COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 404
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 765
  • Overijse, Belgie
В Бургас е пълно с французи и германци, самите те коментират, че са тук заради липсата на мерки. И дори и никаквите ни мерки не спазват. Не, че ги упреквам, просто наблюдение.
Отделно същите тези масово купуват имоти по морето и в бг селата. Споделят, че бягат от мерките в т.нар. цивилизована Европа. Информацията ми е от бг брокер на недв. имоти.
Започна обратна емиграция към Ганьоландия, интересен феномен, не мислите ли?
Да видим какъв ще им е отзвука от здравеопазването.
Иначе страната ни е прекрасна, спор няма.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 13:03 от Just a Girl

# 6 766
Като пиша, че сме оазис на безумието, трият ме.
Как може да се определи това поведение?

# 6 767
Четири варианта за работата на училищата при нова COVID вълна
https://nova.bg/news/view/2021/08/18/337053/

# 6 768
В Търново повече хора дошли си за отпуск в Бг са болните, и болницата е пълна с тях предимно. Незнам колко се ваксинират в другите държави и колко по отговорни са от нас тук, но е факт че заболелите в голямата си част са завърналите се от чужбина.

Тях по ЗК ли ги лекуват, или си плащат?
Нищо не си плащат, всичко е от нашите осигуровки и данъци при ковид - обществено опасно заболяване.
Не знам чужденците в болница по морето дали плакат нещо.

# 6 769
Цитат
Убеждавам се, че е вредно да се следят мненията на нашите специалисти, защото при тях нещата са като "тука има, тука няма.".
О,а като поставят диагноза!Ти да видиш има/нЕма.Мини ми през частният к-т,че тук нямам време да ти обърна внимание,там е по-добра апаратурата.Ела пак пак след 1м.да проследим състоянието.Money Търговски дружества са лечебните заведения,какво да ги правиш?Друго си е да имат постоянни клиенти.Аз не знам в случая с вируса,защо д-ри не протестират по-рано да се вземат мерки?
Аз също познавам млади хора които от години работят в зап.Европа.Откакто са дистанционно,се прибраха в Б-я.Не,че купуват имоти.Вкъщи са си при родителите.Виждат се с близки,приятели,доволни са.Една мн. голяма компания  привиква служителите на 25.09 по офисите,където са работили в съответната страна.Някои се надяват да е временно от място и после пак да ги пуснат хоум офис.

# 6 770
  • Overijse, Belgie
Смешно е, но масово мои високобразовани  приятели искат да се върнат в България и от тук да работят дистанционно . Оправдават се с времето, мерките малко завистливо гледат на живота тук. Явно отстрани държавата ни изглежда като вечен купон, нищо скоро ще се приземят
А на мен ми предстои прибиране в България в началото на септември по лична работа. Ами хич не ми е спокойно и хич не жадувам да ходя на ресторант.

# 6 771
Аз имам най-различни приятели в чужбина и всички ни се чудят на акъла и конспирациите, никой не гледа завистливо, точно обратното. Дивят се колко сме зле.
От чужбина се чудят и дивят на ъкъла на една голяма част у нас, а тази голяма част у нас пък си мисли, че ние сме най-хитрите в цяла Европа ("превъртели сме Covid-a") Joy Да се смееш ли, да плачеш ли!

# 6 772
Цитат
Образователните институции в цялата страна ще бъдат затваряни само при крайна необходимост и при тъмночервено ниво на заболеваемост - когато заболелите са над 500 на 100 000 души за последните 14 дни.
Ако все още има здрави и живи ученици и персонал,тогава ще затварят бълг.власти.Ясно!Сигурно  освен алибегов и властите,траурните агенции са най-доволни.

# 6 773
Снимането на непознати независисмо с каква цел е освен проява на адски лош вкус и незаконно.
Ти въобще не разбираш за какво говориш. Не само, че можеш да снимаш нарушители в болница, но и те поощряват да пускаш жалби, проверяват и анонимните. Създават глоби по снимки, които някой все пак е направил. Няма да си губя времето повече; мисли си каквото искаш. Не съм все пак с образователна цел в темата Simple Smile

# 6 774
  • София
За доболничното лечение на COVID-19 - идеи и реалност.
Лекари отказват да посещават болни с COVID
Личните лекари не са съгласни да бъдат задължени да посещават пациентите си с COVID у дома. Това изискват мерките за доболничната помощ в Националния план за действие при пандемията. Наблюдението на болния домашни условия обаче може да става и по телефон, пише в плана. При задължителна домашна визитация обаче личните лекари излагат себе си на риск, а и могат да станат преносители на заразата, каза пред “24 часа” зам.-шефът на БЛС д-р Николай Брънзалов. И кабинетите им могат да станат нейни огнища.
“Вие бихте ли дошли и бихте ли довели детето си при мен, ако знаете, че съм посетил такъв пациент?”, попита д-р Брънзалов. "В света никъде такова задължение не е прилагано".
Няма договорка и със здравната каса, която ще поеме плащането на лекарствата, прегледите и изследванията, установи “24 часа”. Целта на новите правила била в борбата с пандемията да се включат по-активно личните лекари, за да се облекчат болниците.
Лекарствата, изписвани от тях, са дексаметазон, нискомолекулярни хепарини, няколко вида антибиотици и антиагреганти. За тях се въвежда нов вид еднократна рецепта и ще се вземат от аптека. Ще се плащат 2-3 прегледа. Ще се мери кислородната сатурация, ще се прави томография на бял дроб или рентгенография.

То е ясно, че пак ще се кашля изразително по телефона, но ако поне лекарствата и изследванията поеме здравната каса - пак ще е нещо.
Но така и не става ясно - ако имаш симптоми за зараза от COVID-19, към кого трябва да се обърнеш, кой лекар лично ще поеме грижата за болния и за всичко, което е необходимо за лечението му, и  - съответно, ще носи отговорност за това болния да бъде наблюдаван и лекуван така, както състоянието му го изисква? Досега системата беше "оправяй се сам!". И не виждам как това ще се промени.

# 6 775
Снимането на непознати независисмо с каква цел е освен проява на адски лош вкус и незаконно.
Ти въобще не разбираш за какво говориш. Не само, че можеш да снимаш нарушители в болница, но и те поощряват да пускаш жалби, проверяват и анонимните. Създават глоби по снимки, които някой все пак е направил. Няма да си губя времето повече; мисли си каквото искаш. Не съм все пак с образователна цел в темата Simple Smile
Дали човек Е нарушител не преценява сульо и пульо.
Размяната на постове с soft click започна след като гордо заяви, че си го е снимала "за спомен" и щото "не се сдържала".  Не знам и от къде е сигурна, че човекът няма основателна причина да е без маска, например.
А аз реагирах, защото има склонност да ни гледате от високо, защото сте в чужбина, ама на много нищо ганьовско не ви е чуждо.

# 6 776
  • София
Личните лекари абсолютно абдикираха от пандемията. За мен това не може да бъде поведение на медици, положили Хипократова клетва. На какво основание искат да им се плащат допънителни пари за работа на първа линия?

# 6 777
В Търново повече хора дошли си за отпуск в Бг са болните, и болницата е пълна с тях предимно. Незнам колко се ваксинират в другите държави и колко по отговорни са от нас тук, но е факт че заболелите в голямата си част са завърналите се от чужбина.

Тях по ЗК ли ги лекуват, или си плащат?
Нищо не си плащат, всичко е от нашите осигуровки и данъци при ковид - обществено опасно заболяване.
Не знам чужденците в болница по морето дали плакат нещо.

Ако нищо не плащат, то трябва да са или по клинична пътека, че болницата да си вземе парите от ЗК, или болницата благотворително да ги лекува.
Обаче за да са по КП, то те трябва да са с без прекъснати здравноосигурителни права.

# 6 778
А аз реагирах, защото има склонност да ни гледате от високо, защото сте в чужбина, ама на много нищо ганьовско не ви е чуждо.
Мисля, че имаш комплекси и много съжалявам за тях. Никой друг не може да ти помогне, дори и обидите по непознати онлайн.

# 6 779
Мисля, че имаш комплекси и много съжалявам за тях. Никой друг не може да ти помогне, дори и обидите по непознати онлайн.
Виж сега, Soft Click не се обиди, че нарекох постъпката й ганьовска. Гордо заяви, че и в Германия така би постъпила.
Ако ти реагираш така, значи комплексите не са там, където ги търсиш.

Общи условия

Активация на акаунт