COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 933
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 5 625
Учениците с ковид от лагера в Австрия ще бъдат под карантина в домовете при техните семейства.  Дано успеят някак да ги изолират хората и да не се разболеят близките.
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/13/uchenicite-ot-lagera- … -karantina.500295
Много трудно е това да се изолира дете, и близките ще го изкарат, просто е неизбежно..Трябваше там на място да ги карантинират, според мен.

Ти представяш ли си какъв ужас е за едно болно дете да се карантинира далече от родителите си и каква агония е това за родителите му. Мислиш ли, че ако детето ми е с ковид, страхът аз да не се заразя, ще ме накара да се отделя от него? Що за разсъждения! Тоя ковид съвсем уби човещината в хората! Лекарите се крият да не се заразят, майките се изолират от децата си, за да не прихванат вируса - наистина ли мислите, че това е нормално?

Абсолютно. По-сигурно, а и по-евтино.

Надявам се, че това е иронично....
Паниката не е добър съветник, някой ще помисли, че тези деца са в тежко състояние и са в някой концлагер.

1. Децата нямат притеснителни симптоми и са в добро състояние, те просто си продължават лагера, с тази разлика че са +
2. Ако се влошат, смятам че в Австрия ще им бъде оказана много по-бърза и качествена мед. помощ
3. Ако се заразят и родителите на детето, винаги има вероятност то да остане сирак !!!
4. Навсякъде по света се положителните се карантинират в друга държава, в хотели за карантиниране
5. Вие като родител в такъв момент не разсъждавате много трезво, защото е нормално да искате  да сте до детето си, но не мислите за последствията, които могаг да бъдат много тежки, че ако нещо се случи с родителите на това дете, какво ще стане с неговият живот след това...
6. Ако детето се влоши, докато е болно у вас, вкъщи, вие ли ще му помогнете по-адекватно или лекарите в Австрия.

# 5 626
Отговорих в анкетата, че вълната ще е по-тежка и се чудя на резултатите от нея, тъй като повечето са гласували, че ще е по-лека. Защо да е? Нали, дори с две поставени ваксини - няма защита от Делта щама, за него ще е нужна трета доза, която ще е обогатена с нужното да се бори с Делта.
А това дали ще стане сезонен, мисля че да, имайки предвид, че сертификатите важат за 6 месеца и ще се налага реваксинация, както се прави и за сезонните вирусни инфекции.

# 5 627
  • София
Никакъв лагер не продължават. Затворени са.

# 5 628
  • София
Как ще ги оставят там децата, глупости.
На мен по-скоро ми е интересно да го гледам това мероприятие, защото си представям на фона на тези деца в Австрия, колко хиляди има, които са в лагери в БГ и си разкарват вируса насам-натам.

# 5 629
На мен по-скоро ми е интересно да го гледам това мероприятие, защото си представям на фона на тези деца в Австрия, колко хиляди има, които са в лагери в БГ и си разкарват вируса насам-натам.

точно - ако си бяха в България, големият процент от тези деца щяха да шетат навън, дори и с леки симптоми, и пращане на правителствен екип /не самолет/ да ги тества случайно, щеше да се тълкува като диктатура

# 5 630
Отговорих в анкетата, че вълната ще е по-тежка и се чудя на резултатите от нея, тъй като повечето са гласували, че ще е по-лека. Защо да е?
И аз мисля, че ще е по- тежка. Ако оставят всичко отворено със сигурност ще е по- тежка. Локдаунът със сигурност е единственият ефективен начин за ограничаване на разпространението на заразни болести. Ако всичко работи, дори и да се посещава само от ваксинирани, няма как да се постигне изолация. Както е казано “болестите не ходят по гората, ходят по хората”. Аз си поръчах днеска доста кутии с маски, да съм готова за есенния пик.

# 5 631

точно - ако си бяха в България, големият процент от тези деца щяха да шетат навън, дори и с леки симптоми, и пращане на правителствен екип /не самолет/ да ги тества случайно, щеше да се тълкува като диктатура

А защо сте убедени, че тези, като се прибраха, няма да шетат навън? Децата са безсимптомни, просто са вирусоносители. Масово сред родителите се шири мнение, че децата не заразяват и е диктатура да бъдат "затваряни". Едва ли и сред родителите на тези деца няма такива оптимисти.

# 5 632
Много е тежко за децата да стоят с маски в клас, но е тежко и да не излизат, трудно ще е за най-малките да са далеч от майките си.

Просто не знам...сякаш няма решение и е много жалко за всички семейства.

# 5 633
  • София
Изобщо не съм убедена, Мър.
Тук наскоро една приятелка ми разказваше за градския лагер, на който ходи детето й. По супер невероятно стечение на обстоятелствата се разбрало, че бащата на едно от децата е с ковид. Карантинирани са уж, обаче детето си ходи на дневния лагер. Че на всичкото отгоре и майката се разбрала с друга майка да води и взима детето й, защото мъжът й го "нямало тия дни в града". Аз онемях от тая история, онемях. А става въпрос за интелигентни хора с много сериозни професии, деца в добри училища, изобщо, такива, от които очакваш да са за пример.

# 5 634
Когато се пращани тези деца на езиков лагер в чужбина, родителите не са ли подписвали някакво информирано съгласие или подобно, че в случай на позитивен тест, децата ще се карантинират 14 дни в същата тази чужбина? Или ако не са подписвали, поне да са били информирани с порядките за тестване и карантина в чуждата държава.

# 5 635
  • София
След като австрийците са ги пуснали обратно, явно не.

# 5 636
... бащата на едно от децата е с ковид ... защото мъжът й го "нямало тия дни в града"...
А ако се е карантинирал на село или на вилата, за да не контактува с близките си? То от всяка ситуация може драма да се направи..

# 5 637
Разбира се, че ще ги пуснат, защо трябва са създават риск за разпространение на тяхна територия , освен това кой ще поеме разноските по престоя  за още неопределено време, но минимум 14 дни.
Никой  нормален родител няма да е съгласен  детето му да е карантинирано някъде за неопределено време. Представете си, например на 9 ден от карантината излизат още положителни и така докато изредят почти всички деца.

# 5 638
... бащата на едно от децата е с ковид ... защото мъжът й го "нямало тия дни в града"...
А ако се е карантинирал на село или на вилата, за да не контактува с близките си? То от всяка ситуация може драма да се направи..

Ами защото в такива случаи би трябвало и семейството на болния да се карантинира за дните на инкубационния период, докато се разбере дали не са се заразили от него.
Е, не и у нас. У нас евентуално се карантинират само тези, на които е връчено официално предписание. И то далеч не всички, защото правилата са за баламите.

# 5 639
Може да са нямали контакт , мъжът да се е върнал от командировка например

Общи условия

Активация на акаунт