагат ограничения, защото:
1. Това е начин за стимулиране на ваксинацията;
2. Ваксинираните пълнят болниците доста по-малко, отколкото неваксинираните.
По скоро без ограничения за тествани с антитела

# 5 086
Аз понеже пиша от тел и се изразявам телеграфно.
Имам предвид за ваксинираните да не налагат ограничения, защото:
1. Това е начин за стимулиране на ваксинацията;
2. Ваксинираните пълнят болниците доста по-малко, отколкото неваксинираните.
По скоро без ограничения за тествани с антитела

Това е единствен критерий, при който предоставяне на права в повече, отколкото на останалите, не бие на рекламна кампания на фарма продукция и е оправдана дискриминация. Другото е чиста пропаганда. Която само нагнетява излишно напрежение, разединява съвсем безсмислено хората, а и не решава никакъв наличен проблем.

# 5 087
Нали все гледате в чужбина как е.
Гледайте и сега.
Никой не си мери антителата там.

# 5 088
  • София
Не се дават допълнителни права, а се намаляват ограниченията. За мен е нормално.
Както не можеш да работиш в хранително производство без съответните изследвания; както не можеш да запишеш дете на градина без съответните ваксини.
Всеки ще има достъп до всичко, просто, който има сертификат за ваксиниран/преболедувал, ще е лишен от нуждата да прави тест. Това не са допълнителни права според мен.

# 5 089
Затова и там, където е въведен принципът на  жълтата шестолъчка, имат огромни проблеми /за тези, които следят информацията извън "желязната завеса", спусната от поръчковите медии, налагащи информационно затъмнение като във върлия соц/ с масови безредици заради недопустима и нелогична дискриминация.
И нещата ще стават все по-зле, щом се управлява така кризата. И здравно, и като политическа сигурност.
Нека не сравняваме несравними неща.
И в Израел, и във Великобритания и на други места нямаше накъде - призна се, че заразоносители могат да са ваксинирани, преболедували и такива, които не са нищо от двете. Затова и върнаха на места еднаквите изисквания. Което е съвсем логично.
С въвеждането на нелогични от здравна гледна точка привилегии настройва всъщност хората още по-крайно.

/Предоставяне на правото да посещаваш магазин, транспорт, работа и т.н. - каквото там по места е хрумнало на управляващите в съответната държава, е допълнително право, което не се признава за останалите. Но като искате можете да гледате на него и като на по-малко ограничение. Смисълът от търсене на разлика между двете, които са на практика едно и също, няма. Идеята е кристално ясна./

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 15:58 от Judy

# 5 090
  • София
Тук явно сме някакъв оазис на спокойствието значи, да се потупаме по рамото.

# 5 091
Четейки последните страници не сме мръднали и на йота в България от април 2020 г., но сами сме си виновни с провалената ваксинация.

Останалите държави са вече са на съвсем друго ниво, например Германия обсъжда да премахне безплатните тестове от есента, щом има ваксини за всички. Тук още бленуваме за безплатни тестове в България. И на цялата ни сбъркана политика относно пандемията, дето нямаме ни една читава мярка, отказът за ваксинация сред най-рисковите и възрастните за мен е неразбираем и есента отново ще се играе руска рулетка с по-заразната делта.

Едно е да посрещнеш делта вълната с 80% ваксинирано население и особено добре да си покрил най-възрастните и рискови групи, друго е да си само с 18% ваксинирани, а рисковите и възрастните отново да си пробват късмета с делтата.

Сега погледнах, че в България има 2 650 000 налични дози ваксини по складовете в момента. За един месец могат да се покрият всички над 50 години, които пълнят болниците и моргите, но разбира се това никога няма да стане.

# 5 092
  • София
Гледайте и сега.

Е точно това е подозрителното. Пусти мерак да се ваксинират и тези с имунитет!

# 5 093
Тук явно сме някакъв оазис на спокойствието значи, да се потупаме по рамото.

На безхаберието, по-скоро. Друга дума бях използвала, по-точна, но ме изтриха.

# 5 094
# 5 095
А, това е очаквано и логично. Когато има натиск и ограничения, винаги те пораждат отпор. Изненадвам се, когато се предлагат още по-големи крайности в отговор. Та те ще породят още по-краен отговор. Но човек не обича да се учи. Предпочита да се налага. Smile

# 5 096
  • София
Затова и там, където е въведен принципът на  жълтата шестолъчка, имат огромни проблеми /за тези, които следят информацията извън "желязната завеса", спусната от поръчковите медии, налагащи информационно затъмнение като във върлия соц/ с масови безредици заради недопустима и нелогична дискриминация.

не забелязах да имат "огромни проблеми", като бях в една от тези страни наскоро. и "средни" нямаха...
проблемите ще ги имаме основно ние, както винаги.

# 5 097
Гледайте и сега.

Е точно това е подозрителното. Пусти мерак да се ваксинират и тези с имунитет!

Защото според последни проучвания това е най-добрата защита: преболедувал + ваксина.

# 5 098
Тук съм без думи. Сигурно ще им отнемат лиценза за работа и една солидна глоба 50-100хил.

# 5 099
И нещата ще стават все по-зле, щом се управлява така кризата. И здравно, и като политическа сигурност.
Нека не сравняваме несравними неща.
И в Израел, и във Великобритания и на други места нямаше накъде - призна се, че заразоносители могат да са ваксинирани, преболедували и такива, които не са нищо от двете. Затова и върнаха на места еднаквите изисквания. Което е съвсем логично.
С въвеждането на нелогични от здравна гледна точка привилегии настройва всъщност хората още по-крайно.

/Предоставяне на правото да посещаваш магазин, транспорт, работа и т.н. - каквото там по места е хрумнало на управляващите в съответната държава, е допълнително право, което не се признава за останалите. Но като искате можете да гледате на него и като на по-малко ограничение. Смисълът от търсене на разлика между двете, които са на практика едно и също, няма. Идеята е кристално ясна./

Не са ли досадни вече и за вас самите тези подмятания за Хитлер, жълти звезди, потурчване и т.н?
Тъй като се среща и тук по някой освен Вас, надниквал с едно око зад "желязната завеса", само да уточня, че в страната с най-масови "безредици"(организирани от антиваксърското движение и крайната десница) - Франция, всъщност над 75% от населението одобрява мерките. Защото миналата година видяха до какво води неглижирането на заразата, когато не достигаха места в болниците.

"Предоставяне на правото да посещаваш магазин, транспорт, работа и т.н. - каквото там по места е хрумнало на управляващите в съответната държава, е допълнително право, което не се признава за останалите."  - Това просто не е вярно. Приравнени са ваксинация, преболедуване и отрицателен тест. Всеки е в правото си да избере кое му харесва най-много.

Общи условия

Активация на акаунт