COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 641
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 560
То и аз съм сигурна, че всички ще го минем. Особено у нас, няма друг начин, с това разхайтено поведение.
Но лошата новина е, че вирусът няма да изчезне, а пак ще трябва да го минаваме. Затова са ваксините. И мерките. Поне да не е едновремнно, и да е по-леко.
Не, че ще се изпари, както им се иска на някои. Нали още миналата година светилото М беше сигурен, че до някой летен месец, не му помня брътвежите, вирусът ще е изчезнал. Иначе си къса дипломата. Дали я скъса? Thinking
Освен доцент Мангъров доста други световни учени направиха прогнози и изказвания, които въобще не се сбъднаха. За тях обаче никой не говори. Странно защо.

# 7 561
Цитат
Първокласна музикална програма, комедийни стенд-ъп спектакли, демонстрации на звездни шеф готвачи на живо, зона за деца и тийнейджъри и вълнуващ избор от забавления за цялото семейство на осем зони и четири сцени, за три дни, по 15 часа на ден!

Програма
Осем зон,четири сцени.....Уау!И кой ще гледа какви мерки се спазват на този фестивал във Велинград?Ясно е,че властите са абсолютно абдикирали.Само и единствено е тяхна вината за разпространението на заразата.На никой по света не му се лишава от удоволствия,но посред пандемия да не приложиш крути мерки,си е престъпление.

# 7 562
Така като чета, спред МЗ мерките у нас се спазват на 99.9 процента.
Скрит текст:

В същото време в Сингапур:

6 седмици затвор за британец, не носил маска в Сингапур
40-годишният Бенджамин Глин беше признат за виновен

Съд в Сингапур осъди британец на шест седмици затвор, съобщиха местните медии. Причината е многократно нарушение на протоколите за борба с коронавируса като отказа да носи маска на публично място.

40-годишният Бенджамин Глин беше признат за виновен по четири обвинения: че не е носел маска във влака през май и при последващо явяване в съда през юли, както и за причиняване на обществена неприятност и използване на заплашителни думи към държавните служители.

По-рано Глин беше подложен на психиатрична оценка, разпоредена от съдията заради неговото поведение и забележки в съда.

Британецът настоя съдът да отмени "незаконните обвинения" и поиска му да бъде върнат паспортът, за да може да се върне във Великобритания и да се събере със семейството си, съобщава БГНЕС, позовавайки се на CNN.

Цитира се съдията, който заявил на Глин, че е „в голяма заблуда“, ако смята, че въведените в Сингапур правила за носене на маска не се отнасят и до него.

Азиатският бизнес център е добре известен със спазването на строги правила и затвор и глоби за нарушаване на разпоредбите на Covid-19. На някои чужденци са отнети разрешенията за работа поради нарушения на правилата.

Градът-държава държи епидемиите от коронавирус под контрол, отчасти поради стриктното прилагане или мерки.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2021/08/19/6-sedmici-zatvor-za-b … v-singapur.500956

Израелски лекари обявиха, кои пациенти карат тежко COVID-19 дори и след две дози ваксина.

Всички по-сериозни случаи са при хора над 70-годишна възраст, които имат тежки и хронични заболявания, включително рак, и са получили втората си доза преди повече от 5 месеца.

До момента Израел е ваксинирал с две дози 5 милиона и 400 хиляди свои граждани, а инфекциите сред имунизираните от началото на юни са едва 600. Именно те станаха центъра на глобалния дебат за ефективността на ваксините и за приложението на трета, бустерна доза.

https://nova.bg/news/view/2021/08/20/337289/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D … 1%8A%D0%BA-covid/

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 00:46 от Анонимен

# 7 563
Че то това лято фестивали да искаш. Този във Велинград е поредният. София фест застъпи след джаз фестивала и се провежда вече не знам коя поредна седмица. Другата седмица е този - https://bedouin.bg/lost-gipsy-land/ , в пицата, която ми доставиха тази вечер имаше флайер за някакъв на Карадере през дългия уикенд на септември и те си вървят. И пак е по-добре да се провеждат open air събития, а да не се бутат хората по клубовете.

# 7 564
Много е радващо, че във Велинград се провежда Арт фестивал, но дано няма последици.Имам чувство, че цяла България днес пътува за там.
https://artefeastival.bg/
Радващо е да, но изобщо не е подходящ моментът, да се провежда точно сега...Такива масови събития с много хора се превръщат в огнища на зараза и няма как да остане без последствия.

# 7 565
Чакайте да видя, какво разбрах сега.

Свински, птичи и там всякакви други грипове сме ги преболедували всички ли? Ама наистина ли? Кога? Аз къде бях?
А тези грипчета кога изчезнаха? Щото нали сме ги преболедували всички?
Скоба/ аз нямам почти никакъв спомен за тези грипове. помня нещо, че се говореше по едно време, да се измива добре пилешкото месо... ама такива смътни спомен, та чак бяло петно. не помня мерки, не помня такава зараза и смърт. а съм на 45 г. сега. че кога тва, значи?/

И Ковид трябва да преболедуваме? И той ще изчезне? Ама като грипа ли? Кога?

Маските създавали имунитет за Ковид 😂Сомбра я признавам. Аз що не попадам на такива безумия.. къде ги четете тези глупости.

Борбата с Ковид е надхитряне. Според мен. Търси се максимално ограничаване на вируса, за да спре да се разпространява и мутира.
За съжаление, за да ограничим точно този вирус, трябва да ограничим себе си.

Сега кажете как ще стане без никакви мерки, или почти никакви? Без ваксини?

Не искам да вярвам, да се примирявам и да приемам тезата, че всички ще изкараме Ковид. Ако живеехме в 17 в.- ок. Но сега, в днешни времена? Не.
Имаме средствата, нямаме разума. Това е пандемията на човечеството. Разпищолване докрай, а пък който оцелее. И като оцелее, с каквото си е добавил от вируса... ами, да си го влачи..

# 7 566
  • Пловдив
1368 нови положителни тестове от 26 727 направени.
Бургас, Варна, Пловдив и София продължават да си горят с трицифрени бройки.
Положителното е, че процентът положителни към общия брой тестове и днес спада.

# 7 567

Маските създавали имунитет за Ковид 😂Сомбра я признавам. Аз що не попадам на такива безумия.. къде ги четете тези глупости.

Така като го напишеш наистина изглежда  тъпо и смешно твърдението, че маските създават имунитет, но в началото имаше такива теории.  Даже с това някои обясняваха защо докторите имали антитела, пък не били боледували

Моето лично мнение е, че тази теория е пълна измислица, но все пак

Ето източници

“Учените смятат, че малко количество патогени, поети от събеседника ви могат да доведат до лека или безсимптомна инфекция, но че имунната реакция на тялото е достатъчно силна, за да се развие имунитет срещу вируса. Така маските могат да създадат един вид жива ваксина, сочи теорията на Моника Ганди и Джордж Ръдърфорд от Калифорнийския Университ в Сан Франциско.”

https://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/szdava-li- … iment-442273.html

https://www.monitor.bg/bg/a/view/ispansko-izsledvane-maskata-syz … a-imunitet-233598

https://www.nationalgeographic.bg/a/nova-teoriya-s-maska-neusetn … izgradim-imunitet

И като напишеш в Гугъл излизат още линкове

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 01:13 от Анонимен

# 7 568
  • Там,където се събуждам щастлива.
0 поставени ваксини за изминалите 24 часа. Феномен народ сме. От утре се променят изискванията за българите идващи в Нидерландия. С леко облекчение си заминах днес. Животът всред прагматично общество е по-лесен. Отвикнала съм на нашето мислене.

# 7 569
  • Пловдив
0 поставени ваксини за изминалите 24 часа. Феномен народ сме. От утре се променят изискванията за българите идващи в Нидерландия. С леко облекчение си заминах днес. Животът всред прагматично общество е по-лесен. Отвикнала съм на нашето мислене.

Калинка, от няколко дена излиза така - първоначално 0, а след това коригират. Вече излязоха - малко под 12 000 са,  по-малко от предишните дни.

# 7 570
Благодаря на Валенцето за експертното мнение на българката, работеща в Германия.
Добре е Ла Сомбра да я прочете внимателно, преди да пише, че ваксината не спирала вируса.
Никой не говори за неприлагане на мерките за ограничаване. Това е естествено и разбираемо. Проблемът е, че въпреки тях тоя вирус ще направи същото. Дори ваксина не го спира.
Това виждаме в момента, няма разумен човек, който да каже давай да се заразяваме. Той си се разпространява и си мутира въпреки всичко. Заобикаля всякакви опити за защита и спиране.
За останалото и гаранцията не знам. Както казах, като се изчерпят всички възможности, остава тази. Казвам това, което съм чела от лекари.
Основният проблем според мен е, че вирусът не е с естествен произход.
Ваксината ограничава и доказано работи за спиране изникването на нови варианти. Дори и да се зарази ваксинираният не е потенциален инкубатор на нов вариант и рискът да развие висок вирусен товар и оттам да предаде заразата е по- малък.

# 7 571
Така като чета, спред МЗ мерките у нас се спазват на 99.9 процента.

Тези от МЗ да видят какво става извън София, а не само в столицата. Възмутена съм днес понеже пътувах малко извън града. Пуснали два вагона само(не знам защо ограничават броя им), влакът претъпкан, хора седят прави. Бяхме единици с маски за съжаление, добре че не пътувахме повече от час. Служителите на БДЖ също без маски, камо ли те да правят забележки. Хубавото поне на пътуването с влак (стига влакът да го позволява) е, че можеш да стоиш прав в коридора на отворения прозорец вместо да стоиш в купе с други хора, по-често неносещи маски.  Да оставим настрана транспорта -  в магазините в малки градове  също единици носят маски. Като отида някъде извън София и се отчайвам направо. Като видя какво е в малките градове и тук в столицата ми се вижда даже добре.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 09:26 от daisy12

# 7 572
Благодаря на Валенцето за експертното мнение на българката, работеща в Германия.
Добре е Ла Сомбра да я прочете внимателно, преди да пише, че ваксината не спирала вируса.
Никой не говори за неприлагане на мерките за ограничаване. Това е естествено и разбираемо. Проблемът е, че въпреки тях тоя вирус ще направи същото. Дори ваксина не го спира.
Това виждаме в момента, няма разумен човек, който да каже давай да се заразяваме. Той си се разпространява и си мутира въпреки всичко. Заобикаля всякакви опити за защита и спиране.
За останалото и гаранцията не знам. Както казах, като се изчерпят всички възможности, остава тази. Казвам това, което съм чела от лекари.
Ваксината ограничава и доказано работи за спиране изникването на нови варианти. Дори и да се зарази ваксинираният не е потенциален инкубатор на нов вариант и рискът да развие висок вирусен товар и оттам да предаде заразата е по- малък.
Учени от САЩ: Вариантът Делта е еднакво заразен и за ваксинирани, и за неваксинирани  Вариантът Делта не само е много по-смъртоносен и заразен от предишните щамове, но и че ваксинираните могат да се заразяват и да предават този вариант толкова лесно, колкото и неваксинираните.
  https://dariknews.bg/novini/sviat/ucheni-ot-sasht-variantyt-delt … ksinirani-2278863

# 7 573
  • Пловдив
Лъчезар Томов:

Разбирам съпротивата срещу всяко действие от страна на бизнеса, който мисли за утрешния ден, но държавата трябва да мисли за 50 години напред. Можем ли да си позволим да влязат още поне 15 000 души в болница, с 1100 интензивни легла, да починат още около 18000 кумулативно с надвишената смъртност? Икономическата цена дългосрочно като стигнем близо 1% загубено население? Една четвърт от починалите в трудоспособна възраст? И после още няколко вълни?

# 7 574
Скрит текст:
Учени от САЩ: Вариантът Делта е еднакво заразен и за ваксинирани, и за неваксинирани  Вариантът Делта не само е много по-смъртоносен и заразен от предишните щамове, но и че ваксинираните могат да се заразяват и да предават този вариант толкова лесно, колкото и неваксинираните.
  https://dariknews.bg/novini/sviat/ucheni-ot-sasht-variantyt-delt … ksinirani-2278863
Този материал от Дарик нюз е с дата 30.07.
Оттогава до сега излязоха още много сериозни доклади и експертни статистики, които разширяват, коригират и допълват информацията както за Делта, така и за ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт