COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 281
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 010
  • на пистата
Ако ставаше само с мерки и контрол, досега Германия щеше да е забравила за пандемията. Само че и с дълги люти мерки, и с контрол без пропуск, и със сравнително високо ниво на ваксинация, още има пандемия.

Франкфурт вчера.Като гледам мерките...Да,на открито са,ама гъз до гъз.
Снимка в скрит текст
Скрит текст:
Скрит текст:

# 8 011
Да, Жасмин, затягат всичко и връщат и маските на открито. Имали близо 4000 случая, като от тях само 19 били туристи.
Това от нашите новини ли го цитираш? Защото за момента няма нищо официално. По някое време през септември, може би, евентуално. И акцентът е върху мерките за неваксинирани.

Чака се нов ФЕК. Мерките вероятно ще са от 30 август в сила:
Неваксинирани - в банка - само с предварително записан час, във всички затворени пространства - с антигенен тест от лаборатория. Неваксинираните ще посещават свободно единствено аптека и хран.магазин.
За ваксинирани + неваксинирани - маска на открито и закрито с изключение на плажа.

# 8 012
  • София
Сомбре, може да съм пропуснала, но не видях да си отговорила на въпроса ми за ваксините - как ти щеше да постъпиш, ако отговаряше за сто човека и решаваш дали да им пуснеш ваксината или да чакаш години да се изтества.

# 8 013
  • Насред хаоса
Сомбре, може да съм пропуснала, но не видях да си отговорила на въпроса ми за ваксините - как ти щеше да постъпиш, ако отговаряше за сто човека и решаваш дали да им пуснеш ваксината или да чакаш години да се изтества.
Отговорих ти вчера - нямаше да им пусна ваксина. Всяка друга да, не и скоростно разработена и недостатъчно изпитана.

# 8 014
  • София
Тоест щеше за даложиш на това, че 1 от тези сто човека е много вероятно да умре, а други да развият по-тежка клинична картина или да имат хронични последствия? Срещу 0.0... установени реакции при клиничните изпитания на ваксината?
Ами, сори, ама при такъв подход и досега щяхме да мрем от едра шарка, туберкулоза, да виждаме инвалидизирани много хора от детски паралич.

# 8 015

Добре де не ви ли гложди въпроса ,как така пандемията започна януари 2020г ,а а март 2020г вече има ваксина и даже доброволци?

Ваксините не са нови,
"Преработиха" вече създадени ваксини, като "добавиха" шиповия протеин.

Новото при ваксините на практика е новият вирус.

Никой не е измислял "нова" ваксина.

Защо тогава е толкова трудно сума ти  време след откриването на Делта да направят бустер за нея? След като ваксина се прави много бързо е нормално бустер да стане още по-бързо.

Направен е. Пфайзер август почна клиничното изпитание.
Нали се сещаш, че няма как да се спрат всички заводи и да се започне новото производство, като света чака ваксини, а няма ресурси и производствени мощности.

Да не говорим, че се постави и моралния въпрос - дали богатите държави да си позволят 3-та доза, докато има държави с по 1% ваксинирано население.....

Ами то докато станат готови, делтата вече ще е заменена с друга мутация. Все още са в изпитание, месеци след като се разбра, че делтата е силно заразна и ще вилнее. Щом някой вирус стигне до Осторава, няма начин да не залее Европа и САЩ, това го знае всяко дете.

Какъв е смисъла да правят бустер щом нямат мощности? И поради тази причина да слагаме трета , пета  от това което вече не е в силата си ?

В този случай пазете се от Острова и вирус няма да достигне до вас.

Учените разработват ваксини /вкл. и българските/, а фармацефтичните компании ги произвеждат.
В момента има огромна нужда в световен мащаб на конкретна ваксина, най-големият производител на ваксини Индия от месеци е спрял износа, а има и недостиг на суровини.

Бустер дози /поне в UK/ се обмислят за хора с компрометирана имунна с-ма и възрастни, при които имунната с-ма не работи адекватно.

# 8 016
  • Шотландия
Отговорих ти вчера - нямаше да им пусна ваксина. Всяка друга да, не и скоростно разработена и недостатъчно изпитана.

И това в светлината на линка, който ти си пуснала вчера?
" Учените от университета в Оксфорд.. .

Доктор Коен Пауълс - един от авторите на проучването, заяви за „Скай нюз“, че ваксините са по-добри в предотвратяването на тежко заболяване и по-малко ефективни за предотвратяване на предаването на заразата.

Той допълни, че Делта вариантът е голямо предизвикателство за стадния имунитет.

Заключенията на учените са в резултат на редовни PCR тестове на повече 700 000 случайно подбрани хора от декември миналата година.

До средата на май, докогато Алфа вариантът бе доминиращ, ваксините са били високо ефективни за спирането на заразата. Но оттогава, след като по-опасният Делта вариант става доминиращ, ваксините са по-малко ефективни при блокирането на вируса.

Учените обаче подчертават, че данните навсякъде по света показват, че ваксините продължават да са много ефективни за намаляване на хоспитализирането и смъртните случаи.

Междувременно друго проучване показва, че ваксината на „АстраЗенека“ е също толкова ефективна като тази на „Пфайзер“ след 4-5 месеца.

Това се дължи на факта, че двете ваксини работят по различен начин и, докато ваксината на „Пфайзер“ по-бързо започва постепенно да отслабва, то тази на „АстраЗенека“ запазва по-дълго време нивото си на защита"

Излиза,  че си привърженик на теорията "сухите съчки да изгарят", разбирай хора да умират.... ми така кажи, че да знаем кой къде стои в позицията си.

# 8 017
Истината е една. Независимо дали става дума за UK или България. По-горе съм я цитирал в скрития текст.

Да - една е.
Скоро ще се види разликата м/у държавна политика за масова ваксинация и такава, разчитаща на имунитет на преболедували.
Делта вълната в UK започна юни, а в България август.

# 8 018
Тоест щеше за даложиш на това, че 1 от тези сто човека е много вероятно да умре, а други да развият по-тежка клинична картина или да имат хронични последствия? Срещу 0.0... установени реакции при клиничните изпитания на ваксината?
Ами, сори, ама при такъв подход и досега щяхме да мрем от едра шарка, туберкулоза, да виждаме инвалидизирани много хора от детски паралич.

Нормално е това поведение. Всеки иска някаква сигурност, защита, уверение, прошнуровано и прономеровано от някоя Агенция. Вирусът извади на бял свят нашите сили, това което човек просто може. Ако беше по-сериозен, а не “грипче”?
И да, не са всемогъщи тези мерки, ваксини и прочие. Просто са част от борбата на човечеството с враждебната ни околна среда, и това което можем.

# 8 019
Да - спаднал е %-та за ефикасност с/у заразяване, но все още е над 90% за предпазване от тежко боледуване и смърт.

# 8 020
  • София
Твърдението ми беше простичко в отговор на също толкова простичко - ваксините пазят от делта - не, ваксините не пазят от делта. Това се обсъждаше в самата тема, нали така? Не коментирам тежестта при заболяване, а факта, че просто не предпазват от заразяване. Това е, поради което не разбирам защо пак наскачахте.

Защо пропускаш половината най-важни компоненти като предимства на ваксината? То е все едно да обясняваш, че няма нужда да караме коли, защото не можем да изкатерим Еверест с тях и засядат в блатата, а при катастрофи умират хора.

# 8 021
Твърдението ми беше простичко в отговор на също толкова простичко - ваксините пазят от делта - не, ваксините не пазят от делта. Това се обсъждаше в самата тема, нали така? Не коментирам тежестта при заболяване, а факта, че просто не предпазват от заразяване. Това е, поради което не разбирам защо пак наскачахте.

Ама нали ти самата в предния си пост написа, че пазят при 51% от ваксинираните? Престанаха ли вече?

Скрит текст:
Наистина ли не разбираш, или това работиш? Просто ми е интересно. Не мога да повярвам, че грамотен човек може чак толкова да не разбира:)

# 8 022
Добро утро, банда Simple Smile

Интересно защо Сомбра е пропуснала съседната статия от труд . . .

Гръцки съд отхвърли жалба срещу задължителна ваксинация против Covid-19

https://trud.bg/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8 … 9%D1%83-covid-19/

И как ваксините не предпазвали от Делта, като в ЮК имат около 1.3 милиона активни случаи и около 5 хиляди хоспитализирани при над 80% ваксинирани при възрастното население.

# 8 023
Точно и ясно - ваксините НЕ предпазват от делта.

Аз виждам коренно различни данни - в UK сме 3-ти месец в делта вълна, без ограничителни мерки, а в болница има 6 000 човека.

Според теб това на какво се дъжи?

# 8 024
  • София
да, не предпазват от делта, но продължават да намаляват вероятността от смърт и тежко боледуване.  Дрехите и те не предпазват сто процента от нищо, ама не ходим голи, нали, да ни пърли слънцето и да умираме от студ.

Общи условия

Активация на акаунт