COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 404
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 050
И в комплект с учителите ако може да е тестването на учениците. Че преди да срещнат отказа на родителите, бяха отказали категорично да се тестват учителите.

# 7 051
Разбира се, че редовното тестване на учители и ученици е съвсем разумна идея.

# 7 052
Ама какви лозунги ви се привиждат?
Напълно логични действия в опит самоспасяване. Лозунги... ?
Това, което предложиха миналата година, ако беше посрещнато с нужното внимание и искане да стане практика, щеше да има други резултати. Но бе посрещнато както катун цигани, посреща служители на ЕВН..

# 7 053
Това, което предложиха миналата година, ако беше посрещнато с нужното внимание и искане да стане практика, щеше да има други резултати. Но бе посрещнато както катун цигани, посреща служители на ЕВН..
Това, което предложиха миналата година, НЕ беше редовно (например ежеседмично) тестване на учениците и учителите, което има смисъл, а ЕДНОКРАТНО тестване, чийто коефициент на полезно действие е около минус сто.

# 7 054
  • в страната на чудесата
Тестове при децата под 12. Тези над 12 могат да се ваксинират.
Защо е нужно да ги тестваме? Всеки може да получи ваксина и да използва ЛПС.
На тест ще се съглася само и единствено ако си тествам детето аз. 

# 7 055
Защо е нужно да ги ваксинираме? Всеки може да получи тест и да използва ЛПС.

# 7 056

Точно така! Дори и през ден да е. И ще е в пъти по-спокойно за всички.

# 7 057
Според мен, Уиш, си беше плахо опипване на нагласите... а може и да се самозалъгвам. А щом сте искали редовно тестване, като скочихте, що не го поискахте , а веднага отрекохте всичко. Хикса веднага. Ама да се замислим, да предложим ако ще е тестване, да се прави както трябва- не. Важното е веднага да сме на контра. Аз не видях и не чух предложения от родителите тогава. Само отрицание.

# 7 058
  • в страната на чудесата
Да Уиш, така е. Може да се даде избор. Моят по-горе го написах. Аз няма да позволя тест на детето ми, направен от друг, докато имам възможност да откажа
Тестът е интервенция, зависима от оператора.
Всеки може да вземе решение.

# 7 059
Тестове при децата под 12. Тези над 12 могат да се ваксинират.
Защото ваксинираните също се заразяват и разпространяват. Целта на тестовете е ограничаване на разпространението, нали?

# 7 060
Thirteen, за какво самоспасяване говориш. Аз говоря регламентирано тестване в училище и ПО. Аз и три пъти на ден да тествам, това няма да го вкара в училище.
След като вакдинираните също заразяват не виждам разлика на училище без тестване и ваксини и без тестване, без ваксини.

# 7 061
Скрит текст:
Скрит текст:
Какво трябва да докаже тази снимка? Че на терасата на заведението седят без маски? Във Франция, поне в Париж, в момента на открито не са задължителни.  На същата снимка може да се види, че които са вътре, дори на масата са с маски. Там, където трябва, се носят. Не защото на някого му е кеф да е с маска, а защото глобите се налагат, и, о, ужас, се събират. Няма особена дистанция? Ми няма, защото може да сядат само тези с вакс пас. И пак е по-голяма, отколкото в повечето софийски заведения, че и преградки са сложили.  
Ето какво е положението в Белгия. Масите са една до друга без прегради и разстояние. Няма изискване за вакс пас.

# 7 062
Според мен, Уиш, си беше плахо опипване на нагласите... а може и да се самозалъгвам. А щом искате редовно, като скочихте, що не го поискахте , а веднага отрекохте всичко.
Аз нямам спомен да съм отричала тестването, за да ми се приписва такова. Някъде да съм споменала, че го отричам? Или постовете ми, че го намирам за разумно, са невидими? А ти, 13, след като така войнствено искаш редовно тестване, защо не го поиска тогава, а изчака до днес да набиваш канчета?

# 7 063
  • в страната на чудесата
Изобщо нямам идея какви биха били целите на тестове в България. Дотук нищо не е с някаква определена цел.
Така че няма да се съглася на тестване в училище, освен от мен. Домашно или присъствено ако искат. Мога да правя теста на място всяка сутрин Simple Smile ако им е толкова важно.
Изобщо не ме вълнува дали ваксинираните или преболедувалите разпространяват вирус или не. Ако има достатъчно имунни наоколо това не би имало никакво значение за неясните цели на управлението в страната. Всеки е имал възможност да реши за себе си.
Тестовете са напълно безсмислени при положение, че не водят до действия - няма контрол на карантината, няма задължителност на ЛПС, няма ограничение на струпванията. На този фон тест на децата, за да ходят някъде си... ми мерси на таз оферта.
В момента се занимавам с една дружка, с ковид у дома, с карантина. Мъж и детето НЕ са в карантина, щото обяснила на РЗИ, че са в различни стаи и не се виждат Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Уиши, защо да тестваме децата при това положение?

# 7 064
Лейка, аз бих предпочела редовно тестване, за да съм по-наясно с картината в училището и класа на детето. Така ще ми е по-лесно да вземам решения ад хок.

Общи условия

Активация на акаунт