COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 362
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 735
Това в Германия ще си позволиш ли - да снимаш непознат без негово разрешение?
Аз съм чувала, че там, като снимат хора, неспазващи мерките, ги бият с дървена пръчка на площада за назидание. Не разбрах само 50 или 100 пъти, някой има ли подробна информация или поне линк?

Не знам за кое там говориш и защо е с цитат към моя пост.
Снимането на непознати независисмо с каква цел е освен проява на адски лош вкус и незаконно.

От сайта на някакъв швейцарски кантон е това. Това намерих на момента. Сигурна съм, че това е валидно в в Австрия, и в Германия. На английски ми попадна британски сайт, където съветваха къде да репортваш направо.
Darf man Personen ohne Erlaubnis
fotografieren, filmen oder Tonaufnahmen von ihnen machen?
Nein. Jeder Mensch verfügt über sogenannte Persönlichkeitsrechte. Dazu gehört unter anderem das Recht am
eigenen Bild. Das heisst: Jede Person kann selbst entscheiden, ob von ihr Fotografien oder Videoaufnahmen
gemacht und veröffentlicht werden dürfen (das Gleiche gilt für Tonaufnahmen). Mit Veröffentlichung ist das
Publizieren in Printmedien, im Internet (z.B. auf sozialen Medien wie Facebook) oder im Fernsehen gemeint.
Auch das Weiterleiten von Aufnahmen per MMS oder Mail fällt darunter. Werden von jemandem ohne Einwilligung
Aufnahmen gemacht und veröffentlicht, liegt grundsätzlich eine Persönlichkeitsverletzung vor, gegen die der
Betroffene vor Gericht ziehen kann.

# 6 736
Нова Зеландия обяви внезапно блокиране, след като мъж беше положителен за Covid, първият случай от шест месеца насам.

Скрит текст:
Случаят е открит в Окланд, който ще бъде блокиран за седмица, докато останалата част от страната ще бъде в блокиране за три дни.

Властите казват, че работят по предположението, че новият случай е вариант на Делта.

Само около 20% от населението е напълно ваксинирано.

Coromandel, крайбрежен град, където заразеният е посетил, също ще бъде затворен в продължение на седем дни.

Премиерът Джасинда Ардерн заяви, че са необходими най -строгите правила от ниво 4 - затваряне на училища, офиси и всички предприятия, като само основните услуги остават в действие.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-58241619

Дали има още хора, които вярват в подобна информация...за един случай затваряме цели градове за седмица и държава за 3 дни. Как се намират още хора да спазват това, да не задават никакви въпроси и това да не буди съмнение в подбудите?!

В Нова Зеландия имат 5 смъртни случая на милион. За сравнение у нас са 2628 на 1 млн. НЗ идеално се възползваха от географското си положение точно с този метод - затварят за малко, проследяват и изолират контакти и не дават шанс за разпространение.

Рейтингът на министър-председателката е в небето.
Дали ще продължат така успешно и с делта варианта не мога да гадая, но до момента се справят чудесно и за мен е напълно ясно защо хората спазват мерките - защото виждат резултатите.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 12:06 от MalcolmReynolds

# 6 737
  • София
Правилно ли разбрах от приятелка, че Кантарджиев сутринта е казал по тв, че преболедувалите не е нужно да се ваксинират, само ако ги е страх нека  да го направят?!?

Аз миналата година бях за дистанционно обучение.
Сега, при наличието на ваксини, би било престъпление.
Но, от друга страна, при сериозно пълни болници, и сега ще предпочете ДО за децата си, нищо че са преболедували.
Въпросът е, че можеше да не се стига до дистанционно обучение.
Но не би...

# 6 738
Каквито и тестове и сертификати да искат на границата, заразата не може да бъде спряна, защото децата до 12год. влизат свободно, независимо от цвета на зоната на държавата, от която идват, даже и да е червена, пак си влизат свободно..
От кога гастърбайтерите пътуват с децата си?
Мисля, че с децата си пътуват..Поне това съм виждала, последния път на една бензиностанция, няколко семейства си почиваха от пътя и бяха с деца..Такава лудница беше от хора, че едно семейство / майка, баща и  3 деца/ бяха си опънали едно одеало посредата на  градинката на бензиностанцията и си обядваха там, пикник, като няма свободни маси, има градина..Simple Smile
А, тази гледка ми е много позната, но гастарбайтерите са турци. Не вярвам нашенец да се държи така.

Ако под "гастърбайтер" се разбира "сезонни, временни" работници, то те обикновенно са без деца, защото са отишли да работят за пари, които после да харчат в родината, със семейството си.

Семейства с деца обикновенно са имигранти, живеещи и работещи постоянно в друга държава,а децата им ходят там на училище.....

# 6 739
  • София
Да, освен това каза, че имунитетът на преболедувалите е доживотен.

# 6 740
В момента в парламента препитват министъра на образованието във връзка с обучението на децата.
На кратко - ще е приоритет децата да се затварят последни. Първо ще затварят на регионален принцип или за конкретно училище/клас/детска градина. Нещо спомена за ваксиниран персонал в детските градини, но прекъсна.

# 6 741
  • София
Супер, ще предам на моята близка, която сега е за втори път с Ковид.
Чудя се защо в много от развитите държави не са на мнението на Кантарджиев.

# 6 742
Е, как да протестират родителите като трябва да протестират за:
- противоепедимични мерки 😂

+1
Те си протестират. Не искат да се ваксинират, тестове за децата не искат, маски не искат.
Това са техните протести.

Затова ли имаме такъв скок на заразените? От вечния имунитет?

# 6 743
  • Пловдив
Правилно ли разбрах от приятелка, че Кантарджиев сутринта е казал по тв, че преболедувалите не е нужно да се ваксинират, само ако ги е страх нека  да го направят?!?

Да. Професор Кантарджиев каза, че имунитетът на преболедувалите вероятно ще е доживотен.  Но ако някой го е страх, може да се ваксинира.
Медиците са на мнение, че спадането на антителата след боледуване не означава липса на имунитет. При нова среща с вируса се активира имунна памет и организмът отново произвежда много антитела. Това се потвърждава от изследвания на хора, при които в един момент антителата са били по-малко, а след време са повече.

# 6 744
  • София
Училищата ще затварят само в краен случай - при достигане на червен сценарий със заразата от Covid-19. Това ще рече нива на заболели от над 250 на 100 000 души. Това обясни министърът на образованието проф. Николай Денков по време на изслушване в парламента за старта на учебната година.

Каквото и да се случи, детските градини ще работят до последно, както и ще се осигури присъствено обучение на децата със специални потребности до последно. Те ще преминат на онлайн обучение последни, както и най-малките ученици от началния курс.

Имаме желанието максимално дълго да се обучават децата в присъствено обучение, увери депутатите министърът. Той обаче направи уговорката, че епидемията бързо напредва и към средата на септември вероятно ситуацията ще е по-усложнена.

Към момента са разработени 4 сценария за развой на събитията и съответните действия в образователната система.

"При зелен сценарий със заболеваемост по-ниска от 100 на 100 000 души и при жълт сценарий, от 100 до 250 на 100 000 заболеваемост, учебните заведения ще работят, спазвайки инструкциите на МОН и МЗ.

# 6 745
В Търново повече хора дошли си за отпуск в Бг са болните, и болницата е пълна с тях предимно. Незнам колко се ваксинират в другите държави и колко по отговорни са от нас тук, но е факт че заболелите в голямата си част са завърналите се от чужбина.

# 6 746

Аз миналата година бях за дистанционно обучение.
Сега, при наличието на ваксини, би било престъпление.
Но, от друга страна, при сериозно пълни болници, и сега ще предпочете ДО за децата си, нищо че са преболедували.
Въпросът е, че можеше да не се стига до дистанционно обучение.
Но не би...
Да, можеше да не се стига до ДО, но вече е много късно..А и управляващите избраха друго, туризма, Алибегов и хотелите да си работят...А цената ще я плащат децата като учат вкъщи и останалите болни и починали хора, разбира се.

# 6 747
Срамота не, ами резил направо.
Толкова импотентна власт. Rage

Ето това не го разбирам - ваксинационна кампания нама, обаче много бързо се взе решение децата да са на ротационен принцип. И каква е разликата между този министър на здравеопазването и Ангелов? А да - направил е план. Браво, Ангелов поне агитираше за ваксини, даваше пример, брифинги, имаше НОЩ. А нози кво - затваряме всичко, децата вкъщи и това е. При 250 на 100 000 - ми те до септември всички ще са с такива бройки, като се върнат от морето. От къде го изкопаха този човек не знам.

# 6 748

Да. Професор Кантарджиев каза, че имунитетът на преболедувалите вероятно ще е доживотен.  Но ако някой го е страх, може да се ваксинира.
Медиците са на мнение, че спадането на антителата след боледуване не означава липса на имунитет. При нова среща с вируса се активира имунна памет и организмът отново произвежда много антитела. Това се потвърждава от изследвания на хора, при които в един момент антителата са били по-малко, а след време са повече.
Сигурно отново са записали медицина и са научили това, което удобно бяха забравили.

# 6 749
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам дали родителите /възрастните по принцип осъзнават колко ще е пагубно още еднa година ДО. Как пък не си помислиха за децата, не знам. Егоизъм до дупка.

Убеждавам се, че е вредно да се следят мненията на нашите специалисти, защото при тях нещата са като "тука има, тука няма.".

Общи условия

Активация на акаунт