COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 015
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 535
Планът на Израел не е само техен, а както писах и преди - Норвегия също има такъв план след като ваксинира всички желаещи над 18 години с две дози. От днешната пресконференция разбрах, че планът на Швеция също е такъв след като се ваксинира всеки желаещ с две дози. Също днес на шведската пресконференция се каза, че ще се гледат само хоспитализациите и смъртните случаи, броят на заразените няма да има тежест, ако няма натиск върху здравната система. Разбира се остават медицинските мерки - симптоми, оставане вкъщи, тест, карантина, уведомяване на контактите, които също се тестват. И не, не бих казала, че това е геноцид. Геноцидът ще го гледаме пак в България, причините са ясни - липса на ефективни мерки и липса на ваксинация. Само с едни маски не става!

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 23:18 от Анонимен

# 5 536
  • При семейството си
paipi6, понеже имаш доста обстойна лична статистика (20+ починали познати от Ковид, достатъчно повторно заразени, деца с проблеми след Ковид и т.н.) би ли споделила личната си статистика за ваксинираните- колко са заразени, как протича при тях, хоспитализирани има ли, в интензивни отделения?

# 5 537
  • Bristol
И аз си мислех, че формулата ваксинация и минимум мерки ще е по-печеливша 🤔

Лайкучка, и на мен ми направи впечатление, че ме тестваха колкото да тикнат бокс. Бръкнаха ми съвсем леко в носа и хайде. Даже тук писах и питах такава ли е навсякъде процедурата. Аз в къщи сама по-добре си взимам проба и тествам с домашните тестове. Но пък за мен така беше по-добре, не исках да седя карантина в България. В Англия като се прибрах си направих качествен PCR на втория ден, както са изискванията.

# 5 538
Само дето  в държави с висок % ваксинирано възрастно и болно население хоспитализациите са ниски.

В UK при високите нива на новозаразени вече трети месец - хоспитализираните не са надвишавали 6 000 човека.

Това е все едно в България да са 600 хоспитализирани по време на пика от Делта.

Защо изчезна поста на който отговарям Laughing

# 5 539
Все още нямам заразени ваксинирани познати, но всеки ден чувам за непознати. Ако има - ще споделя. Дано няма.
Надявам се да не е някаква насмешка това с броя на починалите ми познати. Определено нито един от тях не заслужава. Всеки от тях можеше да е още жив и да радва близките си.

# 5 540
PURE, то ние само маски имаме.
Никой не се тества регулярно, даже и при симптоми много хора си карат го на крак, обикалят навсякъде.
Поне маските да си останат, че без тях съвсем ще цъфнем и вържем. Sad

# 5 541
Никой не се тества регулярно, даже и при симптоми.
Да, например ти точно така направи, ако не ме лъже паметта. Иначе всички имаме високи изисквания какво трябва да правят другите, но те никога не важат за нас.

# 5 542
  • При семейството си
Защо да е насмешка, очевидно си в среда, в която разпространението на вируса е много по-масово. Подозирам първа линия, медицински персонал. Затова попитах и за ваксинираните.

# 5 543
Да, например ти точно така направи, ако не ме лъже паметта. Иначе всички имаме високи изисквания какво трябва да правят другите, но те никога не важат за нас.

Точно така направих.
И не излязох от къщи 14 дни.
Това е по-важно, не че съм нямала тест.
А други с тестове, и под карантина от РЗИ, обикаляха Джъмбо и други неща.

# 5 544
В случаите в Гърция влизат ли тези, които ги хващат с бърз тест на влизане в страната? Защото тестват много на вход, за разлика от нас. Друго мое обяснение - заразени туристи на островите, където е безкраен купон.
Влизат, но отделно съобщават и колко са. Не са някаква цифра - 14 за днеска.

Изследват се три възможни нови странични ефекти на ваксините срещу коронавирус Pfizer и Moderna.

Три нови състояния / реакции, които са докладвани от малък брой хора след ваксинация с ваксини с Pfizer и Moderna иРНК, се изследват, за да се оцени дали са възможни странични ефекти, каза EMA.
Мултиформен еритема (форма на алергична кожна реакция), гломерулонефрит (възпаление на бъбреците) и нефротичен синдром (бъбречно заболяване, характеризиращо се с висока загуба на протеини) са изследвани от комитета по безопасност на ЕМА.  Според Ройтерс Pfizer и Moderna не са коментирали.
https://www.google.com/amp/s/www.newsbomb.gr/kosmos/story/122326 … emvolion-mrna/amp

# 5 545
  • София
Между другото, в Австрия очевидно е доста по-лабаво от Германия. Щом си напазарих дрехи и охраната най- учтиво чак на касата ме помоли да си сложа маска, добре е. В Германия възмутени гражданки щяха да ме погнат със закачалки, ако случайно охраната внезапно е ослепял и съм минала през него.

и естествено, се гордееш с това, че си дала своя принос, нали Simple Smile ако те бях срещнала, и в България щях да те погна със закачалката, бъди сигурна Simple Smile

Аз просто забравих за маската. Случва се и ти напомнят. В Германия веднага, в България въобще, в Австрия малко по-късно отколкото трябва. За това беше коментарът, но твоят е просто един път. Затова пък има много харесвания, което на трети ден на родна земя вече не ме учудва. И хайде да не ме погваш със закачалката, защото досега в България навсякъде или само аз съм с маска, или ако има и други, техните са под носа. Иначе забелязах, че много бойни сте станали, но масово неваксинирани и с поведение на безсмъртни. И други работи, но не е темата за тях.

извинявай, но целият ти постинг звучеше като самохвалство, че си била без маска и одобрение на факта, че в Австрия било лежерно откъм изисквания. аз не съм врачка, че да знам, че си забравила маската си!

и ти, като колежката ти PURE, явно харесваш да говориш на бившите си сънародници на "вие" и да ги обобщаваш. 
и понеже и ти не си врачка, нека ти се поясня - аз съм ваксинирана, ходя с маска на закрито и ако видя някой без маска на място, където тя се изисква, съм много бойна към нарушителя.
нещо имаш ли да ми кажеш за поведението ми на безсмъртна? а постингът ми има много харесвания, именно защото за щастие и в България има нормални и разумни хора.

# 5 546
PURE както сама казваш, няма мерки, няма превантивно тестване, не щат да се ваксинират - сал едните маски ни останаха. Ако и тях махнем практически никой не е защитен.

Маските ги носите предимно по магазини и търговски обекти, където вероятността да се заразите клони към нула, защото не стоите на едно място в магазина и не се задържате на тези места.

В ресторанти, заведения и дискотеки рискът е много по-висок, но пък там маски няма доколкото знам в България.

Та никакви криви не натискате с тези маски, то и резултатите го показват. 

За градския транспорт е добре да има маски в час пик.

Заразяванията стават най-вече в домашна/роднинска/приятелска среда и след това работна среда (според шведските доклади и органите по проследяване на инфекцията), затова е от изключителна важност всеки със симптоми да си остане вкъщи и да се проследи веригата на инфекция. Това е медицинската мярка.

# 5 547

И като се заяждаш, да припомня на другите, че когато бях болна аз, още нямаше направления за ПСР, а също ЛЛ лекуваха само по телефона.
Преди 2 седмици имах симптоми и си купих тест от аптеката, има вече свободно, за разлика от тогава.
За теб е важно да извадиш думите ми от контекста, даже не си цитирала цялото изречение, а не да признаеш, че поведението ми е било супер отговорно. Щом дори майка си вкъщи успях да опазя.

# 5 548
Не виждам какво толкова лошо виждате в маските.
При нас вече са "лична отговорност". Днес ходих в МОЛ, вече на входа не те спират, за да ти напомнят за маската /ако нямаш даваха/, няма опашки пред магазините изчакващи да влязат, че трябваше да има само определен брой хора в магазините... и въпреки това хората без маски бяха единици.
Аз си я нося, че най-елементарно ме предпазва от летните миризми.....

# 5 549
   а постингът ми има много харесвания, именно защото за щастие и в България има нормални и разумни хора.

От ей тази графика от профила на Александър Симидчиев се вижда колко са нормалните и разумните и в България, и на Балканите като цяло: https://www.facebook.com/alexander.simidchiev

Общи условия

Активация на акаунт