COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 036
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 880
  • София
Главата ми не го побира. Мъжът ми се скара с техните. Според баща му, вирус нема, а след 2 седмици са на море и ще пътуват с автобус… Опитахме се да ги убедим, но не. Ние сме ваксинирани, но имаме и три годишно. Колкото и да приказват, че децата го карат леко, като гледам делтата, не ми се рискува. Живеем в един блок. Казал им е, че след морето две седмици няма да се виждаме, защото не ни се рискува. Толкова хора около мен, млади, го изкараха тежко, други по-възрастни дори не успяха да се преборят… Според свекъра - вирус няма, според свекървата - лятото не е за ваксини, заради постваксиналната висока температура. Да си кажат, че ги е страх от нещо, разбирам, но с такива “оправдания”. Като ходих да си слагам АЗ, ме гледаха все едно на заколение отивам.

# 5 881
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Да са се ваксинирали.

Нищо не е само черно или бяло.

# 5 882
. Казал им е, че след морето две седмици няма да се виждаме, защото не ни се рискува.

Това за мен е излишно. Вие с никого ли не контактувате ? Детето не играе ли с други деца? Ако толкова ви е страх да си направят един домашен тест и се виждайте спокойно.

Дано никога не се случи, но нали знаеш, че при евентуална болест вие ще търчите с тях по лекари..

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 16:18 от Анонимен

# 5 883
  • София
Работим отвкъщи, контакти в санитарния минимум и спазвайки мерките. То да е само сега, просто е така още от началото. Рискови са, особено майката на мъжът ми. Тя тъкмо кандиса за ваксина и сега това, а тя работи в затворени помещения, голям колектив и пътува. И за нея и за малкия ме е страх, но каквото зависи от нас го правим. Не е само морето, а цялото им поведение. Просто се опитва да ги стресне, разбирам, че е личен избор, но при условие, че ако се стигне до заболяване, наистина ние ще трябва да се занимаваме, няма да ги оставим, но какво си мислят те. Вирус няма и цял свят си го измисля.

# 5 884
Имам същите екземпляри в семейството , няма оправия.

# 5 885
. Казал им е, че след морето две седмици няма да се виждаме, защото не ни се рискува.

Това за мен е излишно. Вие с никого ли не контактувате ? Детето не играе ли с други деца? Ако толкова ви е страх да си направят един домашен тест и се виждайте спокойно.

Дано никога не се случи, но нали знаеш, че при евентуална болест вие ще търчите с тях по лекари..
Изобщо не е излишно, напълно адекватно и отговорно е. И аз не се виждам с мои уязвими роднини ако съм се върнала от море/ тиймбилдинг и прочие с големи струпвания от хора. Каквото може се прави по въпроса.

# 5 886
Да са се ваксинирали.
Това пък няма никаква връзка с горните коментари ?

# 5 887
  • Насред хаоса
Така де, Лейди. В момента Кантарджиев е Иванчо глупавото, защото прави точно описаното от теб. Имаше властта, имаше инструментите, имаше свободата да направи каквото трябва. Не го направи, а сега сочи с пръст.

Ла Сомбра, тъй като ти в момента също си в ролята на сочеща с пръст, редно е да кажеш какво е трябвало да направи професор Кантарджиев. Щом имаш капацитета да критикуваш какво не е направил, кажи все пак какво е трябвало да направи.
Забравяш, че не аз бях в т нар. щаб и не аз вземах решенията. Плюс това не е в моята област. Разликата е огромна, което не се съмнявам, че знаеш, но се опитваш да си на контра. Щом си бил някакъв в орган, назначен с дадена цел, би трябвало да свършиш нещо и тогава да плюеш колегите си, че не са. Това правило си го прилагам в моята си област. И да, щом се е съгласил да играе по нечия свирка, то ще търпи и сочене с пръст, особено щом и той го прави по адрес на колегите си.

# 5 888
Препълнени болници в САЩ:

https://apnews.com/article/health-alabama-coronavirus-pandemic-9 … 16e6482c90c6b1043
Д -р Сара Нафзигер, вицепрезидент на Университета на Алабама в Клиничните служби на болницата в Бирмингам, заяви, че болницата е трябвало да ограничи броя на процедурите, които правят, и да откаже трансферите в болницата.
Наблюдаваме абсолютна приливна вълна“, каза Нафзигер. Тя каза, че болницата предоставя грижи и спешни услуги, но тя каза, че тенденциите и прогнозите са тревожни.
„Мразя дори да говоря за тези неща, които се случват, но това се случва. Това е реалността на случващото се. Когато мислите за изчерпване на болнични легла и за изчерпване на ресурсите за здравеопазване, това е пътят, по който вървим.
"
В държавните болници в четвъртък е имало 2441 пациенти с COVID-19, според данни, предоставени от Министерството на общественото здраве на Алабама. Ако траекторията продължи, Харис каза, че състоянието ще надмине предишния максимум от 3 087 в рамките на няколко дни.
По-голямата част от пациентите, хоспитализирани заради COVID-19, са неваксинирани, каза Харис. Данните, предоставени от държавните болници, показват, че 89% от пациентите с COVID-19 в държавните болници не са били напълно ваксинирани. Харис каза, че 11% от хоспитализираните пациенти с вируси са били напълно ваксинирани и 3% са били напълно ваксинирани, според броя, предоставен на държавата от болниците.
В UAB Nafziger каза, че 91% от хоспитализираните пациенти са неваксинирани.
Алабама е на пето място в страната по нови случаи на глава от населението, след Флорида, Луизиана, Арканзас и Мисисипи, според изследователи от университета Джон Хопкинс. Алабама наблюдава средно 3400 нови случая на ден.

https://apnews.com/article/business-health-coronavirus-pandemic- … 55f4fd06ff28b8e2b
Губернаторът на Орегон Кейт Браун във вторник, 10 август 2021 г., обяви общодържавно изискване за маска на закрито поради скок в хоспитализациите и случаите на COVID-19, предупреждавайки, че здравната система на щата може да бъде претоварена.
.....
Нарастването на COVID-19, което изпраща хоспитализации до върховете на всички времена в някои части на юга, също блокира щати като Хаваите и Орегон, които някога са били разглеждани като истории за успех на пандемията.
След месеци, в които поддържаха случаи и хоспитализации на управляеми нива, те наблюдават как напредъкът се изплъзва, тъй като рекорден брой пациенти претоварват уморените от костите здравни работници.
Орегон-подобно на Флорида, Арканзас, Мисисипи и Луизиана през последните дни-има повече хора в болницата с COVID-19, отколкото във всеки друг момент от пандемията. Хавай също е на път да достигне този знак.

Това, въпреки че и двете държави имат нива на ваксинация по -високи от средните за страната от миналата седмица. Арканзас и Луизиана бяха значително под средното ниво, докато Флорида беше почти равномерна. Междувременно Мисисипи се нарежда на самото дъно за процента на ваксинация.

Това е сърцераздирателно. Хората са изтощени. Можете да го видите в очите им “, каза д -р Джейсън Кул, главен медицински директор в Медицинския център„ Провидънс Медфорд “в Орегон, където пациентите са оставени на коридорите в коридорите, а техните мониторингови машини издават сигнали. Други, които се нуждаят от лечение за рак или сърдечни заболявания, се отхвърлят.

Скрит текст:
Тези болници ще да са препълнени само защото там отиват хората от страх, не защото имат нужда..

# 5 889
  • Сан Франциско
Цитат
. Тези болници ще да са препълнени само защото там отиват хората от страх, не защото имат нужда..

Мда 😊 (знам, че се шегуваш). Писах преди - това в САЩ няма как да се получи. Застрахователните компании гледат да плащат, колкото може по-къс престой. Пък, ако някак си намериш начин от джоб да плащаш, докторите няма да се съгласят да те дондуркат, докато заемаш място на някой наистина болен. Винаги е било така, а сега още повече. Преди няколко години, аз и новородената ми дъщеря бяхме в болница 6 седмици. На всеки няколко дни застрахователите получават доклад от докторите, че все още е наложително да сме там и те да продължават да плащат. Крайната сметка за двете ни беше близо милион долара. Сори за лирическото отклонение.

Болниците в щатите с нисък процент ваксинирани вече колабираха. И при нас в Калифорния скочиха с 2-3 хиляди новите случаи, след няколко стабилни дни.

# 5 890
Да са се ваксинирали.
Това пък няма никаква връзка с горните коментари ?

За онази девойка с положителен ПСР, дето поне щяла да спаси няколко човека, ако се изолира, май беше.

За неваксинираните не мога да мисля. Аз и близките ми правим каквото трябва. Другите да се оправят.
Тук ще е така.

# 5 891
https://presstv.bg/from-the-world/%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%8 … pAQJ0ihnwVuRKhEKk

Прочетете статията .  За мен това е “ кибер война и дезинформация” за да се правят внушения и да се плашат хората. Много приемат всичко за истина..

Някой може ли да потвърди , че съществуват реални хора като тези в статията и действителност са казали това?

# 5 892
Сега ще тестваме, всички слухове и митове, на живо.
Ще сме като опитно поле, което всички държави ще гледат с интерес.
Ще се делим на чипирани и нечипирани и ще гледаме резултатите.
Късно е за друго вече. Имаше повече от достатъчно време и за планове и за превенция.

# 5 893
Скрит текст:
Цитат
. Тези болници ще да са препълнени само защото там отиват хората от страх, не защото имат нужда..

Мда 😊 (знам, че се шегуваш). Писах преди - това в САЩ няма как да се получи. Застрахователните компании гледат да плащат, колкото може по-къс престой. Пък, ако някак си намериш начин от джоб да плащаш, докторите няма да се съгласят да те дондуркат, докато заемаш място на някой наистина болен. Винаги е било така, а сега още повече. Преди няколко години, аз и новородената ми дъщеря бяхме в болница 6 седмици. На всеки няколко дни застрахователите получават доклад от докторите, че все още е наложително да сме там и те да продължават да плащат. Крайната сметка за двете ни беше близо милион долара. Сори за лирическото отклонение.

Болниците в щатите с нисък процент ваксинирани вече колабираха. И при нас в Калифорния скочиха с 2-3 хиляди новите случаи, след няколко стабилни дни.
Eteria,
Скрит текст:
Все още има някаква безумна надежда в мен, че някои хора ще "прогледнат" , ще си дадат сметка, че нещата не са за неглижиране, може би ще се замислят, че някои БГ "светила" говорят неверни неща..Затова го написах.
Иначе, е полезно това, което споделяш за контрола при болничния престой в САЩ.

# 5 894
В държавните болници в четвъртък е имало 2441 пациенти с COVID-19, според данни, предоставени от Министерството на общественото здраве на Алабама. Ако траекторията продължи, Харис каза, че състоянието ще надмине предишния максимум от 3 087 в рамките на няколко дни.
С население около 5 милиона, 2441 хоспитализирани вече са им много.
Предишен максимум от 3087.
Нашият е около 10000.

Интересно ми е колко лекари като брой имат в Алабама.

Също ми е интересно, защо 6000 ни е бройката за реакция?!? Хората при 3000 клякат.
Реално планът ни е - "Медицинските работници да се оправят нещо там".
Като свърши вълната ще ги проверим обстойно дали са попълнили регулярно бумагите и дали не са продължили да лекуват недоизлекуваните. После ще им спрем парите. Ако изобщо им ги пуснат. И айде - пандемията я пооправихме.
Май още не са приели за долекуването на ковид болни?
Нещо направиха ли - ремонти, кислород, нови апарати за реанимация? Или само проверка защо са купили старите скъпо.Като са ги намерили сега по-евтино - колко взеха?

Общи условия

Активация на акаунт