COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 929
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 850
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Днес си правих тест - отрицателен Wink. От около 30 човека, които изчаквахме резултатите, положителен 1 брой. Девойка, която се скъса да плаче, защото реално и няма нищо, но ще прекара 14 дни затворена. Бяха двамата с гаджето, живеели заедно. Той е отрицателен.
Като цяло това е една машина за пари. За 1 час, 30 човека х30 лв. Умножено х8 часа си става сериозна цифра. И така всеки ден.

Горкинката... ех, дано тия сълзи-бисери си струват и благодарение на затвора, в който ще лежи невинна 14 дни да помогне някой, на който би предала иначе заразата да не потъне два метра под земята.

# 5 851
iliana_ не разбрах връзката на имунитета с нажилването от пчели. Това някаква нова теория ли е?
Не е нова, така си се говори ,че нажилят ли те много пчели ти вдигат дълготрайно имунитета .От дете го знам това ,дали е така идея си нямам.Със сигурност обаче няма връзка с това как ще минеш през ковида .
А връзката с тежките метали във ваксините разбра ли я Laughing нещо свързано с чипчета ,а .....Close

# 5 852
Ronald, нека потребителките от Германия кажат, но мисля, че там важи препоръката за шест месеца изчакване след преболедуване.
Нека кажат, да. Не е изключено, но мисля че това си е някаква Кантарджиева БГ измислица. Точно 6 месеца, да? Имам спомен, че на запад ги чакаха 30 дни, евентуално - 2 месеца макс. И това началото, като нямаше ваксини.
Това чакане 1 или 2 месеца според мен е недостатъчно. На запад го въведоха, когато все още си мислеха, че ваксините ще пазят от заразяване. Сега след като се оказа, че не пазят достатъчно и имунитетът намалява с времето, по-разумно изглежда да се изследват антителата след боледуване и ако са достатъчно високи, да се изчака с ваксина, докато започнат да падат. Баща ми се ваксинира така 2 месеца след боледуване, въпреки че имаше достатъчно антитела. Мисля скоро пак да му пуснем тест да видим какво е станало 8 месеца след ваксината.

# 5 853
  • Overijse, Belgie
iliana_ не разбрах връзката на имунитета с нажилването от пчели. Това някаква нова теория ли е?
Не е нова, така си се говори ,че нажилят ли те много пчели ти вдигат дълготрайно имунитета .От дете го знам това ,дали е така идея си нямам.Със сигурност обаче няма връзка с това как ще минеш през ковида .
А връзката с тежките метали във ваксините разбра ли я Laughing нещо свързано с чипчета ,а .....Close
Ох... разбрах,че съм абсолютен лаик 🤣 и че съм се минала с ваксината,защото и мен са ме жилили доста зверски пчели като дете 🤣

# 5 854

Това чакане 1 или 2 месеца според мен е недостатъчно. На запад го въведоха, когато все още си мислеха, че ваксините ще пазят от заразяване. Сега след като се оказа, че не пазят достатъчно и имунитетът намалява с времето, по-разумно изглежда да се изследват антителата след боледуване и ако са достатъчно високи, да се изчака с ваксина, докато започнат да падат. Баща ми се ваксинира така 2 месеца след боледуване, въпреки че имаше достатъчно антитела. Мисля скоро пак да му пуснем тест да видим какво е станало 8 месеца след ваксината.

"На запад" го въведоха, защото имаше недостиг на ваксини и бързаха да "покрият" възможно най-много незащитени хора.
В последствие % ваксинирано население в съответната възрастова група показва колко се чака.

Кои са тези "западни" държави, които оставиха населението си 50+годишни да разчитат на имунитет след преболедуване?

# 5 855
Ronald, нека потребителките от Германия кажат, но мисля, че там важи препоръката за шест месеца изчакване след преболедуване.
Нека кажат, да. Не е изключено, но мисля че това си е някаква Кантарджиева БГ измислица. Точно 6 месеца, да? Имам спомен, че на запад ги чакаха 30 дни, евентуално - 2 месеца макс. И това началото, като нямаше ваксини.
Не знам за Германия, но във Франция на президент Макрон това беше обяснението за изчакване да се ваксинира: 6 месеца след като е бил болен.
Минимум 3 месеца, но за предпочитане 6 месеца
https://www-letelegramme-fr.cdn.ampproject.org/v/s/www.letelegra … 2021-12802604.php

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 14:46 от tania6

# 5 856
Шест месеца изчакване и една доза е препоръката в Германия, но разбира се, това може да се промени.

# 5 857
Лейдибърд, нямам представа кои са и слабо ме интересува. Не знам какво са бързали да покрият, но със сигурност е било с мисълта, че ваксините ще пазят от повторни инфекции и от заразяване. След като това не се случва, аз поне не виждам смисъл хората с достатъчно антитела да бързат да се ваксинират, след като ще трябват бустери след време.
В България поне всеки може да си следи нивото на антителата сравнително лесно. На запад не ги следят, защото трябва да е по каса и им излиза скъпо.

# 5 858
Днес си правих тест - отрицателен Wink. От около 30 човека, които изчаквахме резултатите, положителен 1 брой. Девойка, която се скъса да плаче, защото реално и няма нищо, но ще прекара 14 дни затворена. Бяха двамата с гаджето, живеели заедно. Той е отрицателен.
Като цяло това е една машина за пари. За 1 час, 30 човека х30 лв. Умножено х8 часа си става сериозна цифра. И така всеки ден.

Горкинката... ех, дано тия сълзи-бисери си струват и благодарение на затвора, в който ще лежи невинна 14 дни да помогне някой, на който би предала иначе заразата да не потъне два метра под земята.

Еммм.. този някой да се ваксинирал .. Освен ако не е от супер малкия процент хора, които имат реални противопоказания за ваксина..

# 5 859
И според мене е добре преболедували да си мерят периодично антителата, преди да се ваксинират.
Пример с две приятелки, на еднаква възраст, без заболявания.
Едната се ваксинира през май с модерна. В средата на юли имаше 380 BAU неутрализиращи антитела при тест.
Другата боледува февруари доста тежко и лежа в болница. Април някъде антителата ѝ бяха в небесата, в края на юли неутрализиращите бяха около 650 BAU и тя логично отложи ваксинацията. Дъщеря й боледува през март леко, няма почти никакви антитела и е с първа доза модерна, която понесе тежко.

# 5 860
Скрит текст:
Попадна ми тази статия и ми се изправиха косите
Не разбирам много от материята, но изглежда логично написано. Тези мутации на вируса не започнаха ли именно с бума на ваксините?

https://www.actualno.com/analysis/otkrivatel-na-vaksini-udarnata … 3JIgurGwy33Y9KKBk

дано не е вярно това и дано някой, който разбира повече от материята опровергае това. 😮

Много интересна статия и особено в края дава храна за размисъл на крайните симпатизанти на про и анти ваксинацията.
За да се коментира обаче трябва да сме учени, каквито тук няма много, защото "струва ми се, опорки" и т. н. не са никакви доказателства.
И аз не разбирам, но чета - например Dr. David Gorski  и  Dr. Paul Offit - вече давах линкове. Общо взето, човек трябва да се ориентира и мнението на кои учени е склонен да приеме.
Скрит текст:
Сигурно някои от участниците в темата отдавна четат този сайт. Може и да е бил даван.
Но аз сега се зачетох - дълго е - за хората, които имат интерес и биха отделили повече време:
https://sciencebasedmedicine.org/the-deadly-coronavirus-spike-protein/
„Смъртоносният“ спайк протеин на коронавирус (според antivaxxers)
Antivaxxers цитират три документа в подкрепа на твърдението си, че спайк протеинът, произведен от ваксините срещу COVID-19, е опасен. Не е изненадващо и както обикновено, те грешно тълкуват изследванията и погрешно представят тяхното значение. Ваксините срещу COVID-19 всъщност са много безопасни.

Ето още един: https://twitter.com/gorskon/status/1414811897375956996

https://www.gavi.org/vaccineswork/ask-khn-politifact-how-can-cov … developed-so-fast

"В допълнение към съществуващите изследвания, бяха разпределени щедри ресурси за бързо създаване на ваксините срещу COVID, казаха експерти. Към декември 2020 г. федералното правителство похарчи само 12,4 милиарда долара само за операция Warp Speed, за да ускори разработването на ваксини. Фармацевтичните компании си партнират с Националните здравни институти, за да се възползват от нейния опит и бързо да запишат участници в изпитването.
Може би най -важното, последните клинични изпитвания за ваксините срещу COVID са включили между 30 000 и близо 45 000 участници.
Тези проучвания са много по -големи от изследванията, които правим за много лицензирани ваксини“, каза Карън. Някои изпитвания за предварително одобрени ваксини включват само 3000 участници, добави тя.
Д-р Скот Ратзан, който ръководи комуникационна инициатива за ваксина срещу COVID-19, наречена CONVINCE USA в Градския университет в Ню Йорк, заяви, че прокарването на определена информация е помогнало да се облекчат страховете сред колебаещите се от ваксината. Те включват подчертаване на реалността на вируса, сравняване на страничните ефекти на изстрела с други ваксини и показване на ефективността на ваксините при милиони хора.
Изчакването на другите да получат първото изстрелване беше „справедливо нещо“, когато се появиха за първи път, каза Офит. Въпреки това, след като близо 90 милиона души в Съединените щати са получили поне една доза ваксина без признаци на проблеми с безопасността, каза той, скептицизмът трябва да изчезне.
„Имате доказателства по отношение на ефикасността и безопасността“, каза Офит. Ако все още отказвате, „това е така, защото вече не сте скептик. Ти си циник.
"

# 5 861
  • Overijse, Belgie
Това с изчакването след боледуване да няма нещо общо с липсата на ваксини в началото?
В интерес на истината, аз бях с 5 седмици между първа и втора доза Пфайзер "по покана" (първа доза в средата на юни). Сега, 17-годишният ми син е поканен с три седмици между двете дози.

# 5 862
Сравнявайки брой установени случаи общо до момента и починали във Великобритания и Индия, Индия са с по-нисък показател смъртност - 1,34 срещу 2,10.

Да, само дето критериите за оценка на починалите не са еднакви.

Имаш ли отговор защо показателя "надсмъртност" в двете държави е фрапантно различен?

Да де, ама не аз сравнявам Индия с Великобритания, ти започна Simple Smile. Затова ти давам тази справка. Аз сравнявам сравними по стандарт и горе-долу близки по население и гъстота на населението държави. Индия и Великобритания са ми като Столипиново и Бояна. Все квартали, ама несравними.

# 5 863
Много тъпо е измислен планът на Кацаров..Заложил е високи нива за прилагане на мерки, или някой така му казал да ги напише, мерките ще са много закъснели и няма да имат ефект...И изобщо не е взел предвид особеностите на делта и че при него вълните са много бързи, лавинообразни, че е много по-силно заразен и с по-кратък инкубационен период от предходните варианти..

# 5 864
Заразата се разраства по-бързо от очакваното  (не знам какво са очаквали, при положение, че от няколко месеца се говори колко по-заразен е щама Делта)

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов изрази тревога, че разпространението на коронавируса се разраства по-бързо от очакваното, публикува данни и призова хората да се ваксинират.
Той отправи това предупреждение в профила си във Фейсбук, след като беше обявено, че през последното денонощие у нас са регистрирани над 1000 нови случая на COVID-19 за денонощие. Ето какво написа Ангелов:

"Само за нощ прескочихме чувствително психологическата бариера. Заболяемостта за цялата страна вече е 108 души на 100 хиляди население.

Много тревожно е, че заразата се разраства по-бързо от очакваното.

По областни градове:

София - 132 на 100 000

Бургас - 166 на 100 000

Пловдив - 127 на 100 000

Велико Търново - 146 на 100 000

Стара Загора - 106 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Варна - 115 на 100 000

Пазарджик - 121 на 100 000

Хасково - 106 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Русе - 110 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Силистра - 118 на 100 000

Добрич - 100.4 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Само за ден пациентите, настанени в интензивно отделение, са се увеличили с 14.5%.

Ситуацията става опасна.

Пазете се!

Ваксинирайте се!".

Е как бе. Нали изнамериха някаква проба още от април, уж със Делтата (казвам Уж, защото една проба се случва да бъде и замърсена), и понеже до началото на август случаите бяха малко, решиха че сме постигнали някакъв стаден имунитет, за който всички други държави само си мечтаят, но така и не постигнаха.
    И сега, аууу, кво стана???
     Ами поредната вълна. Т'ва стана.
    Пък Мангъров най-накрая да вземе да си изяде и дипломата, и чорапите заедно с нея. Rage

Общи условия

Активация на акаунт