напоследък ми прави силно впечатление нещо, което виждам все по-често в социалните мрежи – Facebook, Instagram, TikTok и т.н. Хора честитят празници на своите близки чрез публични постове, при това с лично обръщение към самия човек.
Например: „Скъпо мое дете, благодарна съм, че си част от живота ми...…“
И тук започвам да се чудя – а детето къде е? Не е ли точно до Вас? Понякога дори е толкова малко, че вероятно няма профил в социалните мрежи и не може да прочете написаното. Същото се случва и със съпрузи, партньори и други близки хора - публикация с лично обръщение към човека, който в този момент може да е точно до Вас на дивана.😊
Разбирам напълно желанието да споделим празника с приятели, роднини и познати. Това е чудесно. Но тогава публикацията не трябва ли да е насочена към тях "Скъпи приятели/роднини/близки .....................". Когато обаче пишем: „Скъпо мое дете…“, „Любов моя…“, „Мило мое…“ и т.н., обръщението е към конкретния човек.
И точно това ми е интересно – какво Ви мотивира да го направите публично, вместо просто да кажете същите думи директно на човека?
Не питам с критика и в никакъв случай не осъждам. Всеки има право да изразява емоциите си по начина, който му носи щастие и аз го уважавам.❤️
Просто ми е любопитно какво стои зад това - социален тренд, навик, или нещо друго?
Наистина ми е интересно да чуя как го виждате Вие.