COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 701
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 135
Лейди каза, че маските в метрото са задължителни. По решение на тяхното ръководство.

# 6 136
  • Насред хаоса
Логично е за ваксинирани да има по-малко ограничения. Аз съм ваксинирана и когато ме заразят, е по-малко вероятно да стигна до болница, отколкото някой неваксиниран при равни други условия.
За сметка на това пък можеш да заразяваш на воля и с благословията на уж загрижената държава, без значение ваксинирани или не. Като и при двете групи няма никаква гаранция, че заразените ще имат твоя късмет.

# 6 137
Ами да се ваксинират.

# 6 138
  • Насред хаоса
Явно това е целта на тия паспортчета и привилегии. Само че не е ясно дали ваксината ще ги предпази от болница. Все още има бая данни да се установяват и затова решения като в Исландия са най-удачни.

# 6 139
Миоки, ти в Англия ли си? Ако да, носят ли маски в обществените места, примерно в матазини, в автобуси?
Не съм Миоки, но ще отговоря.В Лондон маски в обществения транспорт са задължителни. Някои големи хранителни вериги също изискват маски при влизане като Сейнсбъри например. Оставиха на местно ниво и на бизнеси да решават да изискват маски или не.

# 6 140
Логично е за ваксинирани да има по-малко ограничения. Аз съм ваксинирана и когато ме заразят, е по-малко вероятно да стигна до болница, отколкото някой неваксиниран при равни други условия.
За сметка на това пък можеш да заразяваш на воля и с благословията на уж загрижената държава, без значение ваксинирани или не. Като и при двете групи няма никаква гаранция, че заразените ще имат твоя късмет.

И все пак, при ваксинираните има много по-малка вероятност от тежко протичане, така че не разбирам какво се опитваш да кажеш. Гаранция никога не може да има, когато става въпрос за здраве и живот, но не може да поставяш на едно ниво по отношение на риска при заболяване между неваксинирани и ваксинирани. Честно казано, не мога да си обясня тази упоритост да се отричат фактите. Да, има риск и при двете групи, не, този риск не е еднакъв!

# 6 141
  • София
Да са се ваксинирали. Имат спасителен пояс, техен избор е дали ще го хванат.

# 6 142
За Англия - маски може да изискват автобусната фирма, метрото, дадена верига магазини, фирма за служителите си..., защото вече маските са "лична отговорност", но пък собствениците на бизнеси са отговорни по закон за safe and healthy на служителите си и клиентите си.

Иначе хората си ги носят - къде по навик, къде защото се пазят....

# 6 143
Задължително е носенето на маски в обществения транспорт в Лондон.

# 6 144
Миоки, а хората пазят ли се, събират ли се на закрито, как е ситуацията при вас фактичеки? Защото и бройките ви като че ли понамаляват или поне са плато. Хоум офиси?
Има хора които се пазят, има и такива, които не се пазят. Има всякакви и такива които ходят и по улицата с маски и такива които не слагат никъде. Има и такива които слагат само като влизат на затворено. Всякакви са общо взето.    

Миоки, ти в Англия ли си? Ако да, носят ли маски в обществените места, примерно в матазини, в автобуси?
Да, в Англия съм. Както писах горе, всякакви има. Да кажем едни 10% продължават да си носят навсякъде и още едни 10-15% носят на закрито. Това е моя субективна оценка, в района, в който аз живея.

Задължително е носенето на маски в обществения транспорт в Лондон.
Вече не е.

# 6 145
  • Насред хаоса
Абаджиева, опитвам се да кажа, че засега положението може да изглежда така, а след известно време да се промени. Все пак в момента нещата се изследват. И ако си ваксиниран и разнасяш също като неваксинираните, защо трябва да те поощряват да го правиш с мотива, че ги защитаваш?
Миленака и Дева, писах за ваксинирани и неваксинирани. Четете, преди да метнете поредното Ми да са се ваксинирали. Точно за това говоря - по тоя начин се сваля отговорността съвсем официално от вас, можете да заразявате всички, важното е, че вие няма да стигнете до болница. Защото така си мислите.

# 6 146
Обаче като ваксинирана май ще е по-добре да отидеш на място, където има неваксинирани, влезли с тест, защото ще е по-малко вероятно да хванеш вирус. На място с ваксинирани ще има по-голяма вероятност да срещнеш вируса и да си тестваш вероятностите.
Това от твоята камбанария. За държавите е ясно, че приемат че ваксинираните ще стигат по-рядко до болници и им е все тая, че ще менкат вируси.
Парадокс лек има тук.

# 6 147
  • София
Защо да нося отговорност за възрастен, който отказва да я носи за себе си?

# 6 148
  • Насред хаоса
Защо да нося отговорност за възрастен, който отказва да я носи за себе си?
Защото, представи си, и ваксиниран можеш да заразиш, както и той теб. И няма гаранция, че като е поел отговорност според теб с ваксината, няма да стигне до болница или дори да почине. Ето затова такива липси на ограничения, за да се разнася свободно заразата, не трябва да има.

# 6 149
  • София
Да, няма пълна гаранция. Но има достатъчна гаранция. Пълна гаранция няма за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт