COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 454
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 800
Тоест болестта те плаши по-малко от ваксината, така ли? Сигурно защото се надяваш да я избегнеш по някакъв чуден начин? Хубаво,  много си смела.

Да, за отделния индивид е нещо като тото ваксина или болест, но пак горе-долу са ясни вероятностите.
Не се надявам да я избегна. Както казах и преди, ще мине през всички. За смелостта не знам, защото гледам да спазвам мерки и да не се заразявам зорлем.
Фафлите не ги приписвайте на мен, Хепи ги спомена. 🤭

Да, но има хора за които е важно да я избегнат. Между тях и деца и хора с напълно нормален живот, за които е важно да не мине през тях.
 Затова ако обичаш, престани да вещаеш как никой няма да я избегне и ще мине през всички, не си Господ, надявам се, нито Мангъров.

Прекалявате вече, толкова ли не се усещате, че не сте център на вселената.
Ирис ,всеки е център на собствената си вселена,и всеки има свойте страхове,така ,че не е нужно да скачаме и да се сочим с пръст.

# 7 801
  • Бургас
Мислех ,че поне заведения като Нептуна ще спазват от срам нещо....А то като капаните -уф Sad .
И аз отидох със същата мисъл и се потресох просто. Няма да им стъпя!
Добре, че всички сме ваксинирани, а най - малките играха навън.
Гледам това нещо, иде 15.09 и беснея! А при едни хубави мерки децата имат шанс да учат присъствено. Грешка, имаха. Взеха им го.

# 7 802
Имам нужда от помащ, че вчера ходих по болници и носих сертификата все с мен та:
Как да си изтегля дигитален сертификат за ваксинация на телефона? Влязох в his.bg въведох си данните и изтеглих файла за принтиране -pdf. Но ми се иска да го имам и с възможност за сканиране от телефона. Пише да се изтегли приложение тип wallet, но има много от този тип и ако може някой да ми препоръча?

А защо ви е приложение?
Аз съм с iOS, pdf-файловете ми се отварят съвсем нормално, зумвам QR-кода и не съм имала проблем до момента със сканиране от pdf формат. (А и нямам памет за още приложения)

# 7 803
Колко хора в света са с ампутации, като последица от Ковид?

Не знам за света, но на моя братовчедка баща й си отиде след ампутация на крака заради Ковид.
Ковид - усложнения някакви, заради които е развил проблеми с кръвоснабдяването, засегнат единия крак - ампутация, която за съжаление не преживя. Човек на под 75 години. Преди това си беше здрав. В Русе.
Братовчедката е мед. лице, така че няма вариант да не е разбрала какво се случило с баща й. Човекът беше дълго време в болница.

# 7 804
Извинявам се ако има хора, още заседнали на маските, и не чули за тромбозите и всички останали съдови усложнения при ковид и уау, ампутации.

# 7 805
Имам нужда от помащ, че вчера ходих по болници и носих сертификата все с мен та:
Как да си изтегля дигитален сертификат за ваксинация на телефона? Влязох в his.bg въведох си данните и изтеглих файла за принтиране -pdf. Но ми се иска да го имам и с възможност за сканиране от телефона. Пише да се изтегли приложение тип wallet, но има много от този тип и ако може някой да ми препоръча?

А защо ви е приложение?
Аз съм с iOS, pdf-файловете ми се отварят съвсем нормално, зумвам QR-кода и не съм имала проблем до момента със сканиране от pdf формат. (А и нямам памет за още приложения)
Брагодаря, точно понеже не исках да тегля излишни приложения мислех, че може да се отвори само баркода с някакво.., но щом може и със зуум ще оставя нещата така...

# 7 806
  • Пловдив
Ами всички искат да я избегнат, Ирис.

За съжаление не е така. На повечето хора им е все тая, което е тъжно. Например на снимките от морето, които вчера някой показа с хората, насядали един до друг и заели целия площад - дали тези хора и много други като тях държат да избегнат вируса. Според мен просто им е все едно.

# 7 807
Делтата е заразна колкото варицелата (отговарям на някой, който попита в предишен пост). Колко е заразна варицелата? Достатъчно, защото в групата на дъщеря ми за два-три месеца се разболяха всички, даже и някои родители, освен дъщеря ми. Дори и тези, които биеха барабан във вайбър, че техните деца не ги лови. А дъщеря ми не се разболя, защото преди две години я изкарахме. Тогава дъщеря ми не успя да зарази другите деца. Защото в момента в който на батко и излязоха пъпките, спрях и другите ми деца от градина.

# 7 808
Извинявам се ако има хора, още заседнали на маските, и не чули за тромбозите и всички останали съдови усложнения при ковид и уау, ампутации.
Майка ми почина от тромбоза преди ковида,всяка вирусна инфекция може да предизвика тромбоза,но най вече холестерола и наднорменото тегло.

# 7 809
  • Насред хаоса
На мен обаче ми е много чудно как, при толкова често срещано усложнение тромбоза от вируса при ваксините това не е било взето под внимание.

Мързелива, тези искат също, но на тях и през ум не им минава, че точно тях може да пипне. Да не говорим, че голяма част още мислят, че вирус няма. Затова по-назад споменах, че мерките трябва да се премислят и обновят и да се осъществява контрол по спазването им.

# 7 810
Ако не е публикувано,може да прочетете.Великобритания е одобрила лекарство срещу короната.
https://dnews.bg/velikobritania-odobri-lekarstvo-srestu-kovid.html
Гледах сутринта проф.Витанов.Не,че е тайна,но за 15.09 ще сме яко омазани.Според него учебната година трябва да започне дистанционно.Мерки?Дали ще има мерки зависи от властите.Stuck Out Tongue Знаем колко са по ''мерките''.От него разбрах,че в Плевен имало по-затегнати мерки.Затова вече дават резултат.В русе,където няма, случаите са двойно повече.Не пожела да каже,кои две области от утре ще са в червената зона.Остави тази привилегия на хейтърите,за да псуват тях,а не него.

# 7 811
Затова по-назад споменах, че мерките трябва да се премислят и обновят и да се осъществява контрол по спазването им.

Ако ставаше само с мерки и контрол, досега Германия щеше да е забравила за пандемията. Само че и с дълги люти мерки, и с контрол без пропуск, и със сравнително високо ниво на ваксинация, още има пандемия.

Горното да не се разбира като "Смисъл от мерки и ваксини няма.". Има, но трябва много ваксини, разстояние, маски и дезинфектанти навсякъде. Нито едното го няма в България.

# 7 812
В съседната тема за изкарването на вируса някой зададе въпрос, който ме интересува и мен. Дано тук някой има информация. Та, има ли нови изследвания конкретно за делтата, как се предава, колко бързо, навън какъв е рискът, отстояния разни? Вътре с маски до колко си защитен, дали се предава от повърхности, ей такива неща.
А сега де..Simple SmileДобре, при предходните варианти как се предпазваше,  не беше ли наясно как става предаването? Делта е много по-силно заразен от предходните варианти, с много по-голям вирусен товар. Намали контактите на закрито до минимум, не посещавай места с много хора - кина , театри, заведения, молове, масови събития и т.н, където се застояваш по-дълго, подобни места са много опасни, дори и да са на открито..По магазините задължително с маска ФФП2, ФФП3..И най-важното нещо- дистанция / мин. 2 метра /от всички, извън домакинството..Рискът да се заразиш идва от хората, а не от повърхностите /нали си миеш ръцете/....Също така е много, много важно не само ти, а всички в семейството да спазват мерките, защото ако предните варианти беше възможно 1 от семейството да се зарази, а другите не, сега при делта, това е невъзможно..Ако 1 се зарази, и другите ще се заразят..Инкубационният период на делта е по-кратък от на алфа /3-5дни/..Не всеки обаче може да се предпази от заразяване, предвид много други фактори, които не зависят от него / работа, деца и т.н/ и разчита само на ваксината /да го изкара много леко/..
Прекарвай колкото може повече време на открито и на слънце, разходки в планината, спортуване и т.н.

# 7 813
Мерките сами по себе си и то при население, склонно да ги спазва, могат само да намалят вълната. Ако в затворени пространства, в които хората прекарват часове - работни места и училища, дистанция не може да се спазва, а маските не са висок клас и/или не се носят постоянно, на практика заразата не може да се спре. Единственото, което статистически намалява смъртността и усложненията от Ковид в пъти е ваксинацията. И затова досегашните мерки без ваксинация просто няма да понижат пораженията. Да не говорим в страна като нашата. Единствено тестване-проследяване-карантина е по-ефективна мярка, но за това няма, нито воля, нито отделени ресурси като хора и пари. Затова ще си караме по познатия начин - затваряне при препълнени болници на училища и заведения.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 13:10 от TafTaf

# 7 814
Снощи е имало двучасов концерт на Горан Брегович във Велинград. Даваха кадри в новините. На открито, но на малка площ, наблъскани като са дели в консерва, подскачат и пеят...
Много харесвам Г. Брегович, но не е сега времето за подобни неща.

Общи условия

Активация на акаунт