COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 182
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 205

Цитат
След като говорите от професионална позиция, бихте ли казала, в горния казус няма ли дискриминация? И с какво тази позиция е по-печеливша от юридическа гледна точка от приравняването на преболедувалите и ваксинираните, което се определя като "жълта шестолъчка"?

Има, разбира се. Кой казва, че няма? Laughing Но щом цели държави го правят явно, що да не си го позволи един частник, който сам плаща тестове? Показал е човекът подобното как се случва. Чудесен пример.

Никой не е карал никого, доколко знам, да ходи насила на заведение. Който не иска - не ходи. Аз искам и ще ходя. Като ги затворят, продължавам да се виждам с приятели по къщите. Човек освен че е държалив, е и адаптивен. Дарвиновите теории няма да се променят с единия ковид и политическите му решения.

Ясно, благодаря. Значи в този случай дискриминацията е "чудесен пример", в обратния - нацизъм. Това частно мнение ли е, или така бихте отсъдили и при евентуални дела за дискриминация?

Да, дарвиновите теории за естествения подбор са много популярни в родината. Аз съжалявам за това, но мнозинството вече е решило, всеки ще се спасява поединично.

# 5 206
  • София
сядайте си на закрито да си хапвате, ама той Ковида завтаря, да го имате предвид...
Незнам дали завтаря Wink, но не повтаря. Нищо, че всеки тук има дузина познати, които са го карали по 2-3 пъти.
Бай бабо да не те стига, казват възрастните, а и очевидно по- умни хора.

# 5 207
За Англия повторните инфекции със SARS-CoV-2 са около 0,4%.
Данните са от началото на пандемията до 30 май 2021 г. 
Делта варианта не е включен, защото преболедувалите са и ваксинирани.
https://www.gov.uk/government/news/new-national-surveillance-of- … -published-by-phe

Е много сериозен процент, няма що! Добре, че са ги изваксинирали, че да не вземе да се изгубят клиенти, ако се установи, че имунитетът е траен.

Няма как %-а да е по-висок.

Имаме до тук 3 вълни на разпространение

1-ва с "ухански" вариант - там няма как да има реинфекции. Обаче по нейно време и тестването беше само при пациенти за хоспитализация.....

2-ра с "британски" - при нея се установяват реинфекции от малкото тествани през първата вълна.

3-та с "индийски" - тук вече са ваксинирани и преболедувалите.

# 5 208
  • София
https://www.gov.uk/government/news/new-national-surveillance-of- … -published-by-phe

Е много сериозен процент, няма що! Добре, че са ги изваксинирали, че да не вземе да се изгубят клиенти, ако се установи, че имунитетът е траен.

1-ва с "ухански" вариант - там няма как да има реинфекции. Обаче по нейно време и тестването беше само при пациенти за хоспитализация.....

2-ра с "британски" - при нея се установяват реинфекции от малкото тествани през първата вълна.

Ами това са данните - 0.4%. Всичко друго са спекулации. Дали процентът щеше да се вдигне или не, можем само да гадаем. Очевидно не е имало интерес това да се проучи. Ясно защо.

Ако някой преболедувал се страхува от такъв процент, лично решение е да се ваксинира. Но тези данни не дават никакъв повод на властите да налагат като задължителна ваксинацията на преболедувалите.

# 5 209
За надвишената смъртност по света:

https://elifesciences.org/articles/69336

Скрит текст:

Надвишена смъртност - увеличаването на очакваната смъртност от всички причини въз основа на историческите тенденции, отдавна се използва за оценка на смъртността от пандемии и други екстремни събития. От 17 -ти век поне до по-скорошни събития като урагана Мария през 2017 г.

Без значение как се правят оценки, те изискват данни за всички причини за смъртност. В #WorldMortality Набор от данни събрахме данни от над 100 държави и територии от всички краища на света.

#WorldMortality надгражда и значително разширява усилията за събиране и докладване на данни за смъртността от @EU_Eurostat @HMDatabase @FinancialTimes @TheEconomist
WMD е отворен за всички и постоянно се актуализира: https://dagshub.com/akarlinsky/world_mortality

Нашите констатации показват значителна свръхсмъртност в много страни от цял свят, както в абсолютни стойности, на глава от населението, така и в сравнение с очакваната смъртност.
Дори и страните да не са тествали или докладвали COVID - той лесно се открива при свръхсмъртността.

Скрит текст:

В много страни смъртните случаи от COVID вероятно са силно подценявани, като излишните смъртни случаи са 2, 3, 5, 15, 30 и дори 50 до 100 пъти по -високи.

Например докато Мексико съобщава за 235 000 смъртни случая от COVID, излишната смъртност е > 468 хиляди. Русия отчита 136K, надвишена смъртност > 550 хиляди. Никарагуа отчита 137. надвишена смъртност > 6900.

От друга страна, в предимно напреднали страни, недостатъчното отчитане не е толкова високо и намалява с течение на времето, най -вероятно поради потискането на ILI през зимните месеци.

Разделяме излишната смъртност на нейните „фактори“ и ги обсъждаме един по един.
 Доказателствата показват, че (C) и(D) са малки, със смъртни случаи от пътнотранспортни произшествия, убийства, самоубийства ~ същите или дори по-ниски (с изключение на САЩ, които изглежда са изключение).

Скрит текст:

Що се отнася до смъртта, причинена от локдауните, ние намираме много малко доказателства за това.

Излишната смъртност е точно мярката за тестване на тази хипотеза - това е всеобхватна мярка, която би го показала, ако беше вярна.

За да получим оценка на надвишените смъртни случаи, първо трябва да получим прогнозите за „очакваните смъртни случаи“. Правим това с прост и ефективен модел за всяка страна, който отчита както годишната тенденция (напр. застаряване на населението), така и сезонността (смъртността през зимата е по -висока).

Обобщавайки оценките за свръхсмъртността във всички страни в нашия набор от данни = 4,0 млн. смъртни случаи. докато общите официални смъртни случаи от COVID-19 = 2,9 милиона смъртни случая,
 съответстващ на глобалния коефициент на подценяване на 1,4.

Ние твърдим, че това е долна граница, тъй като има достатъчно доказателства, че сред страните, за които няма данни за всички причини за смъртността, коефициентът на подчет е висок - Индия, Индонезия, БИ, Африка и др.

https://twitter.com/ArielKarlinsky/status/1422478187683065861

# 5 210
Цитат
Ясно, благодаря. Значи в този случай дискриминацията е "чудесен пример", в обратния - нацизъм. Това частно мнение ли е, или така бихте отсъдили и при евентуални дела за дискриминация?

Да, дарвиновите теории за естествения подбор са много популярни в родината. Аз съжалявам за това, но мнозинството вече е решило, всеки ще се спасява поединично.

Моля. Попита ме - отговорих. Поне съм последователна, а не краен защитник на единия вид нацизъм.
Дали ще е ляв комунизъм или десен нацизъм - разлика в резултатите просто няма. Laughing Все за тоталитаризъм иде реч. А той, както знаем от историята, рано или късно си отива. Няма как да издържи.
Дарвиновите теории са популярни по целия свят. И, което е най-важно, работещи природни закони. За разлика от човешките, на тях и да искате, и да се скъсате от зор, няма да повлияете.
На мен може да не ми пасва и третия закон на динамиката, ама и да ритам, и да споря, и да се пеня - той си действа. С природните закони е така. За разлика от човешките. И това се отчита още при студентите - първокурсници в специалност "Право".

Цитат
Ами това са данните - 0.4%. Всичко друго са спекулации. Дали процентът щеше да се вдигне или не, можем само да гадаем. Очевидно не е имало интерес това да се проучи. Ясно защо.

Ако някой преболедувал се страхува от такъв процент, лично решение е да се ваксинира. Но тези данни не дават никакъв повод на властите да налагат като задължителна ваксинацията на преболедувалите.

Абсолютно, за втория абзац, си е така. Затова са и основно протестите, в които участват дори ваксинирани.

Някои лекари сами си правят статистика. Понеже от професионална гл. т. им е интересно. Можете да говорите и с тях. Едва ли само в България има професионалисти, които се интересуват от истината.
Когато това време отмине се надявам, че можем някога да стигнем и до по-обективната истина въз основа на такива изследвания при по-дългосрочно проследяване на случаите.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 10:30 от Judy

# 5 211
Лейди, при вас 80% ли са обезщетенията за бизнеса?

Furlough беше въведена през пролетта на 2020 г., за да спре хората да бъдат уволнявани от работодателите си по време на локдаун.
Правителството първоначално изплаща 80% от заплатите на хора, които не могат да работят или чиито работодатели вече не могат да си позволят да им плащат - до месечен лимит от 2 500 паунда.

През юли 2021 г. работодателите трябваше да плащат 10% от заплатите, а правителството  70%.

През август и септември правителството 60%, а работодателите 20%. Работодателите вече трябва да плащат пенсионни и осигурителни вноски.

Схемата продължава до 30 септември.

# 5 212
Скрит текст:

Точно в Англия е случаят със свекървата на приятелката ми. Първо боледуване през май миналата година, тогава е лежала в болница. Тогава не знам секвенирали ли са нещо, но няма какво да е освен уханския вариант, тогава други нямаше.  През февруари тази година - вече секвениран британски. Средно тежко, но без хоспитализация.

# 5 213
...
...

Не всички. И там. Даже лично познати имам и там, и в други европейски държави, преболедували, но неваксинирани. Не са боледували втори път. Нито един от тях. Но за така необходимото изследване не знам да има обобщени научни данни.

Разбира се, че не всички са ваксинирани. Все пак ваксинацията не е задължителна, а препоръчителна.

Това са данните за покритие с първа и втора доза ваксини за четирите държави в UK

# 5 214
  • София
...
...

Не всички. И там. Даже лично познати имам и там, и в други европейски държави, преболедували, но неваксинирани. Не са боледували втори път. Нито един от тях. Но за така необходимото изследване не знам да има обобщени научни данни.

Разбира се, че не всички са ваксинирани. Все пак ваксинацията не е задължителна, а препоръчителна.

Това са данните за покритие с първа и втора доза ваксини за четирите държави в UK

Страхотни данни! Очакваме в най-скоро време да ОК да се справи с вируса и да даде пример на останалия свят.

# 5 215
Самият факт, че някои хора разполагат с достатъчно и време и възможности да пишат глупости във форума е доказателство, че сме повлияли над "дарвиновите закони на природата". Те обаче това не го осъзнават, смятат че цивилизацията и комфорта им са даденост, не са.

Явно аз съм наивен идеалист, все се надявах, че човечеството малко от малко е дръпнало в развитието си от времето на маймуните, но след като толкова много хора държат на естествения подбор, определено съм в грешка.

# 5 216
  • София
Ами като държат, да го получат. Само да не затварят училища или друго заради тях.

# 5 217

Страхотни данни! Очакваме в най-скоро време да ОК да се справи с вируса и да даде пример на останалия свят.

В Англия са премахнати всички законови ограничения свързани с пандемията.
Има само медицински такива.

Един вид тук вече пандемия няма.

Това е целта на всички и може да се види нагледно, че е постижима.

# 5 218
Едно му е хубавото на тая 4-та вълна и то е, че леко почнаха да се покачват бройките ваксинирани на ден, или поне на мен така ми се струва. Чувам някакви бегли данни по тв, но нещо не мога да намеря линк със статистика брой ваксинирани / ден, някой ако има линк може ли да сподели?

# 5 219
  • София
Ако повторното каране беше често, досега да са направили статистика на реинфекциите и да са оревали орталъка. На този етап такива данни са само на ниво ЕЖК.

и да са я публикували в dir.bg, че да я прочетем всички, нали? Simple Smile такива статистики искат време и съм напълно убедена, че в белите страни си ги правят. просто не достигат до бг-мама с такава честота. у нас положението е трагично със събирането и обработката на медицински статистики, та ще има да чакаме.

поредната, която публично обяви, че е болна за втори път, доказано с PCR, е дъщерята на Гала. а в лекарските групи си споделят редовно за пациенти с повторно, че и трето поред заразяване.

Общи условия

Активация на акаунт