COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 953
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 805
Пандемията вече навлезе във фаза, където определящи са не брой новозаразени, а брой хоспитализирани, критични и починали.

Тестването вече се използва като медицинска мярка, предхождащо проследяване и карантина с цел ограничаване на разпространението.

Оценката за хода на пандемията е в брой хоспитализирани.
Това важи за нациите с висок процент ваксинирани. При нас няма да има разлика в съотношенията заболели/интензивни/починали.

# 5 806
Е, не, сериозно ли?
Първо, за чии сте седели 30 човека цял час в лабораторията?
Второ, даването на такава информация на ангро е незаконна и неморална.
Откъде, как и защо всички да разбрали кой положителен, кой не?
Или лабораторията е за сериозна проверка и незабавни административни и криминални наказания ( неспазване на противоепидемични мерки, струпване на хора, даване на лична информация на всеослушание), или нещо разказа не е точно такъв.
Пред лабораторията. Всеки когато го викаха вътре да си вземе резултата излизаше и споделяше с тези с които е. Понеже повечето явно се тестваха за пътуване, бяха семейства от 3-ма, 4-ма, и компании.

# 5 807
… но ако не се попита поне един път на ден: страх ви е от ваксините, а от Ковид не, темата ще замре.
И аз така мисля. То няма за какво друго да се говори. Днеска ходих до една ветеринарна клиника, мазало беше. Пълно с хора и техните любимци, а никаква дистанция. Преди поне се изчакваше отвън на пейката. Никой не беше с маска, нито клиентите, нито персонала на клиниката. На мен лично много неприятно ми стана. Но явно на хората им е омръзнало от мерки и ще го карат през просото тази вълна. Интересно колко ли бройки ще стигнем пикът й. Аз смятам, че ще минем 5000.

# 5 808
Аз сега прегледах статиите от последните дни, че Модерна била по-ефикасна от Файзер. Това сега нова търговска война ли е? Признавам си, че се бях настроила за Файзер и сега изведнъж тези статии ми разклатиха малко намеренията😡

Модерна още от самото начало казваха, че е малко по-ефективна от Пфайзер.

# 5 809
А не може ли смъртността от делтата да е поради по-ниската му смъртоносност? Та, смъртността в почти изцяло ваксинираните държави е еднаква с тази в държави с по-малко ваксинирани.

Сравнявайки "делта вълната" в Индия и UK не показва да е еднаква.

# 5 810
Някой може ли да ми каже какви мерки се предвиждат при 200 на 100 000 заболели? Следя основно Бургас и мисля, че до 2 седмици ще ги минат.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/22/threa … t_brief_final.pdf

От страница 48

# 5 811
Изглежда нидерландците нокаутират вируса.Рюте започва премахването на ограниченията от края на август и до 1 ноември планира цялостно премахване.Thinking Все по-често се чудя,дали той няма български корени.Не знам колко пъти ги маха тези мерки в стил ББ.После е извинява и съжелява,и пак нещо уж прави.Серияла продължава,както и у нас.Нов сезон,пореден.

# 5 812
Не ваксинираните разнасят заразата.  А И ваксинираните разнасят заразата.

Което е изключително неприятно, на тях се надявахме все пак. Поне половината от световното население.
Това, че и те не работят се харесва единствено на антиваксърите. И на други, които с блеснал поглед ни приканват да се сдобием с естествен вечен имунитет...

# 5 813
А не може ли смъртността от делтата да е поради по-ниската му смъртоносност? Та, смъртността в почти изцяло ваксинираните държави е еднаква с тази в държави с по-малко ваксинирани.

Конкретно за Индия. Те вчера имат 480 починали с коронавирус при 1.4 млрд население. Великобритания имат 100 при 66 млн. Нека някой да сметне кой е по-добре.

# 5 814
  • София
Е, хайде де, защото малко плюхте по Кантарджиев заради лимона със сода, доматите и ракията... Освен това той действително твърди, че имунитетът след преболедуване е по-силен от ваксинационния - казвал го е нееднократно.

Ще бъде интересно да прочетем изследването, което е провел, колко човека е изследвал и проследил, за какъв период от време.

На каква база почиват твърденията на професора.
Точно така. Значи, от една страна професорът си твърди, че имунитетът след преболедуване е най-силен, завинаги, и едновременно с това се тръби, че в БГ има над 2 милиона преболедували, Едновременно с това искаме да се засили ваксинацията! Че на Кантарджиев няма ли кой да му каже, че след тия му думи няма кой да се ваксинира в Бг, нали всички са го изкарали и имат имунитет во веки! Кой да се ваксинира? И той мрънка обаче.....

# 5 815

Конкретно за Индия. Те вчера имат 480 починали с коронавирус при 1.4 млрд население. Великобритания имат 100 при 66 млн. Нека някой да сметне кой е по-добре.

Силно невероятно е в Индия да знаят с точност кой от какво умира. Става дума все пак за най-голямата циганска махала на света.

# 5 816
  • София
Пандемията вече навлезе във фаза, където определящи са не брой новозаразени, а брой хоспитализирани, критични и починали.

Тестването вече се използва като медицинска мярка, предхождащо проследяване и карантина с цел ограничаване на разпространението.

Оценката за хода на пандемията е в брой хоспитализирани.
Това важи за нациите с висок процент ваксинирани. При нас няма да има разлика в съотношенията заболели/интензивни/починали.
Подозирам, че ще има разлика. Имаме сходен, нисък процент ваксинирани с руснаците, а при тях има рекорди по отн. на смъртността.

# 5 817
  • Overijse, Belgie
Ronald, нека потребителките от Германия кажат, но мисля, че там важи препоръката за шест месеца изчакване след преболедуване.
Нека кажат, да. Не е изключено, но мисля че това си е някаква Кантарджиева БГ измислица. Точно 6 месеца, да? Имам спомен, че на запад ги чакаха 30 дни, евентуално - 2 месеца макс. И това началото, като нямаше ваксини.
Хвърлих едно око на поканата за ваксинация в Белгия и пише,че може да се ваксинираш, ако са минали две седмици след изчезване на оплакванията.

# 5 818
  • София

От коя река вадят трупове на починали от COVID - от Ганг или от Темза?
Аман от глупави напъни да се докаже явно невярна теза, с цената на всичко. Не ви ли омръзна? Какво точно печелите с тези безсмислени спорове?

# 5 819

Силно невероятно е в Индия да знаят с точност кой от какво умира. Става дума все пак за най-голямата циганска махала на света.
Така е, но все пак разликата е фрапираща и то в полза на Индия. Честно казано при техният начин на живот въобще нямам обяснение как им се размина. Абсолютно невероятно е.

Общи условия

Активация на акаунт