COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 872
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 775
  • Насред хаоса
Кантарджиев беше по Нова преди малко. Доста ядосан. В общи линии изказа и моето мнение за липсата на ваксшнационна кампания, мерки и компетентност у министъра...
Ядосан, да. И с какви очи, като беше част от екипа за осигуряване на здравната система и за предприемане на работещи мерки? Освен да прави физиономии по брифингите, да мълчи като задник в нови гащи за купуването на боклуци на тройни цени и да се съгласява с всички глупости, предлагани като мерки, какво направи? Че да се нерви сега и да обвинява?

# 5 776
Винаги ми е били странно това търсене на вина, обвиняване, критикуване.... без предлагане на конкретни начини за решаване на проблем.

В крайна сметка и Иванчо-глупавото може да критикува, търси вина и да се ядосва на "некадърността" на другите.

# 5 777
  • София
По-изгодно е - когато посочиш с пръстче другия, вече си невинен, а проблемът не е твой и съответно не си длъжен да търсиш решение.

# 5 778
  • Насред хаоса
Така де, Лейди. В момента Кантарджиев е Иванчо глупавото, защото прави точно описаното от теб. Имаше властта, имаше инструментите, имаше свободата да направи каквото трябва. Не го направи, а сега сочи с пръст.

# 5 779
Аз сега прегледах статиите от последните дни, че Модерна била по-ефикасна от Файзер. Това сега нова търговска война ли е? Признавам си, че се бях настроила за Файзер и сега изведнъж тези статии ми разклатиха малко намеренията😡

То това не е от сега. Още когато се тестваха ваксините, преди да се пуснат за масова употреба, се говореше/пишеше това. Аз специално тук изчетох доста качени от съфорумките, преведени статии, в които пишеше точно това.

# 5 780
  • София
Е, хайде де, защото малко плюхте по Кантарджиев заради лимона със сода, доматите и ракията... Освен това той действително твърди, че имунитетът след преболедуване е по-силен от ваксинационния - казвал го е нееднократно.

# 5 781
Няма лошо, в едно общество има нужда и от иванчо-глупавото.
Лошото е, когато няма опонент.....

# 5 782
Заразата се разраства по-бързо от очакваното  (не знам какво са очаквали, при положение, че от няколко месеца се говори колко по-заразен е щама Делта)

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов изрази тревога, че разпространението на коронавируса се разраства по-бързо от очакваното, публикува данни и призова хората да се ваксинират.
Той отправи това предупреждение в профила си във Фейсбук, след като беше обявено, че през последното денонощие у нас са регистрирани над 1000 нови случая на COVID-19 за денонощие. Ето какво написа Ангелов:

"Само за нощ прескочихме чувствително психологическата бариера. Заболяемостта за цялата страна вече е 108 души на 100 хиляди население.

Много тревожно е, че заразата се разраства по-бързо от очакваното.

По областни градове:

София - 132 на 100 000

Бургас - 166 на 100 000

Пловдив - 127 на 100 000

Велико Търново - 146 на 100 000

Стара Загора - 106 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Варна - 115 на 100 000

Пазарджик - 121 на 100 000

Хасково - 106 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Русе - 110 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Силистра - 118 на 100 000

Добрич - 100.4 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Само за ден пациентите, настанени в интензивно отделение, са се увеличили с 14.5%.

Ситуацията става опасна.

Пазете се!

Ваксинирайте се!".

# 5 783
Не става само с казване.
Хората вярват на статистика.
Нещо, което е видимо. При липсата на мерки досега, би трябвало масово да сме го преболедували и да няма вълна сега. Или поне да не се влиза в болница.
А бръщолевениците за 6 месеца имунитет след боледуване, не почиват на реални данни. Няма го по света това. 1-2 месеца и се ваксинират.
Времето ще покаже кой е бил прав, но дотогава смъртността в БГ оглавява всякакви класации.
Ако сме готови да платим тази цена, да спрем статистиките, че хората се плашат и това е само грип.

# 5 784
Е, хайде де, защото малко плюхте по Кантарджиев заради лимона със сода, доматите и ракията... Освен това той действително твърди, че имунитетът след преболедуване е по-силен от ваксинационния - казвал го е нееднократно.

Ще бъде интересно да прочетем изследването, което е провел, колко човека е изследвал и проследил, за какъв период от време.

На каква база почиват твърденията на професора.

# 5 785
Наистина много бързо започнахме да катерим.
Костадин Ангелов:
"„Ситуацията става опасна. Пазете се! Ваксинирайте се!”, написа той в личния си профил във Facebook

„Само за нощ прескочихме чувствително психологическата бариера. Заболяемостта за цялата страна вече е 108 души на 100 хиляди население. Много тревожно е, че заразата се разраства по-бързо от очакваното”. Това написа в личния си профил във Facebook бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, след като днес за първи път от месеци България мина 1000 новозаразени с COVID за денонощие."

# 5 786
Нищо чудно..... свикнали сме зимата всяка година да ни изненадва....

# 5 787
в момента като данни сме точно на дереджето от 8-10 октомври миналата година, само че с 50% повече хора в интензивни отделения сега, после всички помним какво се случи в следващия месец и половина

# 5 788
Аз сега прегледах статиите от последните дни, че Модерна била по-ефикасна от Файзер. Това сега нова търговска война ли е? Признавам си, че се бях настроила за Файзер и сега изведнъж тези статии ми разклатиха малко намеренията😡

То това не е от сега. Още когато се тестваха ваксините, преди да се пуснат за масова употреба, се говореше/пишеше това. Аз специално тук изчетох доста качени от съфорумките, преведени статии, в които пишеше точно това.

Ами не знам. Реших Файзер. Дано не сгреших. Просто втората доза ми е в по-удобен ден и спонтанно реших така да действам. Така или иначе ще се налага и бустер, тогава може да сложа модерна.

# 5 789
Цитат
А бръщолевениците за 6 месеца имунитет след боледуване, не почиват на реални данни. Няма го по света това. 1-2 месеца и се ваксинират.
Точно така.Дори и у нас има хора,които не се успокояват,че са го изкарали,а се ваксинираха 2-3м. по-късно.Аз познавам такива,без хронични заболявания,хора на средна възраст с добър соц.статус.Тук много се злорадства,че ваксинираните разнасят заразата.Да,но тази ''привилегия'' имат и преболедувалите.

Общи условия

Активация на акаунт