COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 918
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 865
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Днес си правих тест - отрицателен Wink. От около 30 човека, които изчаквахме резултатите, положителен 1 брой. Девойка, която се скъса да плаче, защото реално и няма нищо, но ще прекара 14 дни затворена. Бяха двамата с гаджето, живеели заедно. Той е отрицателен.
Като цяло това е една машина за пари. За 1 час, 30 човека х30 лв. Умножено х8 часа си става сериозна цифра. И така всеки ден.

Горкинката... ех, дано тия сълзи-бисери си струват и благодарение на затвора, в който ще лежи невинна 14 дни да помогне някой, на който би предала иначе заразата да не потъне два метра под земята.

Еммм.. този някой да се ваксинирал .. Освен ако не е от супер малкия процент хора, които имат реални противопоказания за ваксина..

По принцип е така... ама даже и на тез грешници не пожелавам това, което се случва, когато нещата излязат извън контрол.

# 5 866
  • Overijse, Belgie
Много тъпо е измислен планът на Кацаров..Заложил е високи нива за прилагане на мерки, или някой така му казал да ги напише, мерките ще са много закъснели и няма да имат ефект...И изобщо не е взел предвид особеностите на делта и че при него вълните са много бързи, лавинообразни, че е много по-силно заразен и с по-кратък инкубационен период от предходните варианти..
Предполагам е така, но като външен наблюдател отчитам като напредък ,че поне има план. А не като бат бойко - в зависимост от коя страна на леглото е станал, такова решение.

# 5 867
  • София
Имам позната, първо бяхме съседи, след това по стечение на обстоятелствата станахме колежки.
Тя е от хората, които ако един човек кихне в стаята, тя ще е следващата и задължително  стига до антибиотик. Винаги е била така, родителите й много я пазеха като дете.

Преди няколко дни съпругът и здрав/ дори хапче за глава или киселини не пил никога/, си отиде от ковид .Тя е била с него една седмица преди да  той да влезе в болница и нищо. Свърши й карантината, прави пср- отрицателен, направи и антитела - няма.

Възможно ли е да се е предпазила от това, че пие кортикостероид, който го пие  за автоимунно заболяване ?
Или просто вируса се държи не като нормален вирус.
Сега когато излезе от шока, изпадна в паника, че може да се разболее. Ваксината за нея е противопоказна, защото автоимунното е в пика си.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 21:05 от Алекс :)

# 5 868
Чела съм, че има хора, които не могат да се заразят, малко са обаче..за съжаление.

# 5 869
Много тъпо е измислен планът на Кацаров..Заложил е високи нива за прилагане на мерки, или някой така му казал да ги напише, мерките ще са много закъснели и няма да имат ефект...И изобщо не е взел предвид особеностите на делта и че при него вълните са много бързи, лавинообразни, че е много по-силно заразен и с по-кратък инкубационен период от предходните варианти..
Предполагам е така, но като външен наблюдател отчитам като напредък ,че поне има план. А не като бат бойко - в зависимост от коя страна на леглото е станал, такова решение.

Не съм съгласна. Планът е важен и трябва да е изготвен спрямо делта варианта, а не просто да има там някакъв си план, който да се развява по телевизията. Отделно се вижда, че изобщо не се спазва, което пък го прави още по-неефективен.
Ето пример със Северна Македония - неваксинираните няма да посещават заведения. Глобите за ресторантьорите ще са до 25 000 евро, а за клиентите без ваксина - 250 евро. Обявено, влиза в сила мисля, че от понеделник - точка. Да видим нашите кога ще влязат в сила и дали няма да са позакъснели от зор пустия му сезон да бъде спасен

п.п. Подозирам, че ще удържат без мерки до края на август и от 01.09 ще започнат със сериозното затягане.

# 5 870
А може ли да се окаже, че бъгнатата имунна система при автоимунно заболяване пази от вируса?
Когато при предишните вълни публикуваха смъртните случаи със заболяванията им, не се сещам да съм видяла някой с автоимунно, а много от тях са наистина сериозни.
Спомняте ли си Ън, която отдавна не е писала тук? Тя, с две тежки автоимунни, го изкара много леко.

# 5 871
  • Там,където се събуждам щастлива.
Изглежда нидерландците нокаутират вируса.Рюте започва премахването на ограниченията от края на август и до 1 ноември планира цялостно премахване.Thinking Все по-често се чудя,дали той няма български корени.Не знам колко пъти ги маха тези мерки в стил ББ.После е извинява и съжелява,и пак нещо уж прави.Серияла продължава,както и у нас.Нов сезон,пореден.

Не си права в очакванията за него. Разпускането през юни беше съпроводено с факта, че се признаваше Янсен веднага за сертификат, а не след 14 дена. Сега е променено и се вижда разликата. 43% от 12-18 годишните са с първа ваксина и половината с втора. Рисковите са ваксинирани. Видяха при голяма бройка ваксинирани и бройка заразени какво се случва с болниците и са оптимистично настроени. Дискотеките ще отворят на 1 ноември, за да има време за по-голямо ваксиниране сред младите. Аз съм напълно оптимистично настроена и най-вече, че ще сме присъствено на училище.

# 5 872
Сравнявайки брой установени случаи общо до момента и починали във Великобритания и Индия, Индия са с по-нисък показател смъртност - 1,34 срещу 2,10.

Да, само дето критериите за оценка на починалите не са еднакви.

Имаш ли отговор защо показателя "надсмъртност" в двете държави е фрапантно различен?

Да де, ама не аз сравнявам Индия с Великобритания, ти започна Simple Smile. Затова ти давам тази справка. Аз сравнявам сравними по стандарт и горе-долу близки по население и гъстота на населението държави. Индия и Великобритания са ми като Столипиново и Бояна. Все квартали, ама несравними.

Да - аз започнах сравнението в отговор на това твое твърдение

"Та, смъртността в почти изцяло ваксинираните държави е еднаква с тази в държави с по-малко ваксинирани."

Та след като сравняваш сравними по стандарт и т.н. държави, сподели как стигна до този извод.

# 5 873
Само 4 млн при 1.4 млрд население? Освен това е добре да се види тази надсмъртност при какъв ръст на населението е получена. САЩ всяка година имат надсмъртност спрямо предишната. Когато населението се увеличава е нормално смъртността също да е нагоре. Ако това се вземе в предвид да не се окаже, че Индия с абсолютно никакви мерки, ваксини и здравеопазване има сходни параметри с развитата и имаща сериозни затваряния Великобритания?

това е цинично

Затварянията в UK, а и не само тук, бяха за да не се стъгне такова положение като в Индия с колабирала здравна с-ма.
Цинично е, че починаха токова много хора в ОК ли? Реално в Индия надсмъртността е съизмерима с тази във Великобритания.

# 5 874

п.п. Подозирам, че ще удържат без мерки до края на август и от 01.09 ще започнат със сериозното затягане.
Те са ненормални, ако чакат 01.09..Тогава болниците ще пълни, ще много болни, много карантинирани...Какви мерки тогава, след дъжд качулка..Най-много да затворят всичко и нас да ни затворят, да излизаме с СМС-и до коледа..Защо е нужно, като можем да си го спестим..

# 5 875
При положение, че здравните заведения осигуряват адекватна здравна грижа до 4000 хоспитализирани - това още при предната вълна го казаха, защо трябва да натягаме до 6000, преди изобщо да се наканим да вземем мерки? При такава бройка в болниците, лекарите ще са напълно изтощени, а вече от години работят при свръхнатоварване. Надявам се силно морските хотели да са с изключителни печалби от сезона, та да си е струвал целия кошмар, който ни предстои.

Слушайки поредните изяви на един доктор, смятам че вероятно се водим по неговите съвети да го изкараме всички, колкото се може по-скоро, защото така или иначе всички хора по света ще го изкарат и отлагането само отлага агонията.

Как не се намери някой, който да го пита закъде бърза и ако открият лекарство или действаща ваксина няма ли да му тежат загиналите в бързината?

# 5 876
Никакви печалби не могат да компенсират страданията на болните хора и тези, които са загубили близък..Но иначе, да това лято имаха рабата, напълниха гушките като пеликани, но ако има начин за още -няма да откажат..Независимо от цената, това е сигурно..

# 5 877
  • София
Да са се ваксинирали.

# 5 878
  • MI
Като се анализира смъртност, хубаво е да се гледа все пак по възрастови групи. Защото възрастовите пирамиди на ОК и на Индия са лееееко различни:

# 5 879
Скрит текст:
Само 4 млн при 1.4 млрд население? Освен това е добре да се види тази надсмъртност при какъв ръст на населението е получена. САЩ всяка година имат надсмъртност спрямо предишната. Когато населението се увеличава е нормално смъртността също да е нагоре. Ако това се вземе в предвид да не се окаже, че Индия с абсолютно никакви мерки, ваксини и здравеопазване има сходни параметри с развитата и имаща сериозни затваряния Великобритания?

това е цинично

Затварянията в UK, а и не само тук, бяха за да не се стъгне такова положение като в Индия с колабирала здравна с-ма.
Цинично е, че починаха токова много хора в ОК ли? Реално в Индия надсмъртността е съизмерима с тази във Великобритания.
[/spoiler]

Цинично е изказването "само 4млн."........

nelи, то и други разлики има, но всеки гледа това, което му пасва на идеята.

Общи условия

Активация на акаунт