COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 933
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 580
Арнолд Шварценегер за указанията за предпазване от COVID и личните свободи
https://www.msn.com/en-ca/health/wellness/arnold-schwarzenegger- … ANdYeq?li=AAggNb9 - статията
https://www.youtube.com/watch?v=z6AD9ffJkzA - Цялото интервю - като мнението му по въпроса започва от около 35 мин.

Скрит текст:
„Година и половина по-късно все още сме в бъркотия и все още има хора, които живеят в отричане, все още има хора, които не вярват в маски, все още има хора, които казват:„ Е, не е нужно да правим социално дистанциране и всички подобни неща ", "И аз просто мисля, че на хората трябва да се напомнят отново и отново, че експертите казват, че трябва да носим маски, особено когато влизате на закрито, експертите казват, че все пак трябва да си миете ръцете редовно, все пак трябва да правите социални дистанциране, особено сега с това ново завръщане на вируса, което вече е за четвърти път, че наистина трябва да работим заедно “, продължи той.
 „Вижте, аз съм експерт как да изградя бицепс ... няма никой, който да знае повече за бицепса от мен, защото изучавах този въпрос в продължение на 50 години. Същото е и с вируса. Има хора, които са експерти, които го изучават година, след година, след година ... Д -р Антъни Фаучи изучава вируси през целия си живот, защо не повярвате на някой такъв? ” - обясни Шварценегер.
 „Мисля, че хората трябва да знаят, че тук има вирус, той убива хората. И единственият начин да го предотвратим е да се ваксинираме, да носим маски, да правим социално дистанциране, да си мием ръцете през цялото време, а не само да си мислим: „Е, тук свободата ми е някак нарушена“. Не, прецакайте свободата си. Защото със свободата идват задължения и отговорности. Не можете просто да кажете „Имам право да правя x, y и z“, когато засягате други хора. Тогава става сериозно “, добави той, преди да даде пример сравнявайки „правилата за коронавирус“ с правилата за движение.  
"Това е като, не по -различно от светофара. Ние поставяме светофари, така че някой да не убие някого при инцидент, не можеш да кажеш, че няма да спреш на червен светофар, защото тогава ще убиеш някого Същото е и с вируса. Не можете да отидете и да не сложите маската, защото когато дишате, можете да заразите някой друг и можете да заразите някой, който след това да се разболее и може да умре. Така че затова мисля, че всички трябва да работим заедно по този въпрос ".
 „Трябва да се съберем, вместо да воюваме и винаги да казваме:„ Според моите принципи, това е свободна страна и аз ще имам свободата да не нося маска. “ Да, имате  свободата да не носите маска, но знаете ли нещо? Ти си глупак, че не носиш маска, защото трябва да защитаваш хората около теб. Толкова е просто. "
По време на видеото журналистката на CNN Биана Голодрига попита Шварценегер какво принуди бившия губернатор да напише публикация във Фейсбук през януари за COVID-19 . В публикацията Шварценегер призова хората да следват указанията на медицински експерти като експерта по инфекциозни болести д -р Антъни Фаучи, вместо да следват съветите, представени в социалните медии.
"Те са изучавали болести и ваксини през целия си живот ... Никой от нас няма да научи повече от тях, като гледа няколко часа видеоклипове", пише Шварценегер в публикацията си. "Това е просто .... Ако имате инфаркт, не проверявате групата си във Facebook, обаждате се на линейка."
Шварценегер каза, че е написал публикацията, след като е видял много хора, които гласно се противопоставят на носенето на маски за лице, ваксини и други мерки за социално дистанциране.
„Искам да кажа на всички: Нека работим заедно и нека спрем да воюваме, защото има вирус и е по -добре да се ваксинираме и да носим маска".

"...със свободата идват задължения и отговорности."

Осъзнаването на ей това се губи на много хора.

# 5 581
  • Bristol
Лили_л, нямам нищо против да им се плати от държавата и 100% от възнаграждението.
Само че няма да е достатъчно, за да живеят. Защо? Ами защото точно тези бизнеси от години са толкова на сиво, че не е истина.
Не сме открили топлата вода в България. И в Англия ги има такива бизнеси, особено ако е един човек бизнес работещ за себе си. Крият доходи, пишат нулеви печалби за годиниата, взимат пари на ръка. Отдавна спрях да плащам на строители на ръка, всичко минава по банков път. Хем, така е по-трудно да го скрият, хем за мен е доказателство колко и кога съм платила, ако има проблем. Козметичката на дъщерята и тя на ръка предпочитала. Е, на тях не им беше лесно и трябваше само на помощи да живеят. А преди са си взимали помощите, които се полагат при ниски доходи плюс недекларираните доходи.

# 5 582
UK
Мащабен анализ на разпространението на Covid в болниците показа огромна пропаст в способността да се ограничи вируса по време на първата вълна.
Изследователите казват, че трябва да има „спешно разследване“ за това как болниците ограничават разпространението на Covid по време на първата вълна на пандемията.
Анализ на 314 болници във Великобритания установи, че в някои случаи 1 от4 инфекции е била придобита в болница.
Като цяло 1 от 10 случая на Covid е придобит в болница.
Един от авторите на доклада заявява: „Хората, дошли в болница с един проблем, хванаха Ковид и за съжаление умряха.“

Проучването, направено от 9 британски университета и публикувано в Lancet, анализира болничните данни на 2/3-ти от пациентите с Covid в първата вълна.
Според тях между 5700 и 11900 души са били заразени в болница.

Специализираните резидентни болници имаха още по -големи предизвикателства с разпространението на вируса.
Повече от 2/3 от случаите на Covid в болници за психично здраве са заразени там.

Докладът идентифицира редица въпроси, които са повлияли на способността за ограничаване на инфекциите, включително наличието на лични предпазни средства, дизайна на болницата и количеството проведени тестове.

Средният дял на случаите, заразени в болница, е 11% през първата вълна, но сега е 2-5% въпреки появата на по-заразния вариант на Delta, идентифициран за първи път в Индия.
https://www.bbc.co.uk/news/health-58186709

# 5 583
Скрит текст:
Делта при ваксинираните, да даде повече подробности, ако може с линк/ източник.
На мен ми го каза лекар, който се е върнал от конференция, но намерих и други материали в интернет. Ставаше дума за вирусния товар и дали оставя достатъчно инфекционзни следи в носоглътката (тоест засяга най-вероятно и оздравели).

На немски мога да пусна нещо, с превод чрез десен клик на мишката може да се прочете на друг език. Ако е трудно с превода, през уикенда ще имам повече време и мога да го направя - klick , klick , klick .
Благодаря за линковете, прочетох само първия и ми е достатъчен.🙂
Според вирулога Марко Биндер (Marco Binder) от германския център за изследване на рака, бързите тестове работят и за Делта варианта. Досега няма доказателства, че тестовете разпознават по- слабо (по-малко добре)  новия вариант от предишните варианти.
Скрит текст:
Цитат
Schnelltests machen auch bei der Delta-Variante noch Sinn. Bislang gibt es keine Hinweise darauf, dass die Tests die neue Variante weniger gut erkennen als vorherige Varianten. Tatsächlich ist es sogar so, dass mit Delta infizierte Personen tendenziell eine deutlich höhere Menge Virus im Rachen tragen, wodurch sich ja, zumindest teilweise, auch die deutlich erhöhte Übertragungsfähigkeit erklärt.

Eine höhere Virusmenge bedeutet auch eine einfachere Nachweisbarkeit mittels Antigenschnelltest. Nach wie vor können wir davon ausgehen, dass ein Anschlagen des Antigentests ein sehr guter Hinweis darauf ist, dass die Person aktuell ansteckend ist.

# 5 584
Лили_л, нямам нищо против да им се плати от държавата и 100% от възнаграждението.
Само че няма да е достатъчно, за да живеят. Защо? Ами защото точно тези бизнеси от години са толкова на сиво, че не е истина.
Не сме открили топлата вода в България. И в Англия ги има такива бизнеси, особено ако е един човек бизнес работещ за себе си. Крият доходи, пишат нулеви печалби за годиниата, взимат пари на ръка. Отдавна спрях да плащам на строители на ръка, всичко минава по банков път. Хем, така е по-трудно да го скрият, хем за мен е доказателство колко и кога съм платила, ако има проблем. Козметичката на дъщерята и тя на ръка предпочитала. Е, на тях не им беше лесно и трябваше само на помощи да живеят. А преди са си взимали помощите, които се полагат при ниски доходи плюс недекларираните доходи.

Има ги навсякъде. У нас проблемът е в процента такива от общия брой. Неко е права, специално в най-кресливия бранш са по-скоро изключения тези, които осигуряват персонала на реални доходи. И не само там, тази практика е масова в търговията(малките частни магазинчета почти винаги осигуряват продавачките на мин.заплата). Малки занаятчийски фирми с по 4-5 човека персонал. И т.н. и т. н.
Няма как, ако са плащани осигуровки върху 300 лв, да се изплащат обезщетения върху 3000.

# 5 585
О, не, Мери. Далеч съм от мисълта, че България е някаква дупка, а на запад е рая под небето.
Ясно ми е, че навсякъде има такова нещо. Просто при нас сякаш е натрупано много повече.
Както и да е, това не е тема за тази тема. Просто се дразня на такива призиви, че хората гладуват, пък лошата държава.
Специално за цитиращите openVaers:
https://www.vice.com/en/article/qj8mm3/this-woman-secretly-runs- … es-from-her-house

https://www.vice.com/en/article/qjpmp7/anti-vaxxers-misuse-feder … nes-are-dangerous

Както всяка друга фалшива информация, и тази се базира на истина, но е изкривена максимално, за да изглежда друга.

# 5 586
Covid booster: САЩ одобряват трета доза за имунокомпрометирани

Американският наблюдател на лекарствата одобри даването на бустери на ваксини срещу Covid на хора с отслабена имунна система.
Заповедта - издадена от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) - засяга около 10 милиона души, включително тези, на които са били трансплантирани органи или се лекуват от рак. Панелът на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията ще обсъди бустерите днес.
Ако бъдат одобрени от групата, бустерите могат да станат достъпни от този уикенд.
Това се налага с нарастването на доказателствата, че защитата на антителата от ваксините може да изчезне с течение на времето.

Междувременно СЗО призова за въвеждане на мораториум върху бустерните ваксини поне до края на септември, за да се позволи на всяка страна да ваксинира поне 10% от населението си.

Израел вече е направил бустерни дози на хора над 60 години, които са били ваксинирани поне 5 месеца по -рано.

Великобритания, Франция и Германия имаха планове да започнат да ги разпространяват от септември.

В Чили, която в сряда започна да дава бустер доза на хора, ваксинирани с китайската ваксина Sinovac, се образуват опашки извън клиники, тъй като възрастните хора се борят за повишаване на имунитета си.

Други държави, планиращи ускорено внедряване, включват Швеция, ОАЕ, Индонезия, Тайланд и Южна Корея.
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-58191293

# 5 587
Ако не е нахално, и аз да помоля за линк за маските.
И мен ме интересуват Simple Smile

# 5 588
Скрит текст:
Или може би по-оптимистични сценарий ще се сбъдне, и третата доза ще започне да дават плодове. В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим намаляване броя на новите случаи."
Много интересно. Ако превода е правилен излиза, че в Израел са надяват основно на третата доза и преболедувалите.
Абе ако не третата, то петата, в краен случай десетата. А най-вероятно 1001-вата. Приказка.
Остави трета, пета или десета доза. По-интересно е признанието, че разчитат на преболедувалите за намаляването на новите случаи.

Cappuccino и James42,
Много моля, не си правете изводите от едно изречение. Ако желаете да разберете идеята на статията, прочетете я цялата - дори и Гугъл преводач.
Това е план, в който е заложен вариант на хоспитализации и смъртни случаи при сегашните коефициенти и данни за разпространението и нуждаещите се от болнично лечение. И в този план са заложени такива нива на хоспитализации и смъртни случаи, които за автора са неприемливи. И цитираният министър е огласил този план и цифрите в него. Никъде не пише, че разчитат на преболедувалите. Авторът разчита  обществото да промени поведението си и правителството да не се отказва от мерки. А за трета доза и преболедували - надява се това да е така.

И статията завършва така:

"Нека да рискуваме и да предположим, че няма да стигнем до този краен сценарий в крайна сметка. Много преди да стигнем до тези катастрофални случаи и смъртни случаи, вероятно е обществеността да промени поведението си или правителството да наруши и да наложи значителни ограничения или блокиране. Или може би по-оптимистични сценарий ще се сбъдне, и третата доза ще започне да дават плодове. В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим спад в броя на новите случаи.
Така или иначе, важно е да се даде на обществеността пълната история: Държавата Израел е в ход на "приключение", което ще отнеме живота на много хора и ще причини здравословни щети на много други ' и прави това доста безразсъдно. Айлет Шейт Шейт беше единственият, който е сложил всичко на масата."

Може би..

# 5 589
Covid: Германия се страхува, че хиляди са получили физиологичен разтвор, а не ваксина от медицинска сестра

Властите в Северна Германия поискаха от повече от 8 000 души да получат повторни ваксинации срещу Covid, тъй като се подозира, че медицинска сестра е инжектирала физиологичен разтвор вместо ваксина.

Полицията разследва действията на медицинската сестра във ваксинационен център във Фрисландия, близо до крайбрежието на Северно море.

Първоначално се смяташе, че само 6 души са получили безвредния солен разтвор през март и април.

Много от засегнатите са на възраст над 70 години - високорискова група в пандемията.

Инспектор Петер Биър, цитиран от Süddeutsche Zeitung, заяви, че 40-годишната жена е споделяла „критики за ковид информацията“ в социалните медии, критикувайки правителствените ограничения, насочени към ограничаване на разпространението на вируса.

Регионалната телевизия NDR казва, че 8 557 души са били помолени да се върнат за повторни ваксинации и досега са потвърдени около 3600 нови назначения.

През април медицинската сестра призна, че е дала физиологичен разтвор на 6 души, за да прикрие факта, че е изпуснала флакона с ваксина на пода.

Но с разследването на полицията стана ясно, че много повече хора са получили физиологичен разтвор вместо ваксината Pfizer/BioNTech.

В Германия имаше много протести срещу ваксинацията.

Крайнодесните групи са сред онези, които отхвърлят официалните данни и заключенията за разпространението на Covid.
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-58186032

# 5 590
  • София
Аз друго ми прави впечатление. Някой заглеждал ли се е по статистиките как почти всички починали са със сърдечно заболяване. Така хората някак приемат, че са си отишли болни хора. Да ви кажа и моят мъж така го писаха. Той болно сърце никога не е имал. Почина от дихателна и сърдечна недостатъчност, вследствие ковида. И явно защото има сърдечна недостатъчност го сложиха в статистиките със сърдечно заболяване. А той беше напълно здрав.

# 5 591
  • Bristol
Да видим дали Великобритания ще одобри бустер от есента. Имали готовност, но се чуват и различни мнения, до колко ще са ефективни. Същите ли ваксини ще слагат или ще са подобрени варианти? АЗ примерно не предпазваше добре от южно африканския тип и не е толкова ефективна при делтата.
Обаче кампанията за грипните ваксини оказва влияние. Вече няколко познати, които до сега никога не са слагали, казаха, че тази есен ще слагат. Щом и аз се замислих и дори час от сега се чудя да запазя. Само където не съм сигурна, края на септември или октомври да е 🤔

# 5 592
Аз друго ми прави впечатление. Някой заглеждал ли се е по статистиките как почти всички починали са със сърдечно заболяване. Така хората някак приемат, че са си отишли болни хора. Да ви кажа и моят мъж така го писаха. Той болно сърце никога не е имал. Почина от дихателна и сърдечна недостатъчност, вследствие ковида. И явно защото има сърдечна недостатъчност го сложиха в статистиките със сърдечно заболяване. А той беше напълно здрав.

Съболезнования.
Мен от самото начало ме дразни това писане на ангро на съпътстващи заболявания. Сърдечно заболяване според тази статистика е и обикновена лека хипертония, с която милиони хора прекрасно живеят до дълбока старост, пиейки си лекарствата. Белодробно заболяване е и обикновен хроничен бронхит, който го има почти всеки пушач.
От друга страна, отдавна е ясно, че при боледуване от Ковид като следствие от самата болест се вдига кръвно налягане, повишава се кръвната захар, и други такива. Но после в статистиката и тези хора, които никога преди не са имали хипертония или диабет, влизат "със съпътстващи заболявания".
Предполагам, е израз на държавната политика да се омаловажава значимостта на Ковид, според собствения израз на управляващите "За да не се създава паника". Щото българинът се оказа с много крехка психика и предпочита да мисли, че от този вирус умират само хора, които и без това са с единия крак в гроба.

# 5 593
  • София
Даже и кръвно нямаше мъжа ми. Гледам и епикризата, дори в лошо състояние е постъпил с нормално кръвно, без придружаващи заболявания. Но така на финала са си го писали. Както и да е, просто наистина не знам как така го решиха. И хората като гледат и си викат само болни умират , ние сме се здрави, ще го изкараме на крак.

# 5 594
Благодаря за линковете, прочетох само първия и ми е достатъчен.🙂

Съжалявам, ако не съм се изразила ясно. Говорех през цялото време за Делта и ваксинирани. От първия линк например;

Ansteckungen verlaufen bei Geimpften dank einer robusten Reaktion des Immunsystems sehr viel milder. Deshalb ist es durchaus erklärbar, dass Schnelltests dann bisweilen versagen, da die Viruslast niedriger ausfällt als bei Nichtgeimpften. Man darf allerdings davon ausgehen, dass solche Fälle dann weniger ansteckend sind.

ПП Отговарях на този постинг, в който ясно е написана думата ваксинирани.

Делта при ваксинираните, да даде повече подробности, ако може с линк/ източник.

ПП Ама то това си ти. Ти си ме питала за ваксинирани, аз съм ти отговорила за ваксинирани, а ти си превела на хората другата част. Wtf 😳😳😳

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 11:34 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт