COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 772
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 330
За личните лекари, когато има вълна:
-не си вдигат телефона
-бягат от отговорност
-лекуват по телефона
-изписват антибиотици
-не изписват правилните антибиотици
-не разбират нищо от лечение, те са причината хората да умират, не Ковид
За личните лекари, когато съветват против ваксините
-О, това е лекар, има опит, щом той казва, значи има нещо гнило.
-те, лекарите не се ваксинират, явно знаят нещо повече.

За смъртността, когато е ниска
-ето, този вирус, ако беше толкова страшен, защо е толкова ниска смъртността?
-къде са чувалите?
-нали щяхме "яко да мрем", какво стана?

За смъртността, когато се вдига
-те пишат всички с Ковид, вече няма умрели от инфаркт
-всичко е лъжа, на познат, на учинайката на сина са му платили.
-няма умрели от Ковид.

Когато се види, че излишната смъртност е повече от починалите от Ковид
-това е заради лекарите
-болниците са само Ковид
-нарочно ги лекуват грешно, за да умират
-умират от неправилното лечение, от хроничните си заболявания, от мързела на лекарите
-смърността е била винаги висока.
-който има да умира, ще умре

Когато посочиш, че не се гледа сравнение само година за година, че се сравняват 5годишни периоди и тенденции
-ами ние сме си болна нация
-лекарите не лекуват правилно
-умират от ваксините
-умират от хроничните заболявания, защото не ги приемат в болница

За заболеваемостта, когато е ниска
-ето, няма болни, ние сме имунизирани срещу Ковид
-много хора го прекараха
-това е настинка

Когато вълната започва
-нарочно тестват много, за да изкарат повече болни
-тестовете лъжат
-лабораториите лъжат, вкарват един човек 3 пъти

Когато вълната е във вихъра си
-лекарите са се изпокрили
-линейките се бавят нарочно
-затварят болниците заради Ковид

Сега, това са неща, които съм чела само тук в темата.
Последно какво е?
"Лекарите са неграмотници, които не искат да лекуват, не могат да лекуват и да тъпи"
Или
"Лекарите знаят повече от нас, затова ги слушам за ваксините и че вируса не е страшен"?

"Хората умират, защото не ги лекуват и ги лекуват грешно ОТ Ковид"
Или
"Хората умират от своите си заболявания, защото всичко е Ковид"?

Искам отговори. От тези, които да писали тези неща из темите.

А да, и разбира се, класически въпрос, който се избягва постоянно:
Кво точно да правим тогава?
Маски - не искате, затваряне й не искате, да се тестват децата - не, да са на ДО - в никакъв случай, ваксини - твърдо не.
Е, как точно виждате нещата?

И без "Ама това не ми е работа на мен да го мисля и казвам".
Защото тези, на които им е работа ви казаха какво и как, а вие не го искате, как да стане тогава?

# 6 331
  • София
Исландия е държава с население колкото на Варна и голяма островна територия, могат да си позволят много неща които ние не можем.
Абсолютно. Но с територия почти колко България - 103 хиляди кв. км.
Изобщо ...чушки с къпини, нали...

# 6 332
Странно, Валенце. Щом са установени заразени, всички трябва да се изследват, какви покани?! Поне във фирмите никой не канеше, а тестваше наред.
Дева, по морето половината са чужденци. Тоест, от нетъпите. И не спазват никакви мерки, хеле пък тия с "паспортчето".
Чуждите туристи на нашето черноморие са най-големите изпадняци от Европа..Ти ако чакаш от такива хора да спазват мерки, ще има доста да почакаш...Разходи се за 1 час до Слънчев бряг и ще ги видиш как обикалят като дрогирани, резултат от IQ - 50..Simple Smile

# 6 333
  • В заешката дупка
Исландия може да има голяма островна територия, съотнесена към наслението, но тя я запълнена с глетчери, вулкани, вулканични, мъхести и други полета и възвишения. Обитава са една малка част от острова.

Исландия си позволява разни неща поради съвсем други причини, една от които, че има висок процент ваксинирани.

# 6 334
Искат реалността да се подчини на техните фантазии, че няма вирус или че има, но че не е опасен, че е достатъчно просто да си затворим очите и проблемът изчезва и т.н.

# 6 335
Искат реалността да се подчини на техните фантазии, че няма вирус или че има, но че не е опасен, че е достатъчно просто да си затворим очите и проблемът изчезва и т.н.
Точно..Като щрауса, главата в пясъка.Simple Smile

# 6 336
  • София
Исландия може да има голяма островна територия, съотнесена към наслението, но тя я запълнена с глетчери, вулкани, вулканични, мъхести и други полета и възвишения. Обитава са една малка част от острова.

Исландия си позволява разни неща поради съвсем други причини, една от които, че има висок процент ваксинирани.
Знаем, Чека, знаем, знаем, знаем. Все пак не сме толкова изгубени, та да си мислим, че тия 350 хиляди са разположение по 3-ма души на кв.км, каквато е средната гъстота. Ясно е, че са "нагъчкани".
И все пак, както казах, няма как да сравняваме чушки с къпини.
Иначе, стискам палци Исландия да издържи напора на вълната, и дано се установи, че ваксинацията дава резултат. Добър резултат.

# 6 337
  • В заешката дупка
Ами като знаете, че наслението е събрано на едно място, тогава защо въобще се изтъква големината на острова.  

Да, не трябва да се сравняват чушки с къпини, но другаде са съществените разлики, не там където ги търсите.

# 6 338
Точно..Като щрауса, главата в пясъка.Simple Smile

Хората трудно приемат лошите новини и често предпочитат да се самозалъгват и да се хващат за сламки. Иска се кураж, за да погледнеш истината в очите.

# 6 339
  • София
И другаде ги търсим, просто отбелязваме и този факт. 2/3 от населението действително живеят около и в Рейкявик, т.е. - 200 хиляди души, т.е. - една Варна.

# 6 340
Ами Исландия си е "град-държава" общо взето, все си мисля, че имат поне една болница с капацитета на МБАЛ Русе примерно.

# 6 341
Д-р Ерик Топол:

Не трябваше да става така. Случаите слезнаха до нула през юни след една от най-агресивните ваксинационни кампании в света. След това дойде Делта:

https://twitter.com/EricTopol/status/1427275340158701572

Моят коментар: те ще се оправят да не ги мислим, бустъри, ще се затварят, ако трябва, но ние в България какво ще правим? Ние сме най-прецакани в целия свят, за съжаление си мисля, че каквито и мутации, варианти, щамове да дойдат насам, ще си ги караме всички поред и който оцелее.

# 6 342
В БГ всичко е така. Защо се учудвате! Затова българинът се спасява поединично във всяко отношение
"Ние сме най-прецакани в целия свят, за съжаление си мисля, че каквито и мутации, варианти, щамове да дойдат насам, ще си ги караме всички поред и който оцелее."

# 6 343
  • В заешката дупка
Аааа, ясно. Отбелязвате случайни факти за Исландия. Дали имат връзка с тежестта на мерките е без значение. Лаф да става. Simple Smile

# 6 344
  • Насред хаоса
Странно, Валенце. Щом са установени заразени, всички трябва да се изследват, какви покани?! Поне във фирмите никой не канеше, а тестваше наред.
Дева, по морето половината са чужденци. Тоест, от нетъпите. И не спазват никакви мерки, хеле пък тия с "паспортчето".
Чуждите туристи на нашето черноморие са най-големите изпадняци от Европа..Ти ако чакаш от такива хора да спазват мерки, ще има доста да почакаш...Разходи се за 1 час до Слънчев бряг и ще ги видиш как обикалят като дрогирани, резултат от IQ - 50..Simple Smile
Това ми е ясно, ама имат сертификат. Пък. Та даже и да им каже някой нещо, ще му го наврат в носа и ще продължат.

За поста на Неко, понеже съм против ваксината, но не и против мерките - не разчитам друг да ме пази, а си нося маската на закрито, ползвам дезинфектант и избягвам струпвания на хора. Също така, ако имам подозрения, че съм имала контакт със заразен, не обикалям насам натам и не ходя дори при родителите си. Мерки уж има, но липсва контрол за спазването им. А това вече не е моя работа.

Общи условия

Активация на акаунт