COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 039
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 200
  • Сан Франциско
Mia, интересно…и гръмко изказване, много различно от тези, които аз чета. Маските се препоръчват за деца над 2 години по редица причини. Някои психолози казват, че вместо разпространените писания, че децата не могат да четат лицата и това им въздейства на емоционалното здраве, всъщност го усъвършенстват, защото се научават да разпознават емоции по очите, челото и т.н. Също така, децата са прозорливи и разбират много повече, отколкото им се дава кредит - постоянно им се говори, че това е временно, че един ден в близкото бъдеще ще свалим маските. Гледахме с моето дребосъче предаване за уникална педиатрична операция, продължила над 24 часа. Аз й обясних, че десетки доктори и сестри много дълго време са работили и са помогнали на болното дете. Тя въодушевено каза - хей, те всичките с маски, като мен, много готино, и аз ще съм такъв доктор като порасна. Та тъй, аз предпочитам да вярвам на тях, вместо на някой във форума, който през океана диагностицира бъдещето на децата ни…и на очите си.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/targeted-parenting/20210 … ional-development

https://www.healthychildren.org/English/health-issues/conditions … -Mythbusters.aspx

https://factcheck.afp.com/posts-falsely-claim-face-mask-use-harms-children

# 7 201
Не знам,след като миналия ден почина мъж в селото след заразяване,с пневмония,ваксинирани през май,на 66 години...дали ще пожелаят ваксина останалите неваксинирани в селото?Как мислите?Същото притеснение е както и при първия починал от Ковид декември...
Това е несериозно. Добре, заразен и умрял след ваксина, а щеше ли да умре, ако нямаше ваксина? Баш заради ваксината ли е умрял?  Какво казваш?

Може би,вероятно,но там сега мисията Ваксиниране е невъзможна...Ваксината не е свършила работа...както се казва...Кое е несериозно?

# 7 202
  • София
Ако правилно съм разбрала новата заповед - дава се възможност примерно на един фитнес да допуска само клиенти с ПСР или с ваксина, така ли?

Не.
Ако едно помещение побира 100 човека, то може да работи на 100% капацитет ако посетителите имат документ за ваксина или ПСР тест. Т.е. 100 човека с подобен документ и няма да има ограничение за никого.
НО, ако речем дойдат 50 човека без такъв документ, то ще могат да влязат, но до там. 50% от капацитета е максималното допустим за хора, които не са ваксинирани или нямат отрицателен тест.
Глупости, прочетете заповедта пак. Едно заведение работи при 100% капацитет, ако персоналът е ваксиниран. Не клиентите. Във Варна отказват да изнудват служителите си да слагат ваксини.

Е, да, ама има клаузи и за посетителите в заповедта.
Много е объркващо. Нищо не се разбира. Както писа и Роналд какво ни брига нас клиентите?
Служителят може да е ваксиниран, но няма гаранция, че няма да го лепне вируса.

# 7 203
  • Пловдив
Барса, трябва да се пазят, не трябва да се разчита на ваксината само. Това, че живеят в село е добре - имат възможност да се пазят, няма блъсканици, няма пълни магазини, нямат тълпи. Има естествена дистанция.

# 7 204
Ако правилно съм разбрала новата заповед - дава се възможност примерно на един фитнес да допуска само клиенти с ПСР или с ваксина, така ли?

Не.
Ако едно помещение побира 100 човека, то може да работи на 100% капацитет ако посетителите имат документ за ваксина или ПСР тест. Т.е. 100 човека с подобен документ и няма да има ограничение за никого.
НО, ако речем дойдат 50 човека без такъв документ, то ще могат да влязат, но до там. 50% от капацитета е максималното допустим за хора, които не са ваксинирани или нямат отрицателен тест.
Глупости, прочетете заповедта пак. Едно заведение работи при 100% капацитет, ако персоналът е ваксиниран. Не клиентите. Във Варна отказват да изнудват служителите си да слагат ваксини.

Е, да, ама има клаузи и за посетителите в заповедта.
Много е объркващо. Нищо не се разбира. Както писа и Роналд какво ни брига нас клиентите?
Служителят може да е ваксиниран, но няма гаранция, че няма да го лепне вируса.
от доктор Стойчо - толкова.

Барса, да сте здрави! С може би и вероятното.

# 7 205
Маските се препоръчват за деца над 2 години по редица причини. Някои психолози казват, че вместо разпространените писания, че децата не могат да четат лицата и това им въздейства на емоционалното здраве, всъщност го усъвършенстват, защото се научават да разпознават емоции по очите, челото и т.н.
Разбира се, че ще има такива изказвания. Както има изказвания, че марихуаната е полезна. Аз лично съм чела статия за ползите от тютюнопушенето 😀
Маски за двегодишни деца! Ми то направо им сложете скафандрите, щото сигурно ще се намерят учени, които да кажат, че филтрираната и контролирана среда в скафандъра е изключително благоприятна за развиващия се детски организъм 😵💫

# 7 206
Копирала съм го от коментар под статия:
“ваксинирано на 90% население в Израел за последните 14 дни ( 5 - 18 август 2021 г.) има 76 427 новозаразени. В другите страни с най-висок процент ваксинирано население, за същия четиринадесет дневен период, има регистрирани нови случаи:  Великобритания - 350 519 Турция - 315 965 Франция - 325 967  В една малка България с едва 20% ваксинирано население за този период има само 10 895 регистрирани нови случаи! Дали е "случайност", че там където има най-висок процент ваксинирани има и най-много новозаразени...?”

# 7 207
Тия цифри са абсолютни бройки, а не приравнени към глава население?

# 7 208
  • Сан Франциско
Мда, една от тези с изказванията е директор на института по психология в Джон Хопкинс. Ще ме извиниш, нищо лично, ама ще се съгласим да не се съгласяваме. Много уместно предложение...това със скафандрите, браво.

# 7 209
Кога ще пуснат новите бройки? Любопитно ми е колко ли ще са, щом въвеждат новите мерки моментално.

# 7 210
“ваксинирано на 90% население в Израел за последните 14 дни ( 5 - 18 август 2021 г.) има 76 427 новозаразени. В другите страни с най-висок процент ваксинирано население, за същия четиринадесет дневен период, има регистрирани нови случаи:  Великобритания - 350 519 Турция - 315 965 Франция - 325 967  В една малка България с едва 20% ваксинирано население за този период има само 10 895 регистрирани нови случаи! Дали е "случайност", че там където има най-висок процент ваксинирани има и най-много новозаразени...?”

Е как, тя ваксината е виновна, разбира се. Просто не мога да коментирам повече подобен пост. Толкова грешна интерпретация е плачевна.

# 7 211
  • Пловдив
Кога ще пуснат новите бройки? Любопитно ми е колко ли ще са, щом въвеждат новите мерки моментално.

Чак моментално не е. Според заповедта от утре трябва да се организират. Сигурно от понеделник, ако ще имат готовност до тогава.
Иначе новата статистика трябва да излезе всеки момент вече.

1371 са новите случаи. 20 952 теста. Процентът е спаднал малко
София, Варна, Бургас и Пловдив са трицифрени.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 00:40 от marzeliva

# 7 212
У нас не се тества достатъчно и това отдавна е така - посочи ми една държава в която 11% от активните случаи се лекуват в болница.

# 7 213
Къде има информация колко от новите случаи са при деца?

# 7 214

Аз не бих копирал текст който започва с опашата лъжа "ваксинирано на 90% население в Израел".

Сравнението на България със страните с висок процент ваксинирани ще го правим през следващите седмици. Резулатите няма да ни харесат и една от основните причини за предстоящата криза е разпространението на лъжлива информация, тип "Копирала съм го от коментар под статия".

Общи условия

Активация на акаунт