COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 481
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 065
Уиш, синът ми единствен в цялото училище завърши годината ДО. Да ти казвам ли колко мерки имаше в училището? Колко беше заинтересуван директора? Като му изложих причините, поради които искам синът ми да продължи ДО.. едвам смотолеви нещо, даже и не чух какво. И според теб, аз единствената луда там, с подобно отношение на училищното ръководство какво трябваше?@?
Вятърни мелници в Бг много. Не ми се занимава вече. Много добре знам, а и ти, и много подобни на мен родители как нищо няма да стане. Само ще иляза аз най- лудата, синът ми ще го сочат с пръст и ще похабя излишни нерви. Мерси. На работа са ми достатъчни.
Ако бях в бяла държава, където интереса, здравето на детето ми са приоритет за държавата- да.
Тук?
Не ме разсмивай.

# 7 066
  • Стара Загора
А как ще сте наясно с картината в училището? Миналата година нали уж трябваше да съобщават  за положителни ученици и  карантинирани класове. В 2 училища в областен  град нямаше такова нещо. Уведомяваха само засегнатия клас. Колко общо класа или деца в карантина има изобщо не беше ясно. Просто не бива и тази учебна година мерките да са пожелателни и само ако има възможност  Sad.  Да няма  смесване на класове. На тест съм съгласна,  дано въведат и  от щадящите. Пречистватели за въздух ако се вземат, ще  е по -спокойно и зимните месеци, когато не може да има постоянно отворен  прозорец.

# 7 067
Да, обаче в UK са ваксинирани 70% от населението.  Ние сме мноооого далече още от сваляне на ограниченията!
В Израел ваксинираните са 65 % и заразата расте главоломно.
Виж им смъртността.
После вижте нашата.
Вижте и броя население.
Средно за 7дни е 19. При нас е 15. Една идея са по-добре от нас, но да не забравяме колко светлинни години са по-добре от нас откъм здравеопазване.

# 7 068
Разбира се, че редовното тестване на учители и ученици е съвсем разумна идея.
Стига да е пожелание, а не задължително съм съгласна.

# 7 069
И според теб, аз единствената луда там, с подобно отношение на училищното ръководство какво трябваше?@?
Вятърни мелници в Бг много. Не ми се занимава вече. Много добре знам, а и ти, и много подобни на мен родители как нищо няма да стане. Само ще иляза аз най- лудата, синът ми ще го сочат с пръст и ще похабя излишни нерви. Мерси. На работа са ми достатъчни.
Ако бях в бяла държава, където интереса, здравето на детето ми са приоритет за държавата- да.
Тук?
Не ме разсмивай.
ОК, ако това са валидни аргументи за теб, които аз междувпрочем разбирам напълно, защо да не са валидни и за другите родители? Кое налага да им се размахва пръст "Вие защо не се борихте за това и онова?" Ами, много от тях явно не са се борили по причините, които самата ти изложи.

# 7 070
И мерки да има в училищата според мен пак ще са ден до пладне. Виждам колко хора си водят децата в закрито пространство без маски, въпреки че децата изобщо не са толкова малки. Рядко виждам деца с маски, предполагам, че ако питат за тестване отново определени родители ще изпищят и наддадат вой. Задънена улица.

# 7 071
Ами защото отричащите и против сте многократно повече от другите.
А знаеш в Бг, но и по принцип в живота, се чува гласа на най- викащите. Силно, гръмко и без никаква мисъл за после.

# 7 072
  • Сан Франциско
Повтарям се, но Файзър ще получи пълно FDA одобрение до няколко седмици (началото на септември), а Модерна до няколко месеца - не през 2023, дори не през 2022. Казват, че имат предостатъчно данни и работят 24/7, за да приключат процеса. Толкоз, за експерименталните боклуци за спешна употреба. Слагах линкове, ето пак:

https://www.politico.com/news/2021/08/04/fda-approval-pfizer-vac … oronavirus-502397

# 7 073
//www.24chasa.bg/zdrave/article/10094188
Само 0,06% от ваксинираните в София са се заразили. Карат го леко.
Какъв е процента на заразените неваксинирани в София? По различен ли е?

# 7 074
Ако се обясни на родителите, че децата само ще се тестват, като смучат клечица за около минута и после я потопят в контейнерче за каква тревожна омтврвенция говорим. Просто няма пари за тестове .
След като няма да се предприема никаква превенция съм категорично против каквото и да жило мерки. Децата да са заключени у дома, а всичко останало да е на макс.

# 7 075
Някъде в предишните страници четох за жена починала в следствие на пронхопневмония, с отрицателни pcr тестове, та да споделя, че днес и аз разбрах за моя позната, която е починала в рамките на 24 часа, установена двустранна бронхопневмония и отрицателни тестове на нея и съпругът и. Била е ваксинирана. В реанимация имало  млади хора без Ковид, с други заболявания, но  със "смлени" дробове.

# 7 076
Ами защото отричащите и против сте многократно повече от другите.
Сред кои отричащи ме нареди, след като съм ЗА редовно тестване и последващо карантиниране, а освен това чинно си нося маската в закрити помещения и не посещавам места със струпване на хора?

# 7 077
Това вече е много тревожно . Тестовете или не откриват вируса или има нов вирус.
В късната пролет болниците бяха преръпкани с деца с пневмония

# 7 078
  • Overijse, Belgie
Скрит текст:
Скрит текст:
Какво трябва да докаже тази снимка? Че на терасата на заведението седят без маски? Във Франция, поне в Париж, в момента на открито не са задължителни.  На същата снимка може да се види, че които са вътре, дори на масата са с маски. Там, където трябва, се носят. Не защото на някого му е кеф да е с маска, а защото глобите се налагат, и, о, ужас, се събират. Няма особена дистанция? Ми няма, защото може да сядат само тези с вакс пас. И пак е по-голяма, отколкото в повечето софийски заведения, че и преградки са сложили.  
Ето какво е положението в Белгия. Масите са една до друга без прегради и разстояние. Няма изискване за вакс пас.
Да, няма. При 1800 средно дневни случая от около месец има 590 души в болница.
Е, нека да не се радваме предварително и да изчакаме да се завърнат всички летуващи.
Миналата седмица бяхме на европейски бейзболен турнир за деца до 12 години (в Белгия) и деветте отбора бяха тествани на терена (без белгийския). Нямаше никакви други мерки, освен маски при влизане в заведението на терена.
Засега се въздържат от въвеждането на ковид пас, тъй като ваксинираните не са малко.
Единственото Брюксел "ни" дърпа назад. Там взеха решение,че маските в час остават в средните училища, докато във Фландрия и Валония можеш да ги махаш, когато си в клас.

# 7 079
Да, обаче в UK са ваксинирани 70% от населението.  Ние сме мноооого далече още от сваляне на ограниченията!
В Израел ваксинираните са 65 % и заразата расте главоломно.
Виж им смъртността.
После вижте нашата.
Вижте и броя население.
Което не пречи на вируса да се разпространява и сега гласят нов локдаун. А една от целите на ваксинацията беше да се избегнат точно тия локдауни. В това отношение е пълно фиаско.
И в Австралия гледам, че не са цъфнали много.
Най-голямото пистижение на ваксините е това, че предпазват човешки животи.
А на тебе само маски и локдауни са ти в главата. Друго не те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт