COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 400
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 675
  • София
Защо тогава не са безплатни инсулинът, животоспасяващи лекарства за тежкоболни?

Инсулинът се отпуска безплатно по каса с протокол.

Абе, аз видях и франсета без маски в магазините, но е факт, че от чужденците най-вече мурзилките не спазваха нищо.

мурзилките даже упорстват в наглостта си, прави им кеф.

В Бургас е пълно с французи и германци, самите те коментират, че са тук заради липсата на мерки. И дори и никаквите ни мерки не спазват. Не, че ги упреквам, просто наблюдение.
Отделно същите тези масово купуват имоти по морето и в бг селата. Споделят, че бягат от мерките в т.нар. цивилизована Европа. Информацията ми е от бг брокер на недв. имоти.
Започна обратна емиграция към Ганьоландия, интересен феномен, не мислите ли?

не мислим. още много жасминов чай ще има да изпиеш, докато се случи тая обратна емиграция. Simple Smile

# 6 676
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Никаква чужбина не ни е нужна, съвсем сме си достатъчни за тоя миш-маш. Без морето и почивките просто щеше да стане малко по-бавно. Да не би някой да следи за огнища и да прилага нещо?
Нещата стават ясни в момента, в който болниците започват да алармират.

Гледам какво се случва във Виетнам и се опитвам да разбера причината...
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/viet-nam/
Мисля да прочета това
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Vietnam
и да се опитам да го осмисля.
От началото на пандемията до началото на юли смъртните им случаи са под 100, за по-малко от два месеца са вече почти 6500.

# 6 677
Qantas /Австралийският самолетен превозвач/ каза, че всички негови служители трябва да бъдат ваксинирани срещу Covid-19, което го прави най-новата световна авиокомпания, която налага задължително ваксиниране за персонала.

Работниците от първа линия, включително пилоти, кабинен екипаж и персонал на летището, трябва да бъдат напълно ваксинирани до средата на ноември.

Компанията казва, че останалите й служители имат време до края на март следващата година да получат и двете дози.

"Ясно е, че ваксинациите са единственият начин да се сложи край на цикъла на блокиране и затваряне на границите, а за много служители на Qantas и Jetstar това означава да се върнем отново на работа", добави той.

Авиокомпанията заяви, че персонал с документирани медицински причини, поради които не може да бъде ваксиниран, ще бъде освободен.

Qantas по -рано заяви, че ще изисква всички международни пътници да бъдат ваксинирани, след като австралийските граници се отворят отново.
https://www.bbc.co.uk/news/business-58239790

# 6 678
  • София
Сладур, аз съм подготвен, защото това ми е работата и наблюдението ми е малко по-голямо от на твоя (твоите) брокери. Явно за първи път чуваш, че чужденци проявяват интерес към къщите по селата ни и интерпретацията ти е повече от симпатична, но не вярна.

# 6 679
  • Насред хаоса
Добре, да не е инсулинът. Ами други жизнено важни лекарства? Ако нямаш парите за тях, си мреш. Никой няма да тръгне да ти ги дава безплатно.
Какво е толкова чудно, че западняците се местят у нас? Назад споменах и за французи, които ходят по заведенията в Белгия. Защото там не ги унижават с пропуски.

# 6 680
  • Немция
Факт е, че туристическият сезон и потокът от чужбина отвън привнесе зараза. Доказателство е, че при ниските стойности, които имахме, покачването от морето започна. Някои донесоха от чужбина, други пък си занесоха от където са дошли. Неизбежно е. Щом се пътува, се разнася. Отделно който е безотговорен е такъв и във ваканция, и в ежедневието си.
Но няма нужда да са тънкообидни българите от чужбина. Без да е валидно за всички, не може да се отрича наличието на не малко индивиди, които както са дисциплинирани в чужбина, така си мислят, че тук са над нещата. Това не само касаещо вируса.
Поради липсата на ред и санкции тук, и чужденци си позволяват неща, които в тяхната родина не биха.
Обаче е факт, че идващите в България са или ваксинирани, или тествани. Минават през някаква цедка и правят необходимото, преди да влязат в страната.
Тях ги обвиняват, че са внесли заразата, но в самата България е разпасана работа и няма стратегия за намаляване на случаите. Така че няма нужда да се акцентира кой какво е внесъл, като всички сме в кочината.

# 6 681
Те защото се спряха от България да пътуват на пазар до Турция и почивка в Гърция, че гастърбайтерите дето са ходили на работа го носят....

# 6 682
Сладур, аз съм подготвен, защото това ми е работата и наблюдението ми е малко по-голямо от на твоя (твоите) брокери. Явно за първи път чуваш, че чужденци проявяват интерес към къщите по селата ни и интерпретацията ти е повече от симпатична, но не вярна.
Хм, май това е извън темата, но ако има нови тенденции резултат от пандемията, няма да е.
Без да имам нищо общо и инфо от бранша, това което знам е, интересът на англичаните към имоти по морето замря отдавна. След това бяха руснаците, за които още преди пандемията чувах, че започнали да продават вече.
Ковид донесъл ли е промени на това поле?

Бибит, моята констатация не целеше обида и търсене на вина, а си е констатация. Пътува ли се, носи се зараза. В Гърция и Турция, точно както от Германия се влиза/излиза с тест. Ваксинираните са опазили себе си и здравните системи, но   зараза си разпространяват.
Не го приемайте лично.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 10:48 от solnichka

# 6 683
  • При семейството си
Виетнам не бяха ли давани и те за пример, като държава елиминирала Вируса?

# 6 684
В Окръжна болница Варна съм в момента с майка ми. Има хора без маски. Изкуших се и направих снимка на един, за спомен. Няма дезинфектанти. Тези с маските ги носят под носа. Никакви чужденци не виждам.

# 6 685
Нова Зеландия обяви внезапно блокиране, след като мъж беше положителен за Covid, първият случай от шест месеца насам.

Случаят е открит в Окланд, който ще бъде блокиран за седмица, докато останалата част от страната ще бъде в блокиране за три дни.

Властите казват, че работят по предположението, че новият случай е вариант на Делта.

Само около 20% от населението е напълно ваксинирано.

Coromandel, крайбрежен град, където заразеният е посетил, също ще бъде затворен в продължение на седем дни.

Премиерът Джасинда Ардерн заяви, че са необходими най -строгите правила от ниво 4 - затваряне на училища, офиси и всички предприятия, като само основните услуги остават в действие.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-58241619

# 6 686
  • Насред хаоса
Те защото се спряха от България да пътуват на пазар до Турция и почивка в Гърция, че гастърбайтерите дето са ходили на работа го носят....
Това е информацията от отговорните лица. Специално за Пазарджик и Пещера има голям скок именно заради връщащи се от чужбина.

# 6 687
  • София
Хм, май това е извън темата, но ако има нови тенденции резултат от пандемията, няма да е.
Без да имам нищо общо и инфо от бранша, това което знам е, интересът на англичаните към имоти по морето замря отдавна. След това бяха руснаците, за които още преди пандемията чувах, че започнали да продават вече.
Ковид донесъл ли е промени на това поле?
Да, според брокерите на Врабчо (Джазмин чай) масово чужденци - англичани или какви там, изкупували имоти по море, села и паланки, защото в Бг нямало никакви мерки. Та така. Ставаме рай!
Аз се надявах да аутсорсват повече у нас, за сметка на Китай, то пък виж къде ще се окаже ключът от палатката...

# 6 688
Отделно същите тези масово купуват имоти по морето и в бг селата. Споделят, че бягат от мерките в т.нар. цивилизована Европа. Информацията ми е от бг брокер на недв. имоти.
Започна обратна емиграция към Ганьоландия, интересен феномен, не мислите ли?

Мислим, че разправяте врели некипели. И за имотите, и за хората, които идвали заради липсващи мерки.
Те сами си го казват. Не е удобна тази информация и е в разрез с вярванията ви, разбирам.
Роналд, дълбоко се съмнявам да имаш информация  за селата в Странджа и ямболско и кой точно купува и се заселва там.

# 6 689
Това е информацията от отговорните лица. Специално за Пазарджик и Пещера има голям скок именно заради връщащи се от чужбина.

"Отговорните" лица бяха сигурни и че заразата е внесена в Банско от английско дете, дето било с отрицателен тест, ама те имали "информация от други канали", че то било контактувало преди време с леля си в Англия, която вероятно е била болна........

Общи условия

Активация на акаунт