COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 015
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 610
  • София
Е, ако стане поредното вирусче, за мен не е проблем.

# 5 611
Ако, тогава да, но засега няма изгледи това да се случи. А дори и леките инфекции нанасят поражения.

# 5 612
  • София
Даже и кръвно нямаше мъжа ми. Гледам и епикризата, дори в лошо състояние е постъпил с нормално кръвно, без придружаващи заболявания. Но така на финала са си го писали. Както и да е, просто наистина не знам как така го решиха. И хората като гледат и си викат само болни умират , ние сме се здрави, ще го изкараме на крак.
Съжалявам за съпругът Ви. Във връзка с епикризите обаче, много често се ползва епикриза на друг човек, сменят имената, оставят това, което е валидно и за този случай и добавят друга информация. Случва се обаче, пишещите епикризата да не внимават, да не четат и т.н. - напр. в епикризата на мой близък с премахната простата, фигурираше описана такава с конкретни размери... Обяснението беше "техническа грешка при съставянето на епикризата".
Извинете, може и така да е, но кръвното на мъжа ми беше 110 на 70. Не, че нещо но нямаше и индикации за сърдечно заболяване. Просто не е редно да го пишат така, като той си беше здрав. Ама всеки да се оправя вече, аз съм на този принцип, щом някой смята, че вируса убива само стари и болни, проблемът си е негов.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 13:21 от insane

# 5 613
Учениците с ковид от лагера в Австрия ще бъдат под карантина в домовете при техните семейства.  Дано успеят някак да ги изолират хората и да не се разболеят близките.
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/13/uchenicite-ot-lagera- … -karantina.500295
Много трудно е това да се изолира дете, и близките ще го изкарат, просто е неизбежно..Трябваше там на място да ги карантинират, според мен.
Абсолютно. По-сигурно, а и по-евтино.

# 5 614
  • София
Е, да. Дотогава разчитаме на ваксините. Е, и на Орбан да сваля самолетите.

# 5 615
Скрит текст:
Третирам го еднакво с това да отида да ми инжектират АБ примерно и някой да ми джасне ваксина ,която аз не искам.
Не е същото. Аналогията би била вярна, ако ти дадат плацебо вместо лекарството, което би трябвало.
Може и да не е точно същото, но си е нарушаване на доверието.
 Вярваш във ваксината слагат ти нещо.
Не вярваш във ваксината слагат ти я без да я искаш.
Първото е май по-опасно наистина.
Не се наемам да оценявам кое е по-опасно, просто констатирам, че аналогията беше некоректна, за това се включих. За останалото си има съответни органи, те да взимат отношение.

# 5 616
  • София
Учениците с ковид от лагера в Австрия ще бъдат под карантина в домовете при техните семейства.  Дано успеят някак да ги изолират хората и да не се разболеят близките.
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/13/uchenicite-ot-lagera- … -karantina.500295
Много трудно е това да се изолира дете, и близките ще го изкарат, просто е неизбежно..Трябваше там на място да ги карантинират, според мен.

Ти представяш ли си какъв ужас е за едно болно дете да се карантинира далече от родителите си и каква агония е това за родителите му. Мислиш ли, че ако детето ми е с ковид, страхът аз да не се заразя, ще ме накара да се отделя от него? Що за разсъждения! Тоя ковид съвсем уби човещината в хората! Лекарите се крият да не се заразят, майките се изолират от децата си, за да не прихванат вируса - наистина ли мислите, че това е нормално?

Абсолютно. По-сигурно, а и по-евтино.

Надявам се, че това е иронично....

# 5 617
Е защо е тази истерия? Нали децата са в добро състояние. Но позитивни.

# 5 618
  • София
Е защо е тази истерия? Нали децата са в добро състояние. Но позитивни.

Въпросът е принципен. Моментното състояние на децата няма значение.

И нали, тези които сме го карали, знаем, че при ковид състоянието бързо се сменя? Ако ги карантинират още при излизането на резултата от пср, каква е гаранцията, че по-късно някое няма да се влоши?

Не мога да повярвам, че трябва да обяснявам.

# 5 619
  • София
Съгласна съм с Клер. Абсурд е да искам детето ми да е затворено далече от мен при подобно положение дори да не бях ваксинирана.

# 5 620
Съгласна съм с Клер. Абсурд е да искам детето ми да е затворено далече от мен при подобно положение дори да не бях ваксинирана.
И аз съм на същото мнение. Просто под карантина трябва да е цялото домакинство.

# 5 621
Е, то и аз бих предпочела детето да е при мен. Въпреки, че в България със сигурност няма да предложат по-добри грижи.

# 5 622
  • София
И аз съм съгласна с Клер, че от време на време всичко човешко в тази тема заминава на кино. Сега целта е семействата да са съвестно карантинирани, това е.

# 5 623
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Или може би по-оптимистични сценарий ще се сбъдне, и третата доза ще започне да дават плодове. В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим намаляване броя на новите случаи."
Много интересно. Ако превода е правилен излиза, че в Израел са надяват основно на третата доза и преболедувалите.
Абе ако не третата, то петата, в краен случай десетата. А най-вероятно 1001-вата. Приказка.
Остави трета, пета или десета доза. По-интересно е признанието, че разчитат на преболедувалите за намаляването на новите случаи.

Cappuccino и James42,
Много моля, не си правете изводите от едно изречение. Ако желаете да разберете идеята на статията, прочетете я цялата - дори и Гугъл преводач.
Това е план, в който е заложен вариант на хоспитализации и смъртни случаи при сегашните коефициенти и данни за разпространението и нуждаещите се от болнично лечение. И в този план са заложени такива нива на хоспитализации и смъртни случаи, които за автора са неприемливи. И цитираният министър е огласил този план и цифрите в него. Никъде не пише, че разчитат на преболедувалите. Авторът разчита  обществото да промени поведението си и правителството да не се отказва от мерки. А за трета доза и преболедували - надява се това да е така.

И статията завършва така:

"Нека да рискуваме и да предположим, че няма да стигнем до този краен сценарий в крайна сметка. Много преди да стигнем до тези катастрофални случаи и смъртни случаи, вероятно е обществеността да промени поведението си или правителството да наруши и да наложи значителни ограничения или блокиране. Или може би по-оптимистични сценарий ще се сбъдне, и третата доза ще започне да дават плодове. В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим спад в броя на новите случаи.
Така или иначе, важно е да се даде на обществеността пълната история: Държавата Израел е в ход на "приключение", което ще отнеме живота на много хора и ще причини здравословни щети на много други ' и прави това доста безразсъдно. Айлет Шейт Шейт беше единственият, който е сложил всичко на масата."

Може би..
Естествено, че ще кажат “може би”. Видя се, че прогнозите за изчезване на вируса чрез ваксинация се оказаха неточни. Вируса изведнъж намери начин да заобиколи защитата на ваксините и се оказа, че ваксинираните започнаха да се заразяват. Като тези, които са ваксинирани преди 6 месеца се заразяват по-често от тези, които са ваксинирани преди 2-3. Това е причината сега да разчитат на третата доза (след още 4-5 месеца вероятно и на 4-та) и на преболедувалите. Наблягам и на преболедувалите, защото до момента те незнайно защо не се споменаваха като важен фактор в правителствените програми. За първи път се признава, че те са. И за първи път не се твърди, че и те трябва да се ваксинират, а напротив приравняват ги към прясно ваксинираните. Хубавото е, че ваксинираните, въпреки че се заразяват, по-рядко стигат до болница, което значи, че след като преболедуват и те ще станат сравнително добре предпазени от вируса.
Явно ще се окажат прави експертите, които казаха, че за да изчезне този вирус голяма част от населението трябва да е преминала през него.
Пак ли ти и пак ли същото?
Ако наистина решението е да чакаме всички да го "минем" - защо въобще е темата, мненията, дискусиите?
Какъв е смисълът?
Ако някой е убеден в това - ами да си седи и да чака, или пък ако е преболедувал - да се радва, че е защитен завинаги. Най-искрено поздравявам спасилите се, само не разбирам - какво имаме да обсъждаме с тях ние, дето не сме такива?

# 5 624
  • София
И аз съм съгласна с Клер, че от време на време всичко човешко в тази тема заминава на кино. Сега целта е семействата да са съвестно карантинирани, това е.
Да, точно. Коронавирусът е плашещ, но готовността да обърнеш гръб на детето си, за да защитиш кожата си, е ужасяваща. Де да имаше ваксина срещу това.

Общи условия

Активация на акаунт