COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 036
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 820

Сравнявайки "делта вълната" в Индия и UK не показва да е еднаква.
[/quote] Конкретно за Индия. Те вчера имат 480 починали с коронавирус при 1.4 млрд население. Великобритания имат 100 при 66 млн. Нека някой да сметне кой е по-добре.
[/quote]

Разликата е във фазата - Индия е в плато след пик, а ОК е все още в пик. Т.е. сравняват се зелка с портокал.

# 5 821
Пандемията вече навлезе във фаза, където определящи са не брой новозаразени, а брой хоспитализирани, критични и починали.

Тестването вече се използва като медицинска мярка, предхождащо проследяване и карантина с цел ограничаване на разпространението.

Оценката за хода на пандемията е в брой хоспитализирани.
Това важи за нациите с висок процент ваксинирани. При нас няма да има разлика в съотношенията заболели/интензивни/починали.
Подозирам, че ще има разлика. Имаме сходен, нисък процент ваксинирани с руснаците, а при тях има рекорди по отн. на смъртността.

Кск пък над 30 г откакто не сме бананова република на Русия и още си носим този манталитет. Поне малко да бяхме прихванали от 15г при европейците ама тц.

# 5 822
Някой може ли да ми каже какви мерки се предвиждат при 200 на 100 000 заболели? Следя основно Бургас и мисля, че до 2 седмици ще ги минат.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/22/threa … t_brief_final.pdf

От страница 48

Благодаря ти! Явно аз не съм разбрала - тежките мерки били при над 250 на 100 000. Сега остава да чакам да видя дали тази бройка ще се стигне за Бургас до 01.09.

п.п. Гледам, обаче, че нещо не се спазва този план. Първите мерки и ограничения в заведенията трябва да се наложат при над 100 на 100 000, а, както се вижда, никъде нищо не е ограничено. Специално на морето е някакъв ужас

# 5 823
  • София
Мерките са върху 14-дневна база.

# 5 824
Ами това са стойности на 14 дневна база.

# 5 825
При тази политическа ситуация, всяко налагане на мерки е рисково.
Може и да не стигнем до мерки.
Ще "затрием" успешният туризъм и ресторантьорите, които с тези обороти, би трябвало да пълнят хазната (ирония).

# 5 826
Мерките са върху 14-дневна база.

Да, знам. Но вчера казаха, че някои области вече са в жълтата зона с над 100 заболели на 100 000

https://btvnovinite.bg/bulgaria/oshte-chetiri-oblasti-preminaha- … -na-covid-19.html

# 5 827
  • Overijse, Belgie
Пандемията вече навлезе във фаза, където определящи са не брой новозаразени, а брой хоспитализирани, критични и починали.

Тестването вече се използва като медицинска мярка, предхождащо проследяване и карантина с цел ограничаване на разпространението.

Оценката за хода на пандемията е в брой хоспитализирани.
Точно това се мъча да обясня и аз, но веднага срещам отпор с "вижте се Белгия, с почти 2000 бройки на ден, значи ваксините не работят". В същото време броя на хоспитализациите е +/-450*, с +/-190 в интензивно (давам ги ориентировъчно, че не ми се проверява точната цифра отново Wink.
*(Белгия е с население от 11 млн.)

# 5 828
По морето се живее като за последно. И цялото сборище до края на месеца (най-късно - преди средата на следващия) ще се пренесе в други точки от БГ.

# 5 829

Конкретно за Индия. Те вчера имат 480 починали с коронавирус при 1.4 млрд население. Великобритания имат 100 при 66 млн. Нека някой да сметне кой е по-добре.

Силно невероятно е в Индия да знаят с точност кой от какво умира. Става дума все пак за най-голямата циганска махала на света.
Така е, но все пак разликата е фрапираща и то в полза на Индия. Честно казано при техният начин на живот въобще нямам обяснение как им се размина. Абсолютно невероятно е.
А не може ли смъртността от делтата да е поради по-ниската му смъртоносност? Та, смъртността в почти изцяло ваксинираните държави е еднаква с тази в държави с по-малко ваксинирани.

Конкретно за Индия. Те вчера имат 480 починали с коронавирус при 1.4 млрд население. Великобритания имат 100 при 66 млн. Нека някой да сметне кой е по-добре.

В Индия има повече от 4млн. свръх смъртност, отделно починалите от ковид.
В UK починалите от ковид са повече от свръх смъртните.
Не се сравняват по дати, а по периоди в съответната вълна.
Кога започа вълната в Индия, кога достигна пик, съответно в UK.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 13:37 от Ladybird_

# 5 830

[/quote]

Разликата е във фазата - Индия е в плато след пик, а ОК е все още в пик. Т.е. сравняват се зелка с портокал.
[/quote] За цялото време ОК имат 131000 починали, а Индия 431000. Най-голямо дневно число починали в Индия е било малко над 4000. Ето сравнявай портокали с портокали.

# 5 831
  • Overijse, Belgie
Аз следя темата отдавна,но не пиша много в нея... Днес е изключение 🤣
Обаче имам чувството,че си мерим имунитетите кой е с по-по-най.
Аз бих била ужасена, ако преболедувалите нямат такъв или е слаб. Е, тогава щеше дупе да ни е яко.
Аз не държа да съм с по-голям имунитет от преболедувалите, ама и не искам да се сдобивам с такъв по такъв начин.

# 5 832
[ За цялото време ОК имат 131000 починали, а Индия 431000. Най-голямо дневно число починали в Индия е било малко над 4000. Ето сравнявай портокали с портокали.

За цялото време Индия има над 4млн надсмъртност, а UK 118 000 /починалите до 28 ден след ПСР тест са повече/

# 5 833
За България и мерките - аз разбрах, че за да се определим в зелена/жълта/ червена зона се гледа освен броя на заболелите на 100 000 и броя на хоспитализациите .
Т.е. за да минем в жълта зона на 14 дневна база трябва да има от 100 до 250 болни на 100 000 и от 2500 до 6000 хоспитализации.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 13:52 от Анонимен

# 5 834
Починали в UK от началото на пандемията /това са всички починали, а не само тези в болница/

130 801 - починали до 28 дни след положителен ПСР.

154 202 - тук се включват и починалите след 28 ден на положителен ПСР, както и тези, които в началото на пандемията не успяха да се тестват, но са имали симптоми и усложнения типични за ковид.

118 052 - надсмъртност от началото на пандемията.

Общи условия

Активация на акаунт