COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 271
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 175
  • софия
Замислих се , че ако бях доктор, на фона на тоталното неглижиране на всякакви мерки  просто щях да дигна ръце и да се преквалифицирам на ветеринар.

# 5 176
  • София
Някой забелязал ли е ресторанти, нощни заведения и прочие, да са пълни на 50 процента?
Аз лятото съм тотално изолирана в селската ни къща и не ходя никъде, не че зимата ходя, но гледам снимки из социалните мрежи.
50 процента????
Алибегов казва ли нещо по тоя въпрос?

# 5 177
Вътре са около 20процента пълни,вън са денем около 20,вечер до 100

# 5 178
По морето са пълни 120%

# 5 179
На открито.
Апропо същото изискване не важи ли и за НС?50% на закрито??

# 5 180
Е, лятото кой сяда на закрито?

# 5 181
Аз и много мои познати, защото вън пече през деня, та се не трае. Laughing Предпочитаме вътре, на климатика. Вън сядам пролет и есен, основно. В студа и в жегата си предпочитам на регулирана температура.
Ние си обядваме редовно в 2-3 заведения и доста хора са с нашите предпочитания, като гледам.
За вечер, ако е хладно вече /лятото/ - може навън.

# 5 182
Някой забелязал ли е ресторанти, нощни заведения и прочие, да са пълни на 50 процента?
Аз лятото съм тотално изолирана в селската ни къща и не ходя никъде, не че зимата ходя, но гледам снимки из социалните мрежи.
50 процента????
Алибегов казва ли нещо по тоя въпрос?
Никога не са били на 50%, освен 1-2 дни след като ги отвориха.

# 5 183
И явно не е проблем. Ама друго си е да борим вирус с разстояние между масите....
 Ако тази епидемия се управляваше от специалисти отдавна щяхме да сме забравили. Човешката история със сигурност не се е сблъсквала с по-неадекватно управление на криза.

# 5 184
  • София
Скрит текст:
И явно не е проблем. Ама друго си е да борим вирус с разстояние между масите....
 Ако тази епидемия се управляваше от специалисти отдавна щяхме да сме забравили. Човешката история със сигурност не се е сблъсквала с по-неадекватно управление на криза.

Мда. Колко хора в последните страници писаха за свои познати, които са били мега-гига-стриктни в мерките, не ходели никъде, пък се заразили в магазина...

# 5 185
Аз и много мои познати, защото вън пече през деня, та се не трае. Laughing Предпочитаме вътре, на климатика. Вън сядам пролет и есен, основно. В студа и в жегата си предпочитам на регулирана температура.
Ние си обядваме редовно в 2-3 заведения и доста хора са с нашите предпочитания, като гледам.
За вечер, ако е хладно вече /лятото/ - може навън.
За морето ли говориш или в Ямбол?
Щото на морето много малко кръчми имат вътрешни помещения.

# 5 186
  • София
Сигурно иронично визираш моя разказ за родителите ми, но за тях конкретно това е точната истина, нито са ходили по лекари, нито са се виждали с внуци или с който и да било, година се виждахме само по вайбър и през оградата на къщата им няколко пъти. Баща ми е с ХОББ и пазенето беше наистина маниакално, беше ни страх, много. Дори в магазин не са влизали, ако има опашка, например, за да не се застояват с хора на закрито.

# 5 187
Каква част от веригите магазини контролират влизащите, тук при нас един малък супермаркет и Лидл май са единствените с контрол, то в Лидл е пожелателен, но видяли знак стоп предпочитам да не се блъскам.

Това което наблюдавам е 100% пълни маси пред заведение, което е в съседния вход още в 19- 20 ч. имам видимост само когато влизам и излизам във входа. Скоро съсед се оплака, че до 1-2 ч продължава да е пълно, подал е жалби на всички възможни инстанции, дали ще има ли промяна не знам.

# 5 188
  • София
сядайте си на закрито да си хапвате, ама той Ковида завтаря, да го имате предвид...

# 5 189
Сигурно иронично визираш моя разказ за родителите ми, но за тях конкретно това е точната истина, нито са ходили по лекари, нито са се виждали с внуци или с който и да било, година се виждахме само по вайбър и през оградата на къщата им няколко пъти. Баща ми е с ХОББ и пазенето беше наистина маниакално, беше ни страх, много. Дори в магазин не са влизали, ако има опашка, например, за да не се застояват с хора на закрито.
И у нас е същото. Бившият ми мъж го е хванал най-вероятно от магазин, предаде го на детето, то - на мен. Той беше изключително стриктен с мерките, изцяло хоум офис, саможив е, не излиза с приятели.

Общи условия

Активация на акаунт