COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 227
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 190
  • София
Никого не визирах конкретно, аз също познавам хора, които не ходеха почти никъде, но се заразиха. Идеята ми е, че ако не се спазват мерки като дистанция и хигиена, аптека и супермаркет също са опасни места. Обратното, местата, на които аз ходя да хапвам навън, разредиха масите и виждам с очите си съвестна дезинфекция след клиентите, което ме кара да се чувствам сигурна в тях.
По морето е ясно, че е гмеж, но тъкмо ще пробвам британският чип дали работи...

# 5 191
  • София
Не съм те разбрала добре значи, Съншайн, сори.

# 5 192
Не можем да се адаптираме. Единственото, към което се адаптираме е повече преждевременна смърт и страдание. Реално няма нито една рационална и уважителна причина да стигнем дотук и да заживеем с този вирус но ето на, ама туризма ми, ама кафето ми, ама това, ама онова, ама как така. Ето така.

# 5 193
  • При семейството си
Как други европейски държави плащат 80% от възнагражденията на хората, които за даден период не работят поради пандемията?

Много фантастика гледате.

Всъщност ще е интересно, ако модераторите позволят, живеещите в чужбина да споделите какви са обезщетенията за неработещите, като мерки, бизнеси. Има ли и какви са бонусите за работещия на първа линия медицински персонал?

# 5 194

Цитат
Наш познат допуска в офиса си без тест само преболедували. Допреди един месец това важеше и за ваксинираните, но когато окончателно се доказа,че и те разнасят вируса ги задължи да се тестват през ден. Точно както и непреболедувалите. Тестовете ги купува той. Дори и на едро не са много евтини, но той още не е преболедувал, а не желае да мъчи себе си и хортата си с целодневно носене на маски.

Понеже човекът иска наистина да ограничи заразата и се притеснява за себе си. Не вярва в новите ваксини - негово право е. Вярва в природната такава. Също е негово право. Продължавам да твърдя, че по тези въпроси сме на фаза вярвания.
Щом Х може да заразява, а се иска ограничение на заразата - на проверка. Нали няма лошо да се проверяваме?Или?

След като говорите от професионална позиция, бихте ли казала, в горния казус няма ли дискриминация? И с какво тази позиция е по-печеливша от юридическа гледна точка от приравняването на преболедувалите и ваксинираните, което се определя като "жълта шестолъчка"?

За протокола - аз лично считам, че един работодател е в правото си да назначава на работа каквито хора пожелае според личните си критерии. Но ми е интересно защо от позицията на юрист даването на преимущество на преболедувал пред останалите е желание да се ограничи заразата, а приравняването на преболедували, ваксинирани и такива с отрицателен тест е нацизъм.

# 5 195
сядайте си на закрито да си хапвате, ама той Ковида завтаря, да го имате предвид...
Незнам дали завтаря Wink, но не повтаря. Нищо, че всеки тук има дузина познати, които са го карали по 2-3 пъти.

# 5 196
сядайте си на закрито да си хапвате, ама той Ковида завтаря, да го имате предвид...
Незнам дали завтаря Wink, но не повтаря. Нищо, че всеки тук има дузина познати, които са го карали по 2-3 пъти.

За 3 пъти не знам, но аз лично познавам трима, които доказано са го карали по два пъти. Плюс свекървата на приятелка, която не познавам лично, но нямам основания да мисля, че приятелката ми лъже.

# 5 197
  • София
Ако повторното каране беше често, досега да са направили статистика на реинфекциите и да са оревали орталъка. На този етап такива данни са само на ниво ЕЖК.

# 5 198
  • в страната на чудесата
Ако повторното каране беше често, досега да са направили статистика на реинфекциите и да са оревали орталъка. На този етап такива данни са само на ниво ЕЖК.
Не са ЕЖК, има и данни. Ама сте много плашливи и вероятно се чудят защо изобщо да коментират каквото и да е при таз нежна БГ душевност.

# 5 199
  • София
Не са ЕЖК, има и данни. Ама сте много плашливи и вероятно се чудят защо изобщо да коментират каквото и да е при таз нежна БГ душевност.

Дай данни, моля те! Не го казвам с подигравка, наистина ме интересуват.

# 5 200
Аз и много мои познати, защото вън пече през деня, та се не трае. Laughing Предпочитаме вътре, на климатика. Вън сядам пролет и есен, основно. В студа и в жегата си предпочитам на регулирана температура.
Ние си обядваме редовно в 2-3 заведения и доста хора са с нашите предпочитания, като гледам.
За вечер, ако е хладно вече /лятото/ - може навън.
За морето ли говориш или в Ямбол?
Щото на морето много малко кръчми имат вътрешни помещения.

Какъв Ямбол?
За на всякъде говоря. Аз не се крия от вируси и посещавам заведения редовно. Обядвам и в моя град, и когато отида в друг, а в други често ходя, вкл. и последните две години.
На море бях преди три седмици. И да - и за там говоря.
Точно пък в Несебър нито веднъж на обяд не сме сядали навън. Като гледах - не само ние. Всеки - с предпочитанията си. Е, и в Ямбол сме ходили преди няколко месеца, но само веднъж. Ако те интересуват предпочитанията на неговите граждани - питай някой местен.
Да не издребняваме, особено когато си говорим за факти и лично видяно и преживяно.

Цитат
След като говорите от професионална позиция, бихте ли казала, в горния казус няма ли дискриминация? И с какво тази позиция е по-печеливша от юридическа гледна точка от приравняването на преболедувалите и ваксинираните, което се определя като "жълта шестолъчка"?

Има, разбира се. Кой казва, че няма? Laughing Но щом цели държави го правят явно, що да не си го позволи един частник, който сам плаща тестове? Показал е човекът подобното как се случва. Щом се действа "на вяра" - нека всеки има такова право. Чудесен пример.

Лично аз съм за тестване на наличен имунитет и предоставяне на някакви права в повече на тези, които го имат. Без значение как са се сподобили с него. Знам, че не е фармапечелившо, но от здравна гл.т. е поне по-логично.

Satisfied
Не съм се канила да се пазя нито преди да се разболея, нито след това. Лична позиция, на каквато, слава Богу, имам право. Наясно бях още миналия март, че респираторен вирус спирка няма и ще мине през мен, не ми е било особен проблем това.
Комуникирали сме и аз, и мъжът ми с болни с месеци, след като самите ние минахме по реда. Няма да си оставя близките,я, понеже ме е страх от вирус. Нито пък ще спрем да работим, понеже сме чули, че някой, с когото сме приказвали преди време, бил болен. Есента и пролетта в нашия град болни/заразни бяха без друго почти всички наши познати. Да, не ни е повторил, сигурно сме от някакви изключения. Знае ли човек? Smile
Никой не е карал никого, доколко знам, да ходи насила на заведение. Който не иска - не ходи. Аз искам и ще ходя. Като ги затворят, продължавам да се виждам с приятели по къщите. Човек освен че е държалив, е и адаптивен. Дарвиновите теории няма да се променят с единия ковид и политическите му решения.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 10:20 от Judy

# 5 201
За Англия повторните инфекции със SARS-CoV-2 са около 0,4%.
Данните са от началото на пандемията до 30 май 2021 г. 
Делта варианта не е включен, защото преболедувалите са и ваксинирани.
https://www.gov.uk/government/news/new-national-surveillance-of- … -published-by-phe

# 5 202
  • София
За Англия повторните инфекции със SARS-CoV-2 са около 0,4%.
Данните са от началото на пандемията до 30 май 2021 г. 
https://www.gov.uk/government/news/new-national-surveillance-of- … -published-by-phe

Е много сериозен процент, няма що! Добре, че са ги изваксинирали, че да не вземе да се изгубят клиенти, ако се установи, че имунитетът е траен.

# 5 203
Лейди, при вас 80% ли са обезщетенията за бизнеса?

# 5 204
...
...

Не всички. И там. Даже лично познати имам и там, и в други европейски държави, преболедували, но неваксинирани. Не са боледували втори път. Нито един от тях. Но за така необходимото изследване не знам да има обобщени научни данни.
Затова, от научна гл. т. бе изключително полезно да се изследват само преболедували и само ваксинирани.
Да се направи масово тестване за наличие на имунитет и да се проследят хората, при които такъв е бил налице. И в двата случая - с ваксина и без. От чисто научна гледна точка. Защото политическата е видно докъде я докарва. Съгласна съм някой, който мернах на предходната страница - сигурно в историята на човечеството не е имало по-лошо справяне с подобна криза. Заради неадекватната намеса на световно ниво.
Но едва ли ще научим такава обективна информация по ясни за повечето хора причини.
Ако надниквам в темата, то е за да видя, дали все пак някой не е пуснал подобна наистина интересна информация.

Общи условия

Активация на акаунт