COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 315
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 965
  • София
Дреме ни на ковида  - кратко и ясно.

# 7 966
Като стана дума за изнудване - бургер за 18 лева как се нарича?
Имат право, разбира се, да си слагат каквито искат цени и условия - щом има почиващи, които ги приемат и плащат, но нещо воплите и заканите на бранша ми идват в повече, а претенциите за морал - още повече.
Ето как е в Турция. Оправданието е вируса.
Скрит текст:
“Пред репортери на пресконференция кметът Ахмет Арас заяви, че Бодрум разчита на туризма за своите приходи и по този начин е "отговорен да вземе каквото може от джобовете на туристите, до последната стотинка“.

"Не ме интересува дали някой иска да плати висока цена за дюнер кебап. Те могат да платят 100 000 турски лири, ако искат. Но тук също има места, които продават дюнер 20 лири (около 3 долара). Бизнесът тук вече пое удар заради пандемията от COVID-19. Те не могат да свържат двата края“, каза Арас.”

# 7 967
Kira12, имаш пълно право да не изпитваш страх и да си приела, че можеш да умреш от ковид. Нямаш право да излягаш други хора на риск, докато не ти пука от какво точно би умряла.
Ако живееш сама в гората и там броди вирус. Можеш целодневно да въртиш тегели между дърветата и да не ти пука, дали ще те лепне вируса или ще те изяде мечка. Докато живееш в общество не е така.

Няма да ти помогне факта дали ти пука или не при една въздушно капкова инфекция. По- скоро ти трябва да отидеш в гората, ако искаш да го избегнеш на 100 % и да не живееш сред други хора.
Не съм казала, че не ми пука, просто това е още едно от многото неща, които могат да  убият човек. Единственото над което имам контрол са моите чувства/ възприятия за случващото се и аз не виждам полза от това да се страхувам и да опитвам да контролирам неща независещи от мен
Дай да се разберем. Всички някой ден ще умрем. Въпроса е да не разнасяме заразно инфекциозно заболяване.
Считам ваксината ме пази. Тъй като нямам намерение да изселя една голяма група от хора в гората, в това число и деца, си нося маската и се лишавам от соц.събития до някъде.
Нямам нищо против ваксините, но те не променят факта , че пак може да се разболее човек и умре
Аз спазвам всички мерки и съм отговорна към останалите и себе си

# 7 968
  • Бургас
Kira12, имаш пълно право да не изпитваш страх и да си приела, че можеш да умреш от ковид. Нямаш право да излягаш други хора на риск, докато не ти пука от какво точно би умряла.
Ако живееш сама в гората и там броди вирус. Можеш целодневно да въртиш тегели между дърветата и да не ти пука, дали ще те лепне вируса или ще те изяде мечка. Докато живееш в общество не е така.

Няма да ти помогне факта дали ти пука или не при една въздушно капкова инфекция. По- скоро ти трябва да отидеш в гората, ако искаш да го избегнеш на 100 % и да не живееш сред други хора.
Не съм казала, че не ми пука, просто това е още едно от многото неща, които могат да  убият човек. Единственото над което имам контрол са моите чувства/ възприятия за случващото се и аз не виждам полза от това да се страхувам и да опитвам да контролирам неща независещи от мен
Дай да се разберем. Всички някой ден ще умрем. Въпроса е да не разнасяме заразно инфекциозно заболяване.
Считам ваксината ме пази. Тъй като нямам намерение да изселя една голяма група от хора в гората, в това число и деца, си нося маската и се лишавам от соц.събития до някъде.
Нямам нищо против ваксините, но те не променят факта , че пак може да се разболее човек и умре
Аз спазвам всички мерки и съм отговорна към останалите и себе си
Ако е така, то няма нужда да спорим Simple Smile
Освен, че пазиш себе си, пазиш и останалите.
Иначе казано, бих живяла в твоята гора.

# 7 969
Ваксините променят риска човек да се разболее и умре. Променят и много други неща - нуждата от локдауни, разходи за болници и болнични, пропуснати часове труд, безработица, социални разходи, намалено потребление. Затова е и натискът за ваксиниране.

# 7 970
Най- добра защита имат: 1. Ваксинирани и преболедували, след това са 2. Ваксинирани и 3. Преболедували.
Какво сложно има за разбиране ?

Скрит текст:
Явно трябва да четете по-внимателно преди да се изказвате толкова категорично. “Независимо дали сте с Moderna или Pfizer или Oxford -AstraZeneca, тялото ви се научава да забелязва само едно нещо - протеинът на шипа.

Това е критичната част на вируса, към който се произвеждат антитела, а резултатите - като се държат повечето хора  извън болницата - са впечатляващи.

Но ако и другите 28 протеина бъдат насочени, това би дало на Т-клетките далеч повече усилия.

"Това означава, че ако сте имали истински прегръдка на инфекция, може да имате по -добър имунитет към всички нови варианти, които се появяват, тъй като имате имунитет към нещо повече от просто шип", каза проф. Райли.“ …..

Това има значение. Съществува съвсем различен набор от антитела (известни като имуноглобулин As) в носа и белите дробове, в сравнение с тези (имуноглобулин Gs), които измерваме в кръвта.

Първият е по -важен като бариера за инфекцията. Естествената инфекция, тъй като е по -скоро в носа, отколкото в ръката, може да бъде по -добър път към тези антитела, а ваксините за нос също се изследват.”
Нищо от това не ни убеждава, че имунитетът само на преболедувалия е най-добър. Откъде ги копира тези хвърчащи извадки, дай целия линк да видим..Ти си копираш нещо или си го измисляш, еми не е сериозно това..Simple Smile
Днес не го ли прочетохте? Вижте пост номер 7845. А това, което цитирах е ясно не от днес или вчера. За мен не е ново.
Да, сега го прочетох поста е на Лейди и там пише че най-силен е имунитетът на Ваксинирани + Преболедували, точно както бях написала и аз вчера, никъде не пише че имунитетът само преболедувалите е най-силен.. Няма и сравнение м/у само ваксинирани и само преболедували..Ти търсиш информация за да докажеш, че само преболедувалите имат най-силен имунитет, но няма да намериш такава, просто защото не е така...Simple Smile

# 7 971
В съседната тема една дама твърди, че е боледувала ноември, напълно ваксинирана март с Модерна и се е разболяла, но много леко с 37,1 и гърлобол
Съпругът й боледувал ноември също се е разболял и той с лека температура и гърлобол

# 7 972
Най- добра защита имат: 1. Ваксинирани и преболедували, след това са 2. Ваксинирани и 3. Преболедували.
Какво сложно има за разбиране ?

Скрит текст:
Явно трябва да четете по-внимателно преди да се изказвате толкова категорично. “Независимо дали сте с Moderna или Pfizer или Oxford -AstraZeneca, тялото ви се научава да забелязва само едно нещо - протеинът на шипа.

Това е критичната част на вируса, към който се произвеждат антитела, а резултатите - като се държат повечето хора  извън болницата - са впечатляващи.

Но ако и другите 28 протеина бъдат насочени, това би дало на Т-клетките далеч повече усилия.

"Това означава, че ако сте имали истински прегръдка на инфекция, може да имате по -добър имунитет към всички нови варианти, които се появяват, тъй като имате имунитет към нещо повече от просто шип", каза проф. Райли.“ …..

Това има значение. Съществува съвсем различен набор от антитела (известни като имуноглобулин As) в носа и белите дробове, в сравнение с тези (имуноглобулин Gs), които измерваме в кръвта.

Първият е по -важен като бариера за инфекцията. Естествената инфекция, тъй като е по -скоро в носа, отколкото в ръката, може да бъде по -добър път към тези антитела, а ваксините за нос също се изследват.”
Нищо от това не ни убеждава, че имунитетът само на преболедувалия е най-добър. Откъде ги копира тези хвърчащи извадки, дай целия линк да видим..Ти си копираш нещо или си го измисляш, еми не е сериозно това..Simple Smile
Днес не го ли прочетохте? Вижте пост номер 7845. А това, което цитирах е ясно не от днес или вчера. За мен не е ново.
Да, сега го прочетох поста е на Лейди и там пише че най-силен е имунитетът на Ваксинирани + Преболедували, точно както бях написала и аз вчера, никъде не пише че имунитетът само преболедувалите е най-силен.. Няма и сравнение м/у само ваксинирани и само преболедували..Ти търсиш информация за да докажеш, че само преболедувалите имат най-силен имунитет, но няма да намериш такава, просто защото не е така...Simple Smile
Искам и преболедувалите, и ваксинираните да имат много силен имунитет. Да не се разболяват и да не разнасят заразата. За съжаление след Делта нещата за ваксинираните се промениха. Това е много лошо. Започнах да се притеснявам за ваксинираните си родители. Разбира се това е най-малкото. Влиянието на Делта варианта върху здравето на хората, икономиката и въобще върху живота ни е много сериозно. А на вас препоръчвам пак внимателно да прочетете статията. Там пише неща, които сте пропуснала през предишните месеци.

# 7 973
  • София
След като и ваксинираните се разболяват... се чудя дали могат да имат същите усложнения като  след преболедуване на Ковид без ваксина... Лонг ковид, инсулт, ампутация. Не коментираме как са го изкарали, а последствията. Вирусът е един, той навлиза в организма, ваксиниран, неваксиниран, той е вътре...

# 7 974
.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 23:18 от Анонимен

# 7 975
След като и ваксинираните се разболяват... се чудя дали могат да имат същите усложнения като  след преболедуване на Ковид без ваксина... Лонг ковид, инсулт, ампутация. Не коментираме как са го изкарали, а последствията. Вирусът е един, той навлиза в организма, ваксиниран, неваксиниран, той е вътре...
Мисля че е малко вероятно..Според мен вирусът навлиза в горните ДП и след 2-3 се унищожава от ИСистема..Просто няма време да слезне към белия дроб и кръвоносната система и да нанесе поражения като при нормалното боледуване...Лейка да каже дали ми е правилна логиката, че аз не съм мед. лице..

ПП. По същата логика, вероятно са и леко преболедувалите или безсимптомните / макар, че аз от вторите на познавам лично такива/. Но тук възниква въпросът, защо и при някои леко преболедували неваксинирани, след месеци се откриват късни усложнения, не знам..Според мен и лекарите не са наясно точно какво става...Ето такива неща е полезно да обсъждаме според мен..А не 20страници разправии за ваксините/които днес изобщо не можах да прочета/, като че ли има някакъв смисъл..

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 23:01 от Tigar_123

# 7 976
  • В заешката дупка
В Ислдния ковид бе един от поводите да се предприемат по-бързи действия към промяна на здравната политика и грижа за възрастните хора. Здравна национална конференция  имаше тия дни, където са обсъждали въпроси, касаещи подобряване и увеличаване на здравните, рехабилитационни, помощни и др. услуги за възрастните хора по домовете им, за да може по-дълго да живеят пълноценно у дома и да се отложи или забави нуждата от влизането им в институции като старчески домове.

https://www.ruv.is/frett/2021/08/22/mjog-brynt-ad-efla-urraedi-fyrir-eldra-folk

# 7 977
  • При семейството си
Чудя ви се как имате все още търпение, да обяснявате на Сомбра? Тя си е взела решение, ще чака редки странични ефекти поне още 15 години, че да има убедителни доводи да не желае ваксина.

И аз това се чудя. Но явно някои все пак имат задача да убедят н-брой хора да се ваксинират.
Темата е изключително досадна от доста време.

# 7 978
В Ислдния ковид бе един от поводите да се предприемат по-бързи действия към промяна на здравната политика и грижа за възрастните хора. Здравна национална конференция  имаше тия дни, където са обсъждали въпроси, касаещи подобряване и увеличаване на здравните, рехабилитационни, помощни и др. услуги за възрастните хора по домовете им, за да може по-дълго да живеят пълноценно у дома и да се отложи или забави нуждата от влизането им в институции като старчески домове.

https://www.ruv.is/frett/2021/08/22/mjog-brynt-ad-efla-urraedi-fyrir-eldra-folk
А грижещите се за възрастните трябва ли да са задължтелно ваксинирани?

# 7 979
Цитат
Нали не мислиш, че държавата е загрижена за моето здраве! Държавата я е грижа да има 10, а не 100 в болница. Дали аз ще съм сред 100те или 10те на държавата не и дреме.
...................
Откога я е грижа държавата колко ще има в болница?
 Даже по принцип имаме проблем с ненужните хоспитализации.
Реално хоспитализацията на един болен от ковид най-често излиза между 3 и 4000 лв. Оня ден го казаха.
Да не говорим колко излиза рехабилитацията и долекуването на тези с дълъг ковид. И какво ще стане като се препълнят болниците и няма места. Дори места да намерят, просто само ще се лежи на тях, няма да има кой да лекува толкова хора.
Но нищо де, това сега не е важно. Важно е да не се наложи някаква мерчица на ресторантьорите. Защото не е тръгнал от тях вируса, но са едни от тези, през които яко се разнася.
Не им знам мерките, които спазват, знам че нямат намален брой маси, не чистят по-често, не чистят столовете и не сменят покривките след всеки клиент, не мият тоалетните по-често, не са с маски и ръкавици, не мият по-различно приборите, не са ваксинирани повечето. Но пък вероятно имат шише с разреден дезинфектант, може и с концентрат да е.

Иначе има момент, в който почват врясъци, че лекарите нямат право да стачкуват. Тук при нас, право на стачка имат само най-важните. Училите да мълчат, да мрат и да бачкат. После ще им направим помен пред ВМА.

Общи условия

Активация на акаунт