COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 094
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 440
Ми то и с ваксини не се маха очевидно.
Ако се ограничат мутациите- до момента не са от страни с много ваксини - и хората не стигат до болница, на мен специално ми стига. Няма нужда (за мен) даже да се маха съвсем. Мисля, че за някои страни това звучи реално, да видим. Равносметката за този момент ще е чак след зимата.

# 7 441
Оф, защо е нужно пак да си показваме картинки с UK примерно. Достатъчно говорящо е колко са им починалите сравнено с предишните вълни при тяхната здравна система. Но ваксините са опасни, а мерки не искаме. С две думи - искаме много починали и увредени от Ковид.

# 7 442
  • Overijse, Belgie
Явно ще си мине по своя си път, каквото и да правим.
Не, само с ваксини не става. Затова Deva е изброила мерки, тестове, ваксини. Не се ли разбрахме вече, че спорът не е ваксинирани срещу неваксинирани?

# 7 443
До края на 21 век ли тези локдауини? За сезонните грипове нищо не се говори като мерки. Айде моля ви се.
Личи си отдалеч, че изобщо не сте наясно с нещата /не вярвайте на информация от фейсбук и съседи/..Четете научни публикации..И децата вече разбраха, че ковид няма нищо общо с грип...

# 7 444
  • Насред хаоса
Маските са нож с две остриета. Хубаво е, че донякъде предпазват, но имунната система е боец, който трябва да бъде постоянно в кондиция. А това става, като се среща с патогените, а не се крие от тях. И колкото повече се пази да не се сблъсква, толкова повече отслабва. Така че при определени ситуации маската е добро решение, но не и за постоянно.

Четвъртата вълна е започнала в Германия:
https://fakti.bg/world/606150-chetvartata-valna-na-koronavirusa- … chnala-v-germania

# 7 445
  • София
Не, само с ваксини не става. Затова Deva е изброила мерки, тестове, ваксини. Не се ли разбрахме вече, че спорът не е ваксинирани срещу неваксинирани?

Да, но мерки и тестове имаше и в началото. Вирусът не намаля. Затова изобретиха ваксините и обещаха, че това ще се промени. Да, ама, вирусът пак си се разраства и те така...Затова съм акцентирала на ваксините.

# 7 446
Истината е, че каквото и да си говорим, без локдауни  и строги мерки нищо не става, категорично..Ключовият фактор е максимално ограничаване на разпространението на вируса, няма друго..
Според израелски специалисти преболедувалите са сериозен фактор:  “В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим спад в броя на новите случаи.”

# 7 447
  • Overijse, Belgie

Да, но мерки и тестове имаше и в началото. Вирусът не намаля. Затова изобретиха ваксините и обещаха, че това ще се промени. Да, ама, вирусът пак си се разраства и те така...Затова съм акцентирала на ваксините.
съжалявам, Клер, ама какви обещания, какви пет лева? Свидетели сме на пандемия, която не се случва всяка година.
Да тропаме с краче,че са ни излъгали и да теглим майната на всичко? Хвърляме маски, хвърляме тестове?
На нас тук никой нищо не ни е обещавал. За България не знам. То в България обещават също и че не може пак да се заразиш и само сухите съчки горят,ама и там излъгаха.
Извинявай пак,че се хванах за твоя пост и изглежда като джафкане с теб, но не е така.
Просто съм уморена от повтаряне (главно с приятели и познати в България), че ваксината не е решението. Тя е част от решението.

# 7 448
Не съм висяла пред кабинета, защото не приема без записване. А със симптоми, хич. По телефона само.
И после се чудим защо умират толкова много хора.
А защо си мислите, че ще е различно тази есен? Нищо по-умно не е измислено от МЗ. И затова е най-добре да не се заразяваш.
За Дева и Милена разбрах, че са го изкарали. Вие май също, но упорито говорите за незаразяване и мерки. Защо самите вие не се предпазихте?

# 7 449
Не съм висяла пред кабинета, защото не приема без записване. А със симптоми, хич. По телефона само.
А защо си мислите, че ще е различно тази есен? Нищо по-умно не е измислено от МЗ. И затова е най-добре да не се заразяваш.
За Дева и Милена разбрах, че са го изкарали. Вие май също, но упорито говорите за незаразяване и мерки. Защо самите вие не се предпазихте?
Този въпрос звучи като: защо след като те бутна кола на пешеходна пътека, продължаваш да спазваш правилата за движение?

# 7 450
Аз също съм скептична за постоянно носене на маски- имунитетът отива на кино. Моят тийн като мина дистанционното и почна училище, през две седмици лепваше по нещо.
Освен това, преболедувалият , срещайки се с малки дози от вируса, поддържа ниво на антитела. Това самите лекари по болниците го правят, поне така четох.
Има много странни несъответствия за мен в цялата история.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 16:29 от Mateah

# 7 451
Този въпрос звучи като: защо след като те бутна кола на пешеходна пътека, продължаваш да спазваш правилата за движение?
Ми не. Не ме е бутала кола на пешеходна пътека. Няма и да ме бутне. Пешеходната пътека не дава абсолютни права. Винаги поглеждам и ако се наложи изчаквам когато пресичам. Така съм научил и децата ми. Ако примера с пешеходните пътеки беше удачен вируса отдавна щеше да е изчезнал.

# 7 452
  • Сан Франциско
При нас в Калифорния - население 40 милиона, януари месец - 70 000 нови случая на ден. Започва масова ваксинация, юни месец - 500 нови случая на ден. Разпускат мерките, темпото на ваксинация рязко се забавя, Делта почва да се вихри, края на юли - 10 000 нови случая на ден.

# 7 453
  • Overijse, Belgie
Аз викам една ваксина за дървени философи да измислят. И да я направят задължителна.
А да видим кой ще скочи на това предложение. А е скочил, а се е припознал 🤣

# 7 454
Е нали ще намаляват на 50% състава на работещи и служители където е възможно, на другите ще променят началния час на работното време, за да няма струпвания по ГТ.
Проблема не са горещините, в града всички автобуси и  тролеи са с климатик, но при намаляне на пътниците, намалят и броя на курсове и пак има струпване. Отделно извънградските линии премахнаха от разписанията курсове заради ДО и предвижването стана невъзможно с такъв транспорт.
За лекуването по телефона доживях февруари и така да ме лекува ЛЛ, температура в неделя вечер, в никакъв случай не съм мислила да ходя на дежурния кабинет, обадих се казах какво ми е.  Каза ми какво да пия, разбрахме се за час, в който да се чуем в понеделник, след разговора обсъдихме вариантите за тестване, на следващата сутрин ( вторник) тя ме потърси за да разбере как съм, в сряда каза, че не е ковид ме повика в кабинета  за болничен.

Общи условия

Активация на акаунт